Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Ulei de măsline extravirgin
Last Updated: Nov 23 2007 19:36, Started by
Cimpoacă
, Nov 22 2007 07:47
·
0
#1
Posted 22 November 2007 - 07:47
Fiindcă tot a venit electoralu' și suntem sătui de măslinele de sub coada oilor lui becali, am și eu o întrebare, complexă, desigur:
Știe cineva cum recunoaștem prin magazine uleiul de măsline extravirgin sau așa-zis de primă presă sau presat la rece, blabla, că cel comercializat pe la noi, inclusiv cel cu leibăl de leibăl, numai extravirgin și probabil numai de măsline nu e? Întreb asta, deoarece de curând am avut ocazia să pap și eu nește chestii făcute cu ulei de măsline extravirgin, adus de un pretenar chiar de la plantația mă-sii, din Italia și vreau să vă spun că în comparație cu același produs, achiziționat pe bani nu puțini din comerț, era ca parisul pe lângă micul paris... Edited by Cimpoacă, 22 November 2007 - 07:53. |
#2
Posted 22 November 2007 - 11:23
Vezi că mai e un topic pe tema asta! respectă regulamentul!
|
#3
Posted 22 November 2007 - 15:26
Teoretic, ar trebui sa iti dai seama dupa aciditate. Cum zice si un bade aici:
Quote The commercial Olive Oil category in the Yahoo! directory pointed us to the Olive Oil Source, an encyclopedic resource for olive growers and oil producers, with useful information for hobbyists and olive amateurs as well. The navigation menu on the left side of the web page displayed a Definitions link, under the heading "Olive Facts." Clicking the link, we found the many grades of olive oil, as defined by the European Commission. Virgin oil is the result of a single, simple pressing; in contrast, cold-pressed is a marketing label rather than a processing technique. Extra virgin is the highest quality olive oil -- characterized by "perfect flavor and odor, max acidity (oleic acid) of 1g/100g - 1% with maximum peroxide value mequiv 02/kg of 20." In some regions, extra virgin oil is judged by a panel of experts for taste, mouth feel, and aroma. This oil tends to be most delicate in flavor, and is preferred for salads or served at the table with bread for dipping, or added to soups and stews. Fine virgin oil is just slightly less perfect -- with "maximum acidity (oleic acid) of 2g/100g - 2% with maximum peroxide value mequiv 02/kg of 20." The other officially designated grades of olive oil are the result of several chemical refining and blending processes: * Semi-fine or ordinary -- suitable for cooking when subtle flavor is not required. * Refined -- maximum acidity of .5g/100g, lacking the flavor of virgin oil. * Pure -- a low-cost blend of refined and virgin, such as you might find in large quantities at a discount food warehouse. * Pomace refers to the pounded olive residue. Refined olive-pomace oil and olive-pomace oil are lower-quality oils. * Pomace oil, olive cake, and lampante (or lamp grade olive oil) are not intended for human consumption, and are generally used for industrial or technical purposes, such as soap making. |
#4
Posted 22 November 2007 - 15:48
eu n-am inteles nimic din ceea ce zice nenea ala pe acolo. nu esti dragut sa pui si o traducere?
|
#5
Posted 22 November 2007 - 19:06
Alex, io pe la magazinele yahoo nu prea trec, că nu prea mi-s în drum, dar chiar și chiar și așa... mersi.
Piorel, respectă tu regulamentul ăla și nu mai fă pe moderatorul gastronomic! |
#6
Posted 22 November 2007 - 21:58
cretinulforumurilor, on Nov 22 2007, 19:06, said: Alex, io pe la magazinele yahoo nu prea trec, că nu prea mi-s în drum, dar chiar și chiar și așa... mersi. Piorel, respectă tu regulamentul ăla și nu mai fă pe moderatorul gastronomic! |
#7
Posted 22 November 2007 - 22:04
golanski, on Nov 22 2007, 21:58, said: Daca te iei dupa ce scrie pe eticheta, atunci ia de bun ce scrie acolo producatorul ! Nu ai cum sa verifici altfel ! Si pepsi cola are alt gust in Germania decat cel din Romania(mai prost),dar avem "avantajul" ca in Romania este mai scump ! ;) Votați gingkobiloba! Îmi vine să mă duc dracului, dar are și dracul demnitatea lui. |
#8
Posted 23 November 2007 - 19:36
sombtre, on Nov 22 2007, 15:48, said: eu n-am inteles nimic din ceea ce zice nenea ala pe acolo. nu esti dragut sa pui si o traducere? Iaca ici. V-as scrie mai multe, dar sunt prins cu niste treburi. P.S. Eu folosesc ulei de masline ordinar, 80 de mii litrul. Mi se pare cel mai bun raport pret/calitate. :) |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users