Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...
 

Hernie de disc

* * * * - 5 votes
  • Please log in to reply
5840 replies to this topic

#2215
Jasmin_

Jasmin_

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 14.04.2016
am contactat azi o firma de genul (care fac transporturi cu ambulanta - www.samaritanus.ro) din Tg Mures ca sa vad cam la ce cost s-ar ridica drumul si daca este nevoie de rezervare prealabila.

si am primit o veste buna, asa ca ma gandeam s-o impartasesc si cu voi: "Putem asigura transportul bolnavului la domiciliu. Costurile sunt decontate de Casa de Asigurari. Luati legtura cu noi inainte de externarea bolnavului cu 2 zile."

#2216
Roxy_Elena

Roxy_Elena

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 10.04.2016
Buna,

Revin cu informatii dupa ce a fost operata la microscop de hernie L5-S1 la spitalul Elias de catre doctorul Cristescu Mihai.

M-am internat luni pe 10 aprilie. Din pacate, dupa 4 zile de asteptare datorita urgentelor din spital, lipsa salilor de operatie si numeroaselor persoane internate in sectia de neurochirurgie, abia vineri pe data de 15 aprilie am fost si operata.

Inainte de operatie, pentru ca nu mai suportam durerile, dupa ce 2 zile m-au tratat cu pastile si injectii intramusculare, am cerut sa-mi puna perfuzie cu analgezice si in ultimile 2 zile am fost mai ok, puteam sa ma duc si eu la baie fara sa am dureri groaznice.

Conditiile in spitalul Elias sunt de apreciat, cel putin in aceasta sectie. Am stat intr-o camera cu 3 paturi, cu baie in camera. Curatenie se facea destul de des, asistentele toate au fost dragute. Inainte de operatie nu aveai voie sa mananci incepand cu ora 18:00, si sa bei apa pana la ora 00:00. Seara iti faceau o clisma, desi am crezut ca scap pentru ca din cate stiu clismele se fac doar in cazul operatiilor la nivel digestiv, se pare ca in timpul anesteziei muschii se relaxeaza si exista posibilitatea unei surprize aduse pe masa de operatie.

Am intrat la operatie in jurul orei 10:10, iar la 12:00 maxim eram in salon inapoi. In sala de operatie m-au dezbracat de tot si mi-au dat un halat. Apoi asistenta a incercat sa-mi bage o branula in mana, insa dupa ce 2 asistente nu au reusit pentru ca se pare ca venele mele nu se vad/simt, un asistent mi-a pus-o in incheietura mainii. Ca sa fiu sincera, dupa vreo 15 minute in care s-au luptat sa-mi puna branula, imi amintesc doar ca un asistent a venit cu masca de oxigen si dusa am fost.

M-au adus in salon si m-au pus in pat. In prima ora a trebuit sa stau treaza si sa mi se umezeasca buzele cu un tifon imbibat cu apa. La doua ore aveam voie sa beau apa. La 3 ore am inceput sa mananc ceva usor (iaurt, banana-daca nu va constipa, sticksuri). La 3 ore si ceva m-am ridicat sa merg la baie. Cu o zi inainte venise un terapeut la noi sa ne invete cum sa ne dam jos dupa operatie. Am avut ceva ameteli dupa anestezie cand m-am dat jos din pat dar era normal. Durerile disparuse total. Luni, la 3 zile dupa operatie m-au externat. Dimineata si seara in spital imi puneau perfuzie cu anagezice si cu antibiotice. Acasa am mai urmat 7 zile un tratament (sper sa fie ultimul) -la 12 ore zinat+doreta+mydocalm+vimovo.

Operatie este cam de 2 cm, 5 fire dar cusute destul de dese. In fiecare zi schimbam pansamentul, curatam rana cu betadina si puneam plasture cu leucoplast pentru rana. La dus foloseam un plasture rezistent la apa. Dupa 10 zile de la operatie am fost la scos fire. Nu a fost dureros, doar niste piscaturi. Se pare ca operatia s-a inchis destul de ok.

In ceea ce privesc durerile, au disparut. La 2 zile dupa ce am ajuns acasa am facut o febra musculara la tot trunchiul, pana in ceafa, cred ca de la mersul incremenit dupa operatie si ridicatul din pat, care se face din brate ca sa poti sa menti spatele drept.

Acum la 12 zile dupa operatie ma simt bine, ma plimb prin casa, ma aplec prin genoflexiune si fac miscari doar mentinand spatele drept. Momentan nu am iesit din casa decat la fire, am mers cu un taxi pana la spital si am stat vreo ora in el, dar a fost cat de cat ok, simteam putina presiune pe spate, am tinut bancheta la 45 de grade. La masa am stat numai in picioare, acum am inceput sa mai stau cate putin pe marginea patului. Dureri am acum la nivelul coloanei in sus, cred ca sunt si datorate faptului ca stau pe spate destul de mult. Saptamana viitoare planuiesc sa ies la plimbari scurte afara.

Concediu medical mi-au dat 4 saptamani din spital (inclusiv cu internarea) si apoi voi merge la specialist/medic de familie sa-mi prelungesc pana la 2 luni.

Sper sa va fie de folos post-ul meu in cazul in care va hotarati sa va operati prin aceasta metoda.

O zi frumoasa!

#2217
Jasmin_

Jasmin_

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 14.04.2016
Roxy Elena, insanatosire grabnica!

#2218
Roxy_Elena

Roxy_Elena

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 10.04.2016
Buna,

Va las si niste poze cu RMN meu si cu interpretarea rezultatelor:

[ http://imageshack.com/a/img921/1696/tfrEuv.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://imageshack.com/a/img922/6277/LPinf0.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://imageshack.com/a/img921/9496/E812Jb.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://imageshack.com/a/img923/1343/LXYYEE.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://imageshack.com/a/img922/3728/ivWEBn.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

O zi buna!

#2219
Jasmin_

Jasmin_

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 14.04.2016
Bună seara la toata lumea,

Va scriu sa va mai povestesc ce-am facut dar si pentru ca am mare nevoie de un sfat de la voi.

Pe scurt, ca rezumat: am 28 ani, operata acum 5 ani jumate la L5-S1 (hernie rupta, pareza pe dreptu') cu evolutie buna in prezent, unele dureri in sezonul rece si atat.

De approx 3 luni jumate noi dureri care de la inceput de martie au coborât pe piciorul stâng. Efectuat RMN la inceput de martie =》 hernie noua, voluminoase, L4-L5 cu compresie sex dural si rădăcină stanga. Încercat de toate timp de doua luni (fizio, kineto mai greu ca durea rau, acupunctura, 2 ture de tratament medicamentos, 1 tura de injectabil Neo Endusix, repaus la pat vreo 6 sapt) si nimic..durere tot mai mare care pleca din fesa stanga pana jos pe picior. Primele amorteli au aparut acum vrei 3 sapt, am decis sa ma operez pentru a doua oară. Nu voiam sa risc sa se rupa vreun fragment si sa se instaleze din nou pareza ca data trecută.

După un research si niste recomandări venite de la medici, am ales Tg Mures, spitalul Judetean, dr. Balasa  seful secției Neuro.

Pe 03.05 consult (am mers pregatita de internare), mi-a zis ca hernia e mare, ca nu imi recomanda sa stau cu ea dar ca semnele clinice nu-s catastrofale, doar un deficit de forță in piciorul stâng (mersul pe călcâie nu prea mergea iar la testul cu ridicarea piciorului din poz culcat aparea durerea la 45 grade). I-am zis ca eu simt c-am facut tot ce se putea, asa ca me internat.

Scuze..postez de pe telefon si n-am apucat sa termin, am postat din greseala. Revin cu continuarea in câteva min.

Scuze..postez de pe telefon si n-am apucat sa termin, am postat din greseala. Revin cu continuarea in câteva min.

#2220
Jasmin_

Jasmin_

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 14.04.2016
Continuarea...

Ce am reținut din discutia cu medicul:
-ca aceasta noua hernie s-a format probabil datorită excesului de greutate.  
-ca operatia se va face la microscop
-ca spitalizarea este de 48 h
-pentru recuperare se recomanda înot
-am intrebat daca faptul ca mai am o operatie la un nivel inferior ar putea da o instabilitate coloanei si mi-a zis ca nu
-drumul spre casa (370km) se poate face cu masina personală, nu e necesara o ambulanță, scaunul lăsat pe spate, cu pauze de plimbat.

A doua zi pe 04.05 m-am operat iar in 06.05 m-am întors acasă. O sa scriu si eu un jurnal de spitalizare in alt post...poate le e util celor care se intreaba cum e la Mures.

Acu...ce ma doare pe mine: începând cu a doua zi după operatie am parestezii in picior, mult accentuate fata de cele de dinainte, am senzația ca circula curent continuu in picior in momentul in care stau in picioare sau ma plimb (cedează in repaus la pat). De asemenea, daca merg mai mult de 1-2 minute începe sa doară spatele si piciorul destul de violent..Cam ca inainte sa ma operez dar parca traseul e diferit.

Ati pățit vreunul din voi ceva asemănător după intervenție? Eu sunt total panicată. Nu ma asteptam nicidecum la amorteli mai urâte ca inainte si credeam ca durerea va fi cu mult diminuată...

Feelingul meu legat de ce-ar putea sa fi mers prost:
-sa fi recidivat din cauza drumului spre casa care a fost foarte lung, vreo 6 ore (desi n-a durut altceva decat tăietura operației in sine)
-sa fi rămas ceva "necuratat" acolo unde era hernia...desi medicul m-a asigurat ca a curățat tot (RMN-ul meu abea doua luni...n-a zis sa fac altul, ma tot gândesc si la treaba asta...dar e un medic cu referinte foarte bune, sigur imi făceau un RMN nou in spital dacă ar fi considerat ca e cazul)
-nervul sa fie oare foarte afectat?! Sa fi fost atat de mare damage-ul asupra lui încât paresteziile sa fie mai supărătoare după ce e fost "eliberat"...iar daca da, oare in cat timp ar trebui sa vad o ameliorare?
-poate se formeaza o cicatrice duro-radiculara si apasa nervul?

I-am scris ieri medicului si încă nu mi-a raspuns...asa ca va cer si vouă o părere?

Sa ma duc sa fac un RMN si eventual un EMG sau sa mai am răbdare?..

#2221
Roxy_Elena

Roxy_Elena

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 10.04.2016
Buna Jasmin,

Din spusele doctorului, senzatia de amorteala si durerile se remit in timp, nu imediat dupa operatie, mai ales daca muschii piciorului au fost afectati. A trecut abia o saptamana de la operatie, primele saptamani sunt grele, durerile vor disparea in timp. In prima saptamana eu ma plimbam prin casa cateva minute in reprize si mancam in picioare, iar dureri aveam la nivelul operatiei. Intradevar, dupa operatie, pe picior eu nu am mai avut amorteli sau dureri,dar conteaza si perioada dinainte, cat de mult au fost afectati muschii.
Eu am o luna de la operatie si daca stau 3 4 ore in picioare inca am dureri, dar nu se compara cu durerile dinaintea operatiei.
Iti doresc sanatate si rabdare, cu timpul eu zic ca durerile se vor remite.

#2222
Jasmin_

Jasmin_

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 14.04.2016
Roxy, merci de reply!

Ma liniștesc si am răbdare.

Între timp azi dimineata mi-a raspuns si medicul si a zis sa am răbdare, sa ma mobilizez progresiv, si ca lucrurile in general se stabilizează in 4-6 sapt.



#2223
anasstasia

anasstasia

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,278
  • Înscris: 30.07.2013
Buna ziua dragii mei!

Sper ca la voi totul este sub control. La mine problemele s-au intensificat de cand am ramas insarcinata. Sunt in 2 luni iar durerile le am inca de la inceput. Sunt zile cand abea pot sa cobor din pat. Remintesc: am fractura vicios consolidata L5-S1 si 2 mici hernii la C5-C6 si C6-C7. Durerile in prezent sunt generalizate de-a lungul intregii coloane.
Am vorbit cu doctorita ginecolog si mi-a spus sa caut un ortoped bun specialist si pentru problemele asociate sarcinei deoarece ar trebui sa fac o fizioterapie speciala. Am cautat pe internet in sa nu ma gasit nimic. Ma puteti ajuta cu un sfat, cu o indrumare? As prefera un doctor de stat, costurile asociate sarcini sunt si asa destul de mari.

#2224
marcolainen

marcolainen

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 22.03.2016
Salutare,

mi-am mai scris eu ofurile acum vreo 2-3 luni pe thread-ul asta...Pe scurt, am HDL la L5S1. De fapt au fost 4 hernii repetate la acel disc (prima in 2008), primele 2 s-au rezolvat singure, in sensul ca au fost absorbite in timp de organism, dar ultima persista de 3 luni. Dureri nu mai am asa, doar daca stau jos ore in sir sau in picioare/incerc sa fac sport. Nu am si nu am avut pareze in ciuda volumului mare a herniei. Amorteala totala de la inceput s-a transformat intr-o hipoestezie (diminuarea sensibilitatii cutanate, dar nu amorteala completa) cu parestezii ocazionale (furnicaturi) pe un picior.

In fine, s-ar putea sa fie inaintarea in varsta sau alti factori, dar mi-am facut un nou RMN care arata aprox la fel ca cel facut acum 3 luni. Hernia a ramas la fel de mare si deplaseaza si comprima o radacina nervoasa si comprima jumate de sac dural in continuare. Deci nu a avut loc absorbtie, iar diminuarea durerilor ar putea fi explicata de adaptarea nervului in conditii de compresie si hipoxie, incetarea inflamatiei acute si dezinhibitia mea de a ma indopa cu tramadoale. Neurochirurgul local imi aminteste saptamanal ca ma joc cu focul ca umblu cu asa un monstru in canalul vertebral, abuzand in conversatii de termeni ca "paralizie" si "sindrom de coada de cal".

DAR, ceea ce nici unul din NC din RO nu au in vedere este faptul ca discul meu saracu, abuzat timp de 29 de ani, care s-a spart de 4 ori (cu dovada imagistica) si a pierdut de fiecare data din nucleu, a ramas cu mai putin de 50% din volumul lui initial, astfel incat marginiile vertebrelor adiacente sunt deja f apropiate. Am vb cu un prieten de familie, neurochirurg cu multa experienta din germania, care mi-a spus ca este doar o intrebare de timp pana cand va colaba total, ceea ce inseamna os pe os, ceea ce ar putea fi foarte dureros si se poate complica cu comprimare de radacina de nerv si chiar alunecarea a vertebrei superioare herniei in fata sau spate. M-a sfatuit ca daca tot e sa ma operez sa fac artrodeza (fuziune) sau daca fondurile imi permit sa-mi pun o proteza. Ambele presupun abordare abdominala (fuziune se poate face si posterior dar rezultatele nu sunt asa bune si deseori se complica cu fibroza extensiva a canalului vertebral postop) si scoaterea discului degenerat in totalitate.

Este cineva pe forum care a suferit astfel de interventii pe coloana, preferabil pe un singur nivel? Sau daca nu, este cineva care a avut multiple hernii la acelasi disc, rezultand intr-o pierdere considerabila de inaltime?

#2225
uzzy17

uzzy17

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,172
  • Înscris: 29.08.2006
ai ceva informatii despre proteza ? probabil te referi la cage, din ce am vazut, folosita mai mult in zona cervicala. ma gandeam daca o sa imi hernieze vreodata vreun disc, si o sa se intample, sa optez pentru asta.

spunea cineva aici ca regreta ca a ajuns sa faca hernie de disc pentru ca n-a facut kinetoterapie si nu s-a protejat. dupa vreo 3 luni de kineto eu reusisem sa scap complet de dureri dar minunea n-a tinut prea mult si durerile au revenit si se mintin constante. in continuare fac kineto (din ianuarie) in fiecare zi, e adevarat ca ma simt mai bine decat la inceputul anului, durerile sunt la jumatate dar nu vad a fi o varianta pe termen lung ba mai mult cred ca se cam amplifica usor durerile cu trecerea timpului cu toate ca nu ridic greutati deloc, stau in scaun sau in picioare cel mult  o ora jumatate, nu ma bate curentul. practic evit toti factorii agravanti si degeaba. eu acum am discopatie dar am avut momente cand durerile au fost crunte.
ma gandeam ca daca va avansa problema si discul va hernia sa optez pentru o proteza. la noi n-am auzit de astfel de operatii, doar pe la turci si americani. cam slab cu informatiile pe net despre asta.

Edited by uzzy17, 24 May 2016 - 15:15.


#2226
marcolainen

marcolainen

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 22.03.2016
Salut,

nu de cage ziceam. Cage-ul, cum ii sugereaza si numele, este o cusca de titan/platic, care se foloseste mai de nou la operatiile de fuziune. El este umplut tot cu grefa osoasa sau os artificial, doar ca pana la osificare ofera o oarecare stabilitate si in plus are margini in unghiul potrivit pt a reface curbura fiziologica a coloanei. Dar folosirea cage-ului nu te scapa de tije si suruburi in vertebre, cel putin in zona lombara...deci este un dispozitiv care imbunatateste sansele unei fuziuni reusite.

Exista adevarate implanturi de disc, ADR pe engl (artificial disc replacement), care pur si simplu se pun in locul discului lezat, fara sa fie nevoie de grefe osoase si tije/suruburi prin coloana. Recuperarea este mult mai usoara si rapida decat dupa o fuziune si in plus implantul este mobil si mimeaza dinamica unui disc uman, nu ca la fuziune, unde in segmentul operat se va pierde mobilitatea.

Am tot abordat nemti pe diferite forumuri (in Germania este practicat des procedeul, cu costuri suportate integral de casa) dar nu imi raspunde nimeni...

#2227
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Anasstasia,

felicitari pt bb! :)
Obstetricianul nu ti-a recomandat un ortoped anume? Eu as zice sa mergi la Bogdan Ciurea, https://www.reginama...id-1438-cmsid-8, nu am fost la el, insa am auzit lucruri f bune, inclusiv de la o prietena de-a mea.

Poate ar fi bine sa mergi si la un medic de recuperare medicala, daca vrei iti dau nr doctoritei mele, dr Gaman Daniela de la Regina Maria.
La noi se cam feresc sa recomande fizioterapie, din cauza reactiilor adverse (contractii), kinetoterapia ar fi baza, acum.

Ma pun in locul tau si ma gandesc cat de greu iti e acum, si cu dureri si cu sarcina, asta ma cam sperie si pe mine in viitorul apropiat, varsta (38 deja) si durerile de spate (care-s si acum, plus ca m-a pus naiba in wkd, sa culeg capsuni din gradina soacra-mii, vreo 15 min si a fost de-ajuns sa am iar dureri mari.....)

Daca ai posibilitatea sa cumperi centura asta http://www.lohmann-r...re-materna.html, la asta ma gandesc si eu cand va fi cazul, m-am uitat pe cateva forumuri si ar fi indicata in durerile de spate asociate / si sarcinii.

Sarcina usoara, fara dureri si fara complicatii, astept vesti bune de la tine!
Iti tin pumnii, sa stii! Posted Image

#2228
XZY

XZY

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,527
  • Înscris: 02.09.2007
Sa imi spun singura welcome in club...

Attached Files



#2229
AASHO

AASHO

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 25.10.2005

 XZY, on 25 mai 2016 - 10:52, said:

Sa imi spun singura welcome in club...

Ha, foarte tare, ti-a scris ca ai Tramp Stamp (https://en.wikipedia...wer-back_tattoo).
Lasand gluma la o parte, cu ocazia asta am aflat ca exista si in medicina Tramp Stamp (http://radiopaedia.o...-stamp-oedema-1)

Edited by AASHO, 25 May 2016 - 20:11.


#2230
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Nu, pe tine nu te primesc!
Am zis! Posted Image


Offff, e h 22.00, dar maine te sun. Sa nu imi zici ca bolesti, bre!

#2231
XZY

XZY

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,527
  • Înscris: 02.09.2007
Acum parca e un pic mai bine. In sensul ca am dureri doar la modificarea pozitiei, in special atunci cand ma ridic din pozitie sezanda in pozitie verticala. Dar saptamana trecuta a fost infern... singura pozitie tolerata era decubitul lateral cu genunchii flectati. Nu intentionez interventie chirurgicala acum, temporizez si voi incerca cu fizio mai intai. Sa vad ce zic si colegii de la Nch luni cand ma duc sa le arat RMN-ul.
Pana atunci m-am apucat de dieta astfel incat in 4-5 luni sa scap de vreo 10-15 kg.

#2232
uzzy17

uzzy17

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,172
  • Înscris: 29.08.2006
acum cat timp a facut tratamentul ? eu zic ca efectul e pe termen lung dar cat e de lung ?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate