Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Smochinul (Ficus Carica) Varietati, Intretinere, Inmultire
Last Updated: Oct 09 2022 19:23, Started by
meganedoi
, Apr 10 2014 11:53
·
0
#38
Posted 22 April 2014 - 15:03
Digix, on 12 aprilie 2014 - 23:28, said:
îi fac o poză, poate îl recunoașteți voi. DSC_01811.JPG 218.59K 114 downloads DSC_01821.JPG 412.46K 111 downloads |
#39
Posted 24 April 2014 - 00:10
Sa lasam sa se mai maturizeze frunzele si apoi faci cateva poze de aproape a frunzelor mature.
Dar ne poti spune cum arata fructul ajuns la maturitate? - Marime - Forma (lacrima, balon, para, mar etc) - Culoare la exterior - Culoare la interior |
#40
Posted 24 April 2014 - 00:13
Soiurile de smochini crescute in afara zonelor de origine capata culori si mici modificari
dupa clima, sol, ingrijire, etc. E greu sa identificati un soi. Dar nu e imposibil. Spor! |
#41
Posted 24 April 2014 - 08:24
Macar restrangem numarul suspectilor la cativa
Apoi, in timp, rafinam pana la unu. Daca nu cautam soiul atunci vom ramane la denumirile de marketing de tipul "smochin verde de munte" sau "smochin rosu de exterior" sau treditionalele "smochin rosu", "smochin verde". Apropos, as fi tare curios sa aflu care sunt soiurile aclimatizate atat de bine in sud-vest (Mehedinti, Timis). |
#42
Posted 24 April 2014 - 20:52
meganedoi, on 24 aprilie 2014 - 08:24, said:
Apropos, as fi tare curios sa aflu care sunt soiurile aclimatizate atat de bine in sud-vest (Mehedinti, Timis). Exista si cateva soiuri care merg bine in SV tarii. Nu stiu care anume. Exista si cateva selectii naturale care au fost inmultite mult timp la Statiunea Pomicola din Turnu-Severin: Drobeta 1, 2, 3 si Svinita 1 si 2. Statiunea asta nu mai e pe val acum, nu stiu cat mai produce. Spor! |
#43
Posted 24 April 2014 - 21:24
meganedoi, on 24 aprilie 2014 - 00:10, said:
Sa lasam sa se mai maturizeze frunzele si apoi faci cateva poze de aproape a frunzelor mature. Dar ne poti spune cum arata fructul ajuns la maturitate? - Marime - Forma (lacrima, balon, para, mar etc) - Culoare la exterior - Culoare la interior |
#44
Posted 02 May 2014 - 20:47
La Lidl sunt smochini la vanzare cu aproape 20 lei bucata.
IMAG0060.jpg 85.64K 60 downloads IMAG0061.jpg 84.27K 66 downloads. IMAG0064.jpg 73.97K 64 downloads Nu este scris in clar numele varietatii, dar dupa poza si text fructul este mov, mărime medie-mare, sensibil la ger (trebuie protejat in cazul temperaturilor mai mici de 5*C. Eu, cu ajutorul a doi prieteni, am cumparat doi. Unul il voi tine in ghiveci si il voi tine in magazie pe timp de iarna, iar pe celălat il voi planta in grădina si ii voi face o invelire de iarna ca si celorlalte soiuri. Vedem apoi care va rezista. M |
#46
Posted 03 May 2014 - 07:01
Prin unele locuri pe internet mai găsesti informatii ca o varietate sau alta ar rezista pana la -15*C -20*C.
Pe pachetul prezentat anterior scrie minim -5*C. Astea sunt premisele si presupunând că sunt corecte atunci concluzia cred ca este aceea. LE acum am observat ca am scris gresit in postarea anterioară 5*C in loc de -5*C. Asadar textul ar fi asa: "trebuie protejat in cazul temperaturilor mai mici de -5*C" |
|
#47
Posted 05 May 2014 - 14:04
meganedoi, on 03 mai 2014 - 07:01, said:
Prin unele locuri pe internet mai găsesti informatii ca o varietate sau alta ar rezista pana la -15*C -20*C. iarna trecuta a fost putin sub -15* intr-o noapte si au trecut cu bine,in iarna 2011-2012 a fost ger de pana la -20* vreo 2-3 zile la rand si cand i-am desfacut erau morti,au dat de jos din tupina. Am vazut in Constanta ca in iarna asta au trecut cu bine smochini chiar si neinveliti si au fost si -15* (o sg noapte din cate imi amintesc) Edited by mr_api, 05 May 2014 - 14:05. |
#48
Posted 23 May 2014 - 08:54
Am cumparat si eu de la LIDL , l-am plantat in ghiveci in gradina poate in primavara lui 2015
Marcotarea aeriana am incercat-o si a reusit l-am pierdut dupa plantare in gradina(s-a uscat ) . Am sa incerc si butasirea vara asta . |
#49
Posted 26 May 2014 - 17:18
marco73mm, on 23 mai 2014 - 08:54, said:
Marcotarea aeriana am incercat-o si a reusit l-am pierdut dupa plantare in gradina(s-a uscat ) . Am patit si eu asta daca am plantat cand era deja foarte cald. Radacina este prea putin dezvoltata pentru a compensa deshidratarea. Cred ca o solutie inteleapta este sa il tii o perioada intermediara in ghiveci cu expunere partiala la soare astfel incat sa reauseasca sa genereze sificienta radacina. Am plantat primavara foarte devreme si a prins. Merge sa plantezi si toamna daca asiguri protectie la inghet. Eu am folosit paie si agril, dar varfurile tot au inghetat pentru ca paiele s-au lasat si au ramas varfurile descoperite. |
#50
Posted 27 June 2014 - 21:45
SI eu am vreo 5 in gradina, cred ca acelasi soi, in 2011 si 2012 nu au trecut iarna, langa Bucuresti, dar in iarna asta 2 au scapat, fiind inveliti doar cu niste pungi de gunoi de 240L si frunze la radacina... o sa incerc sa-i imbrac mai bine... Oricum si cei care s-au uscat, au dat din radacina alti lastari... Ce sunt curios, cand vor creste mari, cat un mar, cum o sa-i mai imbrac
|
#51
Posted 01 July 2014 - 13:31
Cu pungi sau saci din plastic i-am chinuit si eu pe ai mei anii trecuti. In toamna ii voi ascunde sub panza de agril in mai multe straturi. Sa vedem ce va iesi.
|
|
#52
Posted 11 July 2014 - 22:39
Iata cum arata un smochin serios.
~6m diametru si peste 5m inaltime Attached Files |
#53
Posted 12 July 2014 - 07:09
Si inca un smochin cu trunchi masiv scorburos
Probabil in faza eliminarii totale Attached Files |
#54
Posted 13 July 2014 - 00:29
In tarile "calde" se zice ca un smochin plantat ramane acolo pe veci! ....in poza ta
se vad deja smochini tineri (plecati din radacini superficiale) care asteapta sa "plece" din loc! ...le trebuie doar lumina (care va fi din belsug cand se taie cel batran) ...ca seva vor avea din plin (sunt alimentati din radacina batrana)! Numai bine! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users