Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care este cel mai bun mod de a pr...

Recomandare centrala termica apar...

samsung Xcover 5 Nu mai vrea

Telefon de budget pentru filme 10...
 Recomandare serviciu / firma recu...

La mulți ani @Piniuli!

Pret inghetata corso kaufland?

La multi ani @Constantin si Elena...
 La mulți ani @Ion_Bumbu!

Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis

Cheder deteriorat , zgariat, cum ...
 Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...

Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire

Configurare retea cu modem Vodafo...
 

Baiatul care a salvat internetul

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,766
  • Înscris: 30.10.2003
Baiatul care a salvat internetul

O invitatie la joaca

    - Filozofia este una din principalele forme ale manifestarii ... spiritului uman. Pentru introducerea conceptului putem spune ... ca este studiul intelesurilor si justificarilor sau a credintelor despre cele mai generale sau universale aspecte ale lucrurilor ....
Pentru Ionutz ora de filozofie era un adevarat cosmar. Se incepea cu un adevarat masacru in timpul ascultarii lectiilor, elevii intorcandu-se in banci ca niste zombie dupa ce fusesera ciuruiti cu note de 2 si 3, iar apoi continua cu 30 de minute de dictare in foc continuu. Profesorul de filozofie tinea o adevarata predica cu voce tare, raspicat, insa lui Ionutz i se parea ca urla tot timpul. Trecand prin fata clasei unde se preda filozofia, puteai foarte usor sa asculti tot ce zice profesorul. De fapt puteai sa stai intins pe iarba, chiar sub geamul clasei si sa-i asculti discursul. Ionutz ii surase ideea.

...

    Ora se termina si urma pauza de 20 de minute de la ora 12:00. Ionutz se duse in parcul din curtea scolii se aseza pe o banca, isi scoase sandviciul si incepu sa rontaie la el soriceste.
"Unde mai umbla si asta? Era vorba ca ne intalnim in parc la fara zece." Ardei insa lipsea. Cei doi erau vecini, dadusera examenul de liceu impreuna, insa intrasera in clase diferite. Ionutz la informatica, Ardei la electronica.
"Are economie", isi continua Ionutz gandul. "Iar ii tine in pauza profu' de economie cu discursuri despre bancile mafioate. Boland la cap."

    Pe banca vecina Barbu isi amuza iar audienta cu bancuri. El avea intodeauna in jurul lui pe careva caruia sa-i zica o gluma, o anectdota. Ii placea sa fie in centrul atentiei, iar lumea sa se amuze de povestioarele lui. Cele mai multe din bancuri le citea de pe net, le memora, apoi a doua zi isi tinea show-ul. Tot liceul il stia ca pe un baiat vesel si zambaret. Odata participase la un concurs de bancuri la un bal al bobocilor si iesise doar pe locul 3. Se enervase rau, rupse doua scaune, injura concurentii. Prietenii il scosesera afara din sala inainte sa constate ceva profesorii. Scapase fara nici o sanctiune.
- Voi stiti de ce s-a scufundat singurul submarin romanesc?
- Nuuu!!
- Participase la ziua Portilor deschise marinaresti!
Si incepeau rasetele.
De pe banca din spate se auzea alta o conversatie aprinsa intre doi baieti. Primul povestea cu ingrijorare soarta calculatorului sau:
- Daca iti zic ca asa s-a intamplat  ... s-a facut ecranul negru si asa a inghetat.
- Poate vrei sa zici albastru, il lua interlocutorul peste picior.
- Negru, ce esti prost? I-am dat restart si si-a revenit.
- Iar ai luat virusi, ti-am zis sa-ti pui NOD32.
- Du-te bah, de aici cu prostiile tale, sa-mi mance resurse ...
Nu apucase sa asculte mai departe ca Ardei veni prin spate si ii dadu o castana peste cap.
- Uuuhhh. Iar ai avut economie?
- Bai, sa vezi cu ce avioane vine asta. Cica bancile dau credite fara sa aibe nici un leu in conturi si la sfarsit se aleg cu suma creditata plus dobanzi. Cica practic bancile fac bani din nimic. Iar noi populatia muncim ca prostii pentru ei. Suntem intr-un sclavagism modern, iar el ne tot repeta ca asta inseamna capitalismul. Ca masa monetara e in crestere exponentiala perpetua si la un moment dat aceasta crestere se va opri si atunci va veni colapsul, iar ca sa ne salvam de colaps cel mai bine ar fi sa revenim la socialism.
- Ti-am zis ca nu ma intereseza ce zice. Cand vine cu discursuri de genul asta eu imi fac tema la mate. Vii dupa scoala la mine? Am facut rost de Carmageddon!
Ardei sari ca ars de pe banca:
- Pfooaaii, de unde ai facut rost?
- Am un var la Politehnica, sta toata noaptea pe internet la facultate si vorbeste pe mIRC! A facut el rost si mi l-a adus pe un CD.
- Veri din astia sa tot ai, zambi Ardei. Diseara iar o sa ma certe mama ca vin acasa tarziu!

....

#2
cojocarundr88

cojocarundr88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 172
  • Înscris: 24.10.2014
Pana sa zici de Carmageddon plasam mental actiunea in prezent :)

#3
alexbjorg

alexbjorg

    Who cares?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,143
  • Înscris: 10.10.2007
Vis-a-vis de economie,din pacate are dreptate,indiferent de data intamplarii,in caz ca e reala :P

#4
Clipboard01

Clipboard01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 859
  • Înscris: 22.07.2014
Carmaggedon pe CD, mmmm???Posted Image

#5
Silent_Runner

Silent_Runner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,634
  • Înscris: 29.05.2004
Baga si o urmarire spectaculoasa, neaparat cu Forduri Ka!

#6
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,766
  • Înscris: 30.10.2003
O problema de calculator

Ionutz locuia la etajul 2. Impreuna cu Ardei urca repede scarile, scoase cheile din buzunarul interior al gecii si deschise usa. Intra si el in apartament dupa Ardei si arunca geanta intr-un colt al camerei impreuna cu cheile.
- Ce bot mare de chei ai acum. Toate prostiile ti le aduni. Asta pentru ce-i?
- Aia e de la bicicleta.
- Si asta?
- Usa de la boxa din subsol.
- Uite, asa se poarta cheia de la usa.
Ardei scoase triumfator cheia de la gat si o flutura ca pe o medalie.
- Numai copiii mici mai poarta asa cheia.
- Nu e vorba numai de cheie, o tin asa si ca arma de autoaparare. Daca ma ataca vreun tigan ii dau cu cheia in cap, raspunse Ardei in timp ce tinea cheia de snur si o invartea deasupra capului. Iar cu snurul pot sa-l sugrum.  Ti-ai reinstalat Windows-ul? schimba Ardei subiectul.
- Da, mergea prost. Am stat aproape pana dimineata sa-mi instalez jocurile.
- Zicea Alexandrescu la scoala ca tocmai a aparut un nou Windows, Millenium ii zice. O sa fie cel mai tare Windows si nu vor mai fi probleme asa mari cu driverele. O sa fie instalat pe toate calculatoarele. Cand o sa-mi iau calculator, Windows din ala o sa-mi instalez.
- Mda, nu ar strica sa vina astia cu un Windows mai bun. Vrei seminte?
- De care ai?
- De dovleac, raspunse Ionutz si turna in farfurie dintr-o punga mare.
Cei oi se jucara vreo cateva ore bune. Mama lui Ionutz venea seara tarziu, asa ca au timp berechet. Mancara fara paine tot parizerul din frigider, iar de ciorba nici nu se atinsesera. Ionutz mai gasi niste alune vechi intr-o geaca pe care nu o mai purtase demult si le imparti frateste cu Ardei.


Ardei, pe nume Andrei Borzan, locuia la doua scari mai departe. Maica-sa era educatoare,  taica-su inginer electronist, iar Andrei prinsese si el pasiunea pentru electronica. Cand taica-su mai aducea un televizor acasa la reparat, Ardei statea langa el si-l privea cum manuieste pistolul de lipit.
- Vezi, ii explica lui Andrei in timp ce-i flutura prin fata o piesa cu trei picioruse, asta-i un tranzistor. Gandeste-te la el ca la un robinet: partea de unde vine apa e emitorul, partea pe unde se scurge apa in chiuveta e colectorul. Rotita cu care inchizi si deschizi robinetul e baza. Acum gandeste-te ca vrei mai mult curent, invarti de rotita robinetului, adica cresti tensiunea la baza si prin colector trece mai mult curent. E simplu ca buna ziua.
Insa cel mai mult ii placea sa vorbeasca despre al doilea rabzboi mondial si in special despre submarine. Stia mai de toate despre submarinele nemtesti: capitani, lupte navale, toata istoria lor. Citise peste 50 de carti despre acest subiect, incepand inca de mic cu "20 000 de leghe sub mari". Si ii placea sa povesteasca tot timpul, acasa sau la servici. Ii dispera pe colegii de lucru cu capitanul Otto Kretschmer sau Joachim Kretschmer.
Intr-o zi dupa o sedinta pe cand iesi din sala isi auzise seful exclamand:
-Mare ti-a gradina si multi ii sar gardul. Omul asta are o boala psihica cu submarinele lui si electronica. Chiar daca este offtopic, el tot se lauda.
Isi facea insa meseria prea bine si pentru asta era apreciat. Dar de atunci o lasase mai moale cu submarinele. Andrei era insa deosebit de incantat de povestile lui si le asculta cu deosebita placere.
Petreceau seri impreuna la subsolul blocului unde era amenajat un mic atelier. Pe rafturi erau tot feluri de piese de la diferite televizoare. Aici Andrei invatase despre baleiaj, etajul final, tub cinescopic.


- Nu ne dam si noi un pic pe internet?, intreba intr-un tarziu Ardei.
- Nu stiu ce sa zic, tata mi-a zis sa ma dau numai dupa 11, ca atunci e mai ieftin. Ziua e prea scump. Dar la ora aia ma chinui sa ma conectez. Cred ca tot orasul are Xnet si atunci vor sa intre si ei.
- Hai numai un pic, trebuie sa plec acasa imediat.
- Bine, dar nu stam pe net mult.
Ionutz facu legatura dial-up si porni browserul.
- Uite folosesti programul asta, Netscape si scrii aici pagina de internet unde vrei sa mergi. Eu merg de obicei pe yahoo.
- Hai sa vedem despre Britney Spears, ai vazut ce melodie misto a scos, asta cu "I did it again"?
- Scrii aici numele ei si apesi Enter.
Ardei se conforma. Apasa Enter si astepta cu ochii cat cepele sa apara informatia pe ecran, dar ecranul se facu negru.
- Ce are?, intreba Ardei.
- Habar n-am, raspunse Ionutz. Misca de maus sau apasa inca odata Enter. Nu mai merge.
- Sa mor eu ca nu am facut nimic, zise speriat Andrei. S-o fi stricat internetul?
- Nu fi bolovan, cum sa se strice internetul? E ceva de la calculator.
- De la calculator?, baigui Ardei. Stia cat costase calculatorul, iar ideea ca il stricase incepu sa ii dea dureri de cap. Dar n-am facut nimic.
- Stai linistit, uite hard disk-ul merge continuu, o fi de la cablul care merge la monitor. Hmmm, nu este. Stai asa, ii pica fisa lui Ionutz. Azi am auzit cum vorbeau doi la scoala. Li s-au intamplat acelasi lucru, au dat restart de la buton si totul a revenit la normal.
Ardei aproba. Gandul ca stricase calculatorul nu-i dadea pace, vroia sa plece linistit acasa cu gandul ca totul functioneaza. Ionutz apasa butonul de power. Lui Ardei i se paru o vesnicie pana cand sigla Windows aparu pe ecran, insa nu fusese convins. Cand aparu si desktop-ul si vazu ca maus-ul se misca, iar calculatorul functioneaza ca la inceput ii mai reveni inima la loc.
Pleca rapid acasa, uitand de Britney Spears, dar si de cheie. Se intoarse inapoi dupa cateva minute.
- Degeaba o tii la gat, daca atunci cand o scoti o pui nu stiu pe unde si apoi o uiti, il atentiona Ionutz.
- Maine vorbim cu baietii aia doi sa vedem ce s-a intamplat si cu calculatorul lor. Pe maine.
- Pa.

Edited by Bursul, 07 November 2014 - 14:13.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate