Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS
 Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 

Programator "mascat" ? :)

- - - - -
  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#19
Nemesis-

Nemesis-

    Zeitsă

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,253
  • Înscris: 23.05.2011
e diferenta. una e sa fi platit pe ora ca un sclav, alta e sa fi platit la diferite faze din proiect.
si chiar daca alegi plata pe ora tot e mai bine pt ca o faci de acasa sau de unde vrei tu.

vorbim de programare web, nu?
habar n-am cum e la jocuri sau aplicatii desktop (daca se mai fac), dar la aplicatii web e usor sa-ti gasesti de lucru

aia cu aruncatul la gunoi e o chestie psihologica.
nimeni nu va renunta la un programator daca e bun, dar ideea ca pot face acest lucru oricand poate ca ii atrage

Edited by Nemesis-, 25 July 2014 - 22:31.


#20
genericuser01

genericuser01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 290
  • Înscris: 01.09.2013
In ceea ce priveste "code monkeys" eu nu am intalnit asa ceva. Si in cea mai ponosita firma sarcinile erau... inventive. Niciodata nu am vazut sa vina cineva sa imi ceara: fa functia X cu parametri a, b, c care sa intoarca a + b + c. De fapt asta e marea problema pe care am intalnit-o, ca ti se da cerinta unei aplicatii si esti liber sa alegi totul: bazele de date, limbajul, framework-ul, ba chiar am adaugat diferite cazuri de utilizare ce nu erau acoperite in descrierea initiala.

Apoi, nu am intalnit chestia asta cu part-time in dezvoltare soft. O data am fost la niste interviuri in timp ce eram angajat, dar nu prea era mult de munca, si dupa ce ei au zis ca's ok, am zis ca nu ma mai intereseaza (trecusera cateva luni). Eventual pot 4 ore pe zi, dar nu vroiau asa ceva.

Apoi chestia cu freelancing-ul, tot ce vad pe site-ul aferent la sectiunea de PHP sunt proiecte ale indienilor pentru indieni. Chestii de genul: vreau un site de trailere de filme, vreau un site gen alt site (fie cazino, fie ca si Mercador) sau modificare Wordpress/Magentoo ori Facebook API sau ceva care citeste din Microsoft Excel. Nimic relevant pentru un limbaj de scripting ca si PHP. Ma rog, poate ce fac eu cu PHP-ul e Science Fiction comparativ cu proiectele de pe acel site.

La sectiunea de C++ am gasit: Stiti ca Bitcoin e opensource. Am nevoie de cineva care sa sparga mecanismul de securizare al tranzactiilor. Deci lucruri total rupte de realitate, zic eu, sau din care nu vad cum ar putea iesi un leu.

Un alt proiect cere sa faci un site responsive in ideea ca schimbi ceva CSS pe acolo si gata, cand, daca e sa o faci corect, ai nevoie de Javascript si mecanisme de redimensionare a imaginilor daca nu vine omul cu imaginile in diferite formate. Per total proiecte cu care mi-ar fi rusine sa ma prezint. Probabil o sa-mi fac un cont pe acolo sa vad si partea asta a vietii, dar nu ma vad iesind in fata cu: am lucrat la un site porno/cazino/anunturi/etc.

Doar la game design am vazut un anunt in care cineva vroia un joc in HTML5 Canvas. Care macar are putina matematica la mijloc.

Asa ca pentru mine momentan mi-e neclar: cica code monkey e rau, dar ceea ce se cere reflecta doar superficialitate. Asta ca sa nu zic de engleza in care sunt scrise anunturile.

#21
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,892
  • Înscris: 14.08.2007

View Postniposs, on 25 iulie 2014 - 22:09, said:

Cat % dintre cei care au terminat calculatoare au salarii peste 1500 de euro? Hai ca ma enervez acum, vorbim de Romania!
Destui Posted Image In cazul meu, majoritatea celor pe care ii cunosc personal si le cunosc aproximativ veniturile.

Edited by utopium, 26 July 2014 - 03:11.


#22
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View Postalexcrist, on 25 iulie 2014 - 20:41, said:

În principiu, dacă ești încrezător în proiectele proprii, părerea mea e că ar putea fi viabilă o variantă de genul ăsta - cu mici comentarii:
- salariul este totuși prea mic. Cum s-a zis mai sus, cu 1000-1500 nu plătești și chirie (în condiții decente), întreținere și 2 mese pe zi. Evident, depinde și de oraș și de pretențiile tale și, eventual, de alte venituri pe care le ai. Însă strict din suma propusă și ce ai zis că vrei să faci cu ea, e puțin cam puțin. Undeva spre 2000 strict pentru cheltuielile necesare s-ar putea să fie OK, iar restul de cheltuieli/răsfățuri/ieșiri ți le finanțezi din celelalte venituri/proiecte.
... Doar ca si proietectele lui personale produc ceva ;)

View Postalexcrist, on 25 iulie 2014 - 20:41, said:

- șmecheria s-ar putea să nu țină mult. Adică șeful și/sau colegii vor observa că te pricepi și te miști repede. Destul de rapid te vei alege cu taskuri mai multe/mai complexe care îți vor umple timpul, iar salariul îți va rămâne la nivel de junior (sau, oricum, nu va crește la fel de rapid precum responsabilitățile). Ceea ce nu ți-ar conveni, zic eu.
Mai degrabă încerci să cauți ceva cu jumătate de normă, eventual pe nivelul tău ce cunoștințe. Așa sigur îți rămâne timpul liber jumătate de zi.
Subscriu.

#23
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,303
  • Înscris: 02.02.2006

View PostOriginalCopy, on 26 iulie 2014 - 07:04, said:

... Doar ca si proietectele lui personale produc ceva Posted Image
Am spus deja de ele. Dar dacă te chuinui și cu job, și cu proiectele personale, doar pentru a acoperi cheltuielile minime (chirie, întreținere, masă), atunci ceva trebuie serios regândit. Mai ales că, dacă își pune problema așa, însemnă că proiectele personale nu produc chiar așa mult (sau cel puțin nu încă). Adică nici ele nu sunt suficiente pentru a acoperi singure cheltuielile strict necesare. Ceea ce înseamnă că, din 2 venituri sub cheltuielile necesare, va reuși să acopere acele cheltuieli și, pe lângă asta, să mai iasă la un suc odată pe lună - presupunând că mai are și timp. Și astea dintr-un job cu normă întreagă (fie el de junior) + proiecte personale. Oricum ai calcula, ceva nu se leagă și e prea mult chin pentru prea puțin beneficiu.

Oricum, el știe mai bine ce nevoi are și ce calcule își face.

#24
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,238
  • Înscris: 24.02.2007
Cum s-a mai zis, angajatorul se va prinde imediat ca te misti repede si va avea grija sa-ti umple timpul cu alte sarcini, in aceeasi bani, ca doar esti platit la ora, nu pentru cat produci.

>= 1500 de euro castigi cand sti cum stau lucrurile si esti de ceva timp in domeniu. Caz in care n-ai mai avea dileme dinastea.

#25
D3an

D3an

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,531
  • Înscris: 30.09.2006
am un amic, face programe pentru o firma din canada. in fiecare luna au o sedinta undeva in tara. se intalnesc cu reprezentantii din romania, primesc "caietul de sarcini" si la treaba. ne vedem peste o luna. iar odata pe saptamana videoconferinta sa prezinti ce ai lucrat. salariul ? 1000 euro.  lucrezi cat vrei.  cum vrei. acasa. important e la final sa iasa bine treaba.

#26
genericuser01

genericuser01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 290
  • Înscris: 01.09.2013
Totusi 1000 - 1500 de euro e sub salariul minim pe economie in destule tari. Si nici aici nu pot zice ca e nu stiu ce mare realizare sa castigi 5000 - 6000 de lei. Suna SF ca in multe familii tata + mama + bunica nu ajung impreuna la asa venit, insa asta nu inseamna ca tu la 1000+ de euro esti bogat, ci ca in tara asta se castiga rau.

#27
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,892
  • Înscris: 14.08.2007

View Postgenericuser01, on 26 iulie 2014 - 09:37, said:

insa asta nu inseamna ca tu la 1000+ de euro esti bogat
Nu, inseamna doar ca in Romania poti trai destul de bine ca programator.

#28
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003

View Postgenericuser01, on 26 iulie 2014 - 09:37, said:

Totusi 1000 - 1500 de euro e sub salariul minim pe economie in destule tari.
Pai nu asa se compara ci venitul in cauza se raporteaza la salariul minim ori mediu din tara cu pricina. Daca va munci in alta tara va avea alt venit la alt salariu minim/mediu.

Edited by neagu_laurentiu, 26 July 2014 - 11:41.


#29
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,303
  • Înscris: 02.02.2006

View Postgenericuser01, on 26 iulie 2014 - 09:37, said:

Totusi 1000 - 1500 de euro e sub salariul minim pe economie in destule tari.
Pe același principiu (greșit), în aceleași țări o pâine e 2 euro, nu 2 lei. Deci viața e de aproape 5 ori mai scumpă. Dar, cum ți s-a spus, nu se compară lucrurile pur și simplu schimbând moneda și păstrând valoarea numerică.

#30
numbledore

numbledore

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 02.02.2014
Asa, Neata.

Bun, deci am citit raspunsuri si raspunsuri incat am observat ca nu am mai precizat si motivul , insa o sa citez pe cineva care a l-a nimerit cu brio Posted Image

View Postalexcrist, on 25 iulie 2014 - 20:41, said:

Eu am înțeles așa: el vrea și salariu mic, dar și responsabilități tot mici. Adică vrea să ocupe un post de junior, cu salariu de junior și taskuri de junior. Care taskuri, la nivelul lui de cunoștințe, ar fi foarte ușor și rapid de rezolvat, rămânându-i astfel timp berechet să se ocupe de proiectele personale. Care proiecte, zice el, îi vor completa bugetul (sau chiar mai mult). Între timp, pentru minim-minimorum, se bazează doar pe acel salariu de junior.
În principiu, dacă ești încrezător în proiectele proprii, părerea mea e că ar putea fi viabilă o variantă de genul ăsta - cu mici comentarii:
[...................]

^^ Multam Alex Posted Image .



Ce m-a dus cu gandul la o hotarare ca aceasta, este faptul ca in Romania, dupa cum s-a mai zis chiar si in acest topic oricum nu poti fi platit asa cum visezi sau meriti. Adica pe bune, am exemplu in care iti cere sa faci treaba de designer cat si de programator (html,css,js,php, baze de date, linux-areala si altele) la un nivel la care nici el (capu' firmei) nu il intelege, deci RPO tata, si ti se mai si lauda ca poti ajunge  la salariul de 4000 RON , ca si cum ar fi vreo suma colosala cand sunt firme ce platesc atat numai pe 1 din sarcini , insa ai o sansa , nu inseamna ca o sa si atingi atat . Practic ocupi functia de designer, progrmator si project manager daca e cazu' , e problema ta ca poti sau nu sa o faci, nu ai cu cine te intelege, raspunzi .



Alt lucru legat de 1000-1500 LEI , sincer eu am dat suma cu caracter fictiv bazat oarecum pe realitate. Cert e ca stiam alta suma fictiva ce varia la 500 EURO desi nu stiu sau nu am auzit de vreo firma romaneasca sa plateasca atat, defapt habar nu am care e sansa sa pupi si 1000 RON .


Alt scop e sa am cu ce sa completez un CV sau sa raspund la un interviu la intrebarea "Pe unde ati mai lucrat?" cu toate ca e o intrebare cretina daca ma intrebati pe mine deoarece eu poate am lucrat 10 ani acasa numai ca ce am vrut eu, poate sunt vreun anonim ce a creat cea mai iubita aplicatie online, desi altora li se rupe daca am mai lucrat in vreo firma de parca in firma se face programare si acasa doar mancare.


Alt lucru care ma deranjeaza , cand iti da cate un test de ala de uita si ei raspunsurile si te evalueaza dupa un rahat de test.
Sa fim seriosi din functiile (unele fictive):

strnr()
strglen()
strlen()

Te intreaba cu care poti returna numarul de caractere dintr-un string. Ai 3 variante, si sa spunem ca o pui pe a 2-a , la sfarsitul testului se uita stramb la tine "cum domle nu stii raspunsu' la asa ceva?" , pai fratioare, daca eu as fi scris atunci o clasa in php si ar fi trebuit sa ma folosesc de functia aia, crezi ca te trageam de maneca "Care e functia?" . Bineinteles ca imi aminteam defapt ca e vorba de alta functie si in cel mai stupid caz scriam pe google "string length php" si treceam mai departe, nu ieseai tu pe minus cu nimic, insa asta e mentalitatea unora, si eu nu o pot schimba, alexchris a zis bine, vreau responsabilitati mici sa nu-mi bat capul, sa lucrez relaxat, sa o fac pe prostu cateva luni si cand observ ca vrea sa se scarpine de mine incep sa ii termin "treaba de 2 ore" in 30 de minute, asta imi aduce aminte de baietasul ala cu "Nu stiu d'astea! " ( Posted Image )


Acum fiecare cu parerea insa , asta am vazut eu pana acum. Despre intrebari retardate numai zic, ma intreaba altu "Cum verifici daca aaaa...un e..un email are @ si nu aa..este..naa nu este fals." ......stau ma gandesc, asta o fi prost....erau vreo 2-3 variante de raspuns si am spus-o pe aia cu preg_match . "Aaa pai nuu, tu nu stii ca a aparut o functie in PHP .. (a zis o versiune) cu care poti face asta?! " . Da deci, m-am lamurit.


Ati dat si voi peste fenomene d'astea sau sunt un caz mai izolat ? Posted Image

Edited by numbledore, 26 July 2014 - 13:50.


#31
Nemesis-

Nemesis-

    Zeitsă

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,253
  • Înscris: 23.05.2011
Programarea e una din putinele meserii care le poti practica de oriunde ai acces la internet pt clienti din tari cu salarii medii mult peste ale Romaniei. Asa ca de ce ar trebui sa tinem cont de salariul minim din Romania?
Si ala oricum e mai "minim" decat la altii. Nu traiesti toata ziua cu paine. Combustibilul, electronicele de exemplu au aceleasi preturi, chiar mai scumpe decat la unii

#32
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,825
  • Înscris: 10.12.2006
E un test bun si ala, in sensul ca stiind ce face strlen() arata intr-un fel experienta ta. Desi sunt de acord cu tine ca informatia e la un search distanta pe google, daca lucrezi mult in php ajungi sa inveti pe de rost anumite functii uzuale, fara sa vrei. Iar daca nu le stii inseamna ca nu prea ai experienta aia cu care te lauzi.
La a doua problema imi dau seama ca tu ai o problema de atitudine. In loc sa zici sec preg_match poti zice ca preferi sa folosesti preg_match deoarece [...], dar asta ar presupune ca mai stii si de existenta altor metode, oricare ar fi alea si fie ca le stii sau nu.
Iar daca ala totusi zice "Aaa pai nuu, tu nu stii ca a aparut o functie in PHP..." nu e cazul sa te simti jignit sau inferior, in fiecare zi apar lucruri noi in PHP. Oricate informatii ai detine, exista mereu persoane care detin mai multe si de la care poti invata. Poate dupa ce intelegi asta vei reusi sa prinzi si un job.

#33
Nemesis-

Nemesis-

    Zeitsă

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,253
  • Înscris: 23.05.2011
pai ala ii test pt code monkeys :)
daca vrei programator bun il pui sa rezolve o problema, daca vrei robotei atunci pui intrebari de alea

#34
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,825
  • Înscris: 10.12.2006
Tocmai, ca e un test foarte usor. De ce nu l-ar trece un programator, bun sau mai putin, cum o fi el?

#35
republicall

republicall

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,211
  • Înscris: 26.02.2008

View PostNemesis-, on 25 iulie 2014 - 21:19, said:

pai daca is programatori angajati platiti cu sub 2000 euro pe luna, aia nu pot fi decat code monkeys in conditiile in care ca si freelancer ajungi destul de usor la suma aia, si asta frecand menta in cea mai mare parte a timpului

Da-mi 1000 ron din aia 2000 euro si sunt sclavul tau

#36
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,892
  • Înscris: 14.08.2007

View PostSfPetru, on 26 iulie 2014 - 14:19, said:

Tocmai, ca e un test foarte usor. De ce nu l-ar trece un programator, bun sau mai putin, cum o fi el?

Sunt peste 30 de functii care incep cu str in php, crezi ca e esential sa le tii minte? Sau e mai util sa-i dai un test in care trebuie efectiv sa le foloseasca si sa vezi ca stie sa o aleaga si foloseasca pe cea care trebuie? Pentru un programator bun e mai important sa gandeasca logic si sa stie sa se descurce decat sa tina minte 30 de functii de prelucrat stringuri. Sigur, e bine sa stie ca ele exista si cam ce fac, dar nu sa le tina minte sintaxa la fiecare. Eu am lucrat in vreo 10 limbaje in diverse momente ale carierei, crezi ca ma chinuiam sa tin minte sintaxe pentru fiecare?

Edited by utopium, 26 July 2014 - 17:25.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate