Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon
 

Sfat achiziție Mini PC cu Android

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
762 replies to this topic

#1
AndyO2

AndyO2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 24.06.2012

*
POPULAR

Puteți da un "Like" acestui post și poate un moderator va crede de cuviință că acest topic poate deveni sticky.

Încep acest ghid pentru că sunt de părere că 2014 va fi anul în care "mini PC-urile" cu Android (sau "android TV box" cum sunt denumite la mama lor în China) vor depăși pentru prima dată media playerele "clasice", adică acele dispozitive folosite de mulți în prezent pentru a reda cu precădere conținut video.
Există threaduri despre "Android TV box" în general, sau câteva modele în particular, dar informația este dispersată și pe alocuri abundă informația nerelevantă sau deja depășită, așa că am hotărât să creez acest topic care combină experiența mea personală testând astfel de produse cu topicurile pe care le-am parcurs în aceste zile mai relaxate.

Scurt istoric al dispozitivelor cu care redăm filme
- DVD-Playere (200X): la vremea lor erau foarte căutate, scriai un film pe un DVD, conectai DVDul la TV și te bucurai de "cinema la tine acasă".
Popularitatea lor a crescut și prin munca lui Mtz (mulți din cei ce activează pe această arie știu despre cine/ce vorbesc).
Unele din ele puteau citi fișiere de pe USB

- Media playere: (2009-2013) - au început să fie populare odată cu apariția televizoarelor "HD-ready" și "Full-HD" .
Oamenii aveau televizoare capabile să redea HD (cu HDMI), HDDuri cu filme și mulți dintre ei considerau conectarea laptopului la TV obositoare.
Aceste produse deja fac MULT mai mult decât simpla redare de filme, permit montarea de HDDuri interne, accesarea de conținut internet (au browsere rudimentare), accesarea de conținut de pe rețea (Samba, NFS, DLNA), conectarea cu telefoane de tip smartphone(la modelele noi).
Așa că au devenit foarte populare, un merit deosebit avându-l  cei ce au creat și dezvoltat software custom pentru E-Boda și Egreat : Vb6rocod (HD4All), a cărui muncă este uneori prea puțin apreciată, CristianStoica, mulți alții.
Accesarea facilă a conținutului direct de pe internet

- Smart TV (2012-) - producătorii de televizoare au simțit cererea pentru media playere și s-au grăbit să implementeze și ei o parte din elementele cheie ale acestora. Din păcate funcționalitatea unui Smart TV pe această zonă este sub cea a unui media player dedicat, dar funcțiile implementate pot fi suficiente pentru o utilizare comună (un film mkv de pe rețea sau HDD).
Unele TVuri "smart" vin cu siteuri de conținutgen Voyo, care nu pot fi accesate de pe media playere (în schimb un media player cu HD4All e MULT mai folositor pentru accesare conținut de pe internet)

- Mini PC cu Android ("Android TV box") - 2012+

Au venit în completarea cererii crescute pentru dispozitive care să redea filme de pe medii externe sau rețea, să acceseze conținut online, și în plus să permită instalarea de jocuri.
La început erau simple "tablete fără ecran", se conectează la TV prin HDMI, NU aveau telecomandă sau aveau o telecomandă cu câteva taste cu funcții simple (pornit/oprit, sus-jos, enter).
Acum există telecomenzi complexe, atât fizice (cu air-mouse, taste pentru diverse funcții, etc) cât și virtuale (Himedia excelează la acest capitol, dar și celelalte au aplicații pentru smartphone destul de interesante).
Carcasele au evoluat astfel încât acum seamănă mai mult cu media playerele despre care am vorbit mai sus.
Chipseturile folosite cel mai des pentru acest tip de produse sunt cele folosite și la tabletele din gama entry-level.(Rockchip 3066 - dual core și Rockchip 3188 - Quad).
Au apărut însă și chipseturi mai bine optimizate pentru acest tip de produse (Amlogic, Hisilicon).

Despre Android
Android, ca sistem de operare, este în continuare mai des întâlnit (și prin urmare optimizat) pentru telefoane și tablete.
Pe partea de redare video până nu de mult observai diferențe majore între orice player bazat pe android și un player din generația anterioară, în defavoarea Androidului (incapacitate redare DVD-ISO, frame-skipping, etc).

Despre XBMC
XBMC (www.xbmc.org) tinde să devină acum ce a fost winamp-ul prin anii '90, dacă nu v-ați familiarizat cu el e momentul să începeți :-)
Tot mai multe astfel de dispozitive se laudă cu compatibilitatea cu XBMC - lucru foarte important pentru cei care au de gând să-l folosească ca media player, întrucât XBMC este,în opinia mea, viitorul în materie de redare fișiere media pe TV (dar nu numai). XBMC pe android este încă în stadii încipiente, dar s-a avansat în ultimele luni enorm de mult, iar playerele ce se anunță acum vor fi deosebit de interesante.

În sfârșit, "sfat achiziție mini PC cu Android" :-)
A) cum aleg un produs
- ca la orice produs depinde cum vrei să îl folosești. Poți plăti pentru un Audi Q7 cu gândul că ("o să am familie mare, sigur merită investiția") - și să mergi singur cu el, cu costuri mari, sau poți lua un Golf cu costuri mai mici și pe care să îl folosești mai aproape de capacitatea lui.
Capcanele Marketingului:
- Număr de nuclee: nu trebuie să cazi în capcana marketingului, un produs cu 4 sau 8 nuclee nu este neapărat mai bun decât unul cu două. Un producător care a optimizat Androidul pentru hardware-ul său va "scoate" rezultate mai bune decât unul care a trântit o versiune "cheală" de Android pe un hardware de vârf.
Dacă ai un quad-core nu e absolut obligatoriu să obții rezultate mai bune, trebuie ca și aplicațiile pe care le folosești/instalezi să fie optimizate pentru mediul multi-procesor.
Iată un video interesant despre numărul de nuclee:
- "Redare 4K", "o să scoatem un firmware care va permite (insert_funcție_aici) : dacă e ceva tehnic posibil, nu înseamnă și că va fi posibil de implementat. NU cumpăra un produs pentru ce ar putea să facă într-un viitor incert, cumpără-l pentru ce face acum. (în 2012 Himedia și-a atras o grămadă de reproșuri pentru că au promis că al lor Q5 o să fie primul player bazat pe Android care să redea DVD-ISO, nici până azi nu redă)
- cumpărare unui produs bazându-te strict pe specificații și preț: - NU fă asta. dacă un chinez îți vinde un produs identic cu Minix Neo X7, de exemplu, nu te încânta la câțiva dolari, caută să reziști tentației și documentează-te dacă există suport oferit de producător sau comunitate (din nou, hardware OK+android chel=prbleme).
Capcanele ... gândirii
Altele:
- mă amuză teribil zecile de posturi în care se vorbește că "am fost furat, mi s-a dat țeapă, nu am X GB RAM și Y GB memorie internă cum scrie pe cutie". Găsești acest gen de afirmații peste tot aici pe forum , chiar și în review-urile de pe emag( mai ales la tabletele ieftine gen Utok sau Eboda).
NU, nu ți-a tras nimeni țeapă, și nici nu sunt (în 99 din cazuri) specificațiile greșite. Gândește-te la laptopul cumăparat de tine cu Windows inclus , ZZ GB de RAM și HDD de XXX TB - poți folosi tot RAMul? dacă ai HDD de 2TB știai că ai maxum 1800GB utilizabili?
Ei bine, da, memoria internă instalată este cea menționată de producători, dar întotdeauna sistemul de operare va folosi o parte, și nu o valoare fixă.
- "e mai bine să cumpăr din China" - aici e o discuție lungă.
în principiu DA, e mai ieftin, dar trebuie să știi în ce te bagi ( aici ai un topic http://forum.softped...eva-nelamuriri/).
Nu vei avea garanție reală , vei aștepta 14-30 de zile produsul, vei avea nevoie de noroc la vamă (am avut personal o experiență negativă cu un vameș care m-a făcut să nu mai cumpăr din China o vreme).
Dacă e să cumperi din EU trebuie să știi că NU sunt taxe vamale, ai doar preț+transport, dar dacă vânzătorul e din UK nu vei avea decât un an garanție, transport în 3-7 zile.
Dacă e să cumperi din România, ai avantajul livrării în 24 de ore, alege un magazin important (gen Emag, Altex, evomag) și NU cumpăra niciodată la un preț care nu e în promoție. Întotdeauna așteaptă câteva zile, la emag cel puțin aproape săptâmânal sunt produse de acest gen la ofertă (nu vrei să dai cu 15-20% mai mult).
Un alt avantaj foarte important pentru cei ce cumpără din România: ai (minim) 10 zile în care te poți răzgândi și primești banii înapoi (la emag și altex 30 de zile).
Ia produsul, testează dacă este ceea ce îți trebuie și păstrează-l sau trimite-l înapoi (am văzut pe aici unii care se "plângeau" că au luat țeapă cumpârând de la Emag - lucru imposibil, în opinia mea.
- 1080P - atenție, multe din ele au rezoluții similare cu cele pentru tablete (am zis că Android NU a fost proiectat pentru TV), caută dacă ești "pretențios" unul cu versiune de firmware 1080p
- carcasă "mini" vs carcasă gem media player : cele mini (Rikomagic MK802 IV, de ex) au doar wireless, nu au în general telecomandă fizică - pe cât posibil cumpără un produs care are și ethernet, wirelss-ul NU e tocmai punctul forte al acestor produse

- citește reviewuri, dar filtrează informația - atenție la review-urile prea negative (în general sunt cei ce nu au folosit Android și pur și simplu nu se descurcă) sau prea elogioase (vânzători deghizați în clienți mulțumiți - mare atenție, FOARTE puțini din cei cu adevărat mulțumiți vor intra să pună un review, însă cei care nu sunt mulțumiți vor intra cu siguranță pe net să caute soluții și să își verse frustrarea).


Și totuși, ce cumpăr?
- fă două liste, una cu ce vrei neapărat de la un astfel de produs și una cu ce ar fi frumos dacă ar avea. Când ai listele, pune și bugetul, și pe baza acestor informații+ ce am zis mai sus îți alegi produsul potrivit. Dacă ai nevoie de ajutor, postează aici

Top Mini PC cu Android Ianuarie 2014
e vorba de produse disponbile la noi
1)Minix Neo X7 - produsele Minix costă mai mult, dar au suport excelent software, atât de la producător cât și de la comunitate( ai multe versiuni de firmware pe care le poți încerca)
ales pe locul 1 și de spaniolii de la androidpc.es
2)Himedia Q5-II - am testat Q5-ul vechi care mi s-a părut bun (cu câteva obiecții menționate mai sus), iar versiunea nouă am testat-o acum câteva luni când nu avea firmware decât în chineză - singurul mini pc cu android capabil să redea Bluray 3D, și Full-SBS. Ei zic că au acum și DVD ISO funcțioal, vom vedea.
3) PNI P5 - doar dual core, dar e singurul produs care vine cu telecomandă "full" cu airmouse și tastatură qwerty. Produs "românesc", poți comunica direct cu producătorul aici pe forum, ai review-uri video (inclusiv cel făcut de George Buhnici)



Din păcate nu o să pot edita acest post pentru a-l updata, dar voi aduce adăugiri în acest topic de fiecare dată când va fi nevoie (când am și timp... Posted Image )
Cei ce au nevoie de sfaturi mă pot contacta pe PM (dați și un like dacă ați ajuns până aici)

#2
mariusp70

mariusp70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 13.03.2005
Sunt convins ca mini PC-urile cu android reprezinta viitorul, nu doar pentru redare continut video, dar si pentru facebook, mail, internet. Prefer sa dau 350-500 lei (sunt convins ca preturile vor scadea) pe un astfel de dispozitiv si sa imi transform televizorul intr-un Smart TV care se poate updata sau pur si simplu se poate inlocui.
Preturile sunt inca mari, inclusiv la telecomenzile cu airmouse, dar vor scadea. Probabil peste un an 90% produsele vandute in acest domeniu (DVD player, DivX player media player etc.) vor fi mini PC cu android.

 AndyO2, on 01 ianuarie 2014 - 13:06, said:

Din păcate nu o să pot edita acest post pentru a-l updata, dar voi aduce adăugiri în acest topic de fiecare dată când va fi nevoie (când am şi timp... Posted Image )
Cei ce au nevoie de sfaturi mă pot contacta pe PM (daţi şi un like dacă aţi ajuns până aici)

Asa este, nu se pot edita postarile mai vechi , nu se pot sterge postarile vechi, nu se poate sterge un cont.
Domnilor de la Softpedia, intram si noi in secolul 21?

Edited by mariusp70, 01 January 2014 - 13:43.


#3
andreida

andreida

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 873
  • Înscris: 29.01.2012

 AndyO2, on 01 ianuarie 2014 - 13:06, said:

review-uri video (inclusiv cel făcut de George Buhnici)


Multumim pt info, chiar ma gandesc serios sa-mi achizitionez asa ceva cat mai repede.

Nu sunt fan Buhnici, m-am uitat acum la "review" e penibil.(In cazul in care prin review intelegem cele 7 minute la stirile de dimineata).

#4
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008

 mariusp70, on 01 ianuarie 2014 - 13:42, said:

Sunt convins ca mini PC-urile cu android reprezinta viitorul, nu doar pentru redare continut video, dar si pentru facebook, mail, internet. Prefer sa dau 350-500 lei (sunt convins ca preturile vor scadea) pe un astfel de dispozitiv si sa imi transform televizorul intr-un Smart TV care se poate updata sau pur si simplu se poate inlocui.
Preturile sunt inca mari, inclusiv la telecomenzile cu airmouse, dar vor scadea. Probabil peste un an 90% produsele vandute in acest domeniu (DVD player, DivX player media player etc.) vor fi mini PC cu android.



Asa este, nu se pot edita postarile mai vechi , nu se pot sterge postarile vechi, nu se poate sterge un cont.
Domnilor de la Softpedia, intram si noi in secolul 21?
Nu poti edita/sterge postari mai vechi pentru ca forumul are o structura liniara,altfel spus topicul are o continuitate si o relevanta data de postari,daca cineva  da quote sau raspunde la o postare care apoi se sterge/modifica mai are vreun sens discutia?
Btw,o mica scapare in topic,cand cumperi un pc cu x capacitate de stocare ai exact acea capacitate de stocare exprimata diferit,nu-ti vinde nimeni harduri de 2 TB cu 1800 Giga in realitate,e vorba doar de o conversie binar-zecimal.

#5
AndyO2

AndyO2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 24.06.2012
@mariusp70 - da, clar preţurile vor scădea în 2014, iar XBMC va deveni ceva obişnuit, nimeni nu-şi va mai permite să scoată ceva fără XBMC
@andreida - mie îmi place de George Buhnici, se străduieşte să facă ceva, munceşte mult şi susţine şi brandurile mici (gen allview, e-boda) pe lângă Samsung şi alţi "grei"
@xeleron - dacă ai windows inclus, şi el va mai scădea 20-30GB din cei 1800 GB (dacă te obişnueşti cu ideea că 2TB nu sunt de fapt 2TB)

#6
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
2TB sunt 2TB,s-a mai explicat asta de 1000 de ori,e vorba doar de faptul ca Windows foloseste sistemul binar(ala cu 1024) iar producatorii folosesc sistemul zecimal (adica ala cu 1000),este exact acelasi numar de baiti,exprimat in 2 feluri,altfel spus,10 km ii pot exprima ca 10000 m sau 10930 yarzi.

#7
sorin83

sorin83

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,262
  • Înscris: 19.08.2007
Eu tocmai am comandat un astfel de device acum cateva zile.
Am facut alegerea asta pentru ca mi s-a stricat PC-ul pe care-l foloseam pentru filme si am considerat ca mai bine dau 85$ pe un android pc decat sa-l repar. :)
Topicul asta chiar e folositor pentru ca intr-adevar pe celelalte informatia e oarecum invechita si dispersata.

Edited by sorin83, 03 January 2014 - 00:52.


#8
andbv

andbv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 15.06.2008
Vreau sa imi cumpar si eu un astfel de gadget. Ce parere aveti de t-r42 sau Ugoos ut1?? Mai bn box decat stick?? Am vazut si un mk908 la pret bun. Ca air mouse melee f10 pro e ok??

#9
AndyO2

AndyO2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 24.06.2012
@andbv
mai bine "box" decât stick.
din cele quad-core, îţi recomand Minix Neo X7 (cum scrie şi în primul post).

veşti bune de la XBMC.org pentru posesorii de mini pc uri cu chipset Amlogic

#10
andbv

andbv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 15.06.2008
Multumesc pt raspuns. Am comandat Ugoos Ut1 pana la urma. E ceva diferenta de bani intre el si Minix Neo X7. Si pana la urma partea de hardware e aceeasi. Am facut si ceva Research si lumea il lauda. Sunt deja si custom rom-uri, racirea e ok(toata carcasa e din aluminiu). Dupa ce il probez maine revin cu pareri pro si contra.

#11
savagedanyro

savagedanyro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 12.04.2007
de unde l-ai comandat, se poate un link

#12
andbv

andbv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 15.06.2008
De la un tip de pe ####ro. Nou , sigilat garantie la producator 12 luni. La pachet cu Mele F10 pro 550 lei.

#13
skyeon

skyeon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 05.01.2005
Ma intereseaza si pe mine un box cu android in special pentru partea de online respectiv XBMC. Daca are cineva o recomandare pentru un astfel de player cu redare fluenta a materialului HD din retea si binenteles suport bun pentru XBMC il rog sa posteze aici.
P.S. Detin un media player Asus HDPr-1 de care sunt foarte multumit pe partea de redare filme HD daca ar avea suport si pt. Xbmc pt. mine ar fi playeul ideal.
Rog daca se poate si alte recomandari in afara de playerele postate de initiatorul topicului.

Edited by skyeon, 07 January 2014 - 21:59.


#14
r_ovidiu2000

r_ovidiu2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 770
  • Înscris: 17.03.2008
Buna seara. Azi am inceput sa citesc acesta sectiune a forumului (despre Android TV Box) dupa ce mi-am petrecut cateva ore studiind ofertele existente in acest moment. Ce pareri exista despre Mele A1000G Android 4.2 Quad Core TV Box / 4K Media Player ? L-a achizitionat cineva pana acum? Eventuale plusuri sau minusuri?!

http://www.myhdplaye...4K-Media-Player

La prima vedere, diferentele fata de MiniX NEO X7 (cam cel mai "procopsit" Box, se pare) ar fi:

"Key Features:
Android 4.2 Jelly Bean OS
Extrem powerful Hardware (Quad Core CPU / Octa Core GPU / 2GB RAM)
Full Google Play Store (Android Market) Access
3D movie (3D Blu-ray ISOs) support
Integrated browser with Flash / HTML5 support
Integrated WiFi 802.11b/g/n / 100 Mbit LAN
HDMI 1.4a / 3x USB 2.0 ports / Optical S/PDIF
SATA Docking on top for 2.5" HDD
Videocalls possible (Skype)"


Ma refer in primul rand la 3D Blu-ray ISO support, HDMI 1.4a si suport DTS (am inteles ca altele nu sunt chiar in regula, poate ma insel) si... suport pentru rezolutie 4K (irelevant deocamdata, cred).
Multumesc.

Cu scuzele de rigoare, revin cu link-ul corect:

http://www.myhdplaye...4K-Media-Player

Multumesc

#15
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
Buna treaba cu acest topic. Multumesc!!!

Intentionam sa-mi iau un PNI MK802 IV - e la emag in promotie - dar citind ce scrie pe aici m-am decis sa iau unul "mini". Mai am un MP "clasic", e-Boda HD500 de care sunt extrem de multumit (evident ca are FW de la vb6rocod si HDD Links)

#16
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004

 AndyO2, on 05 ianuarie 2014 - 17:33, said:

@andbv
mai bine "box" decât stick.
din cele quad-core, îţi recomand Minix Neo X7 (cum scrie şi în primul post).

veşti bune de la XBMC.org pentru posesorii de mini pc uri cu chipset Amlogic

si cand te gandesti ca tocmai a fost 559 ron :(
[ http://s1.emagst.ro/newsletter/2014_01_14_Revolutia_preturilor/img/img_25.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#17
AndyO2

AndyO2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 24.06.2012
@nanashu - da, sorry, am pus în primul post că trebuie luat doar la promoţie

 AndyO2, on 01 ianuarie 2014 - 13:06, said:

Dacă e să cumperi din România, ai avantajul livrării în 24 de ore, alege un magazin important (gen Emag, Altex, evomag) şi NU cumpăra niciodată la un preţ care nu e în promoţie.
Întotdeauna aşteaptă câteva zile, la emag cel puţin aproape săptâmânal sunt produse de acest gen la ofertă (nu vrei să dai cu 15-20% mai mult).

promoţiile sunt dese, probabil o dată la 2 săptămâni
cu diferenţa mai luai o telecomandă cu airmouse sau un kit tastatura+mouse :D

#18
ioti

ioti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 17.01.2014
Salut,
Am citit pe forum mai tot ce apare despre mediaplayerele cu android pentru ca vreau sa iau si eu unul.
Am intrebat si pe la magazine, dar majoritatea vanzatorilor se uita cam crucis. Posted Image
Ma intereseaza unul care sa aibe in primul rand suport pentru DTS deoarece majoritatea filmelor HD au doar coloana sonora in DTS.
Daca ar vedea si BD-ISO si DVD-ISO ar fi magnific.
Ceva pareri, indrumari?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate