somonul in Romania
Last Updated: Feb 08 2017 12:08, Started by
xelis
, Jul 24 2014 20:08
·
0
#19
Posted 24 July 2014 - 20:40
#20
Posted 24 July 2014 - 20:40
Somonul feliat,,,afumat ,,,,vidat ,,,,,plus ceva conservant tine si 10 ani fara frigidere
|
#21
Posted 24 July 2014 - 20:47
gumball3000, on 24 iulie 2014 - 20:33, said:
Pai ti se-mpute peste pana reusesti sa-l dai in RO daca nu ai vorbit deja cu cineva ca sa ti-l cumpere. Plus ca de vorbit este usor, mai greu e sa si semnezi un contract, ca asa iti fac si eu comanda de vreo 10 tiruri. dispun de ceva aparatura,ceva contacte in germania danemarca spatiu necesar in romania nu e o problema doar vreau sa stiu daca se cumpara,,,,,,,, |
#22
Posted 24 July 2014 - 20:54
Problema este piata de desfacere si depozitarea, daca vrei eu intru nitel in partea tehnica:
1 - Trebuie generator: Daca pica curentul(si in Romania tot pica...) s-a dus toata marfa ta, obligatoriu trebuie generator, frigider in +. 2 - Trebuie citita bine de tot legislatia in domeniu, partea despre refrigerat: Tu cumperi bax de 5 kg de somon - Spargi baxul de somon? Aici apare partea aia din legislatie. Asta o stiu din cauza ca am pe cineva care lucreaza la frigorifer. |
#23
Posted 24 July 2014 - 20:55
#24
Posted 24 July 2014 - 20:57
Frigidere se gasesc
Chiar pe centura bucuresti sunt o gramada de depozite frigorifice ,unele chiar noi nu jeguri dealea comuniste |
#25
Posted 24 July 2014 - 21:44
pai pe noi ne intrebi daca se vinde somonul?
asa faci planul de afaceri? daca nu te pricepi vorbeste cu cineva care stie cum se face un plan de afaceri - genul de plan de afaceri care se solicita la o finantare. partea buna e ca nu ai nevoie de finantare deci poti sa sari peste anumite chestii din planul de afaceri dar nu peste 3 chestii importante: 1 - lantul de aprovizionare [ contactezi producatorii si vezi exact ce iti pot trimite, in ce cantitati, cum variaza pretul in functie de cantitate, costuri de transport, cat de repede expira marfa ] 2 - partea de procesare [ vezi de ce logistica ai nevoie - frigidere / masini / utilaje de ambalat, etichetat, etc ] 3 - lantul de distributie [ iei legatura cu restaurante si marketuri si le faci oferta de pret pe baza costurilor de productie luate in considerare mai sus, vezi ce termene de plata iti pot oferi, ce cantitati ar ptuea rula ] pe forum nu poti decat sa faci rahatul bici Edited by onlyone, 24 July 2014 - 21:45. |
#26
Posted 24 July 2014 - 21:47
Dragute comentarii. O parte din ele pertinente, o parte fara subiect.
Initiatorule, ai o idee buna doar daca ramane stadiul de idee in lipsa unei investitie de cel putin 2.5 milioane de euro conform studiului de fezabilitate pe care l-a intocmit o firma de consultanta pentru un mare jucator de pe piata (Negro) Poate te-ai intrebat de unde ai restaurantele din Herastrau peste proaspat care mai de care. Se aduce cu avionul in fiecare zi si un transport terestru o data pe saptamana daca discutam de scoici si alte moluste. Nu se transporta somonul pe gheata pentru ca ala nu-l vei putea folosi ca somon afumat. Somonul afumat este pestele proaspat de 14 ore maxim care se pune la afumat nu inainte de a trece prin ceva procedee specifice. Daca nu ai contracte de distributie semnate, daca nu ai o fabrica de procesare la standarde (utilaje de 1 million) si daca nu asiguri un circuit Norvegia-Romania sau Crescatorie proprie, dai faliment in secunda 2. Asta asa, in mare. |
#27
Posted 25 July 2014 - 02:19
@Razvan_N şi sandel_u:
Sper că nu veţi avea tupeul să mă întrebaţi de ce v-am şters posturile... |
#28
Posted 25 July 2014 - 06:40
xelis, on 24 iulie 2014 - 20:34, said:
prietene daca o sa imi faci comanda pentru tine iti aduc special din atlantic red king bani sa facem tflorin40, on 24 iulie 2014 - 20:34, said:
Nu e de cacat. E din UE. Edited by babalaul, 25 July 2014 - 06:33. |
|
#29
Posted 25 July 2014 - 07:59
Somonul de crescătorie adus din Norvegia pe lângă grăsimi Omega3 are și mai multe grăsimi polinesaturate esențiale omega 6 mai nesănătoase decât carnea de porc slabă !,nu mai spun și ce cantități însemnate de mercur s-a descoperit în carnea acestuia,de ce oare nu vă orientați spre un pește proaspăt autohton,cum ar fi crapul de crescătorie cu solzi mari spre exemplu?,care este un deliciu pe grătar s-au afumat.
Edited by Viorelsolar, 25 July 2014 - 08:00. |
#30
Posted 25 July 2014 - 08:01
#31
Posted 25 July 2014 - 09:39
Daca lucrezi la un nivel mic, ar trebui sa faci niste chestii deosebite din acest somon, si nu chestiile pe care le fac marii procesatori, pentru ca nu vei putea concura cu ei.
|
#32
Posted 25 July 2014 - 11:34
xelis, on 24 iulie 2014 - 20:08, said:
salutare am in plan sa deschid o mica afacere cu somon in romania, tot ceea ce tine de somon stiu adica ce poate sa faca o fabrica din norvegia pot si eu daca am utilajele necesare, pentru inceput ma gandesc la un mic firgider o masa unde sa il tai un mic vacum si etc pentru ca in magazinele din romania somonul e foarte scum si din experienta mea este asa doar pentru ca trece prin multe firme sa ajunga in romania, acum as avea nevoie de sfaturi se merita pe piata din romania sa intru pentru ca as putea sa nu mai fie exagerat de scump???? Io as zice ca semeni cu un caine. ca si el, ai privire inteligenta, dar nu poti sa te exprimi. |
#33
Posted 25 July 2014 - 11:56
Nu fii rău bade', spune-i și tu că seamănă-n scris cu-n injiner...
În urmă cu câteva luni am cumpărat somon file din Selgros la preț super decent, pe la 30lei/Kg. La decongelare văzut scris pe bax că era din crescătorie, mai exact din China... Oricum, am făcut niște "degete de pește" faine: IMG_4590.JPG 276.61K 74 downloads IMG_4611.JPG 288.09K 74 downloads Viorelsolar, on 25 iulie 2014 - 07:59, said:
...are și mai multe grăsimi polinesaturate esențiale omega 6 mai nesănătoase decât carnea de porc slabă !... Minus cu minus, dă plus ? În traducere liberă, peștele defect, io' defect, mai o duc o vreme ? |
|
#34
Posted 25 July 2014 - 12:12
Viorelsolar, on 25 iulie 2014 - 07:59, said:
Somonul de crescătorie adus din Norvegia pe lângă grăsimi Omega3 are și mai multe grăsimi polinesaturate esențiale omega 6 mai nesănătoase decât carnea de porc slabă !,nu mai spun și ce cantități însemnate de mercur s-a descoperit în carnea acestuia,de ce oare nu vă orientați spre un pește proaspăt autohton,cum ar fi crapul de crescătorie cu solzi mari spre exemplu?,care este un deliciu pe grătar s-au afumat. mie de exemplu imi place macroul peste orice peste mancat pana acum. mi se pare cel mai gustos. daca este si proaspat, cu atat mai bine. |
#35
Posted 25 July 2014 - 14:24
#36
Posted 25 July 2014 - 23:45
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users