Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips
 Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone
 Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...
 Identificare font

problema ping in jocuri online

Problema calculator

Samsung Galaxy A35
 

Filtru de apa, filtre diverse, Tratare Apa

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
4851 replies to this topic

#451
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

View Postgrigguti, on 8th October 2010, 14:52, said:

[...] polifosfatii sunt industriali si sunt cancerigeni. [...]
Este posibil să fie comercializate produse cancerigene, fără nici o reacție din partea forurilor competente în domeniu? ... sau trebuie să ținem cont de faptul că trăim în România? :wallbash:  :death:

#452
grigguti

grigguti

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 397
  • Înscris: 07.03.2008

View Postraduk, on 8th October 2010, 18:53, said:

Este posibil să fie comercializate produse cancerigene, fără nici o reacție din partea forurilor competente în domeniu? ... sau trebuie să ținem cont de faptul că trăim în România? :wallbash:  :death:

Filtrele respective sunt pt ape strict industriale. In instructiunile de folosire a cartuselor cu polifosfati, scrie clar ca nu sunt pt ape potabile.

#453
satcodx2002

satcodx2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 06.01.2007
O apă dintr-o fântână de pe stradă (din cele autorizate de Primăria Timișoara, pentru cine știe) mai are nevoie de filtrare (foraj la peste 80 m , straturile 3-4 cred, evident straturile superioare cementate, foraj făcut de Elkana] )?
(dacă las petul de 5l nemișcat mai mult de o săptămână de când am adus-o se colorează jos în verde :( )

Ce să folosesc? Cineva îmi spunea de PiMag (filtre + silicati + magnet cu putere gauss de 1200, dați o căutare și pe youtube să vedeți cum încearcă unii să filtreze... laptele sau Cola!! ) ... Merită atâția bani (453RON)?

(aștept evident răspunsuri de la grigguti sau utilizatori ai sistemului respectiv, nu de la cei care vând ;)

Edited by scheleton, 14 February 2011 - 03:01.


#454
nickradu

nickradu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 12.12.2006
Buna,

As dori si eu o parere referitor la analiza apei din fantana proprie (facuta la cateva zile de la saparea acesteia - 8,5 m adancime)

1. Temperatura ºC                 23         limite
2. PH          unit.PH         7.7         6.5-8.5
Duritate totala grd.germane 12.88 max 20
Calciu         mg/l                 60.12 max.100
Magneziu         mg/l                 19.45 max 50
Subst.organice mg/l                 6.32         max.10
Amoniu         calitativ         0         0
Azotiti         calitativ         0.3         0


Multumesc.

#455
grigguti

grigguti

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 397
  • Înscris: 07.03.2008

View Postsatcodx2002, on 13th October 2010, 15:28, said:

O apă dintr-o fântână de pe stradă..
Fara o analiza a apei rezpective vorbim degeaba. Aparent este vb despre colonii de bacterii, dar la fel de bine ele pot exista in recipientul de stocare (sticla).

View Postnickradu, on 14th October 2010, 13:54, said:

As dori si eu o parere referitor la analiza apei din fantana proprie ...
Adica, concret, ce vrei sa stii?
Apropos, limita maxima a nitritilor este 0.5.

Edited by scheleton, 14 February 2011 - 03:02.


#456
nickradu

nickradu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 12.12.2006
vreau sa stiu daca e potabila ... am auzit de la cineva ca nitritii (cred ca is acelasi lucru cu Azotiti din cate am citit pe acest topic) ar fi foarte daunatori mai ales pt copii mici.

oricum azi am refacut analiza apei iar rezultatele sunt putin diferite ...

Ph - 7,4 --> 6,5-7,4
NO2 - 0 --> 0
NH4 - 0 --> 0
SO - 6,32 --> 10
DT - 20,44 --> 20
Ca - 84,16 --> 100
Mg - 37,69 -->50
Cl - 12,42 -->250
SO4 - 58 --> 200

Multumesc pentru raspuns ...

#457
rppoe

rppoe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 214
  • Înscris: 09.08.2008

View Postgrigguti, on 8th October 2010, 14:52, said:

Asta pt ca acel filtru a fost pus fara sa fi fost facuta o analiza a apei in prealabil. In primul rand ca polifosfatii sunt industriali si sunt cancerigeni. Solutia pt dedurizarea apei este un dedurizator nicidecum un inhibitor de duritate.

Filtrul este montat inaintea alimentarii circuitului centralei, apa nu ajunge la consumator. Sa inteleg ca nu rezolva nimic acest filtru sau cum?

#458
grigguti

grigguti

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 397
  • Înscris: 07.03.2008

View Postrppoe, on 15th October 2010, 18:22, said:

Filtrul este montat inaintea alimentarii circuitului centralei, apa nu ajunge la consumator. Sa inteleg ca nu rezolva nimic acest filtru sau cum?

este pe circuitul principal sau numai pe cel ce se duce catre centrala? circuitul principal este cel ce intra in casa si apoi se ramifica catre centrala si catre restul de consumatori apa rece. daca este instalat dupa ramificatie, atunci acopera apa calda de la robinete, deci la consumator si reteaua de incalzire cu sau fara boiler, dupa caz.
deci acum iti poti da singur raspunsul, daca ajunge sau nu la consumator. evident, ai sa ma intrebi acum "ce treaba am eu cu apa calda, ce eu beau apa calda?" ei bine nu, insa te speli cu ea pe fata, pe dinti, te barbieresti si faci baie = apa potabila, pentru ca apa se absoarbe prin piele.
pe partea celalta, daca sunt sau nu bune filtrele respective, prefer sa nu iti raspund ca sa nu fiu ulterior acuzat de antireclama. cel mai bine este sa iti arunci singur o privire la schimbatorul de caldura din centrala si sa ne spui si noua. ca sa nu te las fara nici un raspuns, iti spun  doar ca dupa ani de zile de lucru in domeniul tratarii apelor primare, eu unul nu as monta nici un "magnetic" indiferent de cati "gauss" poate el, nici un polifosfat, indiferent daca sunt sau nu alimentari sau industriali precum nici alte filtre "minune".
singurele aparate ce retin duritatea sunt cele ce au la baza un schimb ionic, o distilare, o osmoza inversa, etc
cum osmoza e scumpa RAU pt toata casa, cum distilarea e doar un pic mai ieftina, nu raman decat dedurizatoarele. iar intre ele sunt si bune si proaste si economice si mari consumatoare, dupa buget si producatori ...

#459
scipi

scipi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 09.01.2010
Salutare tuturor,

As dori si eu cateva opinii/sfaturi.

Urmeaza sa ne mutam la casa, si fantana din curte careia i-am facut analizele are nitriti, nitrati si amoniac putin peste limite, iar in ce priveste microbiologia, cam colcaie. Este singura sursa de apa pe care o avem, posibilitatea unui foraj cade deocamdata, din cauza pretului, in parte, dar si din cauza ca nu sunt sigur ca si aquiferul nu este contaminat. Suntem 4 persoane care vom locui acolo, si vom folosi apa la gatit, menajer si baut. As vrea sa stiu ce solutie practica/economica ce asigura si o calitate corespunzatoare avem? Cred ca apa e si putin dura, o sa refac analizele si o sa pastrez buletinul de analiza daca ajuta la ceva.

Multumesc, Ciprian.

Edited by scipi, 31 October 2010 - 21:15.


#460
danielsusca

danielsusca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 19.10.2009
Zilele trecute i-am scris domnului grigguti pe privat intrebandu-l cateva lucruri despre filtrele de apa. Dansul mi-a raspuns si m-a rugat la final sa copiez discutia noastra in "main chat".
Deci iata intrebarile mele si raspunsurile domnului grigguti

danielsusca

Quote

Vă salut!

Urmăresc periodic postările de pe Forum la topicul "Filtru de apă, filtre diverse" și consider că sfaturile oferite de dumneavoastră stau în picioare și au la bază clar experiența dvs.

În urma cu aproape un an (19.10.2009) am postat și eu un răspuns pe acest topic (Mesajul 169). La momentul acela consideram ca investiția într-un ionizator de apă ar fi fost un lucru bun. Și situația financiară la momentul acela era alta. Acel proiect a fost pus parțial în așteptare. Spun parțial deoarece între timp am mai adunat informații despre filtrele pentru apă, iar proiectul s-a modificat. Am renunțat la ionizator și caut un sistem de filtrare a apei cu scopul de a obține o apă cât mai bună pentru sănătatea familiei mele.

Știți din păcate sunt un perfecționist și asta uneori poate fi dăunător, în sensul că prea despic firul în 16 și duc la final prea puține proiecte. Pe de altă parte cele finalizate durează ani buni.  :thumbup:

Revin la de ce v-am scris.
Sunt interesat să aflu ce soluții de filtrare ați folosi dumneavoastră dacă ați fi în cazul meu: adică familie 3 membri care locuiește la bloc și care are apă de la Apa Nova. Bugetul acestui proiect ar fi în jurul la 500 lei. Caut soluții adecvate sursei de apă precum și bugetului și care să ofere randamentele cel mai bune.

Am studiat parțial legile de la noi privind calitatea apei potabile (458/2002 și 311/2004) precum și "Guidelines for drinking-water quality" al World Health Organisation. Însă nu m-am lămurit asupra mai multor chestiuni:
1. daca apa de baut este bine sa fie cât mai pură (precum cea obținută prin Osmoză Inversă)
2. cum e cel mai sănătos sa fie ph-ul apei
3. ce duritate a apei e bună și care nu pt consum

Știti nu-mi doresc să devin expert în apă, dar doresc să știu exact în ce investesc și ce rezultate voi obține din asta.
Asta e unul și din motivele pentru care odată cu instalarea filtrului voi monta și un apometru ca să știu exact când e momentul să schimb filtrele. Tot atunci probabil aș monta și un Pre-filtru cu pahar transparent cu element din polipropilenă, cu finețea de 5 microni, cu scopul de a proteja Sistemul de Filtrare Final.

Cam atât deocamdată.

Aștept cu interes răspunsul dvs.

Cu respect,
Daniel Susca

Raspusurile domnului grigguti

Quote

1. osmoza inversa se preteaza numai acolo unde exista o serie de probleme grave, spre exemplu, amoniul sau nitritii, nitratii, etc.
    apa filtrata prin RO (reverse osmosis) devine lipsita de orice minerale in urma procesului de filtrare. de asemenea duritatea ajunge la 0 (vezi legatura cu punctul 3.) acest efect il are osmoza asupra oricarei ape, indiferent daca aceea contine sau nu problemele enumerate mai sus. rezolverea problemelor depinde insa si de dimensionarea aparaturii.

2. pH-ul ideal este usor bazic, adica peste 7. (<7 = acid, 7=neutru, >7=bazic) atentie ca in urma RO ph-ul scade usor.

3. duritatea, conform legii este admisa consumului potabil peste 5 grade Dh. (o mare tampenie cu legea asta, dat fiind ca nu exista o maxima a duritatii. exista insa o maxima a conductivitatii) eu va recomand insa sa beti o apa dupa cum va place si evident dupa cum va recomnda medicul. o duritate mare poate duce la exces de calciu, pietre la rinichi etc, o duritate mica poate avea ca efect boli de inima ... "si-asa-i bine, si-asa-i bine, cum dai ca dracu vine" :)
ideea este insa ca nu tot calciul din apa este retinut de corp iar acesta se retine numai in anumite conditii, pe de alta parte nici nu ne luam calciul doar din apa ci si din alimente. o apa undeva la 3-7 grade ar fi ok, desi legea spune ca minima este de 5.

Acum sa tratam putin si partea de recomandari de filtrare.
Apa fiind de Apa Nova, un filtru mixt va rezolva problema potabilitatii. Apa de Apa Nova are pb cu sedimentele, clorul si rugina. Rugina se datoreaza reactiei Cl+Fe. Cu un filtru mixt ce contine CA (carbune activ) si un invelis cu porozitate de 5 microni vom retine Cl (deci reactia cade), gust, miros, culoare si sedimente mai mari de 5 microni.
Deci un astfel de filtru va face treaba. Nu veti mai avea nevoie de alt filtru pentru ca acesta este suficient. Nici de debitmetru(apometru) pt ca acest tip de filtru se schimba in functie de calitatea apei brute. deci cand vedeti ca scade debitul, atunci se schimbva filtrul. eu am montat la bucatarie un astfel de filtru si il schimb cam la un an de zile.

Sper sa va fie de folos!

Toate Bune!
Daniel Susca

#461
mariuscirjan

mariuscirjan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 04.11.2010
sal tuturor,
Am un aparat cu prefiltru montat, cu cartus carbon si lampa U.V.
Este frumusel si face servici. Are omologari si pe RO si pe EU si este made in USA.
Toate la un loc, fara o mie de alte fitinguri, prefiltre, nebunii, s.a.m.d.
Se schimba anual cartusul filtrant, prefiltrul merge 2 ani fara probleme.
Iese pe 0,6 lei litrul de apa plata produsa la robinet. Ajunge si pentru baut si pentru gatit si pentru spalat legumele si fructele.
Costa 3000 lei, are garantie si apa e SIGURA 100%.
Se vand si in rate, deci n-ar trebui sa fie probleme.
Mai ieftin nu face servici garantat, sunt implicat in domeniu si stiu. Nimic din RO sub pretul asta nu face ce spune. Luate la bani marunti se descalifica toate.
Va stau la dispozitie.

#462
grigguti

grigguti

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 397
  • Înscris: 07.03.2008
daca esti in domeniu si spui ca stii, atunci ar trebui sa stii ca alternativa se gaseste pe piata (la DOMO !!! si cred ca mai sunt si in Hornbach !!!) la un pret sub jumatatea sistemului despre care vorbesti, cu niste filtre ce se schimba la 10 000 de litri de apa (aproximativ trei ani de zile daca facem un calcul pt 3 persoane in familie)si un UV ce duce de asemenea 10 000 de ore. vorbesc despre sistemul de filtrare produs de Eureka Forbes, Philips si Asociatia Medicala Indiana,avand toate certificarile pomenite de tine precum si altele. Citez din site-ul importatorului:
"*********** este certificat in peste 100 de laboratoare din SUA, Marea Britanie, Europa, Asia, Australia, Africa si Larex Romania pentru gradul ridicat de sterilizare si purificare a apei. Distruge mai mult de 99.9999% giardia, virusuri, bacterii, paraziti si alte impuritati facand o apa pura"

de asemenea ar trebui sa fii corect si sa spui ca functioneaza doar pe ape cu duritate mica, pana in 10 grade germane pt ca la duritati mai mari se colmateaza lampa de UV si de asemenea ca nu are treaba cu nitrati, nitriti si in genere cu problemele grave ale apelor. adica vreau sa spun ca opreste doar sedimente, clor, gust, miros, parte metale grele si microbiologie. f bine pana aici insa aria de tratare destul de restransa pt 3000 de lei din care de fapt aparatul in sine nu valoreaza mai mult de 1000, restul insemnand comisoane piramidale.
iar daca vorbim despre o apa pretratata, precum cea de Apa Nova, atunci il desfiintez total, pt ca acea apa este deja tratata cu clor  gazos si nu mai are probleme de microbiologie, deci platesti ... 3000 de lei pt o filtrare simpla de sedimente cu CA,cand pretul maxim pt asa ceva este de 5-600 lei...
si inca ceva, te rog, ma/ne insulti cand spui ca nimic altceva de pe piata din Romania nu face treaba daca costa sub pretul enuntat de tine.
calitatea la tine se masoara doar in bani?!
si ca sa nu pot fi acuzat de reclama am cenzurat numele sistemului. in plus nu il distribui si nici legatura cu importatorul nu am.

Edited by scheleton, 14 February 2011 - 03:00.


#463
mariuscirjan

mariuscirjan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 04.11.2010
Pare ca este cum spui tu, Totusi, cand este vorba de familia mea si copii mei, nu cumpar un produs doar fiindca e din magazin si e mai ieftin.
De aceea exista Mercedes si exista si Trabant. Ambele merg pe strada. In care ai vrea sa fii tu si copii tai?
Despre asta e vorba. Omul a intrebat despre ceva care avem, nu despre ceva de care am auzit, sau ce-am vazut la magazin. A intrebat ce folosim. Asta e, eu am Mercedes. Nu va recomand Trabant.
Va trimit analizele de la apa cu clor, sa vedeti streptococi fecali fara numar in apa de Bucuresti. Oameni buni, nu va bateti joc de sanatate. Clorul gazos este cancerigen, metale grele sunt fara numar in apa de capitala. Aveti grija de voi.

Edited by scheleton, 14 February 2011 - 03:03.


#464
cumintzica

cumintzica

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 09.11.2010
Pentru ca doresc achizitionarea unui filtru de apa, de apartament si cum sunt profana domeniului, am incercat sa aflu cate ceva....asa ca va multumesc pentru informatiile utile pe care le-ati oferit si in special domnului Grigutti! Inca ma intriga discutiile despre procedeul de osmoza, mai ales ca vad ca este foarte prezent pe piata si promovat ca filtru de apartament/apa potabila...
Dar in fine, am inteles, pt apartament/apanova, raman la filtre simple (sediment +carbon activat )...
Acum ramane sa ma decid la firma...euroguard/aquatec, waterpia, hyundai, espring (amway? care am inteles ca e cam prea scump...), aquainserv (daca am inteles bine firma reprezentata de dl Grigutti), aquasana...Nu stiu daca stie/poate cineva sa faca un top...
dar un aspect important in alegere va fi marimea dispozitivului de montat (ma refer la filtre, am destul de putin spatiu sub chiuveta...), si asigurarea montajului (vad ca pe majoritatea site-urilor se specifica termenul de livrare, eventual transport gratuit, dar nu si montajul...doar nu ma apuc sa-mi gauresc singura chiuveta ... :P)

#465
norton1969

norton1969

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 24.04.2010
Salut ,
Eu mi-am luat un filtru de apa vie GAV , nu are consumabile si deserveste toata casa , referinte despre el am gasit aici: apa-vie

Sa fiti destepti si fara frica
Eu va salut
Mitica

Edited by scheleton, 13 February 2011 - 15:07.


#466
cumintzica

cumintzica

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 09.11.2010
apa vie :eek: ?? haaa...ya right! misca??

Edited by scheleton, 13 February 2011 - 15:07.


#467
Grig_guti

Grig_guti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 15.11.2010
Buna seara si imi cer scuze fata de cei ce au mai pus intrebari la vedere, inclusiv fata de cei ce mi-au adresat intrebari in sectiunea de mesaje private, pentru ca nu am putut raspunde.
Se pare ca remarcile mele cu privire la costurile prea ridicate ale unor aparate comercializate intr-un sistem piramidal (f bune de altfel, insa nu in orice situatii) au deranjat si un administrator intrucat a decis sa-mi suspende contul sub numele de "grigguti". Ma intreb de ce? Ca eu nu comercializez nici alternativa mai ieftina si nici nu am prieteni care sa o faca. Ba din contra, as putea spune ca mi-am facut usor antireclama cu asta. Ma rog ...
Dar acum sa o scurtez si sa ma si exprim:
- mesajele de pe privat nu le-am putut citi, drept care, ii invit pe expeditori sa mi le trimita din nou, insa de aceasta data fie pe "main chat" ca sa poata beneficia toata lumea de pe urma experientei altora fie pe sectiunea de PM ale acestui nou cont de user.
- pentru mariuscarjan ce spunea:
              "Pare ca este cum spui tu, Totusi, cand este vorba de familia mea si copii mei, nu cumpar un produs doar fiindca e din magazin si e mai ieftin.
De aceea exista Mercedes si exista si Trabant. Ambele merg pe strada. In care ai vrea sa fii tu si copii tai?
Despre asta e vorba. Omul a intrebat despre ceva care avem, nu despre ceva de care am auzit, sau ce-am vazut la magazin. A intrebat ce folosim. Asta e, eu am Mercedes. Nu va recomand Trabant.
Va trimit analizele de la apa cu clor, sa vedeti streptococi fecali fara numar in apa de Bucuresti. Oameni buni, nu va bateti joc de sanatate. Clorul gazos este cancerigen, metale grele sunt fara numar in apa de capitala. Aveti grija de voi."
raspuns:  produsul nu era recomandat ca fiind vandut intr-un magazin sau ca ar fi fost neaparat mai ieftin, ci pentru ca esta o alternativa perfecta, daca nu chiar mai buna (desi eu sincer, asa consider si crede-ma ca ma ocup de destui ani de zile de tratari ape primare ca sa nu pot aprecia corect in domeniu). comparatia dintre Trabant si Mercedes, este exagerata, insa daca ar fi sa facem o astfel de comparatie, eu care cunosc ambele produse (asta daca produsul despre care vorbesti nu cumva este altul decat Espringul "minune" al AmWay-ului) as spune ca este in favoarea Euroguardului.
Insa ideea era clara, nici unul dintre cele doua aparate nu-si gaseste justificare concreta pt sterilizatorul cu UV pe Apa Nova! Iar in cazuri cu apa cu duritate crescuta, sunt inutile !

alt subiect: cumintzica (primul mesaj)
nu reprezint inservaqua! nici nu as vrea ...
am compania mea, careia nu ii pomenesc numele pentru ca nu sunt aici pt a vinde. am spus-o si o sa o repet de cate ori este nevoie.
intrebati-ma ca sa va pot raspunde, ii provoc pe toti colegii mei ce fac acelasi lucru ca si mine, unii chiar mai bine, romanul de rand inca nu este obisnuit sa plateasca pentru consultanta, asa ca daca vreti luati-o ca pe o strategie de marketing. la inceput ii dai gratuit, cand isi da seama ca de fapt fara sa consulte un specialist in domeniul in care el nu are habar, nu o scoate la capat, va plati singur si o va face cu placere si pretentiile normale si de rigoare.

alt subiect: norton 1969
perfect de acord cu tot ce scrie acolo despre apa, unele le-am experimentat si eu si sunt adevarate, despre altele am citit in nenumarate studii de specialitate. apa este in sine ... vie ...
insa din pacate da-mi voie sa ma indoiesc de produs. informatiile insa, perfect reale.

Edited by Grig_guti, 15 November 2010 - 22:07.


#468
NiNelu

NiNelu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 71
  • Înscris: 17.05.2007
Acest topic ar trebui postat la "Subiecte importante"

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

3 user(s) are reading this topic

1 members, 2 guests, 0 anonymous users

Aligzandr

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate