Lista cu locuri unde se mananca bine, in Romania!
Last Updated: Aug 20 2023 23:15, Started by
neostar
, Feb 02 2005 00:18
·
21
#1639
Posted 16 August 2015 - 18:53
Tu chiar crezi ca mananci la orotoro burgeri ca la Osho?
De ce intr-o parte dureaza 2 min sa ti-l faca iar in cealalta 30+? Pentru ca primul e un amarat de fastfood cu chifle reincalzite, exact ca Mec. |
#1640
Posted 16 August 2015 - 21:58
La Orotoro dureaza doua minute Yoyo sau Orotoro, ca-s cei mai comandati. La black angus am stat 15 min pana a foat gata. Calitatea e in zona Burger Van, ceea ce eu zic ca e bine pentru un stand de foodcourt.
l.e. am mai dat o sansa lui Templul Soarelui, a fost ok. Supa si-a revenit. |
#1641
Posted 17 August 2015 - 08:21
#1642
Posted 22 August 2015 - 12:28
Astazi voi lua cina cu o verisoara care nu a mai venit prin Romania de multi ani,apelez la voi pentru un restaurant cu specific romanesc in centru vechi,suntem fara masina iar vremea nu este prea favorabila dar totusi poate cu putin noroc nu nu mai ploua si vom face si o plimbare.
Am mai fost prin centru dar am ocolit cele cu specific romanesc pentru ca si eu sunt pasionat de bucatarie si imi prepar acasa cam tot ce imi poate oferii aceste restaurante,eu am pofta de niste coaste dar stiu ca astea le gasesc pe meniul altor bucatarii nu cea autohtona. |
#1643
Posted 22 August 2015 - 14:25
Nimic din centrul vechi nu poate fi considerat tradițional. Totul e un kitsch ordinar. Eu te-as trimite la Zexe, undeva pe Tunari. Dar dacă vrei totuși centrul vechi, du-te la Lacrimi și sfinți
|
#1644
Posted 23 August 2015 - 09:34
Lacrimi si Sfinti era in renovare ultima oara cand am fost, adica saptamana trecuta. Zexe este oricum o alegere mai buna.
|
#1645
Posted 23 August 2015 - 12:00
Multumesc de sfaturi,pina la urma am fost la Taverna Covaci,atmosfera placuta,servire a fost ok dar mancarea nu ma dat pe spate,nu zic ca a fost rea dar era banala iar in unele cazuri chiar de prost gust pentru o asa locatie.
Platoul boierului era compus din mezeluri industriale,cred ca si zacusca era la fel,placinta cu carne cred ca era de ceva zile,uscata si insipida,ciorba de fasole buna dar aia o face orisicine nu iti trebuie sa fi chef,mici mai buni am mancat in multe locuri si acestia erau prea facuti,coastele de porc si antricotul de berbecut prea arse,in schimb ghiveciul de legume era chiar gustos,verisoara mea in schimb a fost foarte multumita,deci per total a fost o cina reusita. V-am urmat sfatul si am trecut si pe la Cremeria Emilia,intradevar inghetata este foarte buna dar tind sa cred ca are si ceva prafuri,oricum nu are ingrediente naturale 100%,partea relativ proasta este ca au o gama mica de produse,pacat de pozitie,renume si calitate caci se pare ca nu prea au vazut la viata lor ce inseamna cu adevarat o cremerie. Din oferta de gusturi si asa redusa lipseau ceva gusturi,semifrredi nu aveau decat 2 tipuri,trte 1 sau 2 si cam atat. Pai sa ai tu fior di latte si sa nu ai in meniu affogati e cam prostesc,coppele erau de 3 sau 4 feluri si fiecare avea doar un singur gust de inghetata. Am vazut ca serveau Aperol,nu zic ca este un lucru rau dar acesta este un aperitiv iar in general lumea vine acolo dupa ca au servit masa,deci era mult mai indicat sa serveasca digestive. In fine marfa buna dar managerul nu pare sa aiba treaba cu domeniul,mai multe stiu eu. Edited by mardraaxi, 23 August 2015 - 12:10. |
#1646
Posted 23 August 2015 - 12:39
In locul ala (Taverna Covaci) era un club or smth numai acu juma de an.
Puteai sa alegi si tu locuri cu ceva incarcatura istorica (Caru' Cu Bere, Hanul lui Manuc). Mancarea era la fel de proasta oricum. Edited by don_dannielo, 23 August 2015 - 12:40. |
#1647
Posted 23 August 2015 - 15:48
La Carul cu Bere nu imi place servirea,de fiecare data cand am fost ma lua ospatarii la goana sa eliberez mai repede masa,din punctul asta de vedere a devenit un fastfood.
Au inceput sa strambe din nas la romani,s-au obisnuit cu strainii. Nu sunt tipul sa stau cu o bere 2 ore dar nici sa ma iei la goana dupa 30 min in care am tot comandat,nu mai imi place servirea deloc,poate peste ceva ani sa mai incerc sa calc pe acolo. Hanul lui Manuc degeaba e incarcat de istorie cand e pe mana unor libanezi,nu stiu daca e bine sau rau ca nu am mai fost de foarte multa vreme,dar faptul ca e plin de istorie nu prea mai valoareaza mare lucru in ziua de azi,din pacate. Asa am fost la Capsa acum 2 ani,inafara de niste fite si 2 dumicati aranjati cu dichis in farfurie la preturi inzecit fata de Monte Carlo nimic nu mai era din gloria acestui restaurant,sunt ferm convins ca in astfel de restaurante doar se spala banii,poate cate o masa a unui ambasador sau diplomatic ce se vrea mai pompos organizeaza si ei,in rest nimic,mort. |
#1648
Posted 24 August 2015 - 16:42
despre carul cu bere iti dau dreptate. aproape ca au refuzat sa ma primeasca inauntru. eram cu mama si cu sotia. ok, o fi mama un pic mai in varsta, da nu e cu catrinta si basma in cap si e umblata mult prin lume.
chiar vroiam un loc unde sa sed, sa beau, sa mananc (o masa zdravana cu apretitiv-ciorba-"felul doi"-desert, sa omor puricile pe burta) si pot sa spun cu mana pe inima am fost masurat din cap pana in picioare. nu's cum sa spun, dar o carte nu se judeca dupa coperti, iar noi totusi, chiar si asa, nu eram imbracati de la bogdaproste (aveam pantaloni lungi si nu erau blugi, asta daca astia ar fi avut ceva blazon de respectat). spun ca aproape au refuzat sa ma primeasca, pentru ca atunci cand am vazut ca se codesc sa ma puna la masa si situatia devenea penibila, basca ochii si buzele tuguiate din partea unor dudui, am batut in retragere. am ajuns in ziua aia la lacrimi si sfinti si desi era destul de devreme (cred ca era 1.30-2.00) si locaul deschis si gol apropae ca a trebui sa'l iau pe seful de sala de acolo sau ce era, de guler sa ma puna la masa. eram deja satul de tampenii si imi era foame, ca altfel nici acolo nu ma opream. atitudinea mea a fost de vina. sunt obisnuiti sa fie tratati cu aroganta si de sus si daca le vorbesti normal le e frica ca esti un sarantoc si nu fac bani de pe urma ta. in fine, sunt ceva ani de atunci, dar uite, pe acolo nu mai calc. cei ce aveti restaurante, stiti cum e. nenea ala cu sort alb e primul ce poate sa'ti dezvolte sau distruge afacerea. vorbeam cu sotia, rememoram cateva intamplari de mai demult, genul de te marcheaza pe viata si ti le amintesti dupa foarte multi ani. eram intr'o tara straina, cu multi ani in urma si cu putini bani in buzunar. si mergeam mult pe strada cu fata catre drepta. tot uitandu'ma in vitrine, ca asta nu costa bani. era dimineata,ma vede unul ce aranja marfa in vitrina cred, si ma pofteste inauntru in magazin. eu ma codeam foarte mult. apoi, ii spun omului ca imi place paltonul respectiv, dar e mult peste bugetul meu si nu mi'l permit. era un palton de casmir, pe o strada din buricul unuia din cele mai mari orase din europa occidentala. adicatelea, nu neaparat in bazar. omul nu si nu, ma pofteste in magazin si cu un tact ce rar l'am mai intalnit (nu o glagorie din asta negustoreasca sa te simti bine), asta avea diplomatie si finete in sange, ma pune sa probez paltonul, sa il iau pe mine si cu multa finete imi spune ceva la genul: tu nu ai bani acum, dar va fi o vreme cand ti'l vei permite, dar asta nu te opreste sa vezi cum iti vine acum. eu inteleg ca la mancare e altceva, nu prea poti proba mancarea, dar e vorba de a trata oamenii ca oameni. nu dupa banii ce cresi tu ca ii are sau nu in buzunar. imi cer scuze de off topic. m'au luat amintirile. Edited by argentum, 24 August 2015 - 16:45. |
|
#1649
Posted 25 August 2015 - 23:40
argentum, on 24 august 2015 - 16:42, said:
eram intr'o tara straina, cu multi ani in urma si cu putini bani in buzunar. si mergeam mult pe strada cu fata catre drepta. tot uitandu'ma in vitrine, ca asta nu costa bani. era dimineata,ma vede unul ce aranja marfa in vitrina cred, si ma pofteste inauntru in magazin. eu ma codeam foarte mult. apoi, ii spun omului ca imi place paltonul respectiv, dar e mult peste bugetul meu si nu mi'l permit. era un palton de casmir, pe o strada din buricul unuia din cele mai mari orase din europa occidentala. adicatelea, nu neaparat in bazar. omul nu si nu, ma pofteste in magazin si cu un tact ce rar l'am mai intalnit (nu o glagorie din asta negustoreasca sa te simti bine), asta avea diplomatie si finete in sange, ma pune sa probez paltonul, sa il iau pe mine si cu multa finete imi spune ceva la genul: tu nu ai bani acum, dar va fi o vreme cand ti'l vei permite, dar asta nu te opreste sa vezi cum iti vine acum. Alea iacta est la acest capitol. Cel putin pe parcursul vietii noatre, fie de-om avea acu' doar fo 20 de ani. |
#1650
Posted 29 August 2015 - 19:51
Yuki. Pe Puțul lui Zamfir, s-a deschis cel de-al patrulea restaurant japonez din zona Dorobanti. După ce le-am încercat pe toate, as spune ca dr fapt s-a deschis PRIMUL restaurant japonez din București. Autentic, primitor, chef japonez, meniu pe care îl schimbă săptămânal....gustos...
Chiar merita |
#1651
Posted 29 August 2015 - 23:20
Presupun că nu e nevoie să-i avertizăm pe colegii forumişti că preţurile la restaurantele japoneze sunt piperate...
|
#1652
Posted 30 August 2015 - 06:00
La asta chiar nu sunt. Cea mai scumpă chestie din meniul lor e vreo 110 lei.
|
#1653
Posted 30 August 2015 - 07:51
Eu nu m-am simtit atat de bine la Yuki... O fi fost pentru ca dupa ce m-au asezat ei la o masa si dupa ce mi-au adus si mancarea m-au intrebat daca m-as supara f tare daca m-ar muta la o alta pentru ca au incurcat rezervarile. M-am cam suparat, fara sa ma las mutata.
Edited by CorinaP1, 30 August 2015 - 07:51. |
|
#1654
Posted 30 August 2015 - 08:09
Ei...da, e un motiv de supărare dar na...e o greșeală . Spațiul lor e destul de mic și probabil nu aveau alta variantă.
|
#1655
Posted 30 August 2015 - 08:18
As fi considerat ca e o greseala si m-as fi mutat fara sa comentez prea mult daca cererea ar fi venit inainte de mancare. Venind dupa e ceva mai mult decat o greseala. Dar poate ca intre timp au mai rezolvat din balbaieli.
|
#1656
Posted 30 August 2015 - 21:06
mardraaxi, on 22 august 2015 - 12:28, said:
Astazi voi lua cina cu o verisoara care nu a mai venit prin Romania de multi ani,apelez la voi pentru un restaurant cu specific romanesc in centru vechi,suntem fara masina iar vremea nu este prea favorabila dar totusi poate cu putin noroc nu nu mai ploua si vom face si o plimbare. Am mai fost prin centru dar am ocolit cele cu specific romanesc pentru ca si eu sunt pasionat de bucatarie si imi prepar acasa cam tot ce imi poate oferii aceste restaurante,eu am pofta de niste coaste dar stiu ca astea le gasesc pe meniul altor bucatarii nu cea autohtona. Scaricica de porc Haiduceasca (bănăţeni) (La cuptor cu boia, cimbru şi usturoi.) 19.00 lei http://www.restauran.../meniu-romanesc |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users