Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Periferice (tastatura, mouse etc.) pentru tablete

- - - - -
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#1
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Unele tablete sunt dotate cu docking (dock) pentru tastatura, altele nu.
Cele care au aceasta dotare sunt compatibile in mod normal cu o singura tastatura pe care producatorul o vinde ca si accesoriu impreuna cu tableta ori o vinde ca accesoriu optional.
Andocarea se realizeaza de obicei prin intermediul unui conector de tip proprietar, iar tastaturile oferite ca si accesoriu optional pentru o anumita tableta au preturi destul de ridicate.
Astfel de tastaturi au in general o autonomie destul de scazuta pe baterie iar acumulatorul nu poate fi intodeauna inlocuit.
Daca layout-ul unei astfel de tastaturi sau o alta caracteristica a ei nu va convine, nu o puteti abandona in favoarea alteia care sa utilizeze acelasi tip de port (decat poate in situatii cu totul exceptionale daca producatorul ofera alternative).

Orice tableta dotata cu port microUSB poate fi conectata printr-un cablu USB OTG (On-The-Go) la un Hub USB la care putem atasa o tastatura si un mouse USB obisnuite.
Prin acelasi hub USB putem conecta si o tastatura + mouse wireless (care utilizeaza un receiver USB specific).
Cele mai utile tastaturi de acest tip includ si un touchpad virtual + tastatura numerica.

In zilele noastre cel mai avansat mod de a conecta o tastatura si mouse la tableta este conexiunea BlueTooth care exista nu doar pe tablete, ci si pe notebook-uri, TV-uri, Media Playere, phablets, smartphones etc.  In lipsa unei dotari din fabricatie cu BlueTooth a dispozitivului, de obicei, se poate achizitiona separat un adaptor BlueTooth (pe USB).
In cazul tabletelor nu cred ca exista modele fara BlueTooth.

Au inceput sa apara tot mai multe modele de tablete pentru care producatorii ofera tastaturi si mousi BlueTooth impreuna cu tableta sau ca accesorii optionale (in locul tabletelor cu dock de tastatura).

Am creat acest topic pentru a putea discuta despre cele mai importante
- Kit-uri tastatura + mouse
- Tastaturi complete cu sau fara bloc numeric
- Mini tastaturi
- Numeric Pads
- Mousi
- Touch-pads
etc. care se pot conecta prin BlueTooth, completand in modul cel mai elegant tabletele noastre cu Windows, iOS, Android etc.

(In Aria "Telefoane mobile mobile si tablete" ar trebui sa existe si o subarie dedicata accesoriilor pentru tablete si telefoane in care sa poata fi mutat acest topic precum si alte topicuri de aceeasi natura care am observat ca sunt imprastiate pe subarii nepotrivite. Poate se va ocupa un moderator de aceasta.)

Edited by _-_, 30 December 2016 - 10:10.


#2
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Iata cateva modele interesante de tastaturi si mousi BlueTooth din oferta Microsoft:

Wedge Mobile Keyboard
http://www.microsoft...mobile-keyboard
329,90 lei

Wedge Touch Mouse
http://www.microsoft...mouse/3LR-00003
299,90 lei

Sculpt Mobile Keyboard
http://www.microsoft...mobile-keyboard
209.90 lei

Sculpt Touch Mouse
http://www.microsoft...mouse/6PL-00001
199,90 lei

Sculpt Comfort Mouse
http://www.microsoft...mouse/H3S-00001
159,90 lei

Preturile le-am trecut doar orientativ. In ofertele magazinelor sunt in general preturi mult mai bune...

Am trecut in primul rand perifericele de la Microsoft deoarece au autonomie foarte buna pe baterie (de ordinul lunilor, nu doar a orelor sau zilelor) si functioneaza cu baterii obisnuite AAA sau AA care pot fi inlocuite prin acumulatori de acelasi tip.

Ca si autonomie ridicata pe baterie si posibilitate de a utiliza baterii obisnuite sau acumulatori low-self-discharge (care isi pastreaza autonomia chiar si atunci cand nu sunt utilizati o perioada lunga de timp) mai sunt perifericele de la Logitech care uneori le depasesc in calitate chiar si pe cele de la Microsoft.
La acestea se mai pot adauga periferice (cu conexiune BlueTooth) de la Apple, Dell, HP, Lenovo, Sony etc.

Cel mai ieftin mouse BlueTooth de pe piata este BT8 - Njoy. Pentru o tableta ieftina cu Android (chinezarie) nici nu ar avea rost sa fie achizitionat un mouse scump.
Se gaseste la PC Garage cu pretul de 50 RON (http://www.pcgarage....ebook/njoy/bt8/). Puteti gasi si niste comentarii acolo. Mai gasiti acest mouse si prin alte magazine la un pret de aproximativ 35 RON.
Tastaturi BlueTooth ieftine nu am gasit...

Iata si un Numeric Pad tot de la Microsoft: Bluetooth Number Pad.

O tastatura combo tot de la Microsoft (Keyboard + Number pad separate) este Bluetooth Mobile Keyboard 6000.

Edited by _-_, 31 December 2013 - 20:22.


#3
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Mi-a sosit azi tastatura Tastatura Microsoft Sculpt Mobile pe care o comandasem pe 29 decembrie de la PC Garage. Acum costa 169,98 RON, dar eu am luat-o la oferta cu 135.99 RON
Este cam mare, in schimb foarte usoara. Nu am utilizat cele doua baterii alcaline AAA incluse, ci i-am pus doi acumulatori AAA low self discharge (Sanyo Eneloop). Tastatura s-a conectat in cateva secunde la tableta Asus VivoTab Smart cu Windows 8. Am conectat-o apoi si la smartphone-ul cu Android unde iarasi a detectat-o foarte repede. Pentru a o conecta din nou la tableta a trebuit sa o imprechez pentru a doua oara (nu este multipoint).
Tastele sunt de tip chiclet, placute la atingere si silentioase.
Curbura tastaturii o face comod de utilizat, desi marimea exagerata a unor taste este nejustificata (tastele de la mijloc sunt mai mari, tasta Delete este dubla ca marime fata de o tasta obisnuita).
Un aspect negativ este nu atat lipsa blocului numeric cat lipsa unor taste speciale cum ar fi Num. * (star), + (plus), - (minus) etc. si mai ales lipsa tastei Insert (pentru comutare intre modul Insert si Overtype, selectie a fisierelor in anumite managere de fisiere, copiere sau lipire a unui element din clippboard cu Ctrl+Ins, respectiv Shift+Ins etc.).
Multi producatori de tastaturi din pacate fac aceasta tasta dificil de accesat, insa nu am mai intalnit pana acum o tastatura careia sa-i lipseasca cu totul cu aceasta tasta (puteau sa faca tasta Del de marime normala si sa adauge tasta Insert). Caracterele aflate pe tastatura numerica (care au alte 'scan codes' decat tastele obisnuite ce genereaza caracterele similare "+", "-", "*" etc. si care sunt utilizate de anumite aplicatii) nu pot fi obtinute in niciun fel pe aceasta tastatura, de aceea, cine are nevoie de ele devine obligatoriu sa achizitioneze suplimentar si o tastatura numerica BlueTooth (tastaturi care sunt extrem de rare).
Un alt aspect negativ al acestei tastaturi il reprezinta functiile speciale pentru reglarea volumului, pentru mediaplayer, pentru Windows 8 (accesarea barei de charm-uri, de aplicatii recente, a setarilor, pentru snap etc.) s.a.m.d. care inlocuiesc functiile normale ale tastelor functionale (F1, F2 etc.). Pentru accesarea tastelor functionale este necesara apasarea tastei Fn (Function) care se afla in dreapta barei de spatiu. Inversarea functiilor acestor taste nu se poate face decat daca BIOS-ul computerului, tabletei etc. permite acest lucru (in cele mai multe cazuri nu se pot inversa rolurile acestor taste).
Desigur, ar mai fi posibilitatea blocarii definitive (fizic vorbind) a tastei Fn, insa aceasta nu este nicidecum o solutie eleganta.
Exista unele aplicatii 3rd party care pot schimba rolurile unor taste, insa acestea de cele mai multe ori doar modifica informatiile din registry (ceea ce se poate face si manual). Oricum este putin probabil sa poata fi schimbate rolurile tastelor obtinute prin combinatie cu tasta Fn.
La aceasta tastatura, tasta Fn functioneaza exclusiv impreuna cu tastele functionale (F1...F12), in rest (asupra altor taste) nu are absolut niciun efect: am verificat codurile de scanare pentru tastatura generate prin toate combinatiile posibile. De aceea, in locul tastei Fn puteau pur si simplu sa faca un comutator Fn Lock...

Eu am optat pentru aceasta tastatura in primul rand datorita pretului care a fost echivalent celui platit pentru o tastatura wireless obisnuita, dar obtinand in loc o tastatura BlueTooth (care nu are nevoie de un adaptor USB/ receiver). Pentru o tableta sau Smart-TV aceasta tastatura este o solutie buna (nu foarte buna din cauza marimii prea mari, a lipsei unor taste, a inversarii rolurilor tastelor functionale, a lipei unui touchpad integrat).
Un avantaj major fata de o tastatura wireless obisnuita este acela ca nu pierde legatura cu dispozitivul la care este conectata: functioneaza perfect indiferent ce obstacole interpun intre ea si dispozitiv si indiferent din care alta camera o utilizez.

#4
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
adevar iti spun tie ca exista "tone" de tablete fara BT! Cu telefoanele e mai greu, astea au cam toate BT ;)

#5
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Probabil ca tu ai in vedere majoritatea chinezariilor ieftine cu Android. Pai pentru ele cine mai arunca bani si pe tastatura + mouse bluetooth?
Tastatura si mouse-ul, in schimb, sunt binevenite pe orice tableta cu Windows 8.x si nu am intalnit una fara bluetooth.

#6
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am comandat azi si un mouse BlueTooth nJoy BT8 (la care am facut referire mai sus). Maine ar trebui sa ajunga (daca produsul este realmente pe stoc). De obicei evit produse 'no name', insa pretul acestui mouse este irezistibil pentru un mouse BlueTooth.

#7
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
Apropo de subiectul ăsta, e ceva ce mă nedumereşte: dacă tot iei tabletă la care adaugi tastatură, mouse şi alte periferice(?)... de ce nu laptop?

#8
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Pentru ca un latop are tastatura si touchpad-ul atasate. Nu poti sa le dai jos cand pleci de acasa, iar cand pleci de acasa in mod normal nu ai nevoie sa tastezi prea mult...

#9
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
Atunci un dock mie mi-ar plăcea mai mult (dacă există). Adică un suport cu alimentare şi hub USB/HDMI/eSATA/şamd, în care să pui tableta şi gata, să ai restul chestiilor care ţin de desktop deja pregătite. Eventual să se şi schimbe interfaţa W8 automat de la touch la mouse+tastatură când faci asta.

#10
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
La o tableta cu Windows 8 mouse-ul este util numai in interfata Desktop la anumite aplicatii. Exista insa deseori si aplicatii echivalente la care te poti descurca si fara mouse (adica au anumite 'elemente de control' suficient de departate si nu risti sa apesi pe altceva). Apar tot mai multe aplicatii echivalente si in Windows Store (aplicatii Metro) unde utilizarea mouse-ului ar fi absurda. Deci, un mouse nu este neaparat necesar. Mai curand un stylus activ...

 wirespot, on 06 ianuarie 2014 - 14:38, said:

Atunci un dock mie mi-ar plăcea mai mult (dacă există). Adică un suport cu alimentare şi hub USB/HDMI/eSATA/şamd, în care să pui tableta şi gata, să ai restul chestiilor care ţin de desktop deja pregătite. Eventual să se şi schimbe interfaţa W8 automat de la touch la mouse+tastatură când faci asta.

Exista un model cum vrei tu de la Asus din seria Transformer: Asus Transformer Book T100TA.

#11
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 _-_, on 06 ianuarie 2014 - 13:58, said:

Am comandat azi si un mouse BlueTooth nJoy BT8 (la care am facut referire mai sus). Maine ar trebui sa ajunga (daca produsul este realmente pe stoc). De obicei evit produse 'no name', insa pretul acestui mouse este irezistibil pentru un mouse BlueTooth.

Mi-a sosit azi mouse-ul si i-am pus doi acumulatori AAA (vine fara baterii). Pana acum sunt incantat de el. Functioneaza foarte bine. Tableta mi l-a detectat imediat, driverul s-a instalat automat in cateva secunde. Daca inchid mouse-ul, cand il repornesc se conecteaza instantaneu. Daca pornesc mai intai mouse-ul si abia dupa aceea tableta imi apare cursorul inca inaintea incarcarii interfetei Metro. L-am testat vreo doua ore folosind chiar tastatura virtuala cu mouse-ul.
Bineinteles ca l-am testat si cu tastatura fizica tot BlueTooth conectata simultan. Nu mi s-au deconectat nici macar o singura data. La mouse nu a sarit niciodata cursorul utilizat direct pe canapea.
Singurul dezavantaj este acela ca mouse-ul nu functioneaza pe orice suprafata. L-am testat initial pe o cutie lucioasa insa ori nu se deplasa cursorul ori sarea brusc intr-o margine a ecranului. Direct pe canapea sau in pat functioneaza fara probleme.
Este silentios (adica nu ii 'clampane' butoanele la apasare). La scroll cam faci febra musculara in antebrat (rotita se misca greu), dar functioneaza. Nu are scroll orizontal. Rotita functioneaza si ca buton (se poate apasa pe ea). Inaltimea mouse-ului se poate regla (sunt doua pozitii posibile). La 34 RON + 9 RON taxa livrare pentru comenzi mai mari de 100 RON (sau gratuit pentru comenzi mai mari de 300 RON) de la AdevarulShop mi se pare o achizitie buna pentru un mouse BlueTooth. Am mai comandat impreuna cu el un card de memorie clasa 10 de 32GB si un card reader USB 3.0 telescopic (ambele de la Kingston). Am utilizat si punctele de fidelitate adunate in cont asa ca le-am scos la cele mai mici preturi de pe piata. Sper sa nu se strice prea repede niciunul dintre ele (oricum am certificat de garantie)...

#12
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Experimenteaza cineva deconectari frecvente ale tastaturii si mouse-ului BlueTooth de la tableta? Pentru ca eu ma confrunt cu astfel de probleme si nu am gasit inca o rezolvare.

#13
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
si daca le folosesti separat ai aceasta problema cu deconectarea? Incearca sa folosesti o perioada doar tastatura / sau numai mouse-ul si vezi ce se intmpla atunci. Poate sufera ele de o usoara "incomptibilitate"

#14
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Mai demult am utilizat si tastatura fara mouse si nu am avut probleme. Nici acum nu am mereu probleme. Chestia este ca atunci cand se deconecteaza, se deconecteaza amandoua simultan. Deci este ceva in neregula cu BlueTooth-ul de la tableta. Numai la tableta Asus apare problema, nu si la tableta Toshiba.

#15
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004

 _-_, on 06 ianuarie 2014 - 13:58, said:

Am comandat azi si un mouse BlueTooth nJoy BT8 (la care am facut referire mai sus). Maine ar trebui sa ajunga (daca produsul este realmente pe stoc). De obicei evit produse 'no name', insa pretul acestui mouse este irezistibil pentru un mouse BlueTooth.

ce poti sa ne spui despre autonomia bateriilor? Am gasit comentariul asta "Testat o luna si pot spune ca mananaca bateriile pe paine ....  am mai zis ca este de la drivere dar este sigur pt ca mananca bateriile la o utilizare intensa intr-o zi si jumatate.
Baterile au fost Duracell 1000mAh"

eu am tastatura de la Carrefour pe BT, cea copiata dupa aia de MAC (cea din poze) si merge impecabil (pe laptop, nu am reusit sa o imperechez cu telefoanele - Android si Symbian). Am gasit-o la oferta, 29.9 ron :) si nu am stat pe ganduri. O folosesc de cand o am, 12 noiembrie, nu o inchid de la butonul din spate si nu am schimbat bateriile.

[ http://images4.okr.ro/auctions.v3/1000_1000/2012/03/14/a/8/617672971970203995419814-5603132-1000_1000.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#16
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Nu pot sa imi dau seama pentru ca nu am contorizat numarul de ore de utilizare. Dar sunt multumit. Pot sa afirm ca tin mult. Pana acum nu a fost necesar sa incarc acumulatorii care au amperaj destul de mic (sunt low self discharge).
Alea or fi fost baterii prea vechi. Eu am pus acumulatori pe care i-am reincarcat ultima oara cu cateva luni in urma, deci nu erau chiar 100%, insa avand in vedere ca isi mentin capacitatea vreme indelungata erau aproape de 100%. Eu de autonomie in niciun caz nu ma plang.

#17
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 18.08.2004
ok, multumesc pentru informatie. Ma bate gandul si pe mine sa-mi iau un astfel de mouse (asta dupa ce am ratat un Logitech V470 la 69 ron la Flanco) pentru ca l-am gasit la 31 ron :)

#18
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
O oferta buna exista la eMag pentru Mouse Microsoft Wedge Touch, Bluetooth, Negru = 175,99 Lei
Daca intrati in pagina de generare a codurilor de reducere din campania curenta si apasati butonul pana cand va apare 'Orice mouse' mai beneficiati in plus de o reducere de 10%, adica putetui achizitiona acest mouse la pretul de 158,39 Lei.

Wedge Touch Mouse (3LR-00003): http://www.microsoft...mouse/3LR-00003

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/XB6doIaJGXs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate