![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Diferențe doctrinare dintre neo-protestanți

Posted 20 October 2014 - 20:49

În acest topic aș dori să clarificăm diferențele de dogmatică dintre cultele neo-protestante. Și am să încep cu un scurt articol, despre aceste diferențe. Aș dori ca în măsura în care sunteți informați despre ele, să combateți, să argumentați sau să adăugați alte diferențe.
Cateva exemple de teme de “conflict” intre neoprotestanti:
Sectarea (despartirea) de biserica-mama este admisa oricand exista un dezacord. Asa a luat nastere neoprotestantismul si asa continua si in zilele noastre, actualmente existand mii de formatiuni neoprotestante, care “interpreteaza” fiecare, dupa bunul sau plac, aceeasi Biblie. Exista insa si “neo-neo-protestantii”, cei care se autodefinesc prin condamnarea si raportarea critica la cultele neoprotestante din care s-au desprins si care se intalnesc in case, autointitulandu-se “biserica din casa lui Cutare” si sustin ca nu apartin nici unui cult denominational oficial, ci sunt “doar crestini”; binenteles, considera ca au maturitatea duhovniceasca de a interpreta Biblia, nu au nevoie de nimeni altcineva decat de propria lor minte si inaintare spirituala. |
Posted 20 October 2014 - 21:16

Aceste ”teme de conflict” se regăsesc și în Biserica Ortodoxă, desigur într-o formă mai mascată deoarece dogmele rigide nu permit discutarea lor pe față.
|
Posted 20 October 2014 - 21:21

Aceste ”teme de conflict” se regăsesc și în Biserica Ortodoxă, desigur într-o formă mai mascată deoarece dogmele rigide nu permit discutarea lor pe față. Edited by mario_bril, 20 October 2014 - 21:22. |
Posted 20 October 2014 - 21:35

Posted 20 October 2014 - 21:42

Posted 20 October 2014 - 21:54

Oricat de diferiti sunt protestantii, toti sunt eretici, sunt pacaliti si dusi de nas.
|
Posted 20 October 2014 - 23:04

Oricat de diferiti sunt protestantii, toti sunt eretici, sunt pacaliti si dusi de nas. Toti sunteti exact la fel, numai ca ignorati alte versuri. |
Posted 21 October 2014 - 07:45

Parintele Cleopa avea mai multe povesti privind sectele acestea aparute ca ciupercile dupa ploaie:
"Am avut mai demult cateva femei baptiste tocmai de la Abrud-Alba. Doua au facut cruce. De 30 de ani erau baptiste. Una a zis : - Parinte nu fac cruce ! - Fa cruce ! ii spun. - Nu fac, nu pot ridica mana in sus ! - Ti-a pus diavolul pecetea, de aceea n-o mai ridici ! Fa cruce femeie si vei vedea puterea lui Dumnezeu! - Nu, ca nu pot ridica mana ! Si eu ii iau mana dreapta si-i fac cruce de trei ori pe fata. - Valeu ! Valeu ! Acum am putut-o ridica ! Asa a fugit de la dansa diavolul care o stapanea. - Vai, tare ma simt usoara ! - Da ! Acum s-a dus dracul de pe mana ta ! Apoi am marturisit-o si s-a intors din nou la Biserica. Vedeti puterea Sfintei Cruci ?" Edited by Clipboard01, 21 October 2014 - 07:46. |
Posted 21 October 2014 - 08:22

. - Valeu ! Valeu ! Acum am putut-o ridica ! Poate-mi arati si mie un Abrudean care sa strige valeu? Valeu mama. Purtam intotdeauna cu noi, in trupul nostru, omorarea Domnului Isus, pentru ca si viata lui Isus sa se arate in trupul nostru. (2Cor.4:10) Poate mai citesti si tu din Scriptura inainte de a umbla cu crucea dupa tine intelesul fiind spiritual nu literal.
Imi arati si mie vreo biserica, oricare ar fi ea care sa nu contrazica nimic din Scriptura? Sau vreo biserica unde se invata duhovniceste? Cu mare placere. Laudati pe Domnul! Cantati Domnului o cantare noua, cantati laudele Lui in adunarea credinciosilor Lui! (Ps.149:1) De aceea si noi, din ziua cand am auzit aceste lucruri, nu incetam sa ne rugam pentru voi si sa cerem sa va umpleti de cunostinta voii Lui, in orice fel de intelepciune si pricepere duhovniceasca; (Col.1:9) .
Oricat de diferiti sunt protestantii, toti sunt eretici, sunt pacaliti si dusi de nas. Exact eu sunt unul din ei ,sectant. Ia incearca sa-l plimbi !!
Hai să vedem dacă afirmația ta este reală. Care sunt temele de conflict din interiorul Bisericii Ortodoxe și cum se manifestă ele? Oastea stimabile ,oastea.Caterisit -noncaterisit. Quote Sectarea (despartirea) de biserica-mama este admisa oricand exista un dezacord. Corect si in acord cu Scriptura. But we desire to hear from you what your views are, for with regard to this sect we know that everywhere it is spoken against.” (Fapt.5:17) Cand Biserica nu mai are aprobarea de sus, e porunca sa iesi. La fel era cu sinagoga cand a iesit (au fost scosi) samanta lui Avram (credinciosii) Edited by husand, 21 October 2014 - 08:40. |
Posted 21 October 2014 - 10:19

Oastea stimabile ,oastea.Caterisit -noncaterisit. ---------------------- Mai aduc în discuție câteva afirmații, după cum urmează: Cultele neoprotestante sunt niste secte? Da, sunt. Termenul de “secta” este definit in DEX ca fiind o comunitate religioasa desprinsa din biserica oficiala respectiva. (lat. secta, sectans, sectantis: desprindere, separare) Desprinderea de biserica-mama are loc, bineinteles, din cauza dezacordului asupra unor chestiuni doctrinare. Si, un lucru interesant, sectele se definesc tocmai prin acest contrast cu cultul-mama, se raporteaza (critic) mereu la biserica din care s-au desprins. Multi predicatori evanghelici, baptisti, penticostali sau adventisti sunt experti in a cauta si detecta asa-zise erori si coruptie din ortodoxie si in a chema oamenii sa renunte la ortodoxie pentru a se inregimenta in cultele lor. Atunci cand insa li se arata gresalele membrilor cultului lor, raspund cu seninatate ca “biserica noastra nu este perfecta, ci perfectibila”, fara a le nega si fara a gasi pricina de scindare/ sectare in respectivele erori. Sectarea Cine a avut ocazia sa frecventeze “adunarile” neoprotestante, a putut constata dezacordurile intre membrii aceluiasi cult si chiar ai aceleiasi “adunari” locale. Din cauza ca fiecare membru este liber sa interpreteze Biblia asa cum doreste, concluziile la care se ajunge sunt diferite si exista cazuri in care, din cauza acestor dezacorduri, unele grupuri de neoprotestanti se despart de adunarea din care faceau parte, infiintand astfel o noua “biserica”. Edited by mario_bril, 21 October 2014 - 10:19. |
Posted 21 October 2014 - 10:54

Mai aduc în discuție câteva afirmații, după cum urmează: Termenul de “secta” este definit in DEX Aaa pai stiu , cand omul nu poate defini cu Scriptura comparand in ea ce este secta ,o da pe afara , gen dex-ul ne explica, ...istoria zice...,preacuviosul ne invata...patericul stabileste ca... Nu poate proba cu Scriptura in Scriptura Quote Exista insa si “neo-neo-protestantii”, Sursa BOR https://www.facebook...339835112804913 Edited by husand, 21 October 2014 - 11:08. |
|
Posted 21 October 2014 - 10:55

Posted 01 June 2016 - 17:51

Posted 01 June 2016 - 17:58

Nu. Ma refer la cat de mult dau importanta Bibliei, la stilul de cantare, de predicare.
La modul cum se imbraca oamenii, cum vorbesc, la atitudinile lor. Treburi d'astea. |
Posted 01 June 2016 - 18:02

Nu. Ma refer la cat de mult dau importanta Bibliei, la stilul de cantare, de predicare. La modul cum se imbraca oamenii, cum vorbesc, la atitudinile lor. Treburi d'astea. |
|
Posted 01 June 2016 - 18:15

Posted 01 June 2016 - 18:22

Conteaza, desigur. Dar la NP sunt aceleasi invataturi. Diferentele (daca sunt) apar doar in chestiuni minore. ![]() |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users