Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Exclusivismul iudaist

* * * * * 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
110 replies to this topic

#91
Pisa4you

Pisa4you

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,741
  • Înscris: 03.09.2011

View Postbarbu78, on 29 august 2014 - 13:51, said:

In VT (sau cum vreti sa-i ziceti), care este momentul aparitiei poporului evreu?

Acceptarea lui Yahveh ca zeu unic al evreilor, dupa iesirea din Egipt, determina transformarea fiilor lui Israel in poporul lui Israel.

#92
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
Eu consider acea perioada re-nasterea popotului Evreu, poporul lui Israel
Adica poporul aparut prin cei 12 copii ai lui Iakov.
Apoi o a doua re-nastere a fost cucerirea si stabilirea capitalei la Ierusalim

Cu sau fara Moise, evreii erau deja popor, cand din cauza foamei au luat drumul Egiptului.
Au fost din momentul legamantului facut cu Avraham  cand li s-a cerut circumcizia.

Cred ca momentul marcat de tine este aparitialegilor ce stau la baza iudaismului mai curand.

#93
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostPisa4you, on 27 august 2014 - 14:16, said:

@linar70

Imi plac ideile din comentariul tau, dar nu-mi place directia in care ne duc aceste idei. Argumentul intiietatii - inversat, ceva de genul 'evreii au primit primii Cuvintul lui Dumnezeu, dar nu l-au inteles, deci iudaismul e gresit si crestinismul a fost de fapt primul' - a fost si este inca folosit impotriva evreilor.

Deja am totuși tot mai mult senzația că printre unii evrei creștinofobia devine un fel de patologie socială în care creștinismul e o sperietoare care este tot timpul și încă dintru începuturi pornită pe "antisemitism". Cred că utilizatorul Pisa până la urmă, prin multe postări pe această temă, neargumentate suficient de altfel și tendențioase, nu face decât să distorsioneze imaginea reală a creștinismului și creștinilor. Această postare este în aceeași linie, inducând în mod greșit și nepermis ideea falsă că o reală sau eventuală dispută teologică între religii ar fi echivalentă cu "a folosi ceva împotriva evreilor", adică un fel de antisemitism. Ceea ce este fals, la modul cel mai evident. Dar prin astfel de falsuri se întreține iată creștinofobia, xenofobia în raport cu creștinii. Și se induce subtil ideea că de fapt creștinii nici nu trebuie să fie polemici în raport cu iudaismul ca religie, pentru că automat ar cădea în antisemitism, ceea ce din nou este un lucru absolut fals. Dar vedem că unii întrețin în mod constant astfel de falsuri și erori grosolane, tendențioase de logică. Aceste erori însă, aceste falsuri seamănă însă tot mai puțin cu niște erori de argumentare și tot mai mult cu o propagandă anticreștină, cu scop de culpabilizare a creștinismului și creștinilor, pe de o parte, și de intimidare, de obstrucționare a creștinilor și a Bisericii, pe de altă parte. Și se știe că există anumite organizații evreiești care se ocupă, printre altele, și cu producerea de materiale în acest scop propagandistic și cu colportarea unor astfel de materiale și mesaje printre creștini, și probabil că și printre evrei. Ce ne spune de fapt propaganda din care posibil se inspiră și Pisa4you și alții: că Biserica nu trebuie să critice iudaismul pentru că fie cade în antisemitism, fie riscă să alimenteze antisemitismul, concluzii care sunt în mod evident false; un antisemit devine așa prin propria lui opțiune, fără să fie propriu-zis forțat de cineva. Dacă el uzează de o critică teologică, religioasă pentru a își alimenta antisemitismul, aceasta o face prin modul lui de interpretare și de folosire a unei astfel de critici, iar nu pentru că respectiva critică în sine ar fi antisemită.

Oricum din punctul de vedere al Sfintelor Scripturi, chiar dacă fiii lui Avraham israeliți au fost cei care au primit o descoperire și o misiune speciale de la Dumnezeu, este absolut evident că nu sunt nici pe departe primii oameni care să Îl fi cunoscut sau să Îl fi descoperit pe Dumnezeu. Chiar Biblia spune foarte clar aceste lucruri. Tradiția Primordială despre Dumnezeu începe în mod evident înaintea neamului israelit al lui Avraham, înainte de părintele credinței au existat oameni care s-au închinat lui Dumnezeu și au știut despre existența Lui, ba chiar umblau cu Dumnezeu, cum se spune despre Enoh, care a și fost înălțat la Cer. Cunoașterea despre Dumnezeu este anterioară iudaismului, iar Tradiția Primordială precede iudaismul. Ba mai mult, chiar din Cartea Facerii aflăm că Avraham a fost la un moment dat binecuvântat de un oarecare Melhițedek, care era preot al lui Dumnezeu cel Preaînalt. Ori lucrul ăsta vorbește foarte clar nu doar despre o Tradiție primordială, ci și de o preoție anterioară preoției "levitice". Astea sunt mărturiile Bibliei, nu sunt invențiile creștinilor.

Nu există propriu-zis o pretenție că iudaismul ar fi fost precedat de creștinism. Iudaismul a fost însă precedat de Tradiția Primordială, iar această Tradiție, care face parte din Sfânta Tradiție, și de aceea și e menționată în Biblie, această Tradiție este considerată tot o lucrare sau și o conlucrare a Logosului dumnezeiesc. În raportarea lui Dumnezeu la oameni și a oamenilor la Dumnezeu nu se consideră ca neinspirator și nelucrător Logosul lui Dumnezeu și Duhul lui Dumnezeu, ceea ce înseamnă că raportarea Sfintei Treimi la facere, zidire și la omenire nu începe cu iudaismul, cu Avraham și cu profeții. Poporul lui Israel primește o misiune specială și o revelație mai deplină și mai puternică a lui Dumnezeu decât Se revelase înainte, însă asta nu înseamnă că Sfânta Tradiție, Tradiția Primordială nu începe înaintea iudaismului.

A pretinde că este o greșeală, afirmația că iudaismul poate să nu înțeleagă anumite lucruri din Cuvântul lui Dumnezeu, este o eroare. O eroare care se poate dovedi pe mai multe căi, una dintre ele fiind aceea că iudaismul nici până azi nu are interpretări absolut clare, precise, "bătute în cuie" cu privire la tot ceea ce s-a transmis prin Cărțile Sfinte. Prin urmare iudaismul nu doar că poate să nu înțeleagă anumite lucruri, ci realmente nu înțelege anumite lucruri. Mai departe poate fiecare să concluzioneze singur, fie ceva limpede, fie chiar și ceva doar cu o anumită probabilitate.

#94
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostAntilopaBongo, on 26 august 2014 - 11:10, said:

Asta e tipul de discurs care pe mine ma face de regula sa intrerup orice discutie, mai ales cand observ ca se poarta de pe pozitii de forta.

Vrei să îmi spui cumva că ai încetat orice discuție cu iudaismul? De Dumnezeu să mai întreb?

Sau iudaismul "nu discută de pe poziții de forță"?

View PostAntilopaBongo, on 26 august 2014 - 11:10, said:

De ce trebuie ceilalti, oricine ar fi ei, sa cedeze? Si de ce in fata adevarului tau, pentru care nu ai argumente mai bune ontologic sau mai viabile empiric.

Tot mai mult am convingerea că mulți nu vor ceda, ci vor fi supuși. Mai ales când văd în ce hal este lumea contemporană.

Cât despre valabilitatea ontologică și "empirică" sau practică a iudeo-creștinismului, a o contesta verbal și formal nu constituie în sine vreun argument valabil. Este pur și simplu o afirmație fără nicio acoperire ceea ce faci dumneata.

View PostAntilopaBongo, on 26 august 2014 - 11:10, said:

Daca stai si judeci cinci secunde, observi ca iudaismul nu ar mai fi existat daca ar fi fost asa de multi evrei care s-ar fi convertit nu la Hristos, ci la Crestinism.

Cred că te referi la forma actuală a iudaismului sau la forma lui istorică de după Hristos. Nu la revelație în sine.

View PostAntilopaBongo, on 26 august 2014 - 11:10, said:

Convertirea nu se face niciodata la Hristos, ci la viziunea lui asupra lui Dumnezeu.

Asta o spui sub condiția că Iisus ar fi fost doar om și nu și mai mult de atât ...

View PostAntilopaBongo, on 26 august 2014 - 11:10, said:

In final, e bine sa stii ca si mozaicii considera ca templul lor e templul lui Dumnzeu. Tu respecti templul?

Despre care templu vorbești? Despre templul din Ierusalim care a fost dărâmat, sau despre iudaism la modul general?

#95
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013

View PostIochanan, on 07 septembrie 2014 - 08:52, said:

Deja am totuşi tot mai mult senzaţia că printre unii evrei creştinofobia devine un fel de patologie socială în care creştinismul e o sperietoare care este tot timpul şi încă dintru începuturi pornită pe "antisemitism". Cred că utilizatorul Pisa până la urmă, prin multe postări pe această temă, neargumentate suficient de altfel şi tendenţioase, nu face decât să distorsioneze imaginea reală a creştinismului şi creştinilor.


-Crestini insasi isi distorsioneaza imaginea reala.
Cei din jur doar constata.

-Iudaismul nu este exclusivist.
Dar este original de la origini si pana azi.
Daca altii au avut vise umede pe parcurs e problema lor.

-Traditia de a crede intr-un singur zeu, este adevarat, este premergatoare iudaismului.
Dar meritula cestuia este ca ordonat materia si a creeat si instrumente sociale alaturi de cele religioase.
Un mare pas inainte fata de multii "Dumnezei" ce erau raspanditi prin lume.

-Nu conteaza daca te inchini sau te apleci sau ingenunchi sau te exprimi in orice forma credinta.
Important este sa o aplici si singurii care o aplica de la momentul zero si pana azi sunt evreii .Aplicatia  (nu pe IPhone) se numeste iudaism.
Restul se cam invart in jurul cozii lor de paun batut cu diamante

-Sa nu uit...este su islamul, care in plus celor doua religii monoteiste mari, are pentru Profet mormant si o viata a sa pesonala riguros cunoscuta

#96
AntilopaBongo

AntilopaBongo

    Lapin Kulta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,456
  • Înscris: 12.10.2012
Iochanan, nu am prea inteles ce ma intrebi.
Altfel, ti-as raspunde cu drag.

#97
Edgaroropsitul

Edgaroropsitul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,844
  • Înscris: 11.02.2013
Sfarsitul lumii se apropie ! Ce sa crezut  ca  Apocalipsa ,un groaznic razboi cu multi morti mi suferinte se descrie ca interesanta replica a domnului  Iochanan la importanta intrebare despre Exclusivismul evreilor.  Daca subiectul discutii nu este prea de inteles ,nu eu sunt de vina. Vedeti ca si domnul Antilopa bongo nu prea a inteles ce se vrea de la el.

Imi ramane numai sa incerc a face respiratie artificiala si cateva socuri electrice ca acest subiect sa reuseasca a reinvia.

Deoarece evreii se cer,ca in trecut,sa implineasca 613 porunci,nu mai putin astaq le face viata grea sa traiasca printre goi daca nu imposibil.  Una din porunci ca exemplu :  Evreii mananca numai mancare  cusher. Asta inseamna ca nu mananca porc si nici un animal care nu rumega si nu are copita despartita in doua. La urma si animalulele trebuiesc taiate  traditional intr-un mod in care sangele se scurge din animalul taiat. Pasari se pot manca dar si ele tiate traditional. Pestii cusher sunt numai acei care au solzi. Mai sun cateva hopuri dar sa ne multumim cu astea deocamdata dar sa nu uitam ca nu-i voie de mancat carne cu lapte impreuna . Vesela si oalele trebuie sa fiu cusher  . un set pentru lactate si un set pentru carne. Alt set de care se face uz in cele 7 zile de pesah,Pastele evreilor in care nu-i voie de mancat nimica cu drojdie .
Bine,sunt de acord ca Judaismul este cam complicat  dar asta ce este.  Acuma intrebarea este ce evreu poate sa mearga in vizita la un crestin si sa bea ceai  dintr-un pahar care nu este cusher ?   

Ignorantii crestini sunt o gramada si de multe soiuri.  Cand un crestin care habar nu are de mentalitatea evreilor ii socotesc pe acestia cum ar socotii un roman crestin nu-i de mirare ca se ajunge la concluzii de genul ca evreii  se simt a parte,exclusivi si desigur prea mandrii sa se impietreneasca cu ceva crestini. Ca evreii jignesc crestinii prin ce cred crestinii ca refuzul de a intra ca musafir la crestini.  Crestinii  sunt asi in diferitele teorii ca cea conspirativa  si manii ca mania persecutii.Din lipsa lor de informatii crestinii se avanteaza la teorii fanteziste fara pic de adevar cum fac cu neintelegerea Talmudului care este o carte de indrumare a evreilor cum sa implineasca cele 613 porunci si in acest caz unii crestini au hotarat ca Talmudul este o carte care indrumeaza evreii cumsa omoare pe crestini. Mai sunt si alte neintelegeri dar  nu o sa le amintim aci.

Evreii nu se simt superiori ci unii crestini se simt inferiori (cam acelas lucru dar vazut din doua parti) si mor de ciuda ca ei nu sunt ca evreii si evreii nu sunt ca ei(si asta la fel)

Domnul antilopabongo, sa nu-ti faci grija ca nici eu si nici Iohanan nu am intees care-i intrebarea.

#98
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostPisa4you, on 25 iulie 2014 - 23:50, said:

Iudaismul exista deja inaintea revelatiei, era de asteptat sa opuna rezistenta schimbarilor. Interesant totusi ca revelatia a intimpinat o rezistenta extraordinar de mare tocmai in mediul iudaic, unde pretinde ca s-a nascut, dar a reusit peste asteptari in mediul pagan, fundamental diferit de cel iudaic. Concluzia, zic eu, se impune de la sine.

View PostPisa4you, on 26 iulie 2014 - 01:22, said:

Ideea era ca revelatia nu a avut loc, de fapt, in Iudeea, si la inceput nu a avut nimic comun cu iudaismul. De unde si respingerea sa in mediul iudaic traditional.
Concluzia care se impune de la sine este că Revelaţia iudeo-creştină a reuşit peste aşteptări în fostul mediu păgân datorită puterilor şi lucrărilor Duhului Sfânt inclusiv la nivelul profund al spiritelor omeneşti; datorită unei adaptări a iudeo-creştinismului la cultura, filozofia şi teologia fostelor societăţi păgâne, dar care aveau deja o evoluţie sufletească şi filozofică şi intelectuală, această adaptare estompând din caracterul iudaic şi adăugând, împrumutând mai mult din spiritul păgân încreştinat; datorită opţiunii unor împăraţi romani şi a altor conducători care au aderat la Creştinism, de a sprijini Biserica şi clericalismul, chiar prin lupta împotriva curentelor filozofice păgâne sau împotriva altor religii. Este dovedită istoric originea în mediul iudaic a creştinismului, iar speculaţia cum că ar fi originat în mediu păgân este o aberaţie "monumentală" care de fapt nu se sprijină pe absolut nimic.

Edited by Iochanan, 23 January 2015 - 23:37.


#99
ThinkAbout

ThinkAbout

    RhetoricalWind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 68,013
  • Înscris: 19.03.2011

View PostIochanan, on 23 ianuarie 2015 - 23:30, said:

iar speculaţia cum că ar fi originat în mediu păgân este o aberaţie "monumentală" care de fapt nu se sprijină pe absolut nimic.
Pisa spunea de fapt
Iudaismul exista deja inaintea revelatiei, era de asteptat sa opuna rezistenta schimbarilor. Interesant totusi ca revelatia a intimpinat o rezistenta extraordinar de mare tocmai in mediul iudaic, unde pretinde ca s-a nascut, dar a reusit peste asteptari in mediul pagan, fundamental diferit de cel iudaic. Concluzia, zic eu, se impune de la sine.
de unde sa stie ca unii nu reusesc sa inteleaga ceea ce citesc?

#100
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011
Concluzia a dat-o chiar dânsa, troleriţo:

View PostPisa4you, on 26 iulie 2014 - 01:22, said:

Ideea era ca revelatia nu a avut loc, de fapt, in Iudeea, si la inceput nu a avut nimic comun cu iudaismul.
De unde si respingerea sa in mediul iudaic traditional.


#101
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011

View PostEdgaroropsitul, on 27 iulie 2014 - 14:42, said:

Eu nu inteleg ce se socoteste "revelatie" la goii. (...)
La "goimi" se socotește revelație însăși asumarea umanității de către Fiul lui Dumnezeu în Isus Christos, apoi Noul Testament, Sfânta Tradiție Creștină

View PostEdgaroropsitul, on 27 iulie 2014 - 14:42, said:

Daca  acea "revelatie" se refera la Iisus, cu mare parere de rau se poate pleda ca deocamdata nu exista nici o dovada ca Iisus a fost sau este acel Mesiah a evreilor  numai din simpla dovada ca El nu a implinit nimica din ce s-ar fii asteptat de la Mantuitorul evreilor.  Oi ! am uitat sa amintesc ca Mesiah ar  fi  venit ca evreu pentru evrei si nu ca sa serveasca pagani departe de tara Lui sa infinteze o noua religie care este un amestec de Judaism si paganism.
Nu știu dacă toți iudeii gândesc așa, dar este clar din Scripturi că Mesia nu este doar al iudeilor, ci este și pentru "goimi". Tăgăduirea revelației iudeo-creștine și tăgăduirea mesianității pentru toate neamurile, iată încă două elemente exclusiviste pe care nu le aveam inițial în vedere dar care iată s-au arătat.

#102
ThinkAbout

ThinkAbout

    RhetoricalWind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 68,013
  • Înscris: 19.03.2011

View PostIochanan, on 23 ianuarie 2015 - 23:43, said:

Concluzia a dat-o chiar dânsa, troleriţo:
am vazut ca ti-ai modificat postarea dupa ce postasem eu
deh...cand esti prins in corzi pesemne ca atat mai poti face :lol:

#103
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013

View PostEdgaroropsitul, on 03 ianuarie 2015 - 17:37, said:



Ignorantii crestini sunt o gramada si de multe soiuri.

Normal si adevarat.
Unul din soiuri este ce care cumpara carne de porc de la mezelarie in Israel crezand ca e in Belgia sau Italia ....ignoranti....


asa ca taie o porunca din alea 613...
Pana si evreii au invatat ca ce e kosher nu-i gustos, si vitavercea

Edited by vio69a, 24 January 2015 - 01:57.


#104
bascaabundentei

bascaabundentei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 891
  • Înscris: 27.09.2014

View PostPisa4you, on 29 august 2014 - 16:26, said:



Acceptarea lui Yahveh ca zeu unic al evreilor, dupa iesirea din Egipt, determina transformarea fiilor lui Israel in poporul lui Israel.

Ce iesire din Egipt!? Pai ce, Scriptura voastra tine loc de carte de istorie? E atestata istoric "iesirea din Egipt"?

#105
Pisa4you

Pisa4you

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,741
  • Înscris: 03.09.2011

View Postbascaabundentei, on 24 ianuarie 2015 - 09:30, said:

Ce iesire din Egipt!? Pai ce, Scriptura voastra tine loc de carte de istorie? E atestata istoric "iesirea din Egipt"?

Oy vey.

Tu nu ai citit intrebarea la care am raspuns?

In VT (sau cum vreti sa-i ziceti), care este momentul aparitiei poporului evreu?

VT - Vechiul Testament, adica Tanach pentru evrei.

Daca intr-o discutie despre Harry Potter spui ca a ajuns la Hogwarts cu trenul de pe peronul 91/2 din gara londoneza, inseamna ca acest peron si Hogwarts chiar exista?

#106
Edgaroropsitul

Edgaroropsitul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,844
  • Înscris: 11.02.2013

View Postbascaabundentei, on 24 ianuarie 2015 - 09:30, said:

Ce iesire din Egipt!? Pai ce, Scriptura voastra tine loc de carte de istorie? E atestata istoric "iesirea din Egipt"?

"Scriptura evreilor a fost scriptura in care a crezut si Mantuitorul crestinilor domnule ignorant.  Ce esti dumneata  ? Crestin ?   Daca atestari istorice vrei tu, pai atuncia Iisus este numai o legenda   inventata la Roma  si crestinismul o cacialma ca nu a lasat nici o urma  in tara care a trait si a murit daca a existat. Nici macar scrise din acele timpuri  .
Nada. Nimica.
.

#107
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013

View PostPisa4you, on 24 ianuarie 2015 - 10:40, said:

Tu nu ai citit intrebarea la care am raspuns?

In VT (sau cum vreti sa-i ziceti), care este momentul aparitiei poporului evreu?

VT - Vechiul Testament, adica Tanach pentru evrei.


eu zic ca cine a plecat cu Avraham in frunte, cine s-a luptat cu cananitii, cine a fost luat in robie ,
eliberat si reintors in tara fagaduita este poporul evreu

Reinoirea legamantului este reinoirea iudaismului, intarirea lui, intr-o populatie mereu pusa pe critici si enascultari
care aluneca din nou spre paganism, dar poporul era acelasi popor.

Altfel, Pisa, rezulta un popor format dintr-o legenda.
Vorba lui Edgar...nada...nimic...


PS Fii Romaniei, nu fac parte din poporul Roman ??

Edited by vio69a, 24 January 2015 - 14:14.


#108
Edgaroropsitul

Edgaroropsitul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,844
  • Înscris: 11.02.2013
Exclusivisismul evreilor fata  de alte popoare printre  care au trait  in cursul celor 2000 de ani de exil nu a fost niciodata din cauza ca "s-au simtit superiori altora" ci din nevoia de a fii impreuna cu alti evrei ca sa se poata implinii legile Judaismului.
De exemplu, La evreii religiosi/evlaviosi li se  cere ca sa se roage in grupe de nu mai putini de 10 barbati care in ebraica de numesc "minian"  (numarati). Evreilor li se cere sa manance numai mancare cuser si asta se poate procura numai de la negustori evrei.  Evreii trimet pe copii lor la scoli evreiesti unde se invata ebraica si rugaciunile. Sinagogile si templele se afla in cartierele evreiesti cum si Mikve  ,bai traditionale a evreilor.. Cred ca nu trebuie sa amintesc de spitalele,azile de batrani cum si  pravalii in care se vand imbracaminte traditionala evreiasca.

Pretentile unor crestini ca evreii au planuri ascunse si asta este cauza ca ei  se indeparteaza si se ascund de crestini ,astea sunt fruct a imbecilitatii si a ignorantei  acestor " unor  romani"

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate