Filtru de apa, filtre diverse, Tratare Apa
Last Updated: Jan 03 2024 16:22, Started by
t man
, Dec 03 2005 05:41
·
74
#415
Posted 31 July 2010 - 15:54
doinastela, on 31st July 2010, 14:44, said: ok, eu am inteles punctul tau de vedere (de la inceput am inteles). filtru mecanic +filtru carbon au si canile astea de tip Brita, nu ? Si nu ma refer doar la Brita, ca e xista si multe no-name-uri sau produse chinezesti facute la comanda unor firme (de ex. fackelmann -gasesti la auchan). Atasez o poza cu 1 cana d-asta. Canile astea au exact filtrele recomandate de tine. Eu am vazut efectul la 2 din ele: -la fackelmann cam la 1 saptamana trebuie spalata cana de depunerile verzui (o flora de nu stiu care tip). -la Brita am vazut la o cunostinta ..viermisori mici in cana (insa destul de mari ca sa-i vezi). Au facut poze, le-au trimis la producator, tam-tam, etc. Cum explici aceste intamplari ? Si ce ar fi de facut pt. a se evita astfel de situatii...? (am vazut ca si tu ai scris: bacterii -nu, doar ceva colonii.. Colonii verzui mi-am inchipuit ca sunt .. dar chiar sa ajungem la viermisori ?) Mai, ce sa-ti spun, totul pleaca de la tehnica. De ce apa din lac se impute si cea de rau nu? Pt ca una este curgatoare iar alta nu ... deci apa din cana sta, cea de la robinet curge. vei veni sa ma intrebi unde mai este clorul, simplu; este retinut de catre carbunele activ, dupa aceea este simplu, apa este perfecta pentru dezvoltarea microbiologiei. de asemenea carbunele trebuie sa contina si argint, este o masura de precautie in plus. dar mai depate de aici mergi doar daca vrei sa de dai mai catolic decat Papa. deci ideea este sa filtrezi apa pe care o consumi imediat, daca o stochezi nu ai rezolvat nimic. eu de spuneam sa se puna in sticla de sticla si cateva picaturi de zeama de lamaie? este suficient de logic ... pe cale de concluzie, gandeste-te acum la apa din dozatoarele gen "Fantana" etc ... apa sta, apoi cand iei un pahar intra aer, in 24 de ore iti infloreste microbiologia iar acum mergi si mai departe si gandeste-te la osmozele cu doar trei filtre, sedimente, CA si apoi mixt mai fin, apa se stocheaza in vas tampon apoi pleaca la consumator. la inceput osmozele asa erau si inca se mai vand la preturi f mici chiar. sigur, cele performante au acum dupa vasul de stocare UV (f buna treaba de altfel) dar am adus in discutie si acest tip numai ca simpatizantii acestui tip de filtrare sa stie si asta si sa se fereasca de "chilipiruri" Edited by grigguti, 31 July 2010 - 16:03. |
#416
Posted 09 August 2010 - 18:44
salut,
va rog frumos ajutati-ma cu niste sfaturi folosesc apa din fantana, in zona de deal, cu izvoare de suprafata - 2-4m, cu posibile infiltratii de apa de ploaie si apa din mlastina din apropiere la pompa are un usor iz de ceva, tinuta in boiler se cloceste din ce in ce mai tare pana nu mai este suportabila nu-mi doresc apa potabila, imi doresc apa sa nu miroasa si sa nu ma imbolnavesc daca ma spal pe dinti, fac dus sau spal vasele sau fructele am achizitionat deja filtru impuritati si filtru CA, nemontate inca intrebarile ar fi: - de unde pot cumpara repede ( maine ) un sterilizator UV la un pret rezonabil, in Bucuresti ? - daca este vorba despre hidrogen sulfurat, acesta poate accentua mirosul daca apa sta in boiler la caldura ? - sau daca se accentueaza la pastrare in boiler atunci este vorba clar despre ceva bacterii ? - daca este hidrogen sulfurat filtrul CA mai atenueaza sau imi trebuie un filtru special ? daca da, unde gasesc in Bucuresti ? Multumesc, Dan |
#417
Posted 10 August 2010 - 18:59
[quote name='danr01' date='9th August 2010, 19:44' post='8620381']
salut, va rog frumos ajutati-ma cu niste sfaturi folosesc apa din fantana, in zona de deal, cu izvoare de suprafata - 2-4m, cu posibile infiltratii de apa de ploaie si apa din mlastina din apropiere la pompa are un usor iz de ceva, tinuta in boiler se cloceste din ce in ce mai tare pana nu mai este suportabila nu-mi doresc apa potabila, imi doresc apa sa nu miroasa si sa nu ma imbolnavesc daca ma spal pe dinti, fac dus sau spal vasele sau fructele am achizitionat deja filtru impuritati si filtru CA, nemontate inca intrebarile ar fi: - de unde pot cumpara repede ( maine ) un sterilizator UV la un pret rezonabil, in Bucuresti ? - daca este vorba despre hidrogen sulfurat, acesta poate accentua mirosul daca apa sta in boiler la caldura ? - sau daca se accentueaza la pastrare in boiler atunci este vorba clar despre ceva bacterii ? - daca este hidrogen sulfurat filtrul CA mai atenueaza sau imi trebuie un filtru special ? daca da, unde gasesc in Bucuresti ? Multumesc, 1. sterilizator poti cumpara de la mine, repede! ieri la ora 14:35! ) Desi te-as indruma mai repede catre o statie de dozare. 2. hidrogenul sulfurat este mai sesizabil olfactiv pe apa calda decat pe apa rece. mult! 3. poate fi vb si de ceva bacterii la mijloc, fiind vb de apa calda, tocmai de aceea iti sugerez mai repede statia de dozare. UV-ul sterilizeaza doar local, pe cand dozatorul injecteaza Xziox in toata coloana (injectie online) neavand nevoie de timp de contact in bazine tampon etc, sterilizarea apei fiind mult mai eficienta in acest caz. 4. filtrul de CA mai atenueaza, insa depinde de ce tip de filtru este, ce incarcatura are, calitatea CA-ului si altele. In mod normal ai avea nevoie de un filtru cu cel putin 4 kg de CA pt a retine mirosul de sulf din debitul aproximat de mine undeva la 20 litri/min instantaneu. si acesta se poate gasi tot la mine |
#418
Posted 03 September 2010 - 13:39
danr01, on 9th August 2010, 19:44, said: salut, va rog frumos ajutati-ma cu niste sfaturi folosesc apa din fantana, in zona de deal, cu izvoare de suprafata - 2-4m, cu posibile infiltratii de apa de ploaie si apa din mlastina din apropiere la pompa are un usor iz de ceva, tinuta in boiler se cloceste din ce in ce mai tare pana nu mai este suportabila nu-mi doresc apa potabila, imi doresc apa sa nu miroasa si sa nu ma imbolnavesc daca ma spal pe dinti, fac dus sau spal vasele sau fructele am achizitionat deja filtru impuritati si filtru CA, nemontate inca intrebarile ar fi: - de unde pot cumpara repede ( maine ) un sterilizator UV la un pret rezonabil, in Bucuresti ? - daca este vorba despre hidrogen sulfurat, acesta poate accentua mirosul daca apa sta in boiler la caldura ? - sau daca se accentueaza la pastrare in boiler atunci este vorba clar despre ceva bacterii ? - daca este hidrogen sulfurat filtrul CA mai atenueaza sau imi trebuie un filtru special ? daca da, unde gasesc in Bucuresti ? Multumesc, Dan Mirosul urat al apei poate fi de la: bacterii, oxidabilitate, hidrogen sulfurat. Lampa uv nu rezolva decat problema bacteriilor. Intai incearca cu filtrul CA care deja l-ai cumparat. Recomandabil este sa montezi un filtru CA bloc, nu granule, cu finete de 0.5 microni. Intr-adevar are un debit f. mic 2-3 litri/min dar reduce drastic oxidabilitatea, bacteriile si hidrogenul sulfurat. Filtrele CA bloc sunt mici si nu pot fi instalate decat cate unul la fiecare consumator (chiuveta) nu pe teava generala de alimentare a casei. Exista si filtre mari cu CA care se pot monta pe coloana generala de alimentare a casei, dar granule, dar si costa cateva sute de euro bune. Daca concentratia de hidrogen sulfurat este mare iti trebuie un filtru cu BIRM. Dar pt a te convinge daca este intr-adervar hidrogen sulfurat modifica adancimea pompei in put (ridic-o cat mai la suprafata posibil0. Daca mirosul se atenueaza simtitor este HS. Bafta. |
#419
Posted 07 September 2010 - 19:25
este gresit sa montezi filtru cu fosfati pe returul unei centrale termice?
|
#420
Posted 07 September 2010 - 21:34
#421
Posted 08 September 2010 - 18:22
pall07, on 3rd September 2010, 14:39, said: Nu iti recomand sa cumperi o lampa uv (nu te grabi). Daca concentratia de hidrogen sulfurat este mare iti trebuie un filtru cu BIRM. Dar pt a te convinge daca este intr-adervar hidrogen sulfurat modifica adancimea pompei in put (ridic-o cat mai la suprafata posibil. Daca mirosul se atenueaza simtitor este HS. Bafta. Asa am patit eu. Dupa ce inghit apa simt un gust amar, e rau de tot. Dar daca am ridicat sorbul mai la suprafata putului acum nu mai are gustul ala. Sa fie de la hidrogen sulfurat? Cat costa un filtru cu BIRM si daca are cineva o poza, cum arata, postati-o aici va rog. |
#422
Posted 08 September 2010 - 20:10
#423
Posted 10 September 2010 - 20:10
Angelitto, on 8th September 2010, 19:22, said: Asa am patit eu. Dupa ce inghit apa simt un gust amar, e rau de tot. Dar daca am ridicat sorbul mai la suprafata putului acum nu mai are gustul ala. Sa fie de la hidrogen sulfurat? Cat costa un filtru cu BIRM si daca are cineva o poza, cum arata, postati-o aici va rog. BIRM-ul este un mediu filtrant f bun, insa pt hidrogenul sulfurat eu recomand totusi varianta clasica, oxidare si apoi GAC. Nu trebuie uitat faptul ca GAC-ul este excelent pentru retinerea hidrocarburilor aromatice, pesticide, etc ... in acest caz consider ca este mai eficient decat BIRM-ul, si oricum, mult mai ieftin. keta, on 8th September 2010, 21:10, said: Chiar nu as dori sa beau apa din returul centralei. eu ti-am spus care sunt efectele. daca vrei sa-l folosesti pt a deduriza apa, e gresit, nu o dedurizeaza, cel mult poate inhiba ionii de calciu si magneziu ... tot dedurizatorul este mai sfant. |
#424
Posted 10 September 2010 - 20:18
Ce este GAC si cum sa oxidez apa? As vrea sa fac totusi ceva pt ca e enevant sa nu ai apa buna la curte.
Edited by Angelitto, 10 September 2010 - 20:18. |
|
#426
Posted 11 September 2010 - 21:44
ok, am inteles cum e cu granular activated carbon. Dar ce e oxidarea si cum se face. Banuiesc ca e un procedeu de curatire a apei din fantana. Eu am in put o apa cu o duritate de aprox 44 grade germane si cred ca un filtru cu carbune activ nu ar rezista prea mult la mine. Totusi un filtru pt intreaga casa parca m-ar tenta desi o sa aibe viata scurta.
|
#427
Posted 12 September 2010 - 07:35
in jud Constanta care e vestit pentru apa dura, apa are 20-25 grade germane. La 44 grade duritate nu cred ca e sanatoasa de baut acea apa.
|
#428
Posted 12 September 2010 - 17:30
Filtrul de carbune se pune dupa o statie de dedurizare. Ideal este sa pui mana pe un telefon si sa suni la una din sutele de firme pe care le gasesti pe net. Ei iti raspund cu amabilitate la toate intrebarile. Problema e sa nu iti sara din cap sapca cand iti vor spune pretul final al unei instalatii. Si in Petrom s-au facut investitii mai mici, crede-ma
Edited by Cristist50, 12 September 2010 - 17:31. |
#429
Posted 13 September 2010 - 14:36
Angelitto, on 11th September 2010, 22:44, said: ok, am inteles cum e cu granular activated carbon. Dar ce e oxidarea si cum se face. Banuiesc ca e un procedeu de curatire a apei din fantana. Eu am in put o apa cu o duritate de aprox 44 grade germane si cred ca un filtru cu carbune activ nu ar rezista prea mult la mine. Totusi un filtru pt intreaga casa parca m-ar tenta desi o sa aibe viata scurta. este dificil sa obtii rezultate fara sa vezi o analiza de apa inainte de orice. sfaturile sunt cel mai usor de oferit, nu costa nimic ... fa o analiza si apoi pune-o aici. am sa-ti trimit solutia tehnica pe "main chat" eventual oferta pe PM. atentie unde faci analiza ! |
|
#430
Posted 13 September 2010 - 17:42
Cristist50, on 12th September 2010, 18:30, said: Filtrul de carbune se pune dupa o statie de dedurizare. Ideal este sa pui mana pe un telefon si sa suni la una din sutele de firme pe care le gasesti pe net. Ei iti raspund cu amabilitate la toate intrebarile. Problema e sa nu iti sara din cap sapca cand iti vor spune pretul final al unei instalatii. Si in Petrom s-au facut investitii mai mici, crede-ma nonsens ! fiecare echipament are alta treaba si nu influenteaza cu nimic functionarea celuilalt. despre partea de tratare ... exista oricand alternativa. ori o tratezi ("si-ti sare sau nu sapca din cap") ori ... alt put! la care mai mult ca sigur va trebui sa instalezi un dedurizator, la dedurizator un filtru, apoi preventiv un UV sau curativ o pompa dozatoare, la care mai adaugi si costul putului nou (care fie vorba intre noi s-ar putea sa iasa mai prost ca primul, pt ca beneficiarul vrea economii si nu va lucra cu o societate ce ii garanteaza calitatea apei din foraj, asa ca il va lua pe "nea Sandu" de pe primul primul afis de pe stalpii de curent electric ce foreaza cu numai 150 lei/ metru) si vei ajunge mai departe decat daca initial se facea o investitie sigura intr-un sistem garantat de tratare. evident ca si in aceasta piata, a tratarii sunt preturi si preturi. depinde de societate, de specializare, de performanta etc. pt client insa eu as reduce totul la o singura idee: imi garanteaza solutia tehnica? Da ! bun, atunci daca imi permit, fac lucrarea. daca insa garanteaza doar calitatea echipamentelor, atunci mai caut. |
#431
Posted 13 September 2010 - 20:13
Angelitto, on 11th September 2010, 22:44, said: ok, am inteles cum e cu granular activated carbon. Dar ce e oxidarea si cum se face. Banuiesc ca e un procedeu de curatire a apei din fantana. Eu am in put o apa cu o duritate de aprox 44 grade germane si cred ca un filtru cu carbune activ nu ar rezista prea mult la mine. Totusi un filtru pt intreaga casa parca m-ar tenta desi o sa aibe viata scurta. Cristist50, on 12th September 2010, 18:30, said: Filtrul de carbune se pune dupa o statie de dedurizare. Ideal este sa pui mana pe un telefon si sa suni la una din sutele de firme pe care le gasesti pe net. Ei iti raspund cu amabilitate la toate intrebarile. Problema e sa nu iti sara din cap sapca cand iti vor spune pretul final al unei instalatii. Si in Petrom s-au facut investitii mai mici, crede-ma Eu am dat un raspuns bazat pe o afirmatie facuta de colegul/colega de mai sus. Daca ai duritate de 44 grd, parerea mea a fost sa puna un filtru de carbune dupa o instalatie de dedurizare. Acum, daca tot mi s-a taiat macaroana, as dori sa stiu de ce s-ar pune filtrul de carbune activ, sau GAC cum ii spun specialistii, inainte de statia de dedurizare. Este prima oara cand aud asa ceva. |
#432
Posted 13 September 2010 - 21:52
Cristist50, on 13th September 2010, 21:13, said: Eu am dat un raspuns bazat pe o afirmatie facuta de colegul/colega de mai sus. Daca ai duritate de 44 grd, parerea mea a fost sa puna un filtru de carbune dupa o instalatie de dedurizare. Acum, daca tot mi s-a taiat macaroana, as dori sa stiu de ce s-ar pune filtrul de carbune activ, sau GAC cum ii spun specialistii, inainte de statia de dedurizare. Este prima oara cand aud asa ceva. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users