Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Filtru de apa, filtre diverse, Tratare Apa

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
4851 replies to this topic

#2341
grigguti

grigguti

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 397
  • Înscris: 07.03.2008
Gustul apei este dat in primul rand de Ca, Mg si restul sarurilor dizolvate. Totodata cele doua de mai sus dau si duritatea, permanenta, temporara sau totala.
De asemenea gustul apei mai este influentat si de Cl, care este normal sa se regaseasca din abundenta in retele.
Apa dupa osmoza este diferita de apa de la robinet tocmai pt ca retine toate, atentie, toate sarurile si desigur si Cl.
Deci o filtrarr de baza ar trebui sa iti rezolve problema unei ape de retea cum e Apa Nova.
Pt Argonaut, analizele de apa publice ale Apa Nova sunt prelevate din teren, nu din statia de pompare, desi se fac seturi de analize si pentru aceea.

#2342
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
In cele din urma, dupa indelungi deliberari am cumparat un filtru cu osmoza inversa (de la dedeman) pentru a elimina nitratii din apa provenita din put. L-am montat si pare sa mearga cu exceptia robinetului de la vasul de stocare, robinet care curge pe undeva. Am cateva intrebari si poate specialistii de pe forum sau cei care au mai trecut prin asta pot sa raspunda.

1. As vrea sa fac un test la apa care iese din filtru ca sa ma lamuresc ca nitratii s-au redus la un nivel acceptabil (in put aveam 76mg/l), sa vad daca sunt bacterii in apa si sa vad ce concentratie de saruri lasa filtrul (asta pentru a vedea daca e nevoie si de un filtru de remineralizare, sau acel post-filtru care spune ca are si efect mineralizator este suficient). In plus probabil ca aceasta analiza ar trebui sa o repet cat de cat periodic ca sa ma lamuresc cand trebuie schimbata membrana osmotica. Asta ca sa nu mai zic ca in cazul in care pun si cartusul de remineralizare as vrea o analiza si a apei care iese dupa acest cartus. Sa dau 250 de lei la apa nova pentru fiecare analiza mi se pare mult mai ales pentru niste teste de rutina care nu necesita precizie ff mare. Ce ma sfatuiti? Exista teste care se pot folosi direct acasa (gen benzi care se coloreaza la diverse substante sau ceva asemanator)? De unde se pot lua?

2. Consumabilele si aici ma refer in special la membrana osmotica si la postflitru/filtru de remineralizare pot fi luate si de la alte firme, adica conexiunile sunt universale, sau fiecare firma de aparate de osmoza inversa are sistemul ei?

3. Daca trebuie sa leg si cartusul de remineralizare cum pot face efectiv treaba asta? La mine cel putin, cartusul de remineralizare are filet la ambele capete (cred ca 3/8). La fel este si postflitrul si la post filtru exista niste piese din plastic care se infileteaza in cartus si se termina cu mufe rapide in care intra tuburile care fac legaturile intre diversele componente ale filtrului. cartusul de remineralizare nu vine cu aceste piese si nu stiu de unde sa fac rost de ele. Stie cineva de unde pot fi procurate? O solutie simpla ar fi sa inlocuiesc pur si simplu post-filtrul cu acest cartus de remineralizare, dar nu imi e clar ca e bine pentru ca banuiesc ca si acel post filtru are rolul lui. As putea sa pun cartusul de remineralizare intre post-filtru si robinet legat cu niste niple de 3/8 (daca asta e dimensiunea) luate din comert, insa solutia asta e cam din topor plus ca nu stiu daca e bine sa pun apa osmozata in contact cu niple din metal (fie elsi bronz). Solutia ideala ar fi sa gasesc acele piese de care vorbeam mai sus cu filet pe o parte si mufa rapida pe cealalta daca imi poate spune cineva de unde sa la iau (la dedeman nu am vazut, dar ce-i drept nici nu am intrebat).

Multumesc

#2343
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,338
  • Înscris: 29.07.2013

 ovisele, on 21 septembrie 2014 - 22:04, said:

@ argonaut - filtru cu osmoza inversa cumparat de la Family Aqua, Constanta.

Este modelul cu sau fara pompa de presiune ?!

 grigguti, on 22 septembrie 2014 - 16:52, said:

Pt Argonaut, analizele de apa publice ale Apa Nova sunt prelevate din teren, nu din statia de pompare, desi se fac seturi de analize si pentru aceea.

Eu ziceam ca-i diferenta intre analizele de la punctul de consum si cele de la distributie.

#2344
Techno

Techno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,291
  • Înscris: 19.07.2005

 camsonat, on 22 septembrie 2014 - 14:54, said:

Ti-ar trebui o statie mixta. Rasini pt dedurizare si deferizare intr-un singur echipament. Eu am asa ceva dar nu-ti recomand din cauza suportului tehnic precar in Romania. Neaparat sa fie o statie cu minim 25L rasini si By-pass automat pe durata regenerarii. Am patit-o la o petrecere tarzie cand la ora 2 s-a taiat apa si nu am avut cu ce sa stingem gratarul pt ca statia isi facea regenerare.

Merci, de la ce producator ai statia? Ai avut probleme multe (in garantie?) si ai avut nevoie de service? Bypass trebuie automat sau se poate face si manual?

Edited by Techno, 23 September 2014 - 14:56.


#2345
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,195
  • Înscris: 09.01.2008
N-am avut nici o problema cu ea. Am avut eu niste curiozitati perverse vis a vis de setarile avansate si informatiile din cele 2 manuale (traduse) se bateu cap in cap. Reprezentanta din Romania nu a putut sa-mi dea cartea scrisa chiar de producator. Pe site-ul mama nu exista modelul meu. Poti sa faci by pass manual dar nu-ti recomand.
Statia este Ecomix 50.

#2346
Materium

Materium

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,148
  • Înscris: 23.02.2005
Cum ma intereseaza un sistem de filtrare cu osmoza inversa am dat peste oferta asta:

Osmoza cu Computer in 7 trepte cu Remineralizare si Lampa UV CMPRO 7 / UV


SISTEMUL CONTINE URMATOARELE FILTRE:
Filtru PP – Filtru material polipropilena
Filtru realizat din polipropilena, are rolul de a filtra lichidul grosier de particule cu dimensiuni de pana la 5  microni  - particulele de rugina, par uman, noroi, mal, etc.
Filtru CTO – Filtru Carbon Extrudat
Realizat din carbon masiv extrudat, indeparteaza mirosurile, impuritatile si clorul din apa, avand capacitate de filtrare de pana la 5  microni protejand in acelasi timp si membrana osmotica.
Filtru GAC – Filtru Carbune
Realizat din carbune alimentar presat, are rolul de a indeparta resturile de clor si de alti compusi chimici nedetectati de filtrul CTO.
Filtru TFC – Membrana Osmoza
Realizata din poliamida unui strat de polimer termoplastic, are rolul de a filtra substante cu dimensiuni de pana la 0.0001 microni. Elimina pana la 99% din sarurile si substantele dizolvate, precum si bacteriile si virusii, astfel rezultand apa pura. Made in USA
Filtru GAC 33 – Filtru Carbune II
Este realizat din carbune alimentar presat, avand rolul de a imbunatati gustul apei dupa procesul de osmoza si de a retine urmele de substante chimice.
Filtru MS  – Filtru Minerale
Filtru realizat din straturi multiple de minerale, este introdus ladupa filtrul de osmoza inversa, avand rolul de  a imbunatatii calitatile apei si de a ii reda toate mineralele eliminate in urma procesului de Osmoza Inversa (Calciu, Magneziu, Sodiu, Potasiu)
Filtru UV – Lampa Ultraviolete
Lampa ultravioleta, este un filtru non invaziv cu rolul de a elimina virusii, bacteriile si microorganismele din lichidul filtrat. Este singura metoda care elimina aceste organisme fara a folosi alte substante chimice (clor, clorine, etc.), nealterand in nici un fel gustul mirosul sau compozitia apei;
Consumabile:    Cost
Filtru PP – se schimba o data la 6 luni   16RON
Filtru CTO – se schimba o data la 9 luni     19RON
Filtru GAC – se schimba o data la 9 luni     18RON
Membrana Osmoza TFC – se schimba o data la 2-3 ani   149RON
Filtru GAC 33 – se schimba o data la 9 luni    19RON
Filtru MS 33 – se schimba o data la 9 luni 20RON
Filtru Lampa UV  - se schimba o data la 9 luni    45RON
Caracteristici:
Filtrare in 7 trepte
Debit maxim:  7-8 litri/ora
Curatare filtru osmoza: automata
Cuple rapide
Membrana osmoza: certificata NSF,  0.0001microni
Rezervor: 12L
Presiunea de functionare: 2.5bar
Contine baterie ceramica pentru apa filtrata
Kit conectare la reteaua de apa potabila
Dimensiuni: 39x24x46 cm
Vas de expansiune: 25x25cm
Contine pompa presiune
Contine calculator de comanda avand urmatoarele caracteristici:
  Controlul automat al spalarii filtrului de osmoza
  Sistem de alarma pentru schimbarea filtrelor
  Masurarea continua a solidelor dizolvate (TDS)
  Indicator rezervor plin


Ce nu mi-e mie clar;
-de ce sistemul merge la doar 2,5 bari desi are o pompa booster, stiam ca ai nevoie de minim 3, optim pe la 4,5bari, oricum in niciun caz 2,5;
-rezervorul mi se pare cam mic, daca 12L e capacitatea maxima inseamna ca mai mult de 10 nu intra in el;
-capacitatea de productie de 7-8L mi se pare redusa;
- de ce as avea nevoie de un indicator de nivel plin, consider ca mai degraba e nevoie de un indicator de nivel minim sau rezervor gol,nu zice nimic de spalare in modul manual;
-ofera ceva ce la altii nu am mai intalnit, sub 900 de Lei ai atat treapta de remineralizare cat si lampa UV, pretul cam jos.

As fi vrut ca prima treapta sa aiba corpul transparent, vizual ai cea mai buna idee despre colmatarea filtrului si nu prea inteleg de ce filtrele se schimba in functie de intervalul de timp si nu functie de gradul de utilizare si cat de colmatate sunt, dar asta e!

#2347
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,338
  • Înscris: 29.07.2013

 Materium, on 23 septembrie 2014 - 21:35, said:

Cum ma intereseaza un sistem de filtrare cu osmoza inversa am dat peste oferta asta:

Osmoza cu Computer in 7 trepte cu Remineralizare si Lampa UV CMPRO 7 / UV


SISTEMUL CONTINE URMATOARELE FILTRE:
Filtru PP – Filtru material polipropilena
Filtru realizat din polipropilena, are rolul de a filtra lichidul grosier de particule cu dimensiuni de pana la 5  microni  - particulele de rugina, par uman, noroi, mal, etc.
Filtru CTO – Filtru Carbon Extrudat
Realizat din carbon masiv extrudat, indeparteaza mirosurile, impuritatile si clorul din apa, avand capacitate de filtrare de pana la 5  microni protejand in acelasi timp si membrana osmotica.
Filtru GAC – Filtru Carbune
Realizat din carbune alimentar presat, GAC inseamna Granular Activated Carbon, deci nu e presat ! are rolul de a indeparta resturile de clor si de alti compusi chimici nedetectati de filtrul CTO.
Filtru TFC – Membrana Osmoza
Realizata din poliamida unui strat de polimer termoplastic, are rolul de a filtra substante cu dimensiuni de pana la 0.0001 microni. Elimina pana la 99% din sarurile si substantele dizolvate, precum si bacteriile si virusii, astfel rezultand apa pura. Made in USA
Filtru GAC 33 – Filtru Carbune II
Este realizat din carbune alimentar presat, avand rolul de a imbunatati gustul apei dupa procesul de osmoza si de a retine urmele de substante chimice.
Filtru MS  – Filtru Minerale
Filtru realizat din straturi multiple de minerale, este introdus ladupa filtrul de osmoza inversa, avand rolul de  a imbunatatii calitatile apei si de a ii reda toate mineralele eliminate in urma procesului de Osmoza Inversa (Calciu, Magneziu, Sodiu, Potasiu)
Filtru UV – Lampa Ultraviolete
Lampa ultravioleta, este un filtru non invaziv cu rolul de a elimina virusii, bacteriile si microorganismele din lichidul filtrat. Este singura metoda care elimina aceste organisme fara a folosi alte substante chimice (clor, clorine, etc.), nealterand in nici un fel gustul mirosul sau compozitia apei;
Consumabile:    Cost
Filtru PP – se schimba o data la 6 luni   16RON
Filtru CTO – se schimba o data la 9 luni 19RON
Filtru GAC – se schimba o data la 9 luni 18RON
Membrana Osmoza TFC – se schimba o data la 2-3 ani   149RON
Filtru GAC 33 – se schimba o data la 9 luni    19RON
Filtru MS 33 – se schimba o data la 9 luni 20RON
Filtru Lampa UV  - se schimba o data la 9 luni    45RON
Caracteristici:
Filtrare in 7 trepte
Debit maxim:  7-8 litri/ora
Curatare filtru osmoza: automata
Cuple rapide
Membrana osmoza: certificata NSF,  0.0001microni
Rezervor: 12L
Presiunea de functionare: 2.5bar
Contine baterie ceramica pentru apa filtrata
Kit conectare la reteaua de apa potabila
Dimensiuni: 39x24x46 cm
Vas de expansiune: 25x25cm
Contine pompa presiune
Contine calculator de comanda avand urmatoarele caracteristici:
  Controlul automat al spalarii filtrului de osmoza
  Sistem de alarma pentru schimbarea filtrelor
  Masurarea continua a solidelor dizolvate (TDS)
  Indicator rezervor plin


Ce nu mi-e mie clar;
-de ce sistemul merge la doar 2,5 bari desi are o pompa booster, stiam ca ai nevoie de minim 3, optim pe la 4,5bari, oricum in niciun caz 2,5;
- Pompa lucreaza cu 80 PSI. 2,5 bar e presiunea minima necesara trecerii apei prin membrana de osmoza.
-rezervorul mi se pare cam mic, daca 12L e capacitatea maxima inseamna ca mai mult de 10 nu intra in el;
- 7-8 litri, mai exact.
-capacitatea de productie de 7-8L mi se pare redusa;
- In functie de capacitatea membranei si a pompei, ai la indemana 2 variante 50 si 100 GPD !
- de ce as avea nevoie de un indicator de nivel plin, consider ca mai degraba e nevoie de un indicator de nivel minim sau rezervor gol,nu zice nimic de spalare in modul manual;
- Eroare de traducere. Sistemul se opreste cand vasul e plin si porneste automat de cate ori presiunea in vas scade sub o anumita valoare. Spalarea se face la fiecare pornire a pompei timp de 18 - 90 secunde. Fara posibilitate de spalare manuala, care nici nu este necesara.
-ofera ceva ce la altii nu am mai intalnit, sub 900 de Lei ai atat treapta de remineralizare cat si lampa UV, pretul cam jos.

As fi vrut ca prima treapta sa aiba corpul transparent, vizual ai cea mai buna idee despre colmatarea filtrului si nu prea inteleg de ce filtrele se schimba in functie de intervalul de timp si nu functie de gradul de utilizare si cat de colmatate sunt, dar asta e!
-
Nepriceperea vanzatorului in a-si prezenta produsul. Microcomputerul memoreaza timpul de functionare deci monitorizeaza debitul de apa trecut prin filtru. Valorile alea temporale sunt orientative. Singura, lampa UV are prevazute ore de functionare. Exista si variante cu vas transparent la prima etapa, la alti furnizori. De regula, asezarea filtrelor in etapa de prefiltrare este : PP - GAC - CTO !

Edited by gelunechifor, 28 September 2014 - 16:00.
Nu mai folositi culoarea rosie !


#2348
Materium

Materium

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,148
  • Înscris: 23.02.2005
Multumesc pentru rapiditatea cu care ai postat! Banuiam ca microcomputerul e capabil sa faca lucrul asta, de filtrul UV stiam.

Imi poti spune ce reprezinta valorile 50 si 100 GPD?

Maine vorbesc cu vanzatorul cica ofera doi ani garantie si montaj gratuit, o sa il intreb si de capacitatea membranei si a pompei dar si de amplasarea treptelor, la o reevaluare tind sa iti dau dreptate din punct de vedere logic.

#2349
rppoe

rppoe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 214
  • Înscris: 09.08.2008
Tocmai ce am montat un excito b in constanta la bloc, am respectat instructiunile am lasat 10 minute in continuu apa sa curga si apoi 5 ore fara sa folosesc, de fapt dupa vreo 24 ore am pus apa in pahar si face usor spuma si apoi raman foarte multe bule de aer mici pe peretii acestuia, e normal?

#2350
cipkill

cipkill

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 06.05.2007
Salutare. Dupa ce mi-am montat o statie de dedurizare Radikal35 pentru apa provenita din retea, am constatat un usor gust sarat. Pentru baut folosesc deocamdata o cana Britta care produce o apa acceptabila. Este normal ca apa sa aiba gust usor sarat? Trebuie facuta vreo setare la dedurizator? Un sistem de osmoza inversa ar rezolva problema?  Consider ca folosirea osmozei la apa din retea este exagerat, dar nu cred ca ultrafiltrarea poate influenta cantitatea de saruri din apa.
Multumesc.

#2351
Ank_

Ank_

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 05.02.2014

 cipkill, on 28 septembrie 2014 - 16:40, said:

Salutare. Dupa ce mi-am montat o statie de dedurizare Radikal35 pentru apa provenita din retea, am constatat un usor gust sarat. Pentru baut folosesc deocamdata o cana Britta care produce o apa acceptabila. Este normal ca apa sa aiba gust usor sarat? Trebuie facuta vreo setare la dedurizator? Un sistem de osmoza inversa ar rezolva problema?  Consider ca folosirea osmozei la apa din retea este exagerat, dar nu cred ca ultrafiltrarea poate influenta cantitatea de saruri din apa.
Multumesc.

Buna,
Si eu am o statie de dedurizare montata pe retea de apa forata din put.

Dedurizarea apei este procesul care permite eliminarea calciului si magneziului (eliminarea calcarului) din apa. Prin folosirea unui astfel de sistem de dedurizare , se previne in principal depunerea de ioni duri de Calciu si Magneziu in instalatia de apa calda si rece, protejand astfel obiectele sanitare si elementele de incalzire care utilizeaza apa (boilere, cazane, masini de spalat, expresoare de cafea, masini de calcat, masini de gheata, etc.) lucru care conduce la economii substantiale in ceea ce priveste costurile de intretinere si reparatie.
dedurizator
  Procesul de dedurizare se realizeaza in mod normal prin trecerea apei prin stratul de rasina de schimb ionic (mase cationice). Rasina continuta in coloana dedurizatorului ,schimba ionii de sodiu (Na+) cu care aceasta este incarcata cu ionii de calciu si magneziu (Ca++ si Mg++) din apa ce trebuie tratata.
Cand rasina din dedurizator este “epuizata/saturata”, ea este plina de ioni de calciu si magneziu (Ca++ si Mg++) in timp ce continutul de ioni de sodiu (Na+), necesari pentru schimb, este sarac. Aceasta duce la necesitatea regenerarii rasinii.Regenerarea dedurizatorului inseamna refacerea incarcaturii de ioni de sodiu (Na+) a masei cationice; acestia se gasesc in clorura de sodiu (NaCl), cunoscuta si drept sare de bucatarie. In timpul regenerarii are loc un schimb invers intre ionii de sodiu (Na+) si cei de calciu si magneziu (Ca++ si Mg++) acumulati, care sunt eliminati prin racordul de golire.


Dupa cele de mai sus ... noi consumam aproximativ 25 Kg. de sare la 6 saptamani.
Statia de durizare astfel spus consuma sare (NaCl) si cred ca daca gust si eu apa are un gust mai sarat atunci cand s-a facut dedurizarea. Eu  simt  apa ca nu are duritate cand spal vasele, este mai "alunecoasa" si atunci cu siguranta este mai sarata. Dedurizarea se face la cateva zile - depinde de consumul fiecaruia _.

Noi nu putem bea aceasta apa deoarece nu am putut scoate si nitratii - din cauza bugetului...:))
Avem, totusi, la bucatarie o statie de osmoza inversa. Este acceptabila. Cu analize facute dupa 5 luni.

Buna seara!
Link-ul un rand mai jos este din 23 iulie a.c. si exsta acolo niste variante la care am optat.
http://forum.softped...st__p__15565736

Astazi, dupa 4 luni am facut analize la acelasi beneficiar si am constatat ca suntem ok. Intradevar, fosa s-a umplut si tre sa o scoatem, dupa nici 6 luni, dar pot sa spun ca la 5 persoane am avut apa plata de baut (n-am mai cumparat si carat bidoane:::))) si apa calda la discretie; spalat vase normal ... adica n-am facut abuz, dar nici nu ne-am stresat ca tre sa lasi apa sa curga mai mult la etaj pana vine mai calda si spalat rufe normal (si cate 4 masini intr-o zi). Eu sunt foarte multumita pana acum - ramane sa mai vorbim si pe perioada iernii.

Va tin la curent si va doresc o toamna cat mai calda si linistita!
Seara buna,
Anca Dobrea

#2352
cipkill

cipkill

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 06.05.2007
Un raspuns prompt, multumesc. Oficial, apa noastra de retea are 14 grade germane, in fapt, am folosit niste testere de la Atlas Filtri(Dedeman) si mi-a iesit ca ar avea cam 35-40 grade franceze adica cam 20-22 grade germane, asa se explica si faptul ca in 3 luni de utilizare depunerile vizibile de pe baterii erau consistente, nu mai vorbesc dspre cabina de dus ... Dilema mea este in ce masura apa obtinuta acum(are cred intre 7 si 14 grade franceze), mai este potabila si daca osmoza sau ultrafiltrarea ar ajuta la ceva ...

#2353
LittleJo

LittleJo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 498
  • Înscris: 15.12.2006
Salut,
Am citit partial acest topic insa sunt ceva mai in ceata decat la inceput :)
As avea nevoie de un filtru pentru apa de baut/gatit. Apa provine din retea si trece printr-un dedurizator. Din cate am inteles, parametri sunt destul de ok, insa ma deranjeaza gustul/mirosul de clor. As vrea sa evit filtrele cu OI din doua motive: nu prea am spatiu sub chiuveta si cred ca ar fi cam overkill. In aceste conditii, ce mi-ati recomanda?  Vreau neaparat ceva cu baterie separata.
De asemenea, m-ar interesa sa fac si niste teste la apa, unde se poate face asa ceva (si cam cat ar costa)?
Multumesc.

#2354
rocada

rocada

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,032
  • Înscris: 07.11.2012
Apartament bloc, 3 persoane, regia locala de apa.
De la Dedeman, ce sistem ma sfătuiți sa iau, la vreo 750 (osmoza inversa, pompa si filtru minerale) sau 950 (cu filtru UV in plus)?
Isi merita banii in plus cel cu filtru UV? Mulțumesc.

#2355
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Eu mi-am luat sistemul cu pompa de la dedeman. Cel cu filtru UV nu era o optiune pt mine pt ca am hidrofor si imi trebuia neaparat cu pompa, iar din cate am inteles de la vanzatorii de pe raion, cel cu lampa UV nu are pompa, iar cel cu pompa nu are UV. Cred ca lampa UV se poate adauga separat, insa nu sunt sigur. Eu am adaugat un filtru de remineralizare, dar mi-au trebuit niste conectori speciali pe care i-am cumparat de la o firma locala care comercializeaza sisteme de OI. Acum insa intreb si eu ca un amator (care numai m-am interesat pe web despre sistemele astea). Retea locala de apa, trebuie sa fie cat de cat ok, adica nu poate avea in ea bacterii si alte minuni din astea. Deci lampa UV eu zic ca ar trebui sa cada din prima. Dupa aia la ce ar folosi sistemul de OI? Numai pentru rugina din apa si clor e clar ca nu merita. Dupa mine e de ajuns un set de filtre de impuritati si carbon. Eu asa am avut la bloc si a fost ok. Chiar in unele locuri e suficient filtrul cu carbon pentru eliminarea clorului. Daca vrei neaparat sistem cu osmoza inversa trebuie sa vezi daca presiunea la apa e buna. Daca e in general peste 3 bari poti lua sistemul fara pompa care e substantial mai ieftin. Dar repet, nu cred ca e nevoie la retea de apa locala de sistem de OI.

#2356
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,338
  • Înscris: 29.07.2013

 M_ierdnA, on 07 octombrie 2014 - 14:11, said:

Daca e in general peste 3 bari poti lua sistemul fara pompa care e substantial mai ieftin. Dar repet, nu cred ca e nevoie la retea de apa locala de sistem de OI.

Inainte sa sfatuiesti pe cineva sa dea banii pe un sistem fara pompa, intereseaza-te cata apa se pierde ca sa produci un litru de apa filtrata ! La finalul ciclului ( aproape de umplerea vasului ) rata este de 1/20 !!! )

Pentru "adversarii "sistemelor cu Osmoza inversa, vedeti ca au aparut sistemele cu NANOFILTRARE cu precizia de filtrare intre ultrafiltrare si osmoza inversa !

Edited by argonaut, 07 October 2014 - 14:20.


#2357
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Ai dreptate, insa aici exista specificatii tehnice si fiecare trebuie sa decida daca e convenabil sau nu. Chiar daca raportul pe care l-ai dat e corect, 200 de lei cat e diferenta dintre un sistem cu pompa si unul fara insemna cam 50 mc de apa in reteaua locala adica se pot produce lejer 2,5mc de apa de baut. In cat timp consumi apa asta ca sa vezi daca e rentabil sau nu depinde de fiecare.

#2358
rocada

rocada

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,032
  • Înscris: 07.11.2012
Eu am înțeles ca cel cu filtru UV mai are in plus, inca un filtru de mineralizare si are si pompa.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate