Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024
 Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 

De ce multi oameni sunt impotriva progresului tehnologic ?

- - - - -
  • Please log in to reply
264 replies to this topic

#37
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

 alexpet, on 30 iunie 2014 - 02:46, said:

daca taceai doar banuiam cu cine vorbesc...acum sunt sigur. Asta ai priceput tu? ca solutia este pe patru roti de lemn?! Esti practic definitia trollului, chintesenta lui....
Asa este... mai ales cand te tot duci la somn si reeditezi/recorectezi postari :) Mai vedem noi maine, pe lumina, cum este cu focul, tehnologia si caruta care plimba "posta electronica" :).

#38
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

 andreic, on 30 iunie 2014 - 02:26, said:

Scump si curentul si aparatele.  Nu stiu daca ati observat dar pretul aparatelor AC este de 2x sau 3x din cat erau in 2005 spre exemplu si nu vorbesc de alea soft start sau cu modulare/inverter care costa chiar mult.
In lei? Ca daca da, cred ca uiti de factorul "inflatie"!

#39
dan-s

dan-s

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,699
  • Înscris: 02.07.2013

 LunaCrystal, on 30 iunie 2014 - 00:00, said:

Am observat ca sub diverse pretexte, dar in special cel al sanatatii (,,nu e sanatos”) oamenii refuza progresul tehnologic cel putin in Romania, mai multe lucruri pe care stramosii nostrii le-ar fi dorit din plin dar nu le-a permis dezoltarea stiintei de atunci sa le aiba, acum in zilele noastre in loc sa profitam din plin de ele, sa ne bucuram ca exista si sa le folosim, le evitam, le dezagream, avem pareri proaste despre ele in loc sa ne bucuram de ele si beneficiile aduse. Voi continua cu cateva exemple.

1. Aerul conditionat, ca tot a venit vara - Cu siguranta in urma cu multi ani cu totii, sau cel putin eu mi-as fi dorit sa fi existat aparate de aer conditionat in fiecare locuinta, sa nu mai suferim de caldura intreaga vara, din pacate insa nu a existat asa ceva, in Romania au aparut si mai tarziu. Acum cand exista si am putea avea aproape toti (doar cei care nu isi permit financiar nu ar putea avea) nu le folosim, cica ,,nu fac bine sanatatii, e curent, etc.) si preferam sa stam noptile sa nu putem dormi de caldura sau transpirati la greu.

2. Fast-Food-urile/pizzeriile - Acum 100-10 ani oamenii se chinuiau din greu cu mancarea, trebuia cu 1-2 ore inainte sa mananci sa te apuci de adunat alimentele/facut cumparaturi, apoi sa gatesti, dupa ce mananci sa speli vasele, uneori o problema ca nu aveai apa curenta in casa, pierdeai in medie cam cel putin 2 ore ca sa mananci. Azi treaba se rezolva mult mai rapid, mai gustos si simplu: vrei o gustare, ceva rapid - primul chiosc fast-food, un hamburgher sau o shaorma le cumperi in maxim 5-10 minute, apoi in maxim 20-25 de minute ai mancat si dupaia iti vezi de treaba. Vrei o ceva mai mult ? Faci comanda de o pizza sau mergi la un restaurant si la fel totul e gata rapid, in timp ce se face pizza tu poti face altceva. => economie serioasa de timp. Stiu ca nu e prea sanatos, dar face parte din progresul tehnologic sa nu fie sanatos. Asa si in urma cu multi ani lumea zicea ca mancarea preparata la cald nu e sanatoasa, acum aia pare sanatoasa, apoi a venit vorba cu mancarea gatita la microunde ca nu ar fi prea sanatoasa, acum pare ok, peste vreo 10-20 de ani mancarea va fi scoasa la imprimante 3D pentru a nu mai fi nevoie de bucatari si atunci multi or sa zica ca vai ce sanatoasa era mancarea fast-food ei vor in continuare fast-food nu printere 3D, apoi cand se vor inventa doar niste pastile ce tin loc de mancare oamenii or sa zica ca vai ce sanatos era cu mancarea imprimata 3D, nu vor pastile.

3. Telefonia - Acum 25-100 de ani cu siguranta vroia toata lumea aproape un telefon mobil chiar smartphone daca ar fi fost posibil in perioada aia, insa pe atunci nici telefonia fixa nu era disponibila pentru toata lumea. Azi cand avem telefonie mobila de ultima generatie, multa lumea are inca telefoane fixe sau foloseste telefoane mobile deosebit de vechi, de minim 7-8 ani si fara ecran color.

4. Internetul si socializarea online - Multa lume e nemultumita ca noile generatii socializeaza doar pe messenger, facebook, google plus sau alte servicii similare, ca nu mai ies pe la bloc, prin parc, pe afara pe la joaca sau deastea. Pai e un lucru cat se poate de normal, oamenii socializau fata in fata cand nu existau alternative, e progres tehnologic, gata, ce a fost a fost doar, nu o sa mai fie si foarte bine! Tehnologia a fost inventata sa fie folosita, sa ne ajute, sa ,,munceasca" in interesul nostru, nicidecum sa mai facem prin vechile metode ce se poate face acum online. Si nu mai e nici nevoie sa stai doar in casa pentru a socializa online, acum exista si internet mobil si e accesibil. La fel si platile, gata s-a zis cu vremea cand se faceau doar la ghisee, acum trebuie sa le facem online, totusi insa sunt destui incapatinati care prefera la ghisee.

5. Televizoarele - Cu siguranta cele mai multe sunt depasite tehnologic, totusi insa multi se incapatineaza sa le foloseasca si sa se uite zilnic la tv. Tv-ul intr-adevar era o minune tehnologica acum 20-30-40 de ani cand merita sa te uiti la el, azi nu e deloc confortabil, ca sa te uiti la filmul x, sau emisiunea x trebuie sa fi acasa si la tv exact la o anumita ora cand vrea un anumit post de televiziune, daca suna un telefon sau apare ceva treaba pierzi din film/il pierzi de tot, la fel si daca se ia curentul. Nu mai bine te uiti cand vrei la ce vrei, daca apare ceva pui pauza si reiei exact de unde ai ramas ? Posibil destul de simplu, insa online.

6. Cartile, revistele si ziarele tiparite - Deja de ceva ani majoritatea persoanelor care citesc asa ceva au cel putin un device cu care se pot citi carti electronice, la fel si reviste sau ziare, iar cine nu are cu siguranta si-ar putea cumpara unul cu banii dati in cateva luni pe ziare, carti si reviste, si viata s-ar simplifica si usura cu mult, nu mai umbli dupa tine cu lucruri grele. Totusi multa lume prefera inca sa citeasca in format tiparit, cu ocazia asta taindu-se si copaci inutil si umpladu-se si cosurile de gunoi/marginile padurilor/orasele de hartii aruncate de oameni ... ma abtin sa zic cum. Acum mult timp multi ar fi renuntat la scrisul tiparit daca ar fi fost posibil. Sa ne gandim si numa la elevii care au avut de carat ghiozdane grele in loc de o tableta/ebookreader.

7. Coca-cola, Pepsi-Cola, Energizantele - Majoritatea zic ca nu sunt sanatoase, lucru real. Dar daca avem nevoie de ele pentru a putea sta trezi pentru a putea munci mai mult pentru ca asta se cere in societatea actuala, de ce sa nu apelam la ele ? Sau daca pur si simplu ne place gustul ? Acum 200-300 de ani multi ar fi baut asa ceva fara sa se gandeasca de doua ori.

8. Incurajarea la sport, miscare - Ok, e o activitate placuta pentru unii, dar nu mai e obligatorie, in secolul nostru exista masini, utilaje, nu mai muncim toti fizic. Nu vad de ce sa o incurajam/obligam lumea sa faca sport (ma refer la parinti in special care isi obliga copii uneori la sport), mai ales ca e foarte putin popularizat faptul ca sportul are si parti negative, si nu chiar mici/putine - risc de accident (uneori mortal), transpiratie/miros urat, trebuie sa te imbraci in tinuta sport nu la moda, pierzi timp cu sportul, uneori pierzi si bani necesari pe echipamente, abonamente, instructori, etc. Ok, sa faca cine vrea, dar nimeni obligat/sa nu i se sugereze fara sa i se explice si dezavantajele, nu doar faza cu face bine sanatatii.

Toti care isi doresc o viata sanatoasa, mananca doar bio, fac sport (desi poate nu le place/au de pierdut in societate din cauza asta), nu au vicii, nu beau cola sau energizante, nu au/nu agreeaza aerul conditionat, nu se distreaza, din pacate pentru ei tot o viata au si nu vor trai vesnic oricat de sanatos ar trai. Cel mult li se pare mai lunga viata fara distractii si placeri, dar si trece degeaba pe langa ei.

Voi ce parere aveti ? Mie nu imi vine sa cred ca multa persoane nu agreeaza progresul tehnologic in unele domenii/unele laturi ale progresului tehnologic.
Mă bucur că nu ai spus că în general omul ar fi împotriva progresului tehnologic ci ai dat exemple. Motivul pentru care oamenii sunt împotriva acelui progres tehnologic descris de tine este faptul că nu sunt niște copii de 7 ani cărora să nu le pese de consecințele respectivelor tehnologice ci, ca niște oameni maturi, fac unele cercetări în privința consecințelor și rezultatele nu sunt foarte frumoase. Mi se pare, fără dorința de a te jigni, că întrebarea ta e ca a unui copilaș: de ce nu pot mânca toată viața doar dulciuri?

#40
dadi272

dadi272

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,301
  • Înscris: 09.06.2008
@dexterash, diferenta intre AC si climatizare este ca poate ai AC in sufragerie si atmosfera este undeva la 22 de grade si in dormitor ai 30 de grade.
Aici ar fi problema, trecerea brusca de la o temperatura la alta.
La climatizare ai aceiasi temperatura in tot imobilul.

#41
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,514
  • Înscris: 06.01.2012
Sa vedem :

1. Aerul conditionat = il folosesc peste tot pe unde ajung vara . Nu stau cu fruntea lipita de el dar nici nu transpir ca porcu' de frica sa nu racesc . Oricum nu racesc de felul meu decat o data la cativa ani din cauza organismului adaptat la orice , de la iarna polara la caldura din desertul Gobi .
2. Fast-food-urile si pizzeriile fac mancare de cacat . Nu atat la gust cat la efectul pe termen lung asupra organismului . De la uzura stomacului la umblatul cu burta dupa tine .
Chiar nu sunt genul .
3. Telefonia = am un non-smartphone pt. ca nu am nevoie de mai mult . Il folosesc sa vorbesc la el , sa ascult muzica si din ani in Pasti sa dau un mesaj . Nu-mi trebuie mai mult pt. ca pur si simplu nu ma dau pe net de pe WC .
4. Pe net sunt calare in fiecare zi pt. ca depinde painea mea de asta . Aici n-am de ales .
5. N-am si nu ma uit la el . Oricum n-am ce vedea si decat sa ma uit la Capatos prefer sa ma spanzur in sopron .
6. Citesc de pe celuloza pt. ca imi place mai mult , plus ca daca citesc la calculator imi zboara gandu' sa caut cacaturi pe net . De asta cand citesc citesc si cand caut cacaturi pe net , caut cacaturi pe net . Ca ciorba si tortu' , bune ambele , da' numai separat .
7. La fel ca la fast-food . La cati conservanti contin chestiile astea ai sanse mari sa ajungi mumificat pana la 40j de ani .
8. Nu stiu unde faci tu sport de esti in pericol de moarte , dar daca nici sport nu faci dupa ce bagi in tine saorma extreme edition 5000 si cola ultra sugar ai toate sansele sa te imbolnavesti de toate bolile cu "S" , "T" si V" . Eu nu pot fara un sport , simt ca ma sufoc . Plus ca nu face bine doar sanatatii , o sa arati mai bine , creste nivelul de testosteron , capeti incredere in tine si cu un pic de conditie fizica o sa vezi ca nu mai gafai dupa 2 minute de dat din cur , daca pricepi aluzia mea grobiana .
Avantaje pe toate planurile .

La final nu pot decat sa iti urez sa fii sanatos .
O sa ai nevoie .

Edited by jeffy86able, 30 June 2014 - 05:39.


#42
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007
.

#43
bogdan2011

bogdan2011

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,097
  • Înscris: 07.01.2011
Fiecare din exemplele pe care le-ai dat au și părți negative.
Aerul condiționat: mulți nu știu să-l folosească, îl dau la 16 grade și se întreabă de ce fac sinuzită și devin sensibili la alergii
Fast-food: merge atunci când ți-e foame și nu ai timp să gătești, dar nu poate înlocui niciodată o alimentație sănătoasă. Dacă nu am fi așa săraci și ne-am permite să mâncăm la restaurant des, ar fi altceva.
Telefonia: aici într-adevăr, fiecare ar trebui să aibă telefon mobil, nu contează că e vechi, deși sunt multe comune unde încă nu există acoperire. Plus că nu toți au bani de telefoane "smart", iar la noi ofertele cu 250MB încă se numesc "super oferte" (da, în era smartphone-urilor).
Internetul: într-adevăr, cea mai utilă invenție, dar dacă este folosită în scop util, nu ca să vezi ce poze mai pune nu știu cine pe Facebook sau să citești știri mondene.
Ziarele tipărite vor dispărea curând, dar cărțile tipărite încă au o plăcere aparte. Sunt de acord că ar trebui să refolosim mai mult cărțile, în cazul celor apărute de mult și care se retipăresc. În loc să cumperi una nouă, te poți duce la un anticariat și așa mai salvezi câțiva copaci.
Cu energizantele nu sunt de acord, sunt nocive și atât. Mai bine bei cafea. Coca-cola a fost creată ca digestiv, pentru care o și folosesc. Dar din cauza reclamei agresive, mințile mai precare au înțeles că e cool să bagi litri întregi în tine și de aia a devenit nocivă.
Sportul într-adevăr, nu ar trebui să fie obligativitate, dar tocmai din cauza tehnologizării am ajuns bolnavi și grași. Deci mișcarea este necesară dacă vrei să fii sănătos.
În concluzie, cred că e bine să "îmbrățișăm" progresul tehnologic, dar să ne păstrăm și tradițiile că altfel ajungem niște roboți.

#44
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,931
  • Înscris: 25.06.2007

 LunaCrystal, on 30 iunie 2014 - 00:00, said:

...
E cam trasa de urechi concluzia ca unii oameni sunt impotriva progresului. De fapt pt unii chestiile insirate sunt fie prea scumpe, fie nu au nevoie de le, fie sunt in varsta si nu mai pot deprinde folosirea lor (smartphone, tableta etc).

#45
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

 alexpet, on 30 iunie 2014 - 01:43, said:

@dexterash regret, nu ai inteles mare lucru din ce am spus eu. Nu este vorba de rezistat cat te tine bateria la telefon. Iar scrisoare cu timbru se poate trimite cu postalionul, plus apa, paie si bataie la cal. Sunt mai multe de explicat. Ia niste carti mai vechi si vezi cum se traia in lipsa tehnologiei, Deja vad ca nici nu se mai concepe viata altfel. Sper sa ma insel dar cred ca o sa ai surprize mari in anii ce urmeaza. Apropo zilele trecute am vazut cum se chinuiau niste baieti (18-20 de ani) sa aprinda un foc cu chibrituri, Nu ca erau lemnele verzi, astea sunt fineturi deja, ci pentru ca nu reuseau sa manuiasca betele fara sa le rupa. Într-un final au gasit o bricheta. Si tot nu le-a iesit. Ca fapt divers.... toti erau lucrati la sala de plezneau tricourile pe ei si le baraiau smartfoanele prin buzunare. Daca era o situatie in care trebuia sa te folosesti de foc pe bune, mureau navigand pe net. Hai ca te-am lasat, seara buna.
Iti dai seama daca trebuia sa il aprinda cu amnar si iasca?

#46
marius87ism

marius87ism

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,801
  • Înscris: 18.11.2012
Revenind la postul initial, cu referire la aer conditionat, e foarte bun, dar cine il suporta mai mult de 1 ora?

#47
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 08.08.2002
Eu as zice ca sunt 2 categorii in ceea ce ai insirat tu acolo.
- device-uri. gadgeturi a caror adoptare depinde mult de posibilitatile financiare si la noi clar e mai greu. As mai adauga la lista ta de ex si o masina de spalat vase - nu prea am vazut in tarile civilizate sa nu aiba cineva in bucatarie asa ceva la noi insa destul de putini isi permit - aparatul si costurile utilizarii.
- alimentatie, miscare - in tarile civilizate lumea a inceput sa priceapa cum stau lucrurile.

#48
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,514
  • Înscris: 06.01.2012

 I2O, on 30 iunie 2014 - 08:35, said:

Iti dai seama daca trebuia sa il aprinda cu amnar si iasca?
Da' daca ii puneai sa frece 2 lemne ii gaseai morti in cateva zile .
Omul modern stie sa supravietuiasca doar in mediul urban .
Daca il lasi in padure in 2 zile il gasesti rece .

#49
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 13.01.2011

 dexterash, on 30 iunie 2014 - 00:36, said:


Pai de aceea exista ECDL, manuale de utilizare, cursuri de initiere/specializare etc.

Sau stam prost si la capitolul citit?!

Foarte prost, de la ,,asta " pornesc multe probleme.

#50
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,897
  • Înscris: 14.08.2007
3. Nevoile oamenilor sunt foarte diferite ... pe un cetatean obisnuit de 50-60 de ani nu il ajuta cu nimic un smartphone pentru ca nu intra pe internet, nu se uita la filme/poze, nu se joaca jocuri si nu foloseste aplicatii. In schimb il deranjeaza faptul ca trebuie sa incarce acel smartphone zilnic ... si atunci e logic sa prefere un Nokia monocrom de acum 7 ani la care bateria inca tine o saptamana. Nu mai zic ca din moment ce nu foloseste internet si aplicatii, butoanele ii sunt mult mai utile decat touchscreenul. Telefonul fix e preferat pentru ca nu emite acelasi nivel de radiatii ca si telefoanele mobile, nu se descarca deci poti vorbi cu orele, nu il uiti prin geanta/pe silent ci e tot timpul in acelasi loc si suna la fel, etc. Exemplu concret, ieri eram la magazin si trebuia sa o sun pe nevasta-mea, pe mobil nu raspundea pentru ca la amiaza mobilul ei destept se da automat pe silent (ca de obicei doarme fiica-mea atunci), asa ca am sunat-o pe fix. Concluzia: un telefon destept cateodata e mai destept decat trebuie Posted Image (PS: e destul de destept mobilul sa stie ca daca o sun eu sa sune altfel, dar tot e programat sa sune mai incet decat in mod normal)

Cam tot ce ai scris tu acolo si crezi ca e progres tehnologic, de altii nu e considerat asa. Oamenii au nevoi diferite, iar unele lucruri chiar daca sunt considerate progres sunt evitate pentru ca pentru unele persoane (mai in varsta de obicei) e prea complicat sa invete sa foloseasca acea tehnologie sau pur si simplu au nevoie prea rar de acea tehnologie pentru a fi fezabil sa invete sa o foloseasca.

Edited by utopium, 30 June 2014 - 09:38.


#51
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
alimentatie, miscare - in tarile civilizate lumea a inceput sa priceapa cum stau lucrurile
Pai da, au inceput sa priceapa cand au vazut cat de vulnerabili si dependenti de un anumit stil de viata si confort au inceput sa devină. Practic sclavii tehnologiei....platesti in ordine, factura la curent, apoi internetul, benzina si daca mai ramane restul. La noi nu este inca atat de nasol dar incepe sa devina. Am vazut insa oameni la care cel mai nefericit eveniment dintr-o zi era reprezentat de faptul ca nu a avut semnal la smatphone nu stiu unde timp de o jumatate de ora! Altii afirmau ca si daca se face 100 lei litrul de benzina nu renunta la masina fara sa-si dea seama ca deja actioneaza ca pestisorul la momeala intinsa de smecherii planetari care, cica, vand tehnologie si confort pentru binele nostru. Nu ai net, cont de facebook, telefon, email si card, practic nu existi....de ce? pentru ca asa vor unii. OK, dar toate astea pot sa dispara intr-o clipa din nenumarate motive. Sa traiesc 100% bazat pe asa ceva dupa mine asta deja este tacaneala. Este doar o parere personala, nu vreau sa jignesc pe nimeni, fiecare isi organizeza viata asa cum doreste.

Edited by alexpet, 30 June 2014 - 09:37.


#52
Teophileos

Teophileos

    I am who I am, so don't even try to think about bothering me

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,180
  • Înscris: 02.01.2007

 marius87ism, on 30 iunie 2014 - 08:41, said:

Revenind la postul initial, cu referire la aer conditionat, e foarte bun, dar cine il suporta mai mult de 1 ora?
Utilizarea excesivă a sistemelor de aer condiționat care nu au filtre curate, tubulatură curată și incinte ( carcase ) curate Posted Image duce în mod sigur la apariția multor alergii și la diverse probleme ale sistemului respirator, desigur că pot apărea și alte probleme dar astea sunt deja destul de grave!

Ce zici Posted Image Karhu Posted Image  , greșesc eu cumva în cele spuse mai sus?

 Karhu, on 30 iunie 2014 - 08:18, said:

E cam trasa de urechi concluzia ca unii oameni sunt impotriva progresului. De fapt pt unii chestiile insirate sunt fie prea scumpe, fie nu au nevoie de le, fie sunt in varsta si nu mai pot deprinde folosirea lor (smartphone, tableta etc).
Ai foarte mare dreptate, nu toată lumea e aproape totalmente dependentă de tehnologia modernă!

Edited by Teophileos, 30 June 2014 - 10:01.


#53
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

 jeffy86able, on 30 iunie 2014 - 09:27, said:

Da' daca ii puneai sa frece 2 lemne ii gaseai morti in cateva zile .

Asta-i fatality direct.

#54
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,931
  • Înscris: 25.06.2007

 Teophileos, on 30 iunie 2014 - 10:01, said:

Utilizarea excesivă a sistemelor de aer condiționat care nu au filtre curate, tubulatură curată și incinte ( carcase ) curate Posted Image duce în mod sigur la apariția multor alergii și la diverse probleme ale sistemului respirator, desigur că pot apărea și alte probleme dar astea sunt deja destul de grave!
Cam asa ceva, aparatele neintretinute pot fi daunatoare sanatatii, exemplu clasic fiind epidemia de legioneloza din 1976 (Philadelphia, SUA). Cat despre alergii, mai degraba se poate produce o exacerbare a alergiilor preexistente decat aparitia unei noi alergii.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate