Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP
 Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese
 Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea

Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie
 TVA doar la valoarea adaugata sau...

Inregistrare ecran

M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...
 

Raiffeisen Banca pentru Locuinte

- - - - -
  • Please log in to reply
103 replies to this topic

#91
gmarinescu

gmarinescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 90
  • Înscris: 09.04.2009
Am depus echivalentul a 1000 euro in 2014 si 2015, conform conventiei semnate cu RBL.
Precizez ca prima anuala ti se promite in conditile in care aproape nu mai primeasti dobanda la depuneri si mai dai si comision initial de aprox.700 lei si alte comisioane uzuale.
Pentru cei 1000 euro depusi in 2014, trebuia ca pe parcursul anului urmator, 2015, sa primesc prima, echivalentul a 250 euro, adica 1132,5 lei.
Desi a trecut anul 2015, in sold s-a virat prima de stat de numai 910 lei, adica mai putin cu 222 lei.
Deci dupa peste 2 ani, ce au virat ei abia acopera comisioanele platite de mine.
Ca si cum escrocheria nu ar fi de ajuns, mai au tupeul sa te trimita la o terta entitate, unde sa te duci sa ceri virarea integrala a primei (250 euro).
E o mare magarie, pentru ca noi nu avem raporturi juridice cu alta entitate in afara de RBL, deci o banca serioasa nu te poate trimite pt lamuriri la Ministerul Dezvoltarii, FMI sau Banca Mondiala.
Consider o bataie de joc si nu recomand.

#92
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 814
  • Înscris: 01.11.2012
Am o intrebare.
Am o casa cu teren. As putea lua un imprumut si sa girez cu casa adica sa-mi puna ipoteca pe casa, daca nu am adeverinta de venit?
Azi e sambata, nu e deschis la nici o banca sa intreb.

#93
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,902
  • Înscris: 18.12.2007
Si daca nu ai venit cum platesti ratele?
Nu iti da nicio banca din lume imprumuturi fara a avea o sursa de venit.

#94
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 814
  • Înscris: 01.11.2012
Am din chirii, dar nu sunt declarate, urmeaza sa le declar, dar stiu ca nu se pun ca venit principal ci venit extra.

#95
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,902
  • Înscris: 18.12.2007
Cand zici chirie presupun ca te referi la inchirierea catre persoane fizice si la faptul ca nu ai contract dar vei face.
Nu uita ca trebuie sa platesti impozit pe sumele respective.

Din cate stiu, chiriile reprezinta venituri cu caracter sezonier si nu pot fi luate in considerare decat ca venit extra.

#96
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 814
  • Înscris: 01.11.2012
Da, stiu. De 2 luni am inchiriat dar tot pe minus am fost ca a costat foarte mult caldura. Oamenii ce sunt acuma la mine par ca vor sa stea pe termen lung si atunci clar ca le fac contract la finante. Dar nu as vrea nici sa umblu sa scot cf si sa stau la cozi la finante si dupaceea sa se razgandeasca sa plece si sa o iau de la capat cu altii.
Dar din moment ce ipotechez casa ce costa 110 mii pt o suma de 60 mii (sper) ar mai interesa ce venit am? Cred ca as primii o suma mai mica din cauza asta ceea ce ma incurca, nu ma ajuta

#97
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,902
  • Înscris: 18.12.2007
Evident ca ii intereseaza ce venit ai. Trebuie sa fii in stare sa iti platesti rata. In momentul asta nu ai cum sa faci asta.

#98
Patrick007

Patrick007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 30.04.2009
#Nu mai poluati topicul aiurea.

Asa cum am mai spus, acest produs trebuie inteles. Sunt multe persoane aici care s-au pacalit singure. Eu am de mai mult de 5 ani acest produs de economisire si nu regret acest lucru.

#99
Bucuresteanul

Bucuresteanul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 05.09.2009
Mai e in vigoare acest program? Din cate am inteles prima de la stat s-a redus iar acum se discuta sa se renunte de tot la program. S-a luat vreo decizie in acest sens?

#100
yndy

yndy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,447
  • Înscris: 17.05.2010

 Bucuresteanul, on 07 august 2016 - 19:10, said:

Mai e in vigoare acest program? Din cate am inteles prima de la stat s-a redus iar acum se discuta sa se renunte de tot la program. S-a luat vreo decizie in acest sens?
Din cate stiu mai este in vigoare. Nu stiu sa se fi redus prima de la stat, dar in anumite situatii nu se mai da deloc (minori, varstnici, lipsa documente investitie in domeniul locativ). Cred si eu ca sunt sanse sa se renunte la program, eu mai am 4 luni pana pot scoate banii (la BCR BPL), astept cu interes.

Edit: uite ultimele stiri: http://www.economica...are_123473.html

Edited by yndy, 08 August 2016 - 08:58.


#101
AlexSN

AlexSN

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 03.10.2017
Nu obisnuiesc sa las comentarii pe site-uri despre experientele mele in general dar aceasta a fost atat de neplacuta incat nu ma pot abtine.
Totul lasa de dorit atat in agentiile Raiffesen cat si la RBL. Am dorit sa reziliez contractul RBL dar fiind ca de 2 ani nu am primit prima de la stat nu mi s-a parut util sa continui cu acest produs. Zis si facut m-am prezentat la agentia Raiffesen invoita de la serviciu, cu greu am completat formuralul de reziliere pentru ca domnisoara din agentie era mai preocupata sa se hlizeasca cu colegele din agentie.
Trecand peste faptul ca esti tratat cum esti tratat am depus cererea cu clauza aceea de a renunta la 1% din suma pentru a primii banii in 3 zile. Precizez clauza stiuta deja de mine si cu care am fost in total de accord doar sa imi primesc banii si sa inchei orice socoteala cat mai repede.
Dupa completarea cererii domnisoara imi spune dar stiti ca nu este chiar cum scrie 3 zile, sunt 3 zile de la primirea cererii si cerea se trimite prin posta romana si stiti posta romana !... SI intreb cam cat poate dura sa ajunga prin posta. Raspuns: Poate sa dureze si 5 zile. (Epoca de piatra cand este vorba sa iti ia comisioane peste comisioane administrare de cont etc. iti retrag imediat banii dar un curier sa trimita acte nu isi permit) Resemnata imi zic asta este 5 zile cu inca 3 hai fie de la mine in 2 saptamani am banii in cont.
Evident asta in naivitatea mea ca lucrurile in realitate nu stau chiar asa. Precizez ca cererea mea a fost depusa pe 28 august si azi suntem in 3 septembrie si banii nu sunt inca in cont.
Acum sa povestesc si restul aventurii mele cu banca. Dupa 2 saptamani de asteptare si uitat in cont ca poate poate vad banii sun la banca RBL sa verific macar daca au primit cererea mea. In prima zi sun raspunde un angajat RBL intreb daca au primit cererea ca nah m-am gandit cu posta romana sa nu se fi pierdut pe drum cererea. Ca si raspuns la apel am primit: « Am inregistrat cererea dumneavoastra si revenim cu un telefon. »
Inca o data in naivitatea mea pe moment chiar am crezut ca ma suna persoana respectiva. Evident nimic. A doua zi de dimineata hotarata sun din nou la RBL si evident acelasi text al operatorului. Sun si dupa amiaza poate poate imi spune si mie cineva ceva. Nimic din nou dar dupa o ora ma suna cineva din agentie sa imi spuna ca a primit cererea inapoi ca nu stie de ce dar ca modelul meu de semnatura nu corespunde cu cel din contrat si trebuie sa ma prezint sa semnez din nou. Aberatii ca nu mi-am schimbat semnatura, exista intotdeauna variatii cand semnezi dar daca te duci capul vezi daca corespunde sau nu. Nervoasa cu gandul ca trebuie sa ma invoiesc din nou sa ajung in programul bancii sa completez cererea si ca trebuie sa mai astept 2 saptamani pentru reziliere cu greu dupa o saptamana in fac timp ma prezint la banca dau iar cu semnatura pe cerere in speranta ca gata.
Evident sunt mult prea naiva. Nu a fost asa. Domnisoara de acolo se uita ca o floare in calculator si zice da ce mai scrie pe aici si citeste.. « Aveti nevoie de o dovada care sa ateste schimbarea de nume. »(de un an de zile mi s-a schimbat numele si deja fusesem la raiffesen sa imi schimb numele pe contul curent dar nu mi-au cerut alt act decat buletinul pentru ca de depunere bani nu retragere bani)
Verde la fata deja cu gandul cum ma mai invoiesc eu de la serviciu doar ca sa ii aduc certificatul in conditiile in care ar fi putut sa imi spuna de cand m-a sunat ca este necesar a venit cu solutia sa ii fac o poza sa o trimit pe mail. Zis si facut destul de repede.
De atunci a trecut o saptamana si inca astept banii. Am sunat azi din nou sa vad daca au primit cererea mea de reziliere si da chiar ieri s-a facut rezilierea si transferul sumei. Doar ca nu voi primii banii chipurile imediat ca nah nu se face transferul dintr-un cont raiffesen in alt cont raiffesen sau de la o banca la alta. Ii ia cineva intr-o valiza si in transporta prin Bucuresti si de Trafic. Din acest motiv trebuie sa mai astept 2-3 zile lucratoare. Aceasta este experienta mea cu Raiffesen si cu siguranta va fi ultima. O gramada de nervi si stres pentru a recupera banii care iti apartin.

#102
dobandapaul

dobandapaul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 05.03.2006
Tzeapa rbl

Am aflat cu stupoare dupa 4 ani de economisire ca rbl a luat decizia de a inchide acest cont de economisire pt ca am depus toata suma pe care am contracta-o(7000 ron) prin urmare nici statul nu trebuie sa acorde primele anuale
Habar nu am avut ca initial am contractat suma de 7000 ron prin urmare am depus in jur de 4000 ron pe an pt a primi suma de la stat cea de aprox 250 eur pe an.Dupa 4 ani rbl a inchis contul in baza unei clauze care supune ca daca ai depus suma ce ai contractat-o ei pot sa inchida contul.Eu suma pe care am contractat-o am atins-o in al 2 sau al treilea an.Dar ei au ales sa inchida contul la cateva luni de a ajunge la 5 ani si prin urmare sa nu mai  fie obligati sa ofere primele de la stat.
Deci am avut cel mai neperformat cont de economii ce se poate face.Restul problemelor, au fost multe ,dar nu are rost sa plictisesc pe nimeni...
A mai patit cineva asa ceva?Pot fi dati in judecata? Exista sanse de reusita?



#103
vlad_iancu

vlad_iancu

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 01.12.2017
Raiffeisen = Posted Image

Da pot fi dati si in judecata dar mai intai poti apela la ANPC.

#104
ccdsah

ccdsah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,581
  • Înscris: 16.03.2013

 dobandapaul, on 04 decembrie 2017 - 01:25, said:

Tzeapa rbl

Am aflat cu stupoare dupa 4 ani de economisire ca rbl a luat decizia de a inchide acest cont de economisire pt ca am depus toata suma pe care am contracta-o(7000 ron) prin urmare nici statul nu trebuie sa acorde primele anuale
Habar nu am avut ca initial am contractat suma de 7000 ron prin urmare am depus in jur de 4000 ron pe an pt a primi suma de la stat cea de aprox 250 eur pe an.Dupa 4 ani rbl a inchis contul in baza unei clauze care supune ca daca ai depus suma ce ai contractat-o ei pot sa inchida contul.Eu suma pe care am contractat-o am atins-o in al 2 sau al treilea an.Dar ei au ales sa inchida contul la cateva luni de a ajunge la 5 ani si prin urmare sa nu mai  fie obligati sa ofere primele de la stat.
Deci am avut cel mai neperformat cont de economii ce se poate face.Restul problemelor, au fost multe ,dar nu are rost sa plictisesc pe nimeni...
A mai patit cineva asa ceva?Pot fi dati in judecata? Exista sanse de reusita?
Primele de la stat nu le ofera ei; si statul nu le-a mai dat din 2015 parca. Eu am la BCR BPL si mi se implinesc 5 ani la anul in decembrie, dar presimt ca va fi o mare Attached File  pula.gif   202bytes   0 downloads

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate