Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Eroare steering

Recomandare service pentru repara...

Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...
 Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...
 RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...
 

Este Colon Iritabil?

- - - - -
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#19
Gonthar

Gonthar

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,581
  • Înscris: 15.10.2006
Recomand extractul din guma de mastic! E scump dar foarte bun pentru helicobacter. De la tratementul cu antibiotice am avut si eu tot soiul de probleme: palpitatii, tremuraturi,etc.

#20
Verdoux

Verdoux

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 24.10.2013

 sibip, on 10 septembrie 2013 - 22:17, said:

În urma unui tratament cu antibiotice prelungit (10 zile)  am rămas cu următoarele probleme:
-noaptea ma trezesc datorita bolboroselilor din stomac
-transpiratii reci
-senzație de frig la picioare
- dureri, care nu sunt localizate. Uneori în dreapta jos,  alteori în stanga
-după ce fac o vizita la toilet pot sa adorm.. Dar somnul este agitat,  ma trezesc la 30 min... Am avut în zilele proaste scaun cu mucus,  dar fără urme de sânge.  După o criza de-asta am 2 sau 3 scaune în ziua respectiva pana când se golește  colonul.
Chestia asta se repeta cam la 3 zile.. De vreo 2 luni.  Acum sunt mai bine,  bolboroselilor nu mai sunt asa violente dar tot ma trezesc noaptea. Parca și aciditatea creste un pic în crize.  A doua zi am dureri și mici spasme la nivel abdomenului.
Am făcut colonoscopie înainte de a începe tratamentul cu antib și a ieșit ok.  Am făcut și ecografie abdomen,  la fel ok.  Am mai avut în timpul asta 2 episoade de febra,  am făcut analize și aveam pcr și vsh crescut..  Dar nu e sigur dacă am avut ceva respirator (tusea atunci)  sau a fost ceva alta cauza.  Ultimele analize au ieșit ok, dar pe mine tot ma supără bolboselile,  însoțite de dureri vagi de abdomen..  Diaree nu prea am avut,  nici constipație.  Acum iau debridad și omez (am helicobacter),  probiotice dar sunt  cam degeaba.  Am scos de 2 luni cafeaua, laptele dulce, mănânc cereale cu iaurt,  regulat,  fără prăjeli grăsimi salam,  chestii picante.. Degeba
Ce credeți,  vorbim de colon iritabil?


Tratamentul cu antibiotice duce la dezechilibre ale florei intestinale. De aceea, este bine ca la aprox. 2 ore dupa ce luati antibioticul, sa luati si un probiotic. Colonul spastic/Colonul Iritabil este un diagnostic rezultat prin excluderea tuturor celorlalte patologii digestive/colonice. Practic, este mai mult o afectiune psihosomatica. Este posibil ca toate aceste probleme sa-si fi pus amprenta asupra psihicului tau si sa-ti fi cauzat o un sindrom anxios, care se manifesta prin simptomele descrise de tine. Mergi la un medic psihiatru sa-ti prescrie un anxiolitic si ai sa vezi ca va fi mult mai bine. Sanatate!

 xeth, on 03 septembrie 2013 - 14:54, said:

Buna

Am probleme la stomac de 1 an de zile. Acum 1 an au aparut brusc . Am fost la doctor si am facut endoscopie si a gasit un mic ulcer duodenal. Am luat tratament si simptomele de ulcer s-au calmat. Dar am o lista enorma de simptome care apar si dispar in moduri aleatoare si apropae niciodata nu am 2 in acelasi timp. Alterneaza.

  1.Presiune/durere? ( e o senzatie greu de descris) in abdomenul superior. Simt nevoia sa ragai si este senzatia cea mai rea si comuna. Daca ragai se calmeaza o vreme apoi iarasi. Am invatat sa ragai intentionat ca sa pot calma senzatia.
  2.Balonari foarte mari , incepand imediat dupa ce am mancat( de obicei pranzul). Simt gazul cum imi face stomacul si intestinul sa aiba spasme si daca il expulzez este de cele mai multe ori inodor.Cand am aceste simptome dispare simptomul 1 pe periada aceea.
  3. Dureri aleatoare in cateva loucri foarte specifice. De fiecare data e intr-un singur loc si pe periada aceea dispar simptomele 1 si 2. Locatia durerilor : Partea dreapta inferioara a coapsei drepte(mai rar partea interioara si coapsa stanga). Durere lombara care nu este afectata de pozitia in care stau si nu trece cu gel analgezic. Durere de cap(localizata sau generala). Sau durere de umar stang,care iradiaza.
  4.Mersul la WC e foarte variat. Uneori nu merg 3 zile, alteori merg o data pe zi.
  5. Medicamentele pentru stomac(anti acid, metroclopramid) nu au avut nici un efect asupra simptomelor.
  6.Probleme se intensifica cand sunt plictisit, frustrat sau trist. Ele se atenueaza/dispar cand sunt intr-o stare buna de spirit , interactionez cu prietenii etc.
  7. Accelerari ale batailor inimii   temporar. MAi ales cand stau pe partea dreapta dupa ce am mancat. ajung cam la 80-90 bpm in acele momente(care se calmeaza o data ce mai ragai sau se aseaza mancarea).

  Aceste probleme au fost foarte oribile anul trecut,dar incetul cu incetul s-au mai calmat si acum nu mai sunt asa puternice si le pot controla din cand in cand. Dar si acum mai am zile rele in care sunt foarte intense si imi e frica ca voi revenii la starea de anul trecut in care fiecare zi era o un chin.
  Legat de mersul la medic: Am facut endoscopie, descoperit ulcer, luat tratament. Analizele au iesit normale. Ecografia cu ultrasunete normale, doar ficaul putin mai gras dar doctorul a spus ca e ok. Nici o deficienta aparenta la minerale, sunt supraponderal(100kg, 1.85). Multa vreme mi-a fost frica ca e cancer dar in acest punct ma indoiesc deoarece simtomele nu s-au inrautatit intr un an, nu am vomat deloc si senzatiile de greata care apar ocazional sunt superficiale si trec repede. Nu am observat scaun cu sange si nu am pierdut in greutate deloc in acest an.

  Eu banuiesc ca e colon iritabil,deoarece e singura care ar avea sens sa aiba aceste simptome. As dori sa aflu parearea altor oameni pe tema asta. Intreb acum deoarece am citit ca uleiul de menta are efecte bune impotriva acestei afectiuni si as dori sa incerc cateva tablete de ulei cu menta.

  Multumesc.


Este evident vorba despre o anxietate generalizata! Aceleasi probleme le-am avut si eu :)

#21
soarevictor

soarevictor

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 269
  • Înscris: 14.01.2011
va salut
1. durere dupa defecatie
2. durere CRUNTA cand fumez in regiunea abdominala dreapta
3. la fel si cand beau cafea
durerea mare este ca in acelasi timp cu aceste dureri criminale [ scuzati expresia] imi creste si tensiunea ajungand la 16/100 sau 16/125 in ultimile zile ajungand si la urgente.
am facut nenumarate controale si analize ,chiar ieri am fost la medlife grivita si am facut o endoscopie si o echografie abdominala . mi-a iesit o gastrita ,helico-pylori ,o steatoza hepatica
sunt sigur ca durerea are legatura exclusiv cu intestine -colon. raman cu dureri mari de cap dupa aceste dureri.
orice sugestie e binevenita si va multumesc pentru interes
p.s. am lasat la un moment dat fumatul si am dat-o pe guma cu nicotina. aveti cuvantul meu de onoare : un sfert de guma cu nicotina m-a doborat efectiv la pamant de durere iar durerea era cu tot cu cap

ps,2 aveti grija unde va faceti echografii si analize ,multe clinici private au aparatura total depasita .

#22
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,374
  • Înscris: 13.01.2011
@Soarevictor

Tu ne explici ce să nu facem, ori aştepţi sfaturi ?!

Lasă Doamne iartă-mă tutunul, cât nu este prea târziu !

#23
soarevictor

soarevictor

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 269
  • Înscris: 14.01.2011
buna
durerile sunt crunte chiar si fara tutun,durerile apar exclusiv dupa defecatie.eram extrem de bucuros si fericit daca lasam tigara si  cafeaua si ma simteam foarte bine fara ele
nici nu mai indrazneam sa scriu aici .
sunt la capatul puterilor si deja mi-am facut o programare pentru internare la o clinica privata din Bucuresti
sanatate la toata lumea .

p.s.
radiografie abdominala facuta la Galati [clinica privata]
endoscopie digestiva facuta la Galati [ clinica privata ]

aceleasi investigatii facute la Medlife Grivitei [ scuze ,nu fac reclama ] cu REZULTATE TOTAL,TOTAL  DIFERITE .nu ca as da sfaturi ,trag un semnal de atentie celor ce se mai chinuie sa afle un diagnostic la boala lor.

Edited by soarevictor, 08 December 2013 - 12:44.


#24
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,374
  • Înscris: 13.01.2011
Am înţeles că unele afecţiuni ale colonului, se datorează stresului.

Pare paradoxal, dar se pare că o dezordine psihică/emoţională are acest efect.

#25
soarevictor

soarevictor

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 269
  • Înscris: 14.01.2011
revin cu o intrebare .
am descoperit la o spermocultura un enteroccocus spp ,e adevarat ca aceasta bacterie este localizata in intestine ?
e posibil ca ea sa fie cauza balonarilor ,garaiturilor excesive si durerii pe care o am in partea abdominala dreapta [ 3-5 cm dreapta de buric ]
multumiri sincere

Edited by soarevictor, 11 December 2013 - 14:17.


#26
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,374
  • Înscris: 13.01.2011
Da, in intestin si se trateaza cu antibiotic.

Stiu ca este greu pentru o familie matura si cu anumite obiceiuri culinare, sa schimbe dramatic stilul de gatit.

Probabil ca pana nu o sa fie si mai rau, nu o sa intelegi mesajul...

Totusi, iti mai explic:

MANANCA DISOCIAT, uita stilul romanesc cu antreu, ciorba/supa, urmata de un fel principal si apoi imediat un desert si o bere...

Renunta la fumat, nu consuma mancaruri facute ,,clasic '', cu rantas, prajeli, condimente putenice (piper, ardei iute, etc.)

Nu consuma apa in timpul mesei si inca cel putin 20, 30 minute dupa masa, este greu la inceput dar te obisnuiesti, astfel bolul alimentar nu va fi diluat, ai sanse mai mici sa faci gaze si sa suferi de dureri.

Nu bea lapte daca ai sensibilitate la lactoza, daca bei si in scurt timp iti bolborosesc matele, clar ai probleme.

Nu mai consuma paine alba ieftina, ori faci in casa din faina integrala, ori cumperi.

Incearca sa nu aglomerezi stomacul, incearca sa mananci putin si des, atat cat poti sa iti organizezi programul zilnic.

Nu manca multe alimente in acelasi timp, care au rata de degradare diferita, vor fermenta in burta si o sa ai probleme.

Doctora mea a zis sa mananc dulceturi si legume preparate, sa consum mai rar fructe si legume crude... practic daca intelegi, aceleasi alimente dar preparate altfel, pot face diferenta intre suferinta sau o stare ameliorata.

Mai sint multe de spus, dar sper ca ce am postat sa iti fie de ajutor.

De tine depinde daca vrei sa te chinui sau sa iti fie mai bine, sanatate.

#27
soarevictor

soarevictor

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 269
  • Înscris: 14.01.2011
multumesc pentru sfaturi si pentru interes .sfaturile date de tine le urmez de mult timp.am un aparat de paine de aprope 3 ani si facem in casa.am si uitat cum se mai cumpara paine .
niciodata alcool,niciodata cafea ,da,recunosc mai trag cate o pipa. daca acest enterococ se afla in intestine ,ei bine acesta cred ca este cel ce ma chinuie cu durerile abdominale ,in special cand fumez cu balonari,garaieli excesive ,etc,etc,etc
inca o data multumiri si stima din partea mea .[ din ce am mai citit pe net sunt persoane care il au de ani de zile si nu au scapat de el nici cu mama antibioticelor ,s-au tratat si prin alte tari din vest si tot nu au reusit sa scape]
ma resemnez si sic ca asa vrea Cel De Sus cu unii dintre noi .
numa bine .

#28
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,374
  • Înscris: 13.01.2011
Eu consum de o perioada tarite de Psillyum si argila granule pentru ca este mai comod, o beau ca pe pastile, o granula mica apoi apa, alta granula, iar apa.

Granulele mai mari le sparg, ca sa nu ma inec.

Este mai bine cu digestia.

#29
castanilor

castanilor

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 27.09.2014
Buna! am citit topicul de mai sus.... cred ca si eu ma incadrez la colon iritabi.....sunt curios cand va trece si ce sa mai fac
am inceput problemele acum aproape 3 luni, stari de rau general,  greata/voma, 3-4 scaune pe zi in perioada diminetii si senzatie de greutate in stomac continua (ca o balonare dar mai urata). Starile de greata si durerea de burta m-au facut sa ma izolez de lume...e foarte neplacuta senzatia.
Imi este mai rau cand stau in picioare, parca daca stau sezand emai bine, iar cand dorm e ok, nu am probleme.
Am facut analize amanuntite de sange si ecografie abdominala, totul a iesit bine......nimic nu pare sa fie dereglat. Totusi dr. a zis ca este o dereglare la sistemul digestiv si mi-a dat tratament in acest sens cu motilium, debridat, espumisan si normix. Am luat 3 sapt tratament dar fara ameliorare.
Stomacul meu este mereu contractat, am bolboroseli la orice aliment bag in gura, chiar daca manc foarte putin.
Nu am pofta de mancare deloc, am senzatie continua de greata si de greu in stomac. Scaune moi in prima parte a zilei (3-4), dar senzatia de defecatie incompleta se mentine pe perioada intregii zile. Am slabit 10 kg in perioada asta si deja sunt disperat, oricum eram destul de subtire :)
Am trecut pe tratament homeopat (datorita prietenei mele) insa nu stiu daca asta este solutia, le iau de 2 sapt, singurul lucru care s-a amelioarat este starea de spirit.
Cred ca problemele sunt pe fond de stres, fire foarte agitata.......dar ce mai e de facut? Cum scapam de asta si mai ales cum scapan de diaree si greata?

am uitat sa mentionez ca nu beau, nu fumez si am renuntat si la cafea.....inainte consumam cam de 2 ori pe zi, acum cam 1 la 2 zile

#30
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,374
  • Înscris: 13.01.2011
Păi ai deja ceva sfaturi.

Vezi ce nu ai încercat încă și testează.

Stresul este un factor favorizant, dovada ca la analize nu a ieșit nimic în neregulă.

Bagă autocontrolul, nu ai ce face, sănătatea este mai importantă.

Sănătate.

#31
spinname

spinname

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,550
  • Înscris: 01.08.2011
Mie mi-a recomandat doctorul debridat și omez (o data pe zi) pentru aceleași simtome. Dupa una sau două săptămani totul a revenit la normal.

#32
cincicinci

cincicinci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 20.02.2013
Important. Be-ti apa la o ora dupa masa. Se pare ca nu avem destui fermenti si band apa dupa masa ii diluam si pe aceia pe care ii avem.

#33
FragaStanescu

FragaStanescu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 25.03.2017
Am colon iritat de mai multi ani, si acum de o luna fac tratament cu Linex si Debridat si acum am mers in jur de 2 saptamani bine, eram bine si de 4 zile, e iritat Inapoi, si nu mai face fata nici un medicament, va rog frumos sa imi dati un sfat de tratament, ce pot sa fac, multumesc anticipat.


#34
maria_61

maria_61

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 12.03.2019
As vrea si eu cateva sfaturi despre colon iritabil ca se pare ca si eu am de vreo doua luni. Ce tratament se recomanda?

#35
maconfireblade

maconfireblade

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 174
  • Înscris: 11.04.2006
Cauta online dieta LOW FOODMAP , pare sa fie cea mai indicata ptr IBS.
Eu incerc deja de cateva saptamani si e mai bine.

#36
pacientulenglez2019

pacientulenglez2019

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.05.2019

 maria_61, on 12 martie 2019 - 13:47, said:

As vrea si eu cateva sfaturi despre colon iritabil ca se pare ca si eu am de vreo doua luni. Ce tratament se recomanda?
e bine de facut un consult la psiholog si/sau gastroenterolog, in functie de simptome si preferinte..

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate