Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 

Cele mai mari bănci sunt acuzate că au manipulat în fiecare zi timp de mai bine de zece ani piețele valutare

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
dhaneey

dhaneey

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,693
  • Înscris: 25.10.2007
Cele mai mari bănci din lume au manipulat zilnic timp de cel puțin zece ani indicatorii de referință ai piețelor valutare, unde se efectuează în fiecare zi tranzacții de 4.700 miliarde de dolari, potrivit unei investigații Bloomberg în urma căreia autoritățile Uniunii Europene i-au cerut Marii Britanii să ancheteze problema.
Angajații băncilor tranzacțio­nau pe cont propriu înaintea exe­cutării ordinelor clien­ților când credeau că acestea vor modifica prețurile și manipulau indicii de referință WM/Reuters executând tranzacții înainte sau în timpul intervalului de 60 de secunde în care indicatorii sunt stabiliți, spun cinci actuali și foști traderi sub rezerva anonimatului. Aceste practici controversate au afectat valoarea fondurilor, a produselor financiare derivate și a tuturor investițiilor.
Observatori în cunoștință de cauză au avertizat de mult timp că piața valutară, cea mai mare din sistemul financiar, are toate caracteristicile unui cazinou.
Autoritatea de Conduită Financiară, or­ganismul care supravegează piețele finan­cia­re în Marea Britanie, ia în considerare des­chiderea unei investigații privind posibila ma­nipulare a indicilor pieței valutare, iar oficiali din Uniunea Europeană chiar i-au cerut acest lucru.
„Trebuie să-i dea de capăt. Este chiar supărător că avem încă o poveste cu vești proaste. A venit timpul să refacem reputația băncilor“, a declarat europarlamentarul Sharon Bowles, președintele comisiei pentru economie și afaceri monetare și membru al partidului Liberal Democrat din Marea Britanie.

Urmează reglementări mai dure, posibil însoțite de pedepse cu închisoarea
Autoritatea de Conduită Financiară a fost creată în aprilie din rămășițele Auto­rită­ții pentru Servicii Financiare pentru a su­praveghea piețele și juca rolul de procuror în cazuri cu infracțiuni financiare. Autoritatea pentru Servicii a fost desființată pe fondul criticilor parlamentarilor britanici că nu a reușit să prevină criza din sistemul financiar în urma căreia statul a intervenit pentru a salva băncile Northern Rock, RBS și Lloyds.
Tensiunile dintre Marea Britanie și partenerii din UE legate de supravegherea in­dustriei financiare s-au intensificat după ce trei bănci au fost amendate cu 2,5 miliarde dolari pentru manipularea dobânzilor LIBOR, stabilite la Londra, unul dintre cele mai mari centre financiare europene. Comi­sia Europeană ia în considerare punerea supravegherii LIBOR în sarcina unei autorități din Paris.
„Mecanismul de sta­bi­lire a prețurilor este ancora întregului sistem economic. Orice manipulare a acestui sistem duce la plasarea greșită a capitalului și este extrem de costisitoare pentru societate“, a explicat Tom Kirchmaier, profesor la Școala Londoneză de Științe Economice.
Traderii intervievați de Bloomberg au refuzat să indice identitatea băncilor impli­cate în practici manipulative și nu le-au acuzat în mod specific pe cele patru bănci cu cea mai mare prezență pe piața valutară. Purtătorii de cuvânt ai Deutsche Bank, Citigroup, Barclays și UBS au refuzat să comenteze.
Autoritățile de reglementare ale UE vor prezenta în această vară planurile „unui ca­dru pentru indicii de referință“ precum ratele WM/Reuters și dobânzile LIBOR, potrivit lui Chantal Huges, pur­tătorul de cuvânt al co­misarului european pen­tru servicii fi­nan­ciare Michael Barnier. Comisia Europeană a pro­pus anul trecut ca manipularea indicatorilor de pe piața financiară să fie reglementată ca infracțiune.
Manipularea ratelor WM/Reuters, care „urmează acuzațiilor recente și anchetelor privind manipularea prețului petrolului, bio­combustibilului, gazelor naturale și dobân­zilor, subliniază din nou nevoia unui regim de reglementare mai cuprinzător. Indicii de referință au aceleași vulnera­bi­lități“, a scris Huges într-un e-mail.

Practicile pun în pericol stabilitatea piețelor financiare
Cele mai mari bănci ale lumii influen­țea­ză prețurile și indicii de referință pe multe piețe importante, afectând astfel chiar va­loarea banilor, ceea ce face în cele din urmă ca banii din buzunarele populației să valo­reze mult mai puțin, remarcă Bloomberg.
Practicile băncilor distorsionează piețele și induc o falsă senzație de siguranță și un apetit periculos pentru risc. Aceste practici pot provoca prăbușirea piețelor și crize monetare.
Piața valutară este una dintre piețele mai puțin riguros reglementate. Datele din această piață sunt colectate și distribuite de com­pania World Markets, unitate a gru­pului american State Street și de trustul de presă Thomson Reuters. Bloomberg, care deține agenția de știri cu același nume, con­cu­rează cu Reuters pentru furnizarea de știri și informații, de sisteme de trading valutar și date privind prețurile. De asemenea, Bloom­berg distribuie ratele WM/Reuters pe terminalele sale.
Tranzacțiile valutare spot nu sunt considerate instrumente financiare aseme­nea acțiunilor și obligațiunilor. Acestea nu sunt reglementate de Directiva UE a Pie­țe­lor Instrumentelor Financiare, care cere dea­lerilor să ia toate măsurile necesare pen­tru a asigura cel mai bun rezultat pentru clienții lor.
Abuzurile de pe piețe „sunt parte din cul­tura bonusurilor. Ești într-o cursă în care tre­buie să demonstrezi că ești mai bun și câș­tigi mai mult“, a afirmat Sharon Bowels, euro­parlamentar care anul trecut a concurat pen­tru postul de guvernator al Băncii Angliei.
De ce ratele WM/Reuters sunt un sistem nesigur
Introduse în 1994, ratele WM/Reuters sunt folosite de managerii de fonduri pentru a calcula zilnic valoarea activelor lor și de furnizorii de indici financiari precum FTSE Group și MSCI, care țin evidența cotațiilor acțiunilor și prețurilor obligațiunilor din multe țări, scrie Bloomberg. Chiar și cele mai mici fluctuații ale ratelor pot afecta valoarea a ceea ce firma americană de cercetare financiară Morningstar Inc. estimează a fi fonduri de 3.600 miliarde dolari incluzând de la pensii la depozite de economii ancorate de indicii globali.
Ratele sunt publicate din oră în oră pentru 139 de valute și o dată la o jumătate de oră pentru 21 de monede – cele mai importante la nivel mondial. Pentru acestea din urmă, ratele reprezintă sumele mediene ale tuturor tranzacțiilor din perioada de un minut care începe cu 30 de secunde înaintea primei secunde din jumătatea de oră.
Companiile și managerii de active de obicei cer băncilor să cumpere sau să vândă valute la un anumit nivel al indicilor WM/Reuters cândva în respectiva zi, de cele mai multe ori la ora 14:00 GMT, când se închide bursa londoneză. Acest sistem este susceptibil de abuzuri deoarece la deschide traderilor o fereastră în care își pot ajusta propriile poziții și pot influența ratele pentru a-și majora profitul.

sursa: http://www.zf.ro/zf-...lutare-10965553

#2
Cosmin1981

Cosmin1981

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 25.05.2013
hey !  

nu jicni capitalismul, daaa?

ca acusi apare  Proud Capitalist Pig & Co. sa iti arate ce perfect e ,,capitalismul''  


EDIT:  Capitalism pe dracu .....  neo feudalism financiar cat ne tine!

#3
spider_zero_sapte

spider_zero_sapte

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,721
  • Înscris: 21.08.2007
Ca lectură suplimentară recomand Aujourd'hui l'esclavage,  Marcel Poullaud-Dulian, Les Editions ouvrieres, Paris, 1967

View PostCosmin1981, on 13 iunie 2013 - 20:58, said:

hey !  

nu jicni capitalismul, daaa?

ca acusi apare  Proud Capitalist Pig & Co. sa iti arate ce perfect e ,,capitalismul''  


EDIT:  Capitalism pe dracu .....  neo feudalism financiar cat ne tine!

Stai linistit, @Pejeu veghează!Posted Image

#4
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,009
  • Înscris: 05.02.2008
ZF-ul asta a devenit un fel de Libertatea cu tenta financiara....jenibil sa publici un asemenea articol pueril :|

View Postdhaneey, on 13 iunie 2013 - 20:44, said:

la ora 14:00 GMT, când se închide bursa londoneză.

De unde dracu' or fi scos ei perla asta? :w00t:

#5
Seb

Seb

    Suveran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,077
  • Înscris: 22.05.2005
Fix ora de inchidere a bursei londoneze e esenta articolului.

#6
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,009
  • Înscris: 05.02.2008

View PostSeb, on 13 iunie 2013 - 23:08, said:

Fix ora de inchidere a bursei londoneze e esenta articolului.

Nu ma refeream doar la asta bineinteles dar aia e o chestie super-flagranta

#7
Seb

Seb

    Suveran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,077
  • Înscris: 22.05.2005
Ai spus ca articolul e pueril si ora de inchidere a bursei a fost unicul argument prezentat. Receptorul meu telepatic cred ca e defect. Sau e bruiat de NSA.

#8
Gandalf_123

Gandalf_123

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 29.05.2013
Asta e după principiul hai să ardem lumea din temelii dacă mai târziu ne merge nouă bine.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate