Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...
 Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024
 Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?
 

Cum au hotarat Roosevelt si Churchill soarta Germaniei, au distrus bazinul Ruhr si i-au transformat pe nemti in ciobani

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007
,,
VIDEO Cum au hotarat Roosevelt si Churchill soarta Germaniei, au distrus bazinul Ruhr si i-au transformat pe nemti in ciobani



Pe 11 septembrie 1944, la zece luni de la Acordul de la Teheran si in plina campanie, Roosevelt se intalneste cu Churchill in Quebec. Invazia Frantei fusese declansata. Armatele Aliatilor se apropiau de Rin. Rusii trecusera de Vistula si avansau in Marea Baltica. Aliatii si rusii aveau sa se intreaca: cine vor fi primii care vor cuceri Berlinul?

[ http://europolitics.ro/wp-content/uploads/2013/12/churchill.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Roosevelt si Churchil s-au intalnit in Quebec ca sa discute despre soarta Germaniei dar au luat o decizie prin care au paralizat orice incercare de a stabili pacea in Europa. Decizia a fost descrisa de Secretarul Stimson: “a fost cel mai violent act interdepartamental pe care l-am vazut in cariera mea!”
In iulie 1944, Administratia SUA construia planuri pentru ocuparea Germaniei. Invazia era iminenta, dar nu exista niciun plan. Secretarul Henry Stimson ia masa intr-o zi cu Roosevelt, caruia i-a cerut sa numeasca un Comitet pentru a pregati o serie de scenarii privind ocuparea Germaniei. Roosevelt i-a numit sa se ocupe de treaba asta pe Cordell Hull, secretarul de Stat, Henry Stimson, secretarul pentru Razboi si pe Harry Morgenthau, secretarul Trezoreriei SUA. Hull era presedintele Comitetului.
Acest Comitet s-a intrunit pe 5 septembrie iar Hull a elaborat un program ce a fost pregatit in Departamentul de Stat, acolo unde Morgenthau a prezentat un document atat de salbatic, incat i-a preluat si numele. Conform Planului, marea zona industriala a Germaniei, Ruhr, “trebuia nu numai sa fie deposedata de toate industriile existente, dar trebuia sa fie atat de slabita si de controlata incat sa nu poata sa redevina acolo o zona industriala in viitorul apropiat. Toate fabricile industriale si toate echipamentele trebuie sa fie dezasamblate sau mutate din acea zona, apoi sa fie complet distruse!”
In viziunea acestui Plan, Germania trebuia sa devina o tara a carei principala activitate economica sa fie agricultura. Stimson si Hull s-au opus cu vehementa acestui plan. Bazinul Ruhr nu era doar o zona industriala de o importanta extrema pentru Germania, ci pentru intreaga Europa!
Stimson a subliniat ca, timp de 80 de ani, productia Germaniei a fost unul dintre principalii furnizori de materie prima pe care tarile din Europa se bazau. Ruhr era principala sursa de aprovizionare de materiale pentru Rusia, Norvegia, Suedia, Danemarca, Olanda, Elvetia, Italia, Austria, Ungaria, Romania si Bulgaria si a doua sursa pentru Marea Britanie, Belgia si Franta.
“Este o razbunare oarba! Nu lovim numai in Germania, ci in intreaga Europa!”, a spus si Hull. Propunerea ca minele sa fie distruse avea implicatii majore pentru toate tarile din Europa!
Atunci cand americanii au invadat, in final, Germania, primul lucru pe care l-au facut a fost sa ocupe minele si, cu ajutorul productiei de carbune, sa ajute economiile Europei sa isi revina. In plus, populatia Germaniei de 70 de milioane de locuitori pur si simplu ar fi fost infometata!
Discutiile din Comitet au ajuns si la urechile lui Roosevelt. Hull i-a admis ca nu au putut sa ajunga la o intelegere. Asta se intampla pe 9 septembrie. Roosevelt a inteles ca ceea ce se producea in Ruhr era extrem de important pentru Franta. Secretarul Stimson i-a adresat lui Roosevelt o scrisoare, pe 9 septembrie, insistand cu argumente viguroase pentru o politica de ocupare rationala.
Subiectul ramase indecis. Atunci, pe 11 septembrie, Roosevelt s-a intalnit in Quebec cu Churchill. Hull nu a mers in Quebec intrucat i s-a lasat de inteles ca intalnirea va avea doar aspecte pur militare. Totusi, acolo s-a dus Morgenthau. Grupurile care erau interesate de distrugerea totala a Germaniei l-au convins pe Roosevelt sa il invite pe Morgenthau.
Acestuia i s-a oferit sansa sa isi prezinte planul, cu toate ca cei care au votat impotriva lui in Comitet nu au fost invitati. Nici macar nu stiau subiectul de pe agenda. Roosevelt, fara sa se consulte cu Comitetul, a fost de-acord cu planul lui Morgenthau pentru a distruge Germania si pentru a reduce Germania la o tara pastorala.
Hull si Stimson au aflat cu stupoare despre ceea ce s-a intamplat la patru zile de la intalnire. Ceea ce l-a surprins pe Hull este ca si Churchill a fost de-acord.
Morgenthau se intoarce acasa triumfator. Ideea este ca Churchill s-a opus cu vehementa distrugerii Germaniei. Premierul Marii Britanii era furios. Dar atunci cand Anthony Eden, ministrul de Externe al Marii Britanii a ajuns la Quebec si a protestat la randul sau fata de acest plan, Churchill l-a luat pe sus.
De ce acceptase Churchill distrugerea Germaniei? La Quebec, Churchill si-a dat seama ca razboiul se va sfarsi. Era ingrijorat de situatia financiara a Angliei si era grabit sa obtina de la Roosevelt un imprumut urias de miliarde de dolari pentru reparatii de razboi.
In timp ce Churchill se opunea Planului Morgenthau, Roosevelt i-a lasat de inteles ca ii va da si mai putini bani. Intr-un final, Churchill ar fi spus: “Ce vrei de la mine sa fac? Sa stau in genunchi si sa ma milogesc?”
In cele din urma, Roosevelt a fost de-acord sa ii acorde lui Churchill 6 miliarde de dolari. Churchill nu a mai stat in genunchi, dar a fost de-acord cu Planul Morgenthau. Ruinarea bazinului Ruhr ar fi insemnat posibilitatea Angliei sa puna mana pe vechile datorii ale Germaniei.
In cele din urma, toata lumea s-a opus acestui Plan. Francezii pur si simplu au explodat. Stiau prea bine importanta bazinului Ruhr pentru propria-i economie. Francezii voiau sa controleze productia din Ruhr iar distrugerea minelor si a fabricilor era o crima la adresa umanitatii.
Pana si Churchill a respins acest plan atunci cand s-a tinut Conferinta de la Yalta. James Brynes, secretarulde Stat al SUA, a refuzat postul de inalt comisar al Germaniei intrucat nu ar fi vrut sa aiba nimic de-a face cu un astfel de plan.
Sfarsitul acestei povesti este remarcabil. Hull si Stimson au continuat sa il preseze pe Roosevelt pe marginea gravitatii unui asemenea act. Sub aceasta presiune, Roosevelt a incercat sa nege ceea ce facuse.
Pe 3 octombrie, Hull ia masa cu Roosevelt. Intre timp, Planul lui Morgenthau aparuse in presa iar reactiile au fost violente. Pana la urma, Roosevelt avea sa nege chiar si apropiatilor ca ar fi fost de-acord sa transforme Germania intr-o tara agrara si pastorala, dar a mers mai departe cu acest Plan.
In timpul razboiului, propaganda lui Goebbels se folosea de aceasta aberatie a americanilor pentru a incuraja resistenta germanilor pe frontul de Vest. In Germania ocupata, Planul Morgenthau a fost reflectat prin directiva JCS 1067 care tintea dezarmarea industriala a Germaniei.
Pana in 1950, 706 de fabrici de manufacturi fusesera dezasamblate iar productia Germaniei de otel a fost redusa cu 6.700.000 de tone pe an. Pentru a slabi Germania, fortele Aliate au impus si restrictii pe importurile de alimente.


“Daca cineva are iluzia ca Noua Germanie, dupa anexare, poate sa fie redusa la un stat pastoral, acest lucru nu se poate face decat daca exterminam sau mutam 25 de milioane de oameni”
Herbert Hoover, fostul presedinte al SUA, declaratie data pe 18 martie 1947

Declaratiile dure ale lui Hoover au schimbat situatia. Politica SUA s-a schimbat si a fost elaborat Planul Marshall, ce viza reconstructia Europei.
Abia in 1951, Germania de Vest s-a alaturat Comunitatii Europene pentru Carbune si Otel si restrictiile economice pe capacitatea de productie care au fost impuse de Autoritatea Internationala pentru Ruhr au fost ridicate.''
Sursa:
http://europolitics....mti-in-ciobani/

#2
WhatNot

WhatNot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,644
  • Înscris: 23.02.2011
Si ca urmare a acestui fapt, Germania este astazi o economie agrara care subzista numai din asistenta primita de la restul Europei. Stai...

Edit: Da, dupa al doilea razboi mondial aliatii aveau de gand sa se asigure ca Germania nu va mai avea niciodata puterea economica sa sustina un razboi, ca urmare faptul ca imediat dupa razboi aliatii nu au miscat un deget pentru reconstructia Germaniei, planul Marshall neincepand decat dupa 2-3 ani dupa ce se terminase razboiul. Dupa ce si-au dat seama ca economia europeana depindea in mare masura de economia germana si ca ursul de la est este o amenintare, au schimbat politica.

Edited by WhatNot, 27 August 2014 - 17:26.


#3
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 12.07.2010
Germanii sunt „alt” popor,nu fac lucruri de mântuială,dl. Sch...(angajat al unei mari firme germane în România) îmi spunea cum s-a trăit în Germania după război (nu aveau voie sa cultive flori,şanţurile drumurilor erau cultivate cu cartofi) - numai rădăcini nu am mâncat - „În România s-a trăit bine pâna în 1980”,acum nu avem nici o şansă să fim la nivelul lor!

#4
n-amname

n-amname

    Brain Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,729
  • Înscris: 10.11.2013
Ei las ca daca nu-si schimbau ei optica tatucu Stallin era dispus sa-i ajute pe saracii nemti distrusi de catre nazisti si imperialisti. Deja o bucata buna a Germaniei era sub influenta sovietica, un popor nemultumit ar fi putut oricand sa provoace scanteile necesare care ar fi adus planul sovietic de pace si bunastare si la vest de Berlin.

#5
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,566
  • Înscris: 20.08.2014
Tot vorbim despre "umilinta de la Versailles" care ar fi nascut samburele nazismului si zgandarit orgoliul nemtilor etc. dar ce au facut ei in WWI cand au ocupat departamentele Frantei+Belgia si cate magarii au facut acolo nu se mai pune la socoteala? Asa ca au primit ce-au meritat, ba chiar as zice ca au scapat prea ieftin fiindca n-au fost ocupati, ramanand si astazi un mister de ce...Li s-a permis sa se intoarca acasa cu armata intacta!

#6
ovidiu21

ovidiu21

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,403
  • Înscris: 09.08.2006

 fredy2007, on 27 august 2014 - 17:05, said:

,,
VIDEO Cum au hotarat Roosevelt si Churchill soarta Germaniei, au distrus bazinul Ruhr si i-au transformat pe nemti in ciobani



Pe 11 septembrie 1944, la zece luni de la Acordul de la Teheran si in plina campanie, Roosevelt se intalneste cu Churchill in Quebec. Invazia Frantei fusese declansata. Armatele Aliatilor se apropiau de Rin. Rusii trecusera de Vistula si avansau in Marea Baltica. Aliatii si rusii aveau sa se intreaca: cine vor fi primii care vor cuceri Berlinul?

[ http://europolitics.ro/wp-content/uploads/2013/12/churchill.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Roosevelt si Churchil s-au intalnit in Quebec ca sa discute despre soarta Germaniei dar au luat o decizie prin care au paralizat orice incercare de a stabili pacea in Europa. Decizia a fost descrisa de Secretarul Stimson: “a fost cel mai violent act interdepartamental pe care l-am vazut in cariera mea!”
In iulie 1944, Administratia SUA construia planuri pentru ocuparea Germaniei. Invazia era iminenta, dar nu exista niciun plan. Secretarul Henry Stimson ia masa intr-o zi cu Roosevelt, caruia i-a cerut sa numeasca un Comitet pentru a pregati o serie de scenarii privind ocuparea Germaniei. Roosevelt i-a numit sa se ocupe de treaba asta pe Cordell Hull, secretarul de Stat, Henry Stimson, secretarul pentru Razboi si pe Harry Morgenthau, secretarul Trezoreriei SUA. Hull era presedintele Comitetului.
Acest Comitet s-a intrunit pe 5 septembrie iar Hull a elaborat un program ce a fost pregatit in Departamentul de Stat, acolo unde Morgenthau a prezentat un document atat de salbatic, incat i-a preluat si numele. Conform Planului, marea zona industriala a Germaniei, Ruhr, “trebuia nu numai sa fie deposedata de toate industriile existente, dar trebuia sa fie atat de slabita si de controlata incat sa nu poata sa redevina acolo o zona industriala in viitorul apropiat. Toate fabricile industriale si toate echipamentele trebuie sa fie dezasamblate sau mutate din acea zona, apoi sa fie complet distruse!”
In viziunea acestui Plan, Germania trebuia sa devina o tara a carei principala activitate economica sa fie agricultura. Stimson si Hull s-au opus cu vehementa acestui plan. Bazinul Ruhr nu era doar o zona industriala de o importanta extrema pentru Germania, ci pentru intreaga Europa!
Stimson a subliniat ca, timp de 80 de ani, productia Germaniei a fost unul dintre principalii furnizori de materie prima pe care tarile din Europa se bazau. Ruhr era principala sursa de aprovizionare de materiale pentru Rusia, Norvegia, Suedia, Danemarca, Olanda, Elvetia, Italia, Austria, Ungaria, Romania si Bulgaria si a doua sursa pentru Marea Britanie, Belgia si Franta.
“Este o razbunare oarba! Nu lovim numai in Germania, ci in intreaga Europa!”, a spus si Hull. Propunerea ca minele sa fie distruse avea implicatii majore pentru toate tarile din Europa!
Atunci cand americanii au invadat, in final, Germania, primul lucru pe care l-au facut a fost sa ocupe minele si, cu ajutorul productiei de carbune, sa ajute economiile Europei sa isi revina. In plus, populatia Germaniei de 70 de milioane de locuitori pur si simplu ar fi fost infometata!
Discutiile din Comitet au ajuns si la urechile lui Roosevelt. Hull i-a admis ca nu au putut sa ajunga la o intelegere. Asta se intampla pe 9 septembrie. Roosevelt a inteles ca ceea ce se producea in Ruhr era extrem de important pentru Franta. Secretarul Stimson i-a adresat lui Roosevelt o scrisoare, pe 9 septembrie, insistand cu argumente viguroase pentru o politica de ocupare rationala.
Subiectul ramase indecis. Atunci, pe 11 septembrie, Roosevelt s-a intalnit in Quebec cu Churchill. Hull nu a mers in Quebec intrucat i s-a lasat de inteles ca intalnirea va avea doar aspecte pur militare. Totusi, acolo s-a dus Morgenthau. Grupurile care erau interesate de distrugerea totala a Germaniei l-au convins pe Roosevelt sa il invite pe Morgenthau.
Acestuia i s-a oferit sansa sa isi prezinte planul, cu toate ca cei care au votat impotriva lui in Comitet nu au fost invitati. Nici macar nu stiau subiectul de pe agenda. Roosevelt, fara sa se consulte cu Comitetul, a fost de-acord cu planul lui Morgenthau pentru a distruge Germania si pentru a reduce Germania la o tara pastorala.
Hull si Stimson au aflat cu stupoare despre ceea ce s-a intamplat la patru zile de la intalnire. Ceea ce l-a surprins pe Hull este ca si Churchill a fost de-acord.
Morgenthau se intoarce acasa triumfator. Ideea este ca Churchill s-a opus cu vehementa distrugerii Germaniei. Premierul Marii Britanii era furios. Dar atunci cand Anthony Eden, ministrul de Externe al Marii Britanii a ajuns la Quebec si a protestat la randul sau fata de acest plan, Churchill l-a luat pe sus.
De ce acceptase Churchill distrugerea Germaniei? La Quebec, Churchill si-a dat seama ca razboiul se va sfarsi. Era ingrijorat de situatia financiara a Angliei si era grabit sa obtina de la Roosevelt un imprumut urias de miliarde de dolari pentru reparatii de razboi.
In timp ce Churchill se opunea Planului Morgenthau, Roosevelt i-a lasat de inteles ca ii va da si mai putini bani. Intr-un final, Churchill ar fi spus: “Ce vrei de la mine sa fac? Sa stau in genunchi si sa ma milogesc?”
In cele din urma, Roosevelt a fost de-acord sa ii acorde lui Churchill 6 miliarde de dolari. Churchill nu a mai stat in genunchi, dar a fost de-acord cu Planul Morgenthau. Ruinarea bazinului Ruhr ar fi insemnat posibilitatea Angliei sa puna mana pe vechile datorii ale Germaniei.
In cele din urma, toata lumea s-a opus acestui Plan. Francezii pur si simplu au explodat. Stiau prea bine importanta bazinului Ruhr pentru propria-i economie. Francezii voiau sa controleze productia din Ruhr iar distrugerea minelor si a fabricilor era o crima la adresa umanitatii.
Pana si Churchill a respins acest plan atunci cand s-a tinut Conferinta de la Yalta. James Brynes, secretarulde Stat al SUA, a refuzat postul de inalt comisar al Germaniei intrucat nu ar fi vrut sa aiba nimic de-a face cu un astfel de plan.
Sfarsitul acestei povesti este remarcabil. Hull si Stimson au continuat sa il preseze pe Roosevelt pe marginea gravitatii unui asemenea act. Sub aceasta presiune, Roosevelt a incercat sa nege ceea ce facuse.
Pe 3 octombrie, Hull ia masa cu Roosevelt. Intre timp, Planul lui Morgenthau aparuse in presa iar reactiile au fost violente. Pana la urma, Roosevelt avea sa nege chiar si apropiatilor ca ar fi fost de-acord sa transforme Germania intr-o tara agrara si pastorala, dar a mers mai departe cu acest Plan.
In timpul razboiului, propaganda lui Goebbels se folosea de aceasta aberatie a americanilor pentru a incuraja resistenta germanilor pe frontul de Vest. In Germania ocupata, Planul Morgenthau a fost reflectat prin directiva JCS 1067 care tintea dezarmarea industriala a Germaniei.
Pana in 1950, 706 de fabrici de manufacturi fusesera dezasamblate iar productia Germaniei de otel a fost redusa cu 6.700.000 de tone pe an. Pentru a slabi Germania, fortele Aliate au impus si restrictii pe importurile de alimente.


“Daca cineva are iluzia ca Noua Germanie, dupa anexare, poate sa fie redusa la un stat pastoral, acest lucru nu se poate face decat daca exterminam sau mutam 25 de milioane de oameni”
Herbert Hoover, fostul presedinte al SUA, declaratie data pe 18 martie 1947

Declaratiile dure ale lui Hoover au schimbat situatia. Politica SUA s-a schimbat si a fost elaborat Planul Marshall, ce viza reconstructia Europei.
Abia in 1951, Germania de Vest s-a alaturat Comunitatii Europene pentru Carbune si Otel si restrictiile economice pe capacitatea de productie care au fost impuse de Autoritatea Internationala pentru Ruhr au fost ridicate.''
Sursa:
http://europolitics....mti-in-ciobani/

Mai bine hotarau si ceva pentru Romanika, poate altfel stateam acum ;)

#7
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007

 n-amname, on 27 august 2014 - 17:54, said:

Ei las ca daca nu-si schimbau ei optica tatucu Stallin era dispus sa-i ajute pe saracii nemti distrusi de catre nazisti si imperialisti. Deja o bucata buna a Germaniei era sub influenta sovietica, un popor nemultumit ar fi putut oricand sa provoace scanteile necesare care ar fi adus planul sovietic de pace si bunastare si la vest de Berlin.

Foarte corect.Stalin chiar a dorit sa faca acest lucru reunificand cele doua Germanii in cadrul RDG, aflat sub control sovietic.Acesta a fost motivul real pentru care SUA si U.K.(  ele contau la modul real,Franta mai putin) si-au schimbat atitudinea fata de Germania de Vest, aflata in zona lor de influenta.Stiau ca nu isi pot bate joc asa cum ar fi vrut in special britanicii si francezii de un popor cult si civilizat.Ca unii din acest popor cult si civilizat au fost capabili sa comite crime impotriva umanitatii, este alta poveste.Ce au facut ulterior aliatii bombardand tinte civile suprapoluate asa cum a fost de exemplu Dresda, cu buna stiinta si in cunostinta de cauza se numeste tot crima impotriva umanitatii insa invingatorii nu sunt niciodata trasi la raspundere pentru faptele lor.Ulterior americanii au fost direct interesati sa aiba un aliat credibil la frontiera cu spatiul controlat de URSS, inclusiv militar, ca stat tampon, asa ca au ajutat financiar inclusiv RFG sa se ridice din cenusa razboiului.Occidentalii vroiau sa le arate tarilor din lagarul comunist prin RFG ce inseamna bunastarea capitalista iar URSS prin RDG ce inseamna bunastarea comunista.Povestea asta a durat pana la finele anului 1989.Daca RFG ar fi intrat in sfera de influenta sovietica, cu siguranta ca Franta, o tara predispusa la socialism, si care a fost aproape tot  timpul atrasa de URSS, ar fi avut aceeasi soarta.Italia idem.

 ovidiu21, on 27 august 2014 - 18:16, said:

Mai bine hotarau si ceva pentru Romanika, poate altfel stateam acum Posted Image

Pai au hotarat.Sa fim satelitul URSS.Naspa pentru noi.

 toto_riina, on 27 august 2014 - 18:09, said:

Tot vorbim despre "umilinta de la Versailles" care ar fi nascut samburele nazismului si zgandarit orgoliul nemtilor etc. dar ce au facut ei in WWI cand au ocupat departamentele Frantei+Belgia si cate magarii au facut acolo nu se mai pune la socoteala? Asa ca au primit ce-au meritat, ba chiar as zice ca au scapat prea ieftin fiindca n-au fost ocupati, ramanand si astazi un mister de ce...Li s-a permis sa se intoarca acasa cu armata intacta!

Nu contest crimele de razboi facute in primul razboi mondial de unii militari germani insa chiar aliatii au recunoscut in ultimii 30 de ani, ca propaganda lor a facut din tantar armasar.Da, au fost situatii in Belgia in care unii fermieri belgieni au deschis din proprie initiativa focul asupra trupelor germane care au intrat pe proprietatea lor iar militarii germani au ripostat, sau ulterior, pe perioada ocupatiei militare germane unii civili au subminat sau au incercat sa submineze activitatea trupelor de ocupatie asa ca au fost executati.
Corect, cel de-al doilea razboi mondial este doar o continuare a primului razboi mondial care in noiembrie 1918, nu a finalizat, inclusiv militar, ce s-a inceput in anul 1914.

Edited by fredy2007, 27 August 2014 - 18:54.


#8
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 12.07.2010
Această mizerabilă hârtie a pecetluit soarta României pentru mulți ani,90 % (!) era dată în sfera de influență sovietică și 10 % vestului!

Attached Files



#9
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007

 Sidorin, on 27 august 2014 - 19:09, said:

Această mizerabilă hârtie a pecetluit soarta României pentru mulţi ani,90 % (!) era dată în sfera de influenţă sovietică şi 10 % vestului!

Asa este.Umflatul de Churchill ne-a vandut atat pe noi cat si pe polonezi pentru care a intrat in razboi U.K.Este foarte adevarat ca in mai 1945, Marea Britanie era aproape terminata economic iar dupa pierderile materiale si umane suferite in cei 6 ani de razboi nu mai avea nicio vlaga sa se implice in altul.Americanilor li s-a falfait de tarile est-europene.Pentru ei a contat doar centrul si vestul Europei.

#10
Alexandru H.

Alexandru H.

    Parakoimōmenos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,210
  • Înscris: 03.03.2007

 Sidorin, on 27 august 2014 - 19:09, said:

Această mizerabilă hârtie a pecetluit soarta României pentru mulţi ani,90 % (!) era dată în sfera de influenţă sovietică şi 10 % vestului!

Sa fim seriosi. Comunizarea tarii s-a datorat ocupatiei sovietice, nu unei hartii cu care te puteai sterge la fund oricand. In lipsa ei, puteau aliatii sa-i interzica lui Stalin schimbarea regimului politic si economic din Romania? Hartia a fost doar un pretext pentru ca Marea Britanie sa-i zica lui Stalin sa nu intre in Grecia, atata tot. Explica oricum Churchill in memoriile sale ca hartiuta s-a scris din intamplare, ca din joaca, nu a avut nicio consecinta pe termen lung. Ocupatia sovietica, aia a determinat soarta tarilor est-europene.

#11
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,566
  • Înscris: 20.08.2014
Hmmm...discutabil...Churchill nu prea avea nicio putere, nicun cuvant de spus in fata lui Stalin, gandeste-te ca in primul rand URSS castigase razboiul, si nu UK, care era doar aliat, a doua roata la caruta! Rusii au dus tot greul razboiului practic, pe ambele fronturi si in est la Stalingrad si in vest in muntii Tatra, in timp ce englezii stateau bine mersi pe insula lor, eventual cu o flota pe ici pe colo...de francezi nici nu mai vorbim, care abia fusesera eliberati!
Aia 10% influenta vestica a fost faptul ca n-am devenit republica sovietica si nici n-am fost ocupati pana in 1990 ca ungurii sau est-germanii!

#12
pcezar

pcezar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 21.08.2005
" Cum au hotarat Roosevelt si Churchill ( Pe 11 septembrie 1944) soarta Germaniei, au distrus bazinul Ruhr si i-au transformat pe nemti in ciobani ..."
Fiincă la vremea respectivă era o criză acută de ciobani !

#13
Alexandru H.

Alexandru H.

    Parakoimōmenos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,210
  • Înscris: 03.03.2007

 toto_riina, on 28 august 2014 - 08:56, said:

Hmmm...discutabil...Churchill nu prea avea nicio putere, nicun cuvant de spus in fata lui Stalin, gandeste-te ca in primul rand URSS castigase razboiul, si nu UK, care era doar aliat, a doua roata la caruta! Rusii au dus tot greul razboiului practic, pe ambele fronturi si in est la Stalingrad si in vest in muntii Tatra, in timp ce englezii stateau bine mersi pe insula lor, eventual cu o flota pe ici pe colo...de francezi nici nu mai vorbim, care abia fusesera eliberati!
Aia 10% influenta vestica a fost faptul ca n-am devenit republica sovietica si nici n-am fost ocupati pana in 1990 ca ungurii sau est-germanii!

Din nou, hartia e irelevanta, procentele sunt irelevante. Am ajuns in acelasi loc precum Ungaria, care fusese nominalizata cu 50% influenta occidentala si 50% sovietica. De ce acolo nu a fost un echilibru intre Marile Puteri? Pentru ca a contat doar granita vestica a inaintarii armatelor sovietice. Au intrat rusii in Austria? Au ocupat timp de 10 ani zona respectiva. Au intrat in Germania? Au ocupat estul german timp de 45 de ani.

Cum adica nu am fost ocupati de sovietici? Serios, stii istorie sau ne jucam aici de-a propaganda?

#14
fredy2007

fredy2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,644
  • Înscris: 09.09.2007

 toto_riina, on 28 august 2014 - 08:56, said:

Hmmm...discutabil...Churchill nu prea avea nicio putere, nicun cuvant de spus in fata lui Stalin, gandeste-te ca in primul rand URSS castigase razboiul, si nu UK, care era doar aliat, a doua roata la caruta! Rusii au dus tot greul razboiului practic, pe ambele fronturi si in est la Stalingrad si in vest in muntii Tatra, in timp ce englezii stateau bine mersi pe insula lor, eventual cu o flota pe ici pe colo...de francezi nici nu mai vorbim, care abia fusesera eliberati!
Aia 10% influenta vestica a fost faptul ca n-am devenit republica sovietica si nici n-am fost ocupati pana in 1990 ca ungurii sau est-germanii!
Fara sprijinul logistic si informativ consistent al SUA si U.K.pentru URSS, respectiv actiunile militare desfasurate de aceste tari pe mai multe fronturi impotriva Germaniei, URSS ar fi fost invinsa si ocupata militar de catre baietii lui Adolf.Putina lume isi mai aduce aminte de convoaiele navale cu ajutoare ale britanicilor care isi aveau ruta prin zona arctica unde s-au dat lupte destul de consistente intre aviatia si submarinele germane versus flota majestatii sale regele Marii Britanii.Intro fotografie realizata la Bucuresti, in momentul intrarii trupelor sovietice in Bucuresti, am vazut un tanc sovietic marca Sherman avand simbolul sovietic la turela, respectiv steaua rosie.
Dupa cum s-a desfasurat razboiul este foarte clar ca cele mai mari batalii s-au dat pe frontul de est.Au fost batalii mari datorita resurselor umane ale URSS implicate in actiunile militare iar pierderile umane si materiale au fost pe masura, datorandu-se exclusiv modului cum au gestionat situatia comandantii sovietici, lipsiti de scrupule.Actuala situatie demografica a Rusiei se datoreaza intro anumita masura si pierderilor umane suferite de aceasta tara in perioada 1941-1945.

Edited by fredy2007, 28 August 2014 - 17:59.


#15
dennis_2005

dennis_2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,335
  • Înscris: 17.09.2008

 fredy2007, on 28 august 2014 - 17:52, said:


Fara sprijinul logistic si informativ consistent al SUA si U.K.pentru URSS, respectiv actiunile militare desfasurate de aceste tari pe mai multe fronturi impotriva Germaniei, URSS ar fi fost invinsa si ocupata militar de catre baietii lui Adolf.Putina lume isi mai aduce aminte de convoaiele navale cu ajutoare ale britanicilor care isi aveau ruta prin zona arctica unde s-au dat lupte destul de consistente intre aviatia si submarinele germane versus flota majestatii sale regele Marii Britanii.Intro fotografie realizata la Bucuresti, in momentul intrarii trupelor sovietice in Bucuresti, am vazut un tanc sovietic marca Sherman avand simbolul sovietic la turela, respectiv steaua rosie.
Dupa cum s-a desfasurat razboiul este foarte clar ca cele mai mari batalii s-au dat pe frontul de est.Au fost batalii mari datorita resurselor umane ale URSS implicate in actiunile militare iar pierderile umane si materiale au fost pe masura, datorandu-se exclusiv modului cum au gestionat situatia comandantii sovietici, lipsiti de scrupule.Actuala situatie demografica a Rusiei se datoreaza intro anumita masura si pierderilor umane suferite de aceasta tara in perioada 1941-1945.
Asa este.



Planul Morghentau
https://evenimentuli...de-germani.html

Edited by dennis_2005, 07 February 2024 - 18:59.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate