Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Chec simplu
Last Updated: Jan 26 2015 14:36, Started by
-Diana-
, Oct 01 2013 19:54
·
0
#37
Posted 02 October 2013 - 19:53
Si ce am zis eu ca particip la MasterChef?
Am zis ca e chec simplu, nu la creme de la creme. |
#38
Posted 02 October 2013 - 19:55
Totusi, poti sa explici si de ce ala de la Alka e "facatura"?
Ca nu e sec, ca cele facute in casa? ca nu arata ca o peltea dietetica? sau ce? |
#39
Posted 02 October 2013 - 20:01
taci bai ca tu chec nu stii sa faci. Chekul ala postat aici pe forum se poate pune si in revista la cum arata
|
#40
Posted 02 October 2013 - 20:34
#41
Posted 03 October 2013 - 08:56
Mocebon, on 02 octombrie 2013 - 19:55, said:
Totusi, poti sa explici si de ce ala de la Alka e "facatura"? Ca nu e sec, ca cele facute in casa? ca nu arata ca o peltea dietetica? sau ce? Daca stii sa citesti pe eticheta, atunci citeste si vezi ce ingrediente sunt in Alka aia. Checul meu chiar daca arata mai naspa, e facut cu ingrediente naturale. Si nu am sustinut ca sunt marea bucatareasa, am pus o reteta cu niste poze, atat. Pune si tu, ca nu te opreste nimeni. |
#42
Posted 03 October 2013 - 09:24
Quote
albusurile se pun intr-un vas inalt si se bat cu tel/mixer pana se fac spuma, adaugandu-se treptat zaharul. Ouale se fac bain-marie sau de freaca untul cu zaharul si dupa aceea se toarna oul putin cite putin. Nu stiu cine ti-a dat reteta dar cantitatile sint aiurea. Uleiul/untul topit se pune la sfarsit si trebuie sa fie caldut(si pentru asta trebuie respectata temperatura). ps.Sper ca nu te superi.Eu ti-am spus ca informatie. Edited by Ulpiatraiana, 03 October 2013 - 09:31. |
#43
Posted 03 October 2013 - 10:23
-Diana-, on 03 octombrie 2013 - 08:56, said:
Daca stii sa citesti pe eticheta, atunci citeste si vezi ce ingrediente sunt in Alka aia. E o minune ca n-a murit inca nimeni din "facatura" aia. LE: uite, ti-a dat Ulpia mai sus niste sfaturi, poate le iei in considerare si mai inveti cate ceva. (asta am bagat-o doar ca sa te enervez ) Edited by Mocebon, 03 October 2013 - 10:27. |
#44
Posted 03 October 2013 - 10:45
Pai daca vroiai s-o enervezi ziceai ca nu a respectat normele si reglementarile in vigoare pt bucatarie, adica coif de plastic pe cap sau parul legat
|
#45
Posted 03 October 2013 - 19:58
Ulpiatraiana, on 03 octombrie 2013 - 09:24, said:
Diana,la astfel de checuri nu prea se face italian meringue. Ouale se fac bain-marie sau de freaca untul cu zaharul si dupa aceea se toarna oul putin cite putin. Nu stiu cine ti-a dat reteta dar cantitatile sint aiurea. Uleiul/untul topit se pune la sfarsit si trebuie sa fie caldut(si pentru asta trebuie respectata temperatura). ps.Sper ca nu te superi.Eu ti-am spus ca informatie. |
#46
Posted 06 October 2013 - 05:44
catalina1, on 03 octombrie 2013 - 19:58, said:
Stiu ce zici, e bun si asa. Poate chiar mai bun. Dar nu mai e chechul ala clasic, facut in doi timpi si trei miscari in bucatariile comuniste. Are si el farmecul lui. Varianta meringue folosesc italienii la souffléuri sau castella(checul asta e foarte popular aici).Galbenusurile se freaza cu uleiul pina se fac ca o maioneza/adaugi laptele etc,si la sfarsit faina.Dupa astea se pune meringue putin cite putin. Nu se pune praf de copt. Sint zeci de feluri de castella.Cu ulei de cocos/miere/sucuri etc. Edited by Ulpiatraiana, 06 October 2013 - 06:03. |
|
#47
Posted 06 October 2013 - 06:25
Castella intra in categoria sponge.Checul de mai sus intra in categoria pound(cred) si nu se pune ulei mult.Cacaoa e e grea la crestere pentru ca e uleioasa.
La bain-marie sau meringue nu se pune praf de copt. Praf de copt folosesti la varianta clasica(se freaca untul cu zaharul). Saptamana asta am incerc reteta sa vad cum iese ca sa am eu ce invata.Il duc la studio sa testeze instructoarele.Le spun ca e chec romanesc/traditional de la noi.Dar,lamuriti-ma,ce este;sponge?pound? Edited by Ulpiatraiana, 06 October 2013 - 06:25. |
#48
Posted 06 October 2013 - 10:55
E chec comunist (cum s-a zis mai sus), majoritatea stim cum este la gust.
Il mai da de gol si textura, daca te uiti la poze se vede ca este usor "gumata", nu-i ca la prajiturile sau checurile gen brownie. [ http://www.florideportocal.ro/wp-content/uploads/2013/03/2013-03-04_0349-300x225.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#49
Posted 10 November 2013 - 22:05
Draga diana, amu mi-s pus sa fac chec-ul dupa reteta ta
q: la cate grade pun cuptorul? si de care incalzre? |
#50
Posted 12 November 2013 - 20:45
Lex, am vazut abia acum mesajul.
Ai terminat checul sau astepti sa pui cuptorul in functiune ? :-) La foc mediu, nu stiu cu gradele pt ca am aragaz normal. :-) Te-am lamurit bustean, cred. :-) |
#51
Posted 21 November 2013 - 11:45
Buna,
Si eu am incercat o reteta de pandispan chiar ok. Merita incercata. Chiar a iesit foarte pufos. Pandispan pufos cu cacao [ http://www.ghidculinar.ro/upload/imagini/retete/mari/pandispan-pufos-cu-cacao-1381135188-11.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Ingrediente - 4 oua mari - 5 linguri de ulei - un praf de sare - 2 linguri cacao - esenta de rom - 180 gr zahar - 150 gr faina - 2 pliculete zahar vanilat Mod de preparare Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu mixerul (cu un praf de sare), aproximativ 1 minut, apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Se bat in continuare pana cand se obtine o bezea tare. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom. Se amesteca apoi galbenusurile cu bezeaua si se adauga treptat faina, amestecandu-se usor. Compozitia obtinuta se separa in cantitati egale in doua boluri. O parte se lasa alba iar in cealalta se adauga cacao si se amesteca foarte bine pana la omogenizare. Cuptorul se incalzeste bine, la 180 grade Celsius. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina. Compozitia se adauga in tava, in felul urmator: se adauga pe centru o lingura de compozitie alba, peste care se adauga inca una cu cacao, apoi iarasi una alba, si tot asa, pana la epuizarea compozitiei. Se introduce la cuptor aproximativ 35 minute, dar este recomandat sa se faca si testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt bine in interior. Pandispanul se lasa la racit si se pudreaza apoi cu zahar pudra. |
|
#52
Posted 21 November 2013 - 12:45
Asteptam sa vina Ulpia sa isi dea ok-ul conform cu ce a invatat ea la studio.
Edited by catalina1, 21 November 2013 - 12:46. |
#53
Posted 26 November 2013 - 01:06
Diana, am facut checul, l-am mancat i-a placut si pisicii ca l-am gasit ros cand am ajuns acasa de la cursuri
Amu fac gogosi sper sa iasa |
#54
Posted 29 May 2014 - 15:08
Mai este loc de un chec ?
Reteta am luat-o de pe net. Ingrediente: 4 ouă 8 linguri de zahăr brun 185g făină amestecată cu 1/2 pachet praf de copt 4 linguri apă 4 linguri ulei 1 pacheţel zahăr vanilat 1 varf cutit sare 1 lingura cacao Preparare: Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 4 linguri de zahar si zaharul vanilat, pana devin spuma. Se adauga faina, apa cu uleiul si se amesteca bine cu mixerul. Se bat spuma albusurile cu praful de sare, se incorporeaza 4 linguri de zahar. Se incorporeaza albusurile in galbenusuri si se amesteca usor cu lingura. Se iau 5 linguri din compozitie si se amesteca cu cacao. Se unge o tava de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozita de chec in tava, apoi se pune cea cu cacao pe mijloc.Se baga in cuptorul incins la 180 grade timp de 35-40 minute, Se incearca cu un pai cand e aproape gata (paiul trebuie sa fie uscat, fara urme de coca, cand e scos din chec). Se desprinde cu un cutit din tava si se scoate pe un fund de lemn. L-am papat direct de pe suportul lemnos Poze doar la final, din pacate... [ https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t1.0-9/389997_10150517841682375_1178432771_n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t1.0-9/384028_10150517842192375_1370256277_n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/378814_10150517842532375_993462430_n.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by dydysoft, 29 May 2014 - 15:09. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users