Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum curat gletul de pe perete

Muzica trance

Soluție incalzire apartament...

Culori fire la boxele de jogger
 Autorizatie Birou Acte Auto

Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...

M-am culcat cu un tip și apo...
 Facultate din Bucuresti posibil o...

Eroare steering

Recomandare service pentru repara...

Premier Energy se listeaza la bursa
 Unde recomandati un CT cu Casa de...

Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?
 

Realitati imobiliare din EU, US si alte locuri

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
2745 replies to this topic

#1
NIxonn

NIxonn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 29.01.2007
Ash vrea sa-mi iau o vila sau un apartament pt vacantsa peste hotare. Ashtept sfaturi shi opinii.

#2
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,682
  • Înscris: 26.11.2001
Peste un milion de britanici ar putea avea probleme serioase cu plata ipotecilor

Quote

Peste un milion de proprietari de locuinte din Marea Britanie pot intampina dificultati financiare serioase, riscand chiar sa-si piarda casele in eventualitatea unei incetiniri semnificative a ritmului de crestere economica al tarii.  Autoritatea Financiara britanica (FSA) estimeaza o inasprire a climatului economic, pe fondul aprecierii ratei inflatiei si al scaderii ritmului de crestere economica, temandu-se ca multi dintre cei care au contractat credite ipotecare cu valori ridicate se afla acum intr-o situatie riscanta, scrie presa din Marea Britanie.

Autoritatea Financiara a identificat trei factori de risc care i-ar putea determina pe debitori sa esueze in a-si plati ratele lunare: o perioada lunga de rambursare a creditului contractat, o valoare totala ridicata a creditului si o valoare ridicata a ratei lunare in raport cu veniturile debitorului.

O treime din cele 5,7 milioane de credite contractate in perioada aprilie 2005-septembrie 2007 prezinta unul dintre acesti factori de risc, iar 18% au cel putin doi factori de risc.

Riscurile sunt insa amplificate de cresterea ratelor dobanzilor, considera institutia de control financiar.

Ratele introductorii pentru aproximativ 1,4 milioane de credite ipotecare contractate de consumatorii britanici vor expira anul acesta, ceea ce va determina o crestere de pana la 210 lire sterline (282 de euro) a platilor lunare.

Mai mult, presiunea pusa asupra consumatorilor nu va putea fi contracarata nici de o noua reducere a ratei dobanzii de referinta, fiind de asteptat ca Banca Angliei sa efectueze o astfel de operatiune saptamana viitoare.

FSA recunoaste insa ca "nu este foarte sigur" daca si creditorii ipotecari vor urma aceasta miscare a bancii centrale, in conditiile in care acestia incearca eliminarea presiunilor din segmentele lor de activitate.

Riscurile nu sunt "in mod necesar legate de creditele ipotecare contractate. Aici intervin si celelalte tipuri de credite", a declarat Lyndon Nelson, directorul departamentului de strategii financiare al FSA. "Clientii care au contractat si alte credite pe langa ipoteca detinuta sunt cei a caror stabilitate financiara este pusa in pericol", a adaugat el.

Avertismentele autoritatilor britanice vin in conditiile in care statisticile recente arata ca in decembrie preturile locuintelor au coborat cu 0,4%, acesta fiind primul declin inregistrat in ultimii doi ani si jumatate. Continuarea declinului preturilor de pe piata imobiliara, combinat cu o scadere a cheltuielilor consumatorilor si pe celelalte segmente ar putea avea repercusiuni serioase asupra intregii economii britanice.

Numarul locuintelor vandute pe piata britanica a coborat de asemenea, ajungand la o medie lunara de 103.374 de case in perioada iulie-octombrie, fata de 117.086 de unitati, in perioada similara din 2006.

Raportul FSA indica, de asemenea, o incertitudine in ceea ce priveste evolutia pietei ipotecare britanice, in conditiile in care noile credite "sunt concentrate, in mare parte, in cadrul unor grupuri care nu erau incluse pana acum in categoria proprietarilor de locuinte", ceea ce face dificila incercarea creditorilor de a estima modul in care acestia se vor comporta.

Oficialii britanici spun ca nivelul cazurilor de schimbare a proprietarilor este inca foarte scazut, insa va inregistra o crestere semnificativa in urmatoarea perioada.

In 2008, numarul caselor care isi vor schimba proprietarul va ajunge la 123 de unitati pe zi.

Printre avertismentele reprezentantilor FSA se numara insa nu numai cele legate de riscurile la care sunt expusi cei care au contractat credite ipotecare, ci si cele legate de scaderea increderii consumatorilor in institutiile financiare, cum s-a intamplat in cazul crizei de la Northern Rock.

Proprietarii de case, in dificultate

Peste un milion de proprietari de locuinte din Marea Britanie pot intampina dificultati financiare serioase, riscand chiar sa-si piarda casele, considera autoritatile financiare.

O treime din cele 5,7 milioane de credite contractate in perioada aprilie 2005-septembrie 2007 prezinta un factor de risc, iar 18% au cel putin doi factori de risc.

Ratele introductorii pentru aproximativ 1,4 milioane de credite ipotecare contractate de consumatorii britanici vor expira anul acesta, ceea ce va duce la o majorare a platilor pe care acestia trebuie sa le suporte.

Statisticile recente arata ca in decembrie preturile locuintelor au coborat cu 0,4%, acesta fiind primul declin inregistrat in ultimii doi ani si jumatate.

Numarul locuintelor vandute in perioada iulie-octombrie a ajuns la o medie lunara de 103.374 de case, fata de 117.086 de unitati in perioada similara din 2006.

Sursa: ZF

#3
haplea82

haplea82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 21.02.2007
http://economie.hotn...din_romania.htm

#4
haplea82

haplea82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 21.02.2007
http://biz.yahoo.com...rices.html?.v=9 aici puteti sa vedeti si pretul mediu al unei case in usa ca si salariile americanilor,asta ca sa nu mai  faceti comparatii intre centrul NY si centrul bucurestiului!

#5
Rocknroll

Rocknroll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,785
  • Înscris: 16.12.2006
O fotografie sugestiva despre criza mortgage-urilor din Marea Britanie...

Attached File  Key_Ring.jpg   121K   400 downloads

Edited by Rocknroll, 17 February 2008 - 19:37.


#6
robertos12

robertos12

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 25.03.2007
sa-nteleg ca in curand se va termina perioada "ratelor introductorii" in UK? deci si la ei e cu dobanda fixa(2 ani) si variabila restu?
Cine stie mai multe despre creditele de la ei?

#7
emilianm

emilianm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 09.09.2004
uite ca au inceput sa isi revina... si astia..daca le plangeati de mila

Primele semne de revenire a pietei imobiliare britanice
sursa standard

Quote


Pretul caselor din Londra a crescut, pentru prima data in ultimele patru luni, dupa cele doua reduceri ale dobanzii de referinta, efectuate in acest interval de catre Banca Angliei, marcand primul semn de revenire a economiei britanice, informeaza Bloomberg.

Potrivit Rightmove, cel mai mare site specializat in tranzactii imobiliare de pe piata locala, pretul mediu “la oferta” a crescut, in cursul lunii ianuarie 2008, cu 3,2 procente, la 237.856 de lire sterline (317.001 euro), aceasta dupa ce, in cursul lunii decembrie 2007, scazuse cu 0,8 procente.

In Londra - per total, cresterea este de 0,9 procente - pretul mediu “la oferta” ajungand la 402.233 lire sterline (536.102 lire sterline). In zonele “ieftine” - Hammersmith and Fulham si Wansforth - s-a inregistrat o crestere de 3,5 procente, in vreme ce in zonele “scumpe”, Kensington si Chelsea, o scadere de 4,2 procente. “Dupa cele doua reduceri ale dobanzii de referinta, proprietarii care doresc sa vanda se asteapta ca in viitorul apropiat conditiile de pe aceasta piata sa se imbunatateasca” a declarat pentru Bloomberg Miles Shipside, director comercial in cadrul Rightmove.

“Ei vor creste gradual pretul “la oferta”. Nu trebuie sa ne asteptam peste noapte la un nou boom imobiliar”, a adaugat acesta.

Cererea este diversificata intre cumparatorii de ocazie - care in acest moment sunt foarte putin dispusi sa cumpere - si cei speculativi, care “profita de orice chilipir pe care l-ar putea intalni”, considera Charles Puxlet, specialist in piata imobiliara, in cadrul Jackson-Stops&Staff.

“Ne vom confrunta in acest an cu o incetinire a ritmului de crestere economica” a declarat, ieri, ministrul britanic de Finante, Alistar Darling, in cadrul unui interviu acordat BBC.

“Oamenii stiu deja ca piata imobiliara a cazut, dar sunt perspective bune ca ea sa isi revina”, a adaugat el. Banca Angliei a dus dobanda de referinta la 5,25 de procente pentru a dinamiza economia britanica afectata deja de evolutiile de peste Atlantic. Analistii considera ca perspectiva unei inflatii galopante va inhiba alte decizii similare in trimestrul in curs.

Majorare
Pretul mediu “la oferta” a crescut, in cursul lunii ianuarie 2008, cu 3,2 procente, la 237.856 de lire sterline (317.001 euro), aceasta dupa ce, in cursul lunii decembrie 2007, scazuse cu 0,8 procente

Edited by emilianm, 19 February 2008 - 16:12.


#8
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
vai ce preturi mici!! pentru cine nu stie o lira este cam 1.3 euro deci preturi in Londra la peste 500.000 euro...

Edited by Nicanor, 20 February 2008 - 14:46.


#9
emilianm

emilianm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 09.09.2004

View PostNicanor, on Feb 20 2008, 14:45, said:

vai ce preturi mici!! pentru cine nu stie o lira este cam 1.3 euro deci preturi in Londra la peste 500.000 euro...

mereg si aici.....

Codași la ipotecare
sursa EVZ

Quote

Volumul creditelor ipotecare contractate pentru a achiziționa locuințe în economiile avansate precum Marea Britanie sau Spania este impresionant, arată un raport întocmit de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

În țările aflate încă în perioada de tranziție, volumele sunt reduse, dar rata de creștere este rapidă. Ponderea medie în PIB a creditelor ipotecare acordate în 14 țări în curs de dezvoltare se situa la 7,5% în 2005. Și România a fost luată în calcul în această grupă de țări, alături de Rusia, Serbia, Bulgaria, Ungaria și alte state.

În cele 15 state vechi membre ale Uniunii Europene, ponderea medie a ipotecarelor era de 50% din PIB. Din perspectiva acestui indicator, în 2005, România era foarte departe și de media înregistrată în grupa țărilor din UE, dar care erau în curs de dezvoltare. Mai precis, România se afla chiar sub media înregistrată în țări în curs de tranziție care nu erau încă membre ale UE.

Lipsurile sistemului autohton

Sistemul ipotecar din România are încă anumite lipsuri, precum imposibilitatea consultării on-line a cărților funciare și existența unor imobile neînregistrate în sistemul de publicitate imobiliară, fiind totuși considerat eficient din punct de vedere al procedurilor și costurilor, potrivit raportului BERD. Acesta arată și unele neclarități ale cadrului legislativ din România, precum necesitatea reînnoirii înscrierii ipotecii în cartea funciară, cerințele referitoare la descrierea obligațiilor garantate și implicarea obligatorie a instanțelor în procedura de executare silită.

normal ca au inceput sa aiba probleme... :P ca si in america tot "fazanu", vorba unui forumist, a luat credite ipotecare in conditii super lejere....la noi lacomia bancilor nu a ajuns asa sus..sunt mai precaute....din simplul fapt ca este foarte profitabila piata si isi permit...

Edited by emilianm, 20 February 2008 - 18:45.


#10
alexsuciu1970

alexsuciu1970

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 16.02.2007

View PostNIxonn, on Jan 17 2008, 11:17, said:

Ash vrea sa-mi iau o vila sau un apartament pt vacantsa peste hotare. Ashtept sfaturi shi opinii.
Cam stii cam ce ai dori? Daca nu, iti pun cateva intrebari care sa te ajute in alegerea ta. (si eu vreau sa cumpar!)
1. La munte sau la mare? Sau in locuri in care muntele se termina in mare?
2. Cum vei ajunge acolo: cu avionul sau cu masina? Cat de departe sa fie?
3. Cate persoane veti merge in general (doar tu cu familia sau pot sa fie si prieteni? in acest ultim caz vor merge in acelasi timp cu voi?)
4. Cat timp pe andoriti sa petreceti acolo?
5. O faci si ca investitie?
Dupa ce ai niste raspunsuri la aceste intrebari pot sa iti recomand niste directii in care sa cauti.
Bafta, anyway!

#11
fixg

fixg

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 02.03.2008
salut Alexandru Suciu, esti acelasi Alexandru Suciu care vinde apartamente in desertul egiptean?;)

In strainatate sunt intr-adevar  preturi mult mai bune decat in tara, constructii de calitate mult mai buna,
si finisaje mult mai luxoase

depinde cat de departe de casa vrea cineva sa ajunga

cel mai aproape de casa, adica in Bulgaria, am vazut multe oferte cu garsoniere noi pe malul marii, pe la 20k euro

#12
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

View Postfixg, on Mar 2 2008, 19:39, said:

cel mai aproape de casa, adica in Bulgaria, am vazut multe oferte cu garsoniere noi pe malul marii, pe la 20k euro
vivat clonele bulgaresti. leka noci detza!

#13
alexsuciu1970

alexsuciu1970

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 16.02.2007
Da eu sunt.

Edited by alexsuciu1970, 03 March 2008 - 10:37.


#14
Andreea8

Andreea8

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 06.03.2008
Nixxon, daca mai intrii pe forumul asta, ar trebui sa stii ca in strainatate sunt foarte multe optiuni, iar
preturile sunt in unele cazuri concrete si de 7-10 ori mai mici ca in Bucuresti pentru apartamente identice

#15
emilianm

emilianm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 09.09.2004

View PostAndreea8, on Mar 6 2008, 11:57, said:

Nixxon, daca mai intrii pe forumul asta, ar trebui sa stii ca in strainatate sunt foarte multe optiuni, iar
preturile sunt in unele cazuri concrete si de 7-10 ori mai mici ca in Bucuresti pentru apartamente identice
Andreea8 sa nu ne spui ca preturile alea sunt la vecinii nostrii din sud...ca iar te da turbo-trabantul afara ;)

#16
Maril

Maril

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 08.10.2007
Si pe mine m-ar interesa o casuta sau apartament la Marea Neagra  a bulgarilor...Stie cineva unde trebuie sa ma interesez? Ce agentii se ocupa cu asa ceva? Care sunt cele mai bune oferte...adica in ce zone?  Multumesc.

#17
ciureanuc

ciureanuc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,294
  • Înscris: 27.11.2005
Case "afara" in care sa mergeti numai in vacanta...  DE CE?
De ce ai munci ani de zile sa-ti iei o pricajenie de casa... sau poate ai munci jde ani de zile ssa-ti iei o casoaie afara... sa te duci numai in vacanta? Si esti sigur ca in fiecare vacanta te ducci acolo?
Veti spune ca o veti lua sa o inchiriati... sau cum?

Mai ai de trait constient vreo 50 de ani, sa spunem ca din astia 25 ii faci "la tine in casuta din Bulgaria"... cat vei sta acolo pe an? 30 de zile? 40 de zile pe an?  In total vei locui 25 x 30 =   750 de zile... adica 75 de sejururi cu totul "la bot"... Cate stele are casa ta?

SE MERITA??

#18
Dragon Warrior

Dragon Warrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,636
  • Înscris: 23.09.2006
Cine o sa aiba grija de casa respectiva? Sau ai senzatia ca un apartament il incui si pleci 11 luni pe an?

Sau sa o luam altfel: cat esti dispus sa bagi intr-un apartament? Garsonierele cu 20.000 de euro sunt povesti. Un apartament oriunde ar fi el e scump. In cele mai multe cazuri trebuie sa iei bani de la banca daca nu te cheama Prigoana sau naiba stie ce nume de bogatas. Iar ratele la banca cine le plateste? Le platesti timp de 10-20 de ani pentru un apartament care sta degeaba? Daca inchiriezi apartamentul cine crezi ca va fi dispus sa ti-l elibereze o luna sa vii tu in sezonul estival? Iar lista de intrebari poate continua.

Care vreti vacanta la mare in Cipru va pun eu la dispozitie o camera din apratamentul meu complet utilat si mobilat pentru jumatate din pretul platit la hotel ;)

Edited by Dragon Warrior, 07 March 2008 - 15:00.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate