Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Ce diferențe sunt între țuică, pălincă și horincă
Last Updated: Sep 29 2017 17:37, Started by
Viorelsolar
, Feb 11 2014 18:31
·
0
#37
Posted 07 October 2016 - 20:33
Palinca de pere este cea mai buna, doar daca are peste..........50~55 tarie!
|
#38
Posted 19 October 2016 - 11:04
Ca vechi consummator si proaspat producator, eu stiu asa:
- tuica = bautura de pana in 40 gr. obtinuta din orice fruct, dar mai ales (si recomandat) din prune. (dar se poate face tuica de pere, tuica de gutui = sublima, tuica de mere, corcoduse, si chiar tuica de pufoaica si electrozi) - rachiu = sinonim cu tuica in unele regiuni ale tarii, in altele rachiu = tuica care nu e de pruna. - palinca = bautura distilata de 2 ori, cu tarie de peste 40 grade (in comert e de 40 grade, probabil limitare din partea legii). Palinca de casa o face omul dupa gustul lui, o palinca putand fi foarte buna chiar daca are 48 gr sau 65 gr. De asemenea poate exista palinca rea de 60-65 gr.(afumata sau usor acra, sau prea"spirtoasa" ) si poate fi buna chiar daca are "doar" 45 gr, dar e facuta cu atentie. In general palinca este intre 50 si 60 gr. Palinca se poate face din orice fruct. horinca = palinca (horinca e doar regionalism din Maramures) Am gustat odata la Budapesta (era un fel de festival al palincii) mai multe soiuri de palinca: de caise , de cirese, de pere, de piersici ...toate fiind excelente, si cu o tarie de 48-50 gr. Important este ca materialul (borhotul) sa fie din fructe curate, aportul de zahar sa fie minim spre lipsa, si ficatii nostrii sa reziste! Edited by Malus_Dacus, 19 October 2016 - 11:07. |
#39
Posted 19 October 2016 - 11:31
Mai este in zona Mures-Maramures termenul de vinars sau "jinars" care este in fapt palinca...adica tuica dupa a doua distilare.
Mai imi spunea muresanul de la care am auzit termenul asta ca romanii zic "vinars" iar ungurii zic "palinca". |
#40
Posted 19 October 2016 - 11:35
vinars/jinars = in Ardeal = tot palinca
= in Moldova/Bucovina = un fel de coniac (o bautura obtinuta prin distilat din vin) |
#41
Posted 19 October 2016 - 11:40
dar "shnaps-ul" pe care il fac nemtii ce este ? o tuica ?
|
#42
Posted 19 October 2016 - 11:41
Cred ca este ceva asemanator tuicii, dar nu stiu metoda lor de obtinere.
|
#43
Posted 03 May 2017 - 11:13
Buna,
Pe la noi prin Bihor palinca ii tot ce trece de 52 de grade si obligatoriu din fructe. Viata m-a adus pe taramuri mai calde si ca tot romanul fara palinca nu se poate asa ca...Am facut experimente si cea mai buna palinca a iesit cea de cirese si cea de smochine. Cea de pere a fost intotdeauna superioara celei de prune. Aia de prune ii cea comerciala.. Cea de portocale ii si ea buna dar trebuie sa fie din soi de portocale mai dulce gen "Valenciana Late". Salutari |
#44
Posted 29 September 2017 - 17:37
Dintre toate fructele, pruna e cea mai toxica in ceea ce priveste alcoolul metilic. De aceea "fruntea", cateva sute de ml de cand incepe distilarea cazanului, trebuie arunca. Asta o stiu de la un proprietar de MAT, lucrand din tata in fiu.
|
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users