Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon
 

Inca 6.5% impozit la dividende daca nu esti asigurat

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
Astor

Astor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 17.01.2003

View Postexosyphen, on Dec 20 2005, 21:18, said:

@Astor : Sper ca am reusit sa te fac sa intelegi, ca pe mine nu ma deranjeaza sa platesc o suma de bani, atata timp cat suma de bani este folosita in scopul pentru care o platesc.
Sanatatea primeste de 8 ori mai multi bani decat in 2000 dar crizele medicementelor si grevele medicilor sunt din ce in ce mai dese. E evident ca in Romania banii nu ajung unde trebuie decat daca sunt pierduti din greseala  in locul ala. Dar si atunci s-ar putea sa apara un "ciorditor".

View Postexosyphen, on Dec 20 2005, 21:18, said:

Nu am comentat cand in Europa am platit 30 de Euro pentru o vigneta.
Am economisit cel putin banii aia, din benzina si uzura masinii ... am mers sute de km, frumos si constant, la consum economic, etc ... orice sofer stie 100Km pe autostrada = 2 km in oras ca si uzura.
Avem si aici asa ceva dar drumurile sunt la fel de proaste.

View Postexosyphen, on Dec 20 2005, 21:18, said:

Dar ca sa platesc 6.5% pentru vilele mentionate de tine ... asta o consider comunism, pentru ca doar in comunism, daca nu lucrai, se gasea unu care sa lucre ca sa ai si tu mancare, caldurica si o dacie.
Iar bau-bau comunist.... si offtopic..

View Postexosyphen, on Dec 20 2005, 21:18, said:

Daca te consoleaza, peste 4 ani vei avea iara ocazia sa votezi cu PSD-ul.
Pai PSD-ul a dat legea si ADA s-a apucat sa o aplice.  :D

#20
SE

SE

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 16.07.2004
Courage, pune mana si fa-ti un contract de 310 RON pe firma si ai scapat de belea... Stiu ca tu vorbesti pur teoretic, si ai dreptate. Poate pentru un strain aversiunea romanului vizavi de plata impozitelor nu este explicabila, dar traind aici vezi ca dai bani la stat si nu se intorc deloc la tine prin servicii medicale NORMALE, strazi NORMALE, politie NORMALA. Nu vorbesc de bine, ci de normal...

De exemplu, eu ti-as da un sfat: scoate banii cum or fi, pune mana pe ei, cumpara-ti un apartament in Germania sau Spania, si GO GO GO! Eu chiar ma gandeam ca un apartament de 3 camere la 30km de Mediterana costa cu 20% mai putin decat apartamentul pe care il detin in Bucuresti. Du-te si plateste impozite in alte tari, ca treaba oricum merge pe Net.

#21
exosyphen

exosyphen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 901
  • Înscris: 01.09.2003
@SE : imi place gandirea ta.
Chiar am vazut in Munchen, apartamente noi (2 sau 3 camere), finisate, la 100.000 Euro.
Im imaginez ca in localitati mai mici, preturile sunt mai mici si ele.

Sa vezi ce casuta faina am gasit in Caraibe pe plaja cu $35.000!
Nu era mare, dar suficienta.
Living + 2 dormitoare + bucatarie ... chiar pe plaja.

Zona "putea" a liniste si bunastare.

#22
Astor

Astor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 17.01.2003
Se pare ca nu doar la dividende.. si e posibil sa va treziti ca trebuie sa platiti impozitul pe dividendele ultimilor ani chiar daca v-ati angajat urgent anul asta. ADA chiar rulz..

Quote

Sănătatea își caută evazioniștii

Un cititor al ziarului Adevărul, Persoană Fizică Autorizată din județul Constanța, simultan salariat și la o societate de stat, primea pe 4 ianuarie 2006 de la Casa Județeană de Sănătate o înștiințare prin care trebuia să plătească, retroactiv, 6,5 la sută din venitul realizat în ultimii 5 ani ca PFA. Societatea și-a făcut-o "să fie", iar angajatorul îi plătește, lunar, contribuția la sănătate.
În luptă cu evazioniștii sistemului național de asigurări de sănătate, favorizați de o lege neclară - OUG 150/ 2002 -, Casa Națională de Asigurări de Sănătate emitea în decembrie 2005 două ordine - norme metodologice la amintita lege - menite să facă lumină. Acestea stabilesc clar toate veniturile pentru care trebuie plătită contribuția la sănătate, și de către cine. Conform Cristinei Călinoiu, purtător de cuvânt al CASMB, de fapt nu e o noutate plata contribuției de 6,5% la sănătate de către PFA-uri, însă noile norme trec negru pe alb toate categoriile de venituri, inclusiv dividendele. Conform acestor ordine, persoanele care exercită profesii libere, dacă nu realizează și altfel de venituri, plătesc contribuția de sănătate la un venit minim egal cu salariul minim brut pe țară. Astfel că, PFA-urile - eventual mici comercianți - chiar dacă susțin că realizează venituri de 100.000 de lei pe lună, nu pot plăti contribuția de sănătate la astfel de sume, dacă sunt singurele lor venituri. De asemenea, legea nu iartă nici persoanele fără venituri, dar care nu sunt asistate social, care trebuie să plătească 6,5% din salariul minim brut pe economie. Cât privește retroactivitatea, aceasta e reală, pentru că potrivit Codului Fiscal veniturile din activități autorizate independente sunt considerate creanțe bugetare, iar acestea se prescriu abia după 5 ani.
Cristina Călinoiu consideră o lipsă a celor două acte normative (OUG 150 și Norma 221) faptul că nu explică retroactivitatea printr-o referință concretă la Codul Fiscal. Dacă în țară casele de sănătate au fost foarte active, "înhățând" contribuabilii de la 1 ianuarie, la București va mai dura. Pentru că populația e multă, instabilă, și nu există o bază de date comună între Casa de pensii, administrațiile financiare și casele de sănătate.
La Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București sunt 1.600.000 de asigurați, conform evidențelor rezultate din înscrierea la medicul de familie. Din aceștia, numai 1 milion plătitori. Restul, ori pur și simplu nu plătesc, ori sunt coasigurați (soț/soție, părinți fără venituri proprii aflați în întreținerea unei persoane asigurate), ori sunt scutiți prin legi speciale.
Aici, cea mai semnificativă categorie sunt pensionarii, unii cu pensii mari, principalii beneficiari ai asigurărilor de sănătate. O încercare mai veche de a-i face plătitori pe pensionarii cu peste 9 milioane lei /lună a fost sortită eșecului.

Cum o spunea cineva, serviciile medicale sunt excelente si gratuite, totul e sa te duci cu șatra si ea sa fie înarmată cu sabii si pumnale.. Apropo, isi poate imagina cineva o șatra fara venituri care plateste 6.5% din salariul minim pe economie lunar? Dar isi poate cineva imagina un doctor care refuza sa trateze o piranda insotita de satra ei? Nu vreau sa deviez intr-un tread rasist, vreau doar sa subliniez ca legile-s date doar pentru fraieri..

Edited by Astor, 10 January 2006 - 23:57.


#23
exosyphen

exosyphen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 901
  • Înscris: 01.09.2003
@Astor,
1. Sunt perfect de acord sa platesc un serviciu de care beneficiez si care implica costuri pentru a fi prestat (tren, sosea, medic, etc).
2. Niciodata in viata mea, nu am pretins ceva gratuit/subventionat/etc, din partea statului.

Povesteam cu cineva recent de un model economic simplu.
Elimin toate impozitiele, taxele, accizele, etc, si pun pe fiecare sa plateasca ce foloseste.
Mergi la medic? Ok. Primesti o factura
Folosesti soseaua publica? Platesti o taxa lunara. S.a.m.d

Ai fi de acord sa platesti in loc de factura la curentul electric, o suma reprezentand un procent din veniturile tale? Nu prea cred.

Cat despre satra si piranda, iti dau un exemplu:
Mama avut o groaza de elevi saraci si amarati, dar care invatau bine si se straduiau. Nu o sa uit cazul unei fetite care aproape a lesinat la ora ca nu a mancat de 1 zi si ceva.

In tot acest timp, peste drum, "guvernul" toca marunt 20.000 de Euro intr-un program de integrare a romilor in societate, de care s-a ales praful.
Mai bine toca banii aia pe copii capabili si le dadea o sansa sa invete.
In timp, aveam toti de castigat din asta.

Daca un roman o duce prost, asta ii viata. Daca o persoana reprezentand o minoritate o duce prost, avem o problema de discriminare,etc ... care trebuie rezolvata.

Aceste probleme "se rezolva" cu bani. Si uite asa se inchide cercul si se ajunge la vanatoare de CAS si alte tampenii, de care pomeneai mai sus.

#24
Astor

Astor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 17.01.2003
exosyphen, nu cere nimic gratuit dar cand ajung sa te oblige sa platesti un impozit pe un venit care nu-l ai, in numele unor servicii execrabile, deja intrec orice limite. Ala nu mai e impozit, e taxa pe prostie.

Iar impozitele retroactive, o delicatesa ADA, se pare ca devin reguli, exact cum CDR a transformat OUG-urile intr-o traditie.

Nu-i vreau pe pesedisti inapoi dar vreau naibii un guvern cu un dram de stabilitate fiscala si legislativa, m-am saturat sa nu stiu ce taxe voi plati peste doua luni sau daca nu cumva voi avea de platit impozite pe ce am castigat anii trecuti. Normal ca pe Basescu, Tariceanu, Copos, Patriciu & Voiculescu ii doare-n spate de asta, legile sunt date pentru căței. :cursing:

#25
exosyphen

exosyphen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 901
  • Înscris: 01.09.2003
In toamna nu am votat (in rest am votat de cate ori a fost nevoie).
Toti imi spuneau : Pai daca nu votezi, cum vrei sa se schimbe ceva? Raspunsul meu : NU am cu cine sa votez.

Merge prietena si voteaza cu ADA. Ii spun : Uite, fac pariu cu tine, ca sa o vezi ca ii aceeiasi marie, cu alta palarie.
Si tac ... si cum timpul trece, vine incet si incet sa imi da dreptate.

Romania are nevoie de bani pentru a finanta diverse. De la scoli la coruptie.
Solutiile sunt :
1.) Reducem din cheltuieli prin marirea eficientei serviciilor pe care cheltuim banii.
2.) Punem pe picioare economia si rezulta mai multi bani la buget
3.) Pur si simplu mergem Astor care is plateste frumos toate darile, si il mai punem sa plateasca 1,2,49 ca doar si asa el ii cetatean bun si face asta.

Tu ce ai alege?
Eu as combina 1 & 2.
Evident ... ceea mai simpla si la indemana solutie este 3.)

-------------

Americanii recunosc ca au un cod fiscal VARZA. Dar nu il schimba de 30 de ani? De ce? Simplu. Pentru ca toata lumea s-o acomodat si nu vor sa dea sistemul peste cap.

-------------
De ce toata lumea ne baga pe gat ca trebuie sa bagam cutare taxa si marire de pret .. ca asa ii in UE, si nu vine sa ne spuna ca ieftinim sau eliminam cutare taxa, ca tot asa ii in UE?

M-am plimbat prin UE.
Am platit ceea mai scupa rovinieta in Elvetia. 30 de Euro, valabila un an. Si aveam nevoie de ea DOAR daca foloseam autostrada.
In Romania platesc 23 de Euro pe aceeiasi chestie. Partea funny nu ii ca nu folosesc autostrada, ci ca nu am ce autostrada sa folosesc.
Ah ... scuze, rovinieta ii pentru drumurile nationale ... ca si taxa de drumuri inclusa in pretul benzinei.

Marim TVA-ul ca asa ii in UE. Adevarat. Dar cati stiu ca TVA-ul la alimentele de baza,locuinte, si alte bunuri si servicii importante, este mult diminuat.

O intreb pe prieten-mea : ce rol are TVA-ul?
Raspuns : Ca sa descurajeze consumul, deci inflatia, etc.
Eu : De aia avem TVA la medicamente ... sa descurajam omul sa mearga la medic.

Hai sa dam la fiecare roman o funie si un sapun ... :)

#26
phidias

phidias

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 767
  • Înscris: 13.07.2005

View PostCourage, on Dec 6 2005, 18:14, said:

Da, se pare ca chestia este veche si neaplicata; un fel de mit uitat :@

E incredibil !!!
Trebuie sa dai 6.5% la stat daca NU esti salariat!

E aberant; pai sa ziceam ca am 2 mil $ dividende...
Eu dau 6.5% asigurari pt ca nu sunt angajat cu 3 mil/luna ?
Culmea este ca desi dai 6.5% nu am gasit nicaieri ce capeti in schimb :P

In tara asta totul e pe dos; la conducere sunt niste comunisti imbracati in haine liberale !

Nu sunt comunisti, sunt smecheri.
Nu avem altceva de facut, decat sa schimbam tara.
La un moment dat, si Moldova va avea o legislatie mai permisiva.

Mama, ce bancuri or sa apara. Deja m-apuca rasul.

#27
exosyphen

exosyphen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 901
  • Înscris: 01.09.2003
Un om care nu are ce manca si nici intentia de a-si gasi un job, fura de la cel care are.

Un guvern compus din oameni mediocrii, cu o inteligenta prea limitata pentru a rezolva anumite probleme, recurge la ceea mai simpla solutie. Luam de la cel care, si problema ii "rezolvata".

Ati vazut in top-ul economiilor, cu cine suntem in "grupa"?
http://www.heritage....exoffreedom.cfm

In ordine :
Ivory Coast  
Mali
Fiji
Colombia
Romania
Sri Lanka
Djibouti
Kenya
Tanzania
Morocco  

Suntem tara a lumii a 3-a.


@phidias : MOLDOVA ii cu 9 pozitii mai sus ca noi. Da macar acolo cu $100 pe luna o duci bine ;)

#28
dav|d

dav|d

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 30.11.2004
si pentru studenti se aplica acelasi lucru?

#29
morogan

morogan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,478
  • Înscris: 14.04.2002
Dupa 5 ani jumate iata ca a inceput sa se simta legea.. Am primit astazi instiintare de la CAS Braila sa imi dovedesc veniturile de pe ultimii 5 ani.  Asta deoarece 2 ani am fost doar "patron" nu si angajat. In ciuda faptului ca nu am luat vreodata dividende, trebuie sa platesc cas la ele.
Se pare ca e o actiune nationala, ANAF a trimis la CJAS-uri situatii , sa se spele ele pe cap. Cozile sunt URIASE la casele de sanatate. Primesti in posta o hartie ca tre sa dovedesti veniturile, mergi la CAS si stai cu orele sa iti zica ce iti trebuie, mergi la ANAF si ti se da adeverinta, apoi iarasi la coada la CAS. I love this country.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate