Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
[CUM] se poate face rachiu/whiskey(moonshine)din porumb
Last Updated: Jun 10 2021 19:36, Started by
redcamel
, Jan 21 2014 17:03
·
0
#19
Posted 24 October 2019 - 17:18
De ce a murit topicul asta???? De ce sa facem doar rachiu de prune, struguri si alte fructe?? De ce sa nu incercam si din cereale? Ca avem Hai sa vedem cum putem folosi porumbul si altfel deca facand mamaliga. Eu vreau sa incerc
Daca nu se resusciteaza topicul asta voi deschide un subiect nou Din cate am inteles asa succint, procesul se aseamana intrucatva cu fabricarea berii pana la un moment dat, cu cateva diferente, dupa care procesul de obtinere al alcoolului difera, mai am de studiat, dar iarna va fi lunga |
#20
Posted 24 October 2019 - 22:40
redcamel, on 21 ianuarie 2014 - 17:03, said:
Stie cineva cum se face rachiu/uischi din porumb? neamanole, on 24 octombrie 2019 - 17:18, said:
De ce a murit topicul asta???? De ce sa facem doar rachiu de prune, struguri si alte fructe?? De ce sa nu incercam si din cereale? Ca avem Hai sa vedem cum putem folosi porumbul si altfel deca facand mamaliga. Eu vreau sa incerc Daca nu se resusciteaza topicul asta voi deschide un subiect nou Din cate am inteles asa succint, procesul se aseamana intrucatva cu fabricarea berii pana la un moment dat, cu cateva diferente, dupa care procesul de obtinere al alcoolului difera, mai am de studiat, dar iarna va fi lunga Dacă ești așa hotărât sa știi ca îți trebuie o cazanica și un loc in care sa o pui la foc fără sa deranjeze pe nimeni mirosul. Posibil sa nu se distileze bine și sa te intoxici. De obicei primul pahar se arunca. Pui grâul la fermentat cu zahăr după care îl fierbi in cazanica ( eu cu fratemiu ne-am construit una din curiozitate când aveam vreo 15 ani dintr-o oala cu presiune, o țeava de cupru pe care am făcut-o serpentina și o găleata pe care am găurit-o ca sa băgăm serpentina ) după aprox 2 săptămâni am fiert grâul care a fermentat, de doua ori și a ieșit vodca. N-am avut cu ce sa măsuram câte grade a avut. Pe vremea aia ne-am cumpărat o carte care se numea cazanul cu țuica, ca sa vedem ca sa ne facem o cazanica, iar rețea pt vodca am găsit-o pe net și pe YouTube la how it’s made-Vodca |
#21
Posted 25 October 2019 - 09:14
Eu presupun ca cine e interesat de subiectul rachiului din porumb nu e chiar incepator, are dotarea necesara, cunostinte de baza, a facut rachiuri din fructe, adica aici sa se discute despre anumite particularitati ale distilatului din porumb, diferente fata de distilarea fructelor de exemplu, fermentare, asemanari, deosebiri etc. Si lucruri spuse din experienta personala nu din carti sau internet, ca acolo putem cauta si noi. Experiente personale
|
#22
Posted 25 October 2019 - 09:35
milovme, on 24 octombrie 2019 - 22:40, said: Cazanica ai ? Se filtrează de doua ori. Se poate folosi doua cazanici ca sa nu te chinui cu o cazanica de doua ori Dacă ești așa hotărât sa știi ca îți trebuie o cazanica și un loc in care sa o pui la foc fără sa deranjeze pe nimeni mirosul. Posibil sa nu se distileze bine și sa te intoxici. De obicei primul pahar se arunca. Pui grâul la fermentat cu zahăr după care îl fierbi in cazanica ( eu cu fratemiu ne-am construit una din curiozitate când aveam vreo 15 ani dintr-o oala cu presiune, o țeava de cupru pe care am făcut-o serpentina și o găleata pe care am găurit-o ca sa băgăm serpentina ) după aprox 2 săptămâni am fiert grâul care a fermentat, de doua ori și a ieșit vodca. N-am avut cu ce sa măsuram câte grade a avut. Pe vremea aia ne-am cumpărat o carte care se numea cazanul cu țuica, ca sa vedem ca sa ne facem o cazanica, iar rețea pt vodca am găsit-o pe net și pe YouTube la how it’s made-Vodca Metanolul fierbe la 65°C iar etanolul la 78°C. Tot ce se evapora inainte sa ajunga amestecul aproape de 78°C se separa pt alte uzuri. Restul se consuma. Eventual se tine o perioada la temperatura mai joasa, aproapiata de 65 sa scoti cat mai mult metilic si dupa aia se face foc mai mare. Se poate folosi un termometru cu sonda. Legat de metilic, iti faci un lichid de parbriz de iarna cat de tare vreui tu daca ala din comert ti se pare prea slab Cand da gerul, bagi un pahar in rezervor si nu ai treaba. Mai poti degresa cu el, daca e tare poti curata contacte etc. |
#23
Posted 25 October 2019 - 16:05
#24
Posted 18 May 2021 - 12:58
Nimic nou în domeniu rachiului de porumb? ... n-a reusit nimeni să experimenteze o rețetă anume?
Este nevoie de malț uscat sau se poate folosi și malț proaspăt (porumb proaspăt germinat? |
#25
Posted 18 May 2021 - 17:04
gerbil, on 21 ianuarie 2014 - 18:28, said:
Mi se pare ca din porumb iese prima data alcool metilic, adica spirt, de abia pe urma etilicul. Daca nu esti sigur cum se face nu are rost sa risti aiurea. Sunt pe net retete si in romana, dar nu stiu cat de bune sunt, astia il fac la cazan ca pe tuica. Nu iese nici un metilic. Metilicul iese numai din lemn. Edited by sicriu, 18 May 2021 - 17:05. |
#26
Posted 19 May 2021 - 13:56
#27
Posted 19 May 2021 - 17:11
Daca s-ar obtine asa usor alcool metilic ar fi non stop numai oameni intoxicati.
|
#28
Posted 08 June 2021 - 08:36
Pentru ”fierberea” fainii de porumb la 80 de grade, se poate folosi un fierbator tip termoplonjon de 3200w sau se prinde de el si se arde compoziția?... astept păreri.
Cu un asemenea dispozitiv as putea gestiona mai bine temperaturile de prelucrare 50 - 65 si 80 de grade, pentru difeitele etape in vederea zaharificarii amidonului din porumb... Attached Files |
|
#29
Posted 10 June 2021 - 19:36
jadnycky, on 22 ianuarie 2014 - 09:56, said: Iar ca sa obtiii mirosul specific al whisky-ului (de fum) trebuie lemn ars. Altfel alcoolul obtinut fara fumul asta se numeste caine alb(white dog). in anglia, scotia si pe linga se folosea foc de turba pentru a opri germinarea prin incalzire bautura preia din mirosul de fum si turba in america se "ard" pe interior butoaiele pentru a da aroma si culoare |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users