Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 

Allview A5 Smiley

- - - - -
  • Please log in to reply
1531 replies to this topic

#19
duyca

duyca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 04.01.2009
In scurta perioada care l-am avut am observat ca calitatea in apeluri este destul de slaba, facand comparatie cu un sony arc care are si al 2lea microfon pentru noise cancelation, dar era de asteptat ca nu o sa se auda perfect fiind un allview ieftin.

#20
Domnul Gigi

Domnul Gigi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 04.11.2006
Ok, multumesc.
O sa il iau sa stea prin casa cu 2 simuri in el, si daca e de nefolosit o sa il dau cadou :)

#21
lifel1ker

lifel1ker

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 07.02.2014

View Postfirewind, on 13 iulie 2014 - 08:57, said:

Se rooteaza in 5 sec cu vroot, iar cu un card (class 10) ai rezolvat cu stocarea. Telefonul e ok, arata bine, se misca bine. Camera este praf, si bateria tine destul de putin, nu duce mai mult de o zi, utilizare mediu/hard.
Deci, ca sa pricep: daca rootez telefonul nu va mai folosi deloc spatiul de stocare de pe telefon (cei 689 MB) pt aplicatii si alte chestii?
Se schimba ceva atunci cand telefonul este rootat? (ma refer la meniu, boot animation, etc)

Edited by lifel1ker, 14 July 2014 - 19:29.


#22
firewind

firewind

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 16.11.2006
Este ok ca si sunet pe telefon, calitate medie. Castile incluse in pachet sunt varza, dar pe casti de calitate se aude ok. Ok nu inseamna insa sunet HD Audio. Utilizat pe net, pagina flash, cu date 3g conexiune la net, (bet365.com) ecran pornit, fara stand by, duce 3 ore. Incarcatorul e praf, daca nu mai ai baterie si il pui in incarcator, nu prea mai incarca nimic in sarcina, telefonul cu 3g date si ecran activ, pagina flash, consuma putin mai mult curent decat livreaza incarcatorul :) . In stand by sau oprit, se incarca in  + 3 ore. Este primul tel la care mi-a "murit" bateria cu incarcatorul conectat. Am incercat cu alt incarcator, unul de 2000 mA, asta duce si tel si incarcarea bateriei. Nu as avea curajul sa las incarcatorul astuia nonstop in priza, nesupravegheat. :)

#23
NSXfan

NSXfan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 30.06.2014
am rezolvat. nu ma bagati in seama

Edited by NSXfan, 25 July 2014 - 16:40.


#24
daniellu

daniellu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 31.03.2013
Am eu de vreo saptamana. Ptr. 100 de lei la abomnamentul de 3 euro e bine. Dar sa trecem la plusuri si minusuri:
cu minus- blitz praf, nici de lumanare intr-o pestera nu-i bun, deci poze noaptea = never;
              - nici nu-l atingi si e plin de amprente;
              - sensibil la semnal. Daca cu alte telefoane la 2 liniute vorbeati ok la acesta sa va luati gandul;
              - poate al meu are o problema, nu stiu, e vb de acel senzor de proximitate(daca are nu merge mereu, sau poate nu are). Nu pot inchide eu apelul intotdeauna, trebuie sa ating butoane laterale. Am schimbat timp blocare la 2 min casa  evit dar...

cu plus - se misca bine pe net, pe navigatie,
            - arata bine, livrat cu trei carcase spate, casti, cablu de date.
              -are android 4.2, antivirus.

plus si minus - bateria tine 1 zi, maxim o zi si 1/2 (eu cam folosesc telefonul), ptr. un smart e bine totusi,eu aveam alte pretentii

Per total e ok, la 100 de lei si abonament mi-am luat pacaleli mai mari. De fapt e bine.

#25
Domnul Gigi

Domnul Gigi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 04.11.2006
Revin dupa ceva timp de folosire.
Eu il aud foarte bine in convorbire (pe Galaxy S3 neo) cand ma suna de pe A5, si nu am nimic de comentat despre cum se aude pe A5 cand e pe receptie - deci e ok in ambele sensuri.
Se misca bine pe net, in jocuri nu stiu si nici nu ma intereseaza, nu ma joc pe telefon.
Camera este slaba, dar nici asta nu e o problema, pentru ca nu l-am luat ca sa fotografiez cu el. Pentru chestii ocazionale, se poate folosi la lumina de zi. In interior slab tare.
Este surprinzator pentru 100 de lei, bani cu care nu iti iei nici macar o husa ca lumea, dapoi un smart, fie el si entry level. Nu vreau sa fac comparatii cu firme de top care la 600-800 de lei iti vand niste petarde (dotari telefon raportate la pret).
Faptul ca (am citit des) raman amprente. Ce naiba, pe orice telefon se vad amprente si urme de grasime daca il folosesti. Chiar ii tare asta. SI eu sterg S3 in fiecare seara, ca ma dispera urmele de pe ecran, chiar daca are folie. Pentru carcasa o husa rezolva problema.
Nu are microfon pentru noise cancellation. Chiar ar fi tare sa aiba. Stim toti telefoane mult mai pretioase care n-au.
Toate smarturile pe care le-am avut si le am, servesc incarcator in fiecare seara. Inclusiv A5. Deci nici asta nu il detaseaza de grup.
Sunt convins ca toti am dori ca un allview de 300 de lei/100 lei la oderta, sa fie ceva mai tare ca un aifon S5, dar poate in alta viata o fi posibil ca acuma nu se poate.

Cine il are sa-l foloseasca sanatos!
Cine nu il are nu a perdut nimic.

Numai bine!

Edited by Domnul Gigi, 28 July 2014 - 00:04.


#26
speleus

speleus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 02.01.2006
Nu reusesc sa "il oblig" sa sune direct de pe contactele asociate cu sim-ul. Mereu ma intreaba de pe care sim sa sune. Este vreo setare care imi scapa?
Merci anticipat.

#27
Mutulica28

Mutulica28

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 01.08.2014

View Postspeleus, on 30 iulie 2014 - 19:58, said:

Nu reusesc sa "il oblig" sa sune direct de pe contactele asociate cu sim-ul. Mereu ma intreaba de pe care sim sa sune. Este vreo setare care imi scapa?
Merci anticipat.

Setari-Gestiune SIM

Eu am urmatoarea problema daca poate sa ma ajute cineva cu un sfat sa o idee ar fii excelent!
Cand folosesc internetul 3G (de pe SIM) pierde semnalele aproape instantaneu, toate setarile sunt facute corect, are perioade cand merge 5 min si apoi pierde semnalele, am incercat sa ma joc la setari sa schimb SIM-urile intre ele, sa las doar un SIM dar acelasi rezultat. Daca folosesc Wi-fi nu am probleme.
E din setari sau e problema cu telefonul? A mai intalnit cineva problema asta?

#28
daniellu

daniellu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 31.03.2013

View Postspeleus, on 30 iulie 2014 - 19:58, said:

Nu reusesc sa "il oblig" sa sune direct de pe contactele asociate cu sim-ul. Mereu ma intreaba de pe care sim sa sune. Este vreo setare care imi scapa?
Merci anticipat.
gestiune sim/ apel/se intreaba intotdeauna/anulati/ ...
gestiune sim/ sociere contacte/...

#29
alexis27

alexis27

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,318
  • Înscris: 17.04.2008
Telefonul este și nu este o praștie. Dacă e să-l cumperi chiar și la liber, cu aproximativ 350 de lei, cât e prețul lui, e cam fix de calitatea aia. Dacă e să-l cumperi la abonamentul de 3 euro, cu 100 de lei, merită banii. Adică na, cu 100 de lei n-ai ce smartphone să cumperi, nu mai zic de dual sim.
Păreri personale:
- are o formă/greutate foarte ok, se simte când îl ții în mână. Dă impresia de telefon ieftin, dar până la urmă asta și este. E foarte prietenos cu amprentele. Prea prietenos.
- vine cu folie pe ecran, e de apreciat asta (cel puțin cele de la Digi). 100 RON - folia = 85 RON = pomană.
- display-ul e ciudat. Setarea lui de luminozitate, adică. Dacă o dai pe zero se văd mișto culorile închise, iar cele deschise devin neclare. De fapt, luminozitatea aia pare mai mult o opțiune de contrast. Imaginea e mai bună cu luminozitatea pe la 70-80. Mă rog... „bună”, cât se poate la banii ăștia.
- sunetul în căștile din pachet e o bătaie de joc față de cumpărător. Înțeleg că e un telefon low-end, dar în căștile alea aproape că nu se aude nimic. Niște medii slabe și atât. Mai bine nu erau incluse în pachet, pierdeți degeaba timp cu desfăcutul lor. Cu alte căști - de Allview V1 Viper, de exemplu - se aude mai bine, dar lipsește dinamica sunetului, adică plouă cu tonalități medii și atât. Atenție - e incompatibil cu majoritatea tipurilor de căști cu microfon de pe piață (are GND-ul și MIC-ul în locuri diferite pe mufă).
- sunetul în casca telefonului - doar medii, fără claritate de vreun fel. Cel mai clar sunet obținut a fost cu Skype. Ajung și acolo imediat, cu detalii. În rest, sunetul e mediu spre slab, iar telefonul nu excelează la capitolul recepției semnalului. Ba chiar dimpotrivă, e slab la recepție față de multe altele.
- când sună... îl auzi și atât. Nu are profunzime deloc „sunătoarea” lui, e o tigaie și nimic mai mult.
- launcherul original e enervant: nu prea îți dai seama ce aplicații denotă icon-urile. Soluție: instalare de Nova Launcher sau de Holo Launcher. Se va mișca mai repede, chiar decent, iar icon-urile vor fi normale.
- 512 MB de RAM, suficient pentru un Whatsapp, un Facebook Messenger, un Skype și ceva pe lângă. Total memorie: 2 GB, din care vreo 1,2 GB disponibili, parcă, pentru ce mai doriți să stocați pe el.
- dacă vreți să ascultați muzică pe el și vreți calitate a sunetului, mutați-vă gândul, e mediocru. Radio-ul se aude la fel de mediocru ca muzica, dar mult mai încet.
- MTK Tools vă poate ajuta să creșteți puțin nivelul sunetului, cu riscul apariției distorsiunilor.
- fluent, cât de cât, pentru banii ăștia
- camera e o mizerie. Iar ce spun cei de la Allview pe site-ul lor referitor la camera foto a acestui model e o reclama mincinoasă. Nici pozele din prezentare n-au vreo legătură cu ce știe să facă această cameră foto. Culori șterse, contur zero chiar și la lumina zilei, compresie groaznică a pozelor. Și filmarea 720p e o bătaie de joc. Le-aș ura celor care au făcut review-ul acela mincinos de pe site-ul brașovenilor să le vadă ochii exact atât cât de HD la 720p e camera acestui telefon. Ca să nu mai prostească lumea aiurea.
- bateria: o zi jumătate, cel mult. Încarcătorul: prea slab, mai bine încărcați prin USB-ul unui laptop.

Telefonul ăsta face 250 de lei la liber. Cu 1 GB de RAM, cu sunet de telefon (nu de tigaie) măcar în difuzorul terminalului și cu o cameră fără setări de compresie care-și bat joc, efectiv, de poze și filme, A5 Smiley era TELEFON, de vreo 350-400 de lei.  Și dacă avea în plus și un display mai bunișor, era un best buy. Așa... e o prăștiuță care merită doar dacă dai 250 RON pe ea de pe site-urile de ocazii sau 100 RON pe ea de la Digi. Păcat de design, care e drăguțel. Și mare, mare rușine pentru review-ul de pe site-ul Allview, care e o minciună sfruntată.

#30
mitasebi

mitasebi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 01.06.2008
Salut, stie cineva cum pun o poza la contact? De fapt am pus, dar cand apelez sau ma apeleaza contactul respectiv, tot fara poza se vede. Daca stie cineva ceva...astept un raspuns. Ms mult

#31
pastel3005

pastel3005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,379
  • Înscris: 11.08.2006
am si eu de azi in familie un A5 smiley.
as dori sa stiu daca exista o metoda de root mai ,,sigura'' decat cea controversata cu vRoot.
si , daca exista un cwm.

#32
pastel3005

pastel3005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,379
  • Înscris: 11.08.2006
update:

are cwm din fabrica. ori ceva asemanator, vad ca are functiile principale, update from sdcard, wipe, backup, restore.
se acceseaza cu telul oprit, si apasand vol up simultan cu butonul pornire.
cu vol down, apare un meniu in chineza, ceva factory...

#33
mihai05009

mihai05009

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 434
  • Înscris: 28.08.2014
si eu vreau cwm!!!

#34
duyca

duyca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 04.01.2009

View Postmihai05009, on 01 septembrie 2014 - 12:23, said:

si eu vreau cwm!!!
vezi ca are la magazinul din colt

#35
daniellu

daniellu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 31.03.2013
Eu am probleme cu ele (ca am doua). Fac un gen de microfonie pe Vodafone, unul a fost in service, dupa doua saptamani l-au trimis inapoi la fel de defect, acum le-am trimis pe amandoua.
Sunt foarte suparat.

Edited by daniellu, 02 September 2014 - 20:38.


#36
alex_bora

alex_bora

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 09.02.2005
Salut. Confirm si eu ce se spune mai sus. E o mizerie de telefon. L-am cumparat sa imi pun pe el celelalte cartele, de digi si de vodafone. Se faceau auzite multe bruiaje in convorbiri. Am facut mai multe probe, crezand ca e de la slotul sim 1 sau 2....dar nu...Cum spune si userul de mai sus, daniellu, si la mine face probleme pe Vodafone: bruiaje puternice, nici nu te poti intelege cu celalalt interlocutor. Pe celelalte retele pare sa mearga ok.  Si retineti ca a fost a doua oara in service. Prima data au schimbat casca, a doua oara au schimbat softul acesteia...inutil! Va mai merge si sapt asta inca o data si o sa il tot trimit pana se rezolva problema.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate