Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Pizza "home made" sau semipreparata
Last Updated: Mar 25 2011 12:55, Started by
BIGphAntom
, Feb 14 2003 00:28
·
0
#1
Posted 14 February 2003 - 00:28
salutare, acest post este o banalitate, DAR caut de ceva vreme un link in RO sa gasesc CUM SE FACE ALUATUL PENTRU PIZZA, dar nu orice fel de pizza, ci din aia care se ocace pe vatra (dar cred ca aluatul e tot ala! :))
Google-ul l-am luat in lung si-n lat, dar nu am gasit nimic in afara de sa comand de la ei aluat inghetat ... abureli de 2 bani! In vara, am gasit ceva in gemana, si ai iesit ca in pizzerie, DAR atunci am avut un prieten care m-a ajutat cu germana! STIU, nu e greu, dar vreau cat mai aproape de aluatul pe care-l prepara aia in Italia! STIE CAREVA, banuiesc ca nu a lucrat nimeni in domeniu!? Eventual un link! btw: sper ca acum nu vi s-a facut pofta :) |
#2
Posted 16 February 2003 - 13:23
Pana un alta, daca ti-e pofta si vrei ceva simplu gasesti niste blaturi de pizza prin magazine semipreperate, sau du-te la o brutarie care face painea ca lumea (eventual si pe vatra) si cumpara de la ei coca.
Mtz |
#3
Posted 16 February 2003 - 13:57
fi atena....:D
"In vara, am gasit ceva in gemana, si ai iesit ca in pizzerie, DAR atunci am avut un prieten care m-a ajutat cu germana!" phai poti sa faci in halul urmator... te duci din nou la siteul ala in germana....ii dai frumos CTRL+C...te duci la un transaltor ON LINE....si problema e gata si daca tot iti place google..poti sa folosesti http://www.google.de...age_tools?hl=de si daca ma uit bine in favorites...am ceva linkuri cu dictionare si translatoare ON Line... hai ca le atasez Attached Files |
#4
Posted 16 February 2003 - 14:13
M-ar interesa reteta de aluat a celor de la Pizza Hut :drac:
Anybody ? :D |
#5
Posted 17 February 2003 - 22:47
ar ajuta sa ne dai si noua adresa, nu mai rabdam si te putem ajuta.
|
#8
Posted 07 September 2003 - 00:52
Quote Originally posted by Monitox So.. nobody ? :confused: Anyway - reteta proprie (sustinuta de testimonials de la prieteni :D , jokin ) Faina normala , se framanta cu lapte caldut , in care se adauga drojdie buna , putina sare si - > cel mai important cateva guri de bere ... Se poate pune si un ou batut si - iasa foaaaaaaaaarte gustos daca puneti niste branza (da, in aluat ) preferabil parmezan ras foarte fin (daca se poate original de la mama lor , nu altceva ) , toate mixate impreuna . Se pune langa o sursa de caldura si , gata :) . Ah , un aluat copt bine e un aluat copt pe cuptor de lemne . In Italia , macaronarii erau gata sa iasa in strada ca vroiau sa le scoata cuptoarele cu lemne cei de la guv. , stiau ei de ce :yeah baby Inca ceva - se stie ca o pizza buna e o pizza cu aluat foarte subtire si mult continut - in scopul asta intindeti cat puteti aluatul pe masa si in tava apoi cu un borcan "de 800" se poate intinde uniform in toata tava , excesul de aluat eliminandu-se (eventual se framanta cu alta coca ) . Tava e bine sa fie unsa cu ulei de masline , in nici un caz unsoare de porc sau ulei :ciocan: . Ingredientele care da gust de pizza adevarata e Origano si Rozmarinul - ce e in comert gata facut e fix-pix . Branza - mozarella sa nu lipseasca . Salam - nu prea indicat da' e bine sa nu folositi parizer sau altceva , prosciuto e cel mai bun , depinde de reteta . ce pun eu de obicei - nu am o reteta fixa , de fiecare data imi iasa altfel dar , excelenta : Ceapa - calita putin , in cantitati mici - da un gust superb Pasta de gogosari - a la mama - excelenta pentru sos (aici e deja alta reteta ) . Ah - poate ziceti bah da' ce te crezi asa dajtept - uite ca atunci cand fac pizza ma inspir din ce am vazut prin restaurantele din italia . Personal recomand - Pizza cu carne de vita si porumb :) . Mie nu prea mai imi place , ca m-am scarbit , in schimb m-am reprofilat pe paste , am o carte de bucate italieneasca superba , toata in imagini , nu sti de unde sa alegi , problema e ca tre sa astept stocul de paste din Italia ca aici nu se prea gaseste tortelini , canneloni , ravioli & stuff . POFTA BUNA ! :oK: |
#9
Posted 07 September 2003 - 01:07
am gasit reteta asta pe net :
•Aluat: 500 g de făină, 3 linguri de smântână, un ou, drojdie cât o nucă, sare, apă călduță. •Pe deasupra: 4-5 felii de salam sau parizer, 2 ardei, câteva ciuperci (champignons), 100 g de caș (cașcaval), o linguriță de oregano, o linguriță de frunze de busuioc (verzi sau uscate), ketchup. •Aprindem cuptorul și-l lăsăm la foc mediu. Se cerne făina, se pun sarea, oul, smântâna, drojdia, se amestecă și se adaugă apă călduță până se obține un aluat mai tărișor. Se pune deoparte, acoperit, și se lasă până pregătim restul ingredientelor. Salamul se taie cubulețe, la fel și ardeii, iar cașul se taie felii sau se fărâmițează (depinde de consistență). Se întinde aluatul pe planșetă cu sucitorul. Se unge o formă de pizza cu margarină sau ulei, se întinde foaia de aluat, se ridică o margine de un deget iar deasupra se presară lingurița de oregano, cubulețele de salam, cele de ardei, ciupercile se aranjează frumos pe deasupra, se acoperă cu caș și cu frunzele de busuioc tăiate mărunt (dacă sunt verzi) sau zdrobite (dacă sunt uscate). Se dă la cuptor până ce cașul de deasupra se rumenește. Se taie și se servește cu ketchup. ----- > Pizza nu se mananca cu ketchup , cel putin in Italia cand am cerut la restaurant ketchup s-a uitat la mine ca la felul 14 si mi-a adus intr-un final 2 pliculete de pasta de tomate . De obicei se pune deasupra un sos facut special dar cel mai des ulei de masline sau , foarte bun/picant , ulei de masline in care au stat cativa ardei iuti , rosii - pisati marunt - iasa un ulei rosiatic si foarte picant , pt amatori . Aw - reteta de mai sus e bunicica , dar mediocra - gatitul oricarei mancari italienesti e o arta . Ketchup-ul e folosit prin ffood-uri pt a completa ceva ce cere mancatul pizzei - > un vin foarte sec ,rosu care te face sa mananci inca vreo 2-4 pizza :D , cio e lo stile italiano :oK: |
#10
Posted 08 October 2003 - 02:33
Ce nu stie lumea ce ca, tava de pizza are importanta cruciala, daca nu e buna si se supraincalzeste arde pe dedesupt !
Taza de 30 cm rotunda si din teflon asigura pizza buna. Cuprotul trebuie sa fie bien incins (cum cum zic aia foc mediu... poate daca ai cuptor bun de tot...). Ma rog, poti sa-l incalzesti trepat daca e dar ideea e ca trebuie sa ai 250-300 grade in el ! O sa-mi intreb prietena, face pizza excelenta. Apropo de pizza italiana, vedeti ca alea intradevar se fac altfel dar nu sunt asa bune deci poate pentru ei ca sunt obisnuiti... ! Pizza nu e numai italiana la ora actuala, se fac in toate felurile si exista un ketchup special de pizza, facut de unii, am uitat marca... Parizer e jenant sa pui in pizza... trebuie sunca de praga sau o alta sunca asemanatoare, taiata fin, nu salam sau altele de gen. Ciupercile nelipsite dar sa fie preparate bine sau soiuri alese ca sa fie si digerabile... cele in state bruta gen MaLing nu sunt si nici gust nu au ! Cascavalul daca e buget mare Mozzarella daca nu merge foarte bine Dalia. |
|
#11
Posted 08 October 2003 - 02:58
@cioaca, da' polivalent eshti nene... ba cu centrala termika, ba la pizza, ba la emitzatoare/telefoane.... :)
tzine'o tot asha... btw, mie nu'mi place pizza... nu shtiu de ce.. toate au acelashi gust ... (de bulion) ... da, am mancat shi la roma, shi ... peste tot... singura pizza care realmente mi'a placut este cea cu sus de bbq... da' aia nu mai e pizza la o adica... |
#12
Posted 08 October 2003 - 06:08
Acum apropo de pizza, de ce oare au romanii obiceiul sa puna ketchup pe pizaa cind o maninca. Chestia asta mi se pare f. ciudata si nu am mai vazut-o la nimeni, cel putin aici in USA. Si aici ma refer inclusiv la Pizza Hut.
No ketchup on pizza, it's disgusting :vomiton: |
#13
Posted 08 October 2003 - 18:13
Quote Originally posted by Masterboy No ketchup on pizza, it's disgusting :vomiton: A venit, sefu` care politicos i-a dat afara, spunandu-i ca-l insulta cand cer asa ceva, fix acolo la pizza acasa! |
#14
Posted 08 October 2003 - 18:43
Secretul e sa presari malai pe tava, dupa ce ai uns`o cu ulei de masline. In felul asta aluatul nu se arde si are cu totul alt gust. :) Imi bag si eu reteta preferata aici...
De ce aveti nevoie: tava :) aluat... il faceti cum stiti 1 conserva ton 100-200g bulion de proasta calitate... condimente (oregano, coriandru, boia iute, piper, etc) cascaval... nu merita sa luati mozzarella, merge aproape orice Aluatul trebuie sa aiba cam 1cm, pe el se pun in ordinea asta: bulion, ton, condimentele (ce am scris mai sus si ce va mai place voua)... se baga la cuptor, se lasa vreo 20-30 min dupa care se scoate si se pune cascavalu ras cu razatoarea de varza... ideea este ca bucatile de cascaval sa fie cat mai mari.. Se baga iarasi in cuptor si se mai lasa vreo 5 minute ca sa se topeasca,cascavalul. Nu`mi spuneti ca,cascavalul se pune dupa ce este gata pizza ca am experienta :) Sunt 1/4 italian @BIGphAntom retete pt aluat gasesti pe google cate vrei da search dupa "pizza dough" PS cacofoniile sunt inevitabile ca cascavalul este esential :) |
#15
Posted 08 October 2003 - 18:54
Am gasit si reteta pentru aluatul de la pizza hut... desi nu sunt sigur ca nu e fake... :cool:
Attached Files |
|
#17
Posted 08 October 2003 - 19:36
Am gasit niste retete de pizza, cica de la pizza hut. Nu garantez nimic, dar le-am pus pe www :)
http://www.tsc.ro/pizza |
#18
Posted 08 October 2003 - 20:16
Quote Originally posted by BIGphAntom i like most TONO e CIPOLLA (ton cu ceapa) si DIAVOLO Se pare ca avem aceleasi gusturi... In plus, imi place si PIZZA cu PROSCIUTTO... Acolo... nu te da nimeni afara daca ceri ketchup, dar cu siguranta devii atractia localului. :) Imi place de asemenea si PIADINA (un fel de Pizza, dar cu aluatul mai subtire...arata ca o lipie de-a noastra) Nu se mananca in localuri ci pe... strada (langa toneta PIADINA) Este mai iefina decat PIZZA... |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users