![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Simvastatina + protector hepatic?
Last Updated: Jun 25 2015 18:23, Started by
gabicen
, Oct 27 2014 21:02
·
0

Posted 13 May 2015 - 23:39

Atropabella, on 13 mai 2015 - 21:31, said:
Intradevar, statinele (atorvastatina, rosuvastatina, simvastatina, etc) produc afectare hepatica. De ce se utilizeaza atat de frecvent? Un medic cardiolog spunea asa: prefer sa ii recomand pacientului meu statine, cu riscul ca in urmatorii 20-30 de ani sa faca ciroza, decat sa aiba un colesterol crescut, cu riscul ca in urmatorii 2-3 ani sa faca un infarct de miocard sau un accident vascular cerebral. Acele suplimente cu omega 3 se folosesc ca adjuvante in terapia hipolipemianta. Adica, un aport suplimentar de acizi omega 3 poate imbunatati actiunea medicamentelor. Actiunea lor de sine statatoare este neglijabila. De asemenea, efectul suplimentelor hepatoprotectoare este discutabil. Ficatul se regenereaza prin somn, odihna, alimentatie corespunzatoare (fara alcool, cafea, cacao, condimente, etc). Totusi, pentru ca stim cu totii ce avem de facut, dar ritmul societatii actuale nu ne permite, sfatul meu este sa luati un hepatoprotector, macar o cura de 3 luni pe an. Exista si alternative economice: Liv 52, Essentiale Forte N, Hepatoprotect. Eu personal am cea mai mare incredere in Lagosa - 1cpx2/zi, deoarece este inregistrat ca medicament (asta inseamna ca este verificat, contine un extract standardizat, are in spate studii preclinice si clinice care sa ii dovedeasca eficacitatea). Ca ce sunt,suplimente? Suplimentele nu sunt verificate? Edited by I2O, 13 May 2015 - 23:45. |
Posted 14 May 2015 - 05:07

Evident ca exista o diferenta intre medicament si supliment.
Un medicament trebuie sa treaca mai multe "teste", pe cand un supliment nu. Mai ales in cazul extractelor. Daca folosesti o anumita cultura ca sa extragi un principiu activ, risti sa ai concentratii diferite functie de zona, an etc. Or la medicamente vorbim de standardizare. |
Posted 25 June 2015 - 18:23

I2O, on 10 mai 2015 - 01:07, said:
Inseamna ca si rosuvastatina care o ia taica-meu e in aceeasi oala... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users