Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
merita sa cumpar IPhone cu ICloud...

Capharnaum(2019)

Pata galbena pe ecranul telefonului

Azi e ziua Olteniei
 Boxe pentru Tv LED

Achizitie smartphone 1300-1500 lei

Schema electrica cuptor polimeriz...

Molar de minte inclus
 In Romania , toti prostii sunt ve...

Golf 4. Geamuri, inchidere centra...

Achizitie RAM 32GB (Buget: ~1000 ...

Audi A4 discuri de frana ovalizate
 Despre ce vorbesc intelectualii?

Este USR-PLUS o formatiune de ext...

Chestionar turism

Mercedes Vaneo schimb Ambreiaj
 

Cuptor/Plita incorporabile

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
1277 replies to this topic

#19
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,679
  • Înscris: 05.08.2002
nu e instalatie refacuta, dar e e cupru, nu prea gros
eu spun ca un cuptor electric "normal" nu are consum exagerat si poate merge fara probleme pe o instalatie veche
trebuie cercetat putin, dar in multe situatii nu e necesara refacerea ei

de obicei apartamentele comuniste au prevazut pe undeva un circuit de putere mai mare, cu sarma mai grosa, fie ea si de aluminiu, cu impamantare (la baie sau bucatarie, unori la ambele)
era pusa o priza neagra, rotunda, din ebonita, diferita fata de restul

Edited by aeon, 06 February 2014 - 13:17.


#20
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,679
  • Înscris: 13.01.2011
Am inteles ca are termostat si nu consuma exagerat in functionare, dar pornirea este probabil un moment critic pentru instalatii mai slabe.

Initiator, sa ne tii la curent cu ce ai cumparat si cum functioneaza Posted Image

Edited by crisstonne, 06 February 2014 - 13:48.


#21
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,679
  • Înscris: 05.08.2002
probabil
categoric e un consumator important si trebuie avuta grija la tot traseul, dar asta nu inseamna neaparat ca trebuie schimbat
daca e sarma groasa, fie si de aluminiu, e ok

dar degeaba pui sarme groase daca ai o priza de 2 lei cu contacte proaste; se incalzeste priza, coace firul sau izolatia din stecher si gata scurtcicuitul
sau pui sigurante la limita, 16 A sa zicem
siguranta se prajeste in timp, pur si simplu, te trezesti ca ramane blocata fix cand ai mare nevoie de ea
am mai vazut si sarma de cupru legata cu mana (rasucita) de sarma de aluminiu; merge ok o perioada pana oxideaza si apoi, daca ai ghinion, ia foc in zona respectiva izolatia..
variante sunt destule

#22
Cosmin1307

Cosmin1307

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 04.10.2013
O sa va anunt ce am cumparat si daca sunt multumit/totul a mers ok Posted Image
Cel mai probabil o sa ramana astea:
Plita: http://www.ideall.ro...HA/produs-27411
Cuptor: http://www.ideall.ro...1T/produs-13756

#23
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,679
  • Înscris: 13.01.2011
http://www.sebastian...-sau-pe-curent/

Tot cautand una alta despre cuptoare si plite, am gasit asta.

Nu il cunosc pe om, nu am nici o legatura, nu fac nici o reclama, pur si simplu mi se pare relevant sa il lipesc aici.

Daca este o problema, se poate sterge.

#24
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,679
  • Înscris: 05.08.2002
noi vorbeam de cuptor electric, nu de plita...
nu are a face una cu alta

#25
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,679
  • Înscris: 13.01.2011
Da, dar de fapt este vorba de Wataj, asta poate sa creeze probleme  Posted Image daca este prea mare pe o instalatie subreda.

Oricum, un cuptor cred ca consuma mai mult ca un ochi de plita Posted Image

Edited by crisstonne, 06 February 2014 - 17:08.


#26
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,679
  • Înscris: 05.08.2002
poate decat un ochi mic
un ochi mare de plita cred ca are consum mai mare decat cuptorul

#27
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,679
  • Înscris: 13.01.2011
Asta nu stiam Posted Image

Ma gandesc ca daca ne uitam prin specificatiile plitelor versus cuptoarelor, aflam imediat.

Totusi, eu cred ca pornirea, atunci cand ,,suge '' curent la pornire un cuptor/plita, este un efort pentru instalatia electrica (cablu, conexiuni in doze si prize).

In orice caz, astept cu interes primele pareri ale initiatorului, cum se comporta aparatura, instalatia, etc.

Astept sa imi risipeasca temerile, poate in viitor schimb cuptorul si pun electric Posted Image

#28
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,679
  • Înscris: 05.08.2002
Posted Image "pornirea" nu e totusi ca la motorul electric
probabil ca necesita ceva in plus, dar asta pentru  cateva secunde

necesarul specificat pentru un cuptor este de obicei intre 0.8 si 3kw
probabil in medie mergi cu ~1.5kw, e putin probabil sa gatesti tot timpul la temperatura maxima, cu toate rezistentele pornite (sus si jos) + ventilator

plita e pe la 6kw+, pentru ea categoric ai nevoie de instalatie separata, sigurante bune, etc..

Edited by aeon, 07 February 2014 - 13:03.


#29
Hansolo

Hansolo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,626
  • Înscris: 17.09.2007
Intrebare: pe site-ul ideall la o plita Hansa pe gaz si ceramica cineva a comentat ca fiind un dezavantaj ca greutatea maxima pe ochi e de 5kg si maxim 10kg pe toate ochiurile. Asta nu ar fi o problema prea mare, dar de asemenea cica trebuie ferita de orice lovituri chiar minore.
E intr-adevar mai pretentioasa mecanic ceramica/sticla la plite?
Si alta intrebare: intre o plita Hansa pe ceramica si una Gorenje sau Hotpoint la acelasi pret dar pe inox ce ati alege?
Multumesc.

#30
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,679
  • Înscris: 13.01.2011
Daca esti mai neandemanatic, clar ocolesti vitroceramica.

Dar sa nu iti inchipui ca este sensibila ca un geam obisnuit.

As alege o Hansa de inox  Posted Image

#31
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,679
  • Înscris: 13.01.2011
,,... sa ai grija sa intrebi daca functioneaza monofazic ,pentru ca sunt si trifazice... ''

Am gasit asta pe un forum !

Este aberatie, sau asa este ?

#32
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,679
  • Înscris: 05.08.2002
cred ca cele mai multe sunt trifazice :)
pe monofazic parca limita maxima de consum este de 6 kw
vrei putere instalata mai mare=trifazic

#33
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,679
  • Înscris: 13.01.2011
Intebarea este alta...

Mergi la magazin si cumperi magaoaia, cand te uiti la fir ce vezi ?

Stecher obisnuit de bagat in priza, sau stecher din cel mare cu trei contacti, pentru trifazic ? Posted Image

Edited by crisstonne, 27 February 2014 - 12:22.


#34
flp014

flp014

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,425
  • Înscris: 22.01.2010
Va salut. Doar ce am comandat :"Plita incorporabila inductie Bosch PIV675N17E, 2 Zone FlexInduction, Touch control, 60 cm, Sticla neagra" dar nu gassed manualul ei pe nicaieri. Vreoiam as vad daca o pot lega la 380 V ca am pregatit instalatia de ceva vreme cu circuit separat de 380 V si doream SA citesc Mai multe despre acest model. Nici review-uri nu am gasit... Puterea plitei este de 7,2 kW .
Daca are cineva vreo informatie , este bine venit SA o posteze.
Multumesc anticipat.

View Postcrisstonne, on 27 februarie 2014 - 12:21, said:

Intebarea este alta...

Mergi la magazin si cumperi magaoaia, cand te uiti la fir ce vezi ?

Stecher obisnuit de bagat in priza, sau stecher din cel mare cu trei contacti, pentru trifazic ? Posted Image

De obicei nu vezi nimic pentru ca in general se conecteaza direct in circuit prin regleta si nu prin stecher ...

Edited by flp014, 27 February 2014 - 16:30.


#35
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,679
  • Înscris: 05.08.2002

View Postcrisstonne, on 27 februarie 2014 - 12:21, said:

Intebarea este alta...

Mergi la magazin si cumperi magaoaia, cand te uiti la fir ce vezi ?

Stecher obisnuit de bagat in priza, sau stecher din cel mare cu trei contacti, pentru trifazic ? Posted Image


de obicei vezi doar fir fara stecher :)

#36
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 8,979
  • Înscris: 17.03.2009

View Postflp014, on 27 februarie 2014 - 16:28, said:

. Puterea plitei este de 7,2 kW .
Daca are cineva vreo informatie , este bine venit SA o posteze.
Multumesc anticipat.
.
Vei putea sa o bransezi  la 400 v,chiar daca rezistentele sunt alimentate la 230v,am mai vazut modele similare.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate