Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Sisteme profesionale de încălzire în pardoseala cu agent termic (IPAT)-seria 3-2013-..

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
15234 replies to this topic

#1279
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007
Doar cu consumul de gaz și suprafață încălzită... nu prea avem ce vedea. Posted Image

#1280
ionut_bercea

ionut_bercea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 03.06.2007
@raduk, foarte utila postarea ta, ca intotdeauna de altfel...
poate tu nu ai ce vedea...poate pe unii ii intereseaza

#1281
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007
Și cum ar putea vedea acei ”unii” care ar fi diferențele? Posted Image

#1282
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008

View Postficus, on 04 decembrie 2013 - 14:27, said:

...Din pacate, cu cat citesc mai mult , cu atat imi dau seama ca treaba este destul de complexa si are multi factori de luat in seama. Sunt un simplu muritor si vad ca am doua variante:
- sa ma las pe mana unei firme specializata in asa ceva
...
Bunele voastre intentii au avut la mine efectul invers: merg pe clasic.
Lucrurile sunt mai simple decat par, in principiu cam ca in cazul alegerii unui bun de folosinta indelungata, de importanta majora pt tine si familia ta. Acu` nu cred ca nu v-ati mai cumpara automobil(sau Pc, o casa noua, TV, s.a.), doar fiindca acesta iti pare prea complex, astfel preferand cu totii sa mergeti cu bicicleta. Sa fim seriosi...!
Exista o a treia varianta. Apeleaza la noi, la acest topic, calculeaza-ti un buget aproximativ in care-ai vrea sa te incadrezi, spune-ne in detaliu ceea ce de fapt iti doresti si vei avea recomandarile si variantele noastre. Apoi, daca ceea ce iti vom recomanda, ca si componente, ca si configuratie, se incadreaza in buget, atunci totul e ok. Daca nu se incadreaza, vedem ce se poate face, ce si pe unde se poate schimba, astfel incat sa fii cat mai aproape de dorintele tale initiale.

View Posttatisan, on 04 decembrie 2013 - 14:48, said:

...
Poti sa-mi explici, te rog, de unde ar putea veni acest consum mai mare cu pana la 40%? ...
Fara automatizare, viata e pustiu. :)
Si consumul mare. Deoarece centrala baga agent termic in instalatia din pardoseala, fara numar, fara numar. Respira cat respira si iar baga. Cicluri.

Se stie ca inertia termica este mare la sistemul umed. Acest lucru reprezentand si un avantaj si un dezavantaj. Daca vorbim de absenta automatizarii cu termostate de ambient montate in fiecare camera si de zone cu finisari parchet, deja pot afirma ca inertia termica reprezinta un dezavantaj(vs placi ceramice montate peste sistemul umed – unde reprezinta un avantaj).

Daca am presupune ca ai avea in toate camerele termostate de ambient, consumul nu va mai fi asa mare, ci aproape la fel de mare :P Ei, exagerez un pic, insa consumul va fi substantial mai mare decat in alte cazuri(nu le mai enumar, am scris ditamai postul mai sus, descriind mai multe variante).

Acum hai sa facem un exercitiu de imaginatie, fara sa intram in multe detalii si variabile, considerand ca s-a inteles cum e treaba cu parchetul montat peste sapa. Nu de alta, dar n-as vrea sa ma apuc sa reformulez si sa scriu iar un post kilometric.

Sa zicem ca ai termostate in fiecare camera(acestea avand un histerezis de 0,5 ºC), reglate la 22 ºC. La un moment dat imobilul ajunge in echilibru termic, buclele IP sunt inchise, centrala e oprita, toate bune si frumoase. Intru exemplificare mai simpla lasam W/mp deoparte si consideram ca pierderile termice ar fi de 4 ºC in 24 h. Adica 1 ºC / 6h. Ok.
Odata atins echilibrul termic in imobil, sapa incepe sa se raceasca, incetisor, cedand caldura inmagazinata, in imobil. Cand termostatul de ambient dintr-o camera cu finisare parchet sesizeaza ca temperatura de ambient a scazut cu 0,5 grade C, adica a ajuns la 21,5 ºC, comanda deschiderea buclei corespondente, si astfel, centrala porneste. Daca stim ca pierderile termice in intreg imobilul sunt de 1 ºC / 6 h, putem presupune ca din 3 in 3 ore teperatura scade cu 0,5 ºC in camera despre care vorbim, implicit centrala porneste la fiecare 3 ore, incercand sa atinga si sa mentina temperatura de 22 ºC reglata din termostatul de ambient. Pana se incalzeste sapa din nou(consecutiv si parchetul), astfel incat sa cedeze ambientului cele 0,5 ºC pierdute, se vor mai pierde inca 0,3-0,5 ºC. Astfel, centrala termica va functiona aproape incontinuu, cu pauze de maxim o ora intre cicluri. Bine ca centrala furnizeaza agent termic primar la o temperatura scazuta, altfel ar fi rezultat un consum cu MULT mai MARE.

Exemplul este dat pt o singura camera, pt o singura temperatura de ambient reglata din termostatele de ambient in toate camerele corespondente. In realitate, avem mai multe camere, temperaturi diferite reglate pe zone si camere, unele camere sunt mai avantajoase ca pozitie, implicit mai calduroase fata de altele, s.a.m.d. Insa am preferat sa simplific lucrurile, ca sa fac mai bine inteles fenomenul, ilustrand mai bine situatia, clarificand, sper eu, un mod de functionare, explicand un anume consum pt un anume caz.

#1283
badsica

badsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,616
  • Înscris: 23.03.2010
Nu posteaza aici un specialist modul cum a realizat la un client o incalzire (bine facuta) de la a la z (ce kit de amestec, ce aductoare, ce termostate, ce teava a folosit etc)? asta daca nu se tem de eventualele comentarii :)

#1284
tatisan

tatisan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 26.02.2011
E clar ca fara automatizare, viata e trista rau. In cazul meu sigur ar fi. Cu 4-5 tipuri de finisaje, inaltimi diferite, espuneri etc. Toate isi fac simtita prezenta.
Una din camerele cu parchet de 15 are si expunere defavorizata. 4 pereti exteriori (inclusiv tavanul) si orientare spre nord. La -10 grade exterior cred ca imi trebuie juma de zi sa ridic temperatura de la 21 la 23 grade...
Dar, sub shapa avand 7cm de extrudat, ma gandesc ca energia din shapa nu pleaca undeva in exterior. Sigur, se transfera in camera cu viteza mai mica dar daca se transfera mai greu, inseamna ca se si de la centrala se transfera mai putina caldura.
Apare, ce-i drept, un consum suplimentar datorita inertiei. Daca inertia ar permite, as seta 21 cu 23 grade (noapte/zi). Dar cum nu se poate datorita transferului termic redus, setez 22 cu 24. Plus energie electrica suplimentara, se aduna.
Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost fara automatizare...
Multumesc pentru clarificari.

#1285
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,194
  • Înscris: 09.01.2008
@scurt pe 2, cati proprietari de case, viitori utilizatori de ipat platesc 4-500 euro pt un proiect de instalatii? Dupa mine, 5%.
Cati proiectanti stiu sau isi bat capul sa coordoneze instalatiile cu finisajele si mobilarea? Dupa mine, 50%.
Ce.deduc eu din procentele astea este ca nu trebuie sa ne minunam cand un pusti cu bani multi isi face o viloaca de 300mp si trage un racord mono de 6,5 kva pt a pune centrala electrica. Proiectul era scump dupa parerea lui.
Sunt de acord cu cele scrise de tine cu exceptia faptului ca se consuma mai multa energie pt a obtine rezultate cu parchet flotant. Creste substantial timpul de incalzire, energia convertita in caldura ramane tot in casa si nu e nevoie sa maresti periculos temperaturile. Sper ca m-am exprimat suficient de coerent. Cu cifrele sunt mai in largul meu.


#1286
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008

View Postcamsonat, on 04 decembrie 2013 - 20:38, said:

...
Sunt de acord cu cele scrise de tine cu exceptia faptului ca se consuma mai multa energie pt a obtine rezultate cu parchet flotant. Creste substantial timpul de incalzire, energia convertita in caldura ramane tot in casa si nu e nevoie sa maresti periculos temperaturile. Sper ca m-am exprimat suficient de coerent. Cu cifrele sunt mai in largul meu.
Nu am spus nicaieri ca este nevoie neaparat sa se mareasca temperaturile pt a obtine rezultate cu parchetul montat flotant peste sistemul umed(vs alte combinatii), ci, la fel ca si tine, am afirmat ca se mareste substantial timpul de incalzire, ceea ce inseamna tot consum mai mare, atata vreme cat centrala functioneaza un timp considerabil mai indelungat.

#1287
spanu110976

spanu110976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,087
  • Înscris: 20.01.2011

View Postbadsica, on 04 decembrie 2013 - 19:52, said:

Nu posteaza aici un specialist modul cum a realizat la un client o incalzire (bine facuta) de la a la z (ce kit de amestec, ce aductoare, ce termostate, ce teava a folosit etc)? asta daca nu se tem de eventualele comentarii Posted Image
Acu' ca sunt sau nu specialist ,asta este. Chix n-am dat niciodata sub nicio forma in domeniul ipat.
Am pus multe fotografii ale instalatiilor care intr-adevar sunt bine facute (de la manopera pana la materialele folosite).Pe toti nu poti sa-i impaci.
Sunt si vreo 3-4 useri de aici carora le-am montat instalatia.
Ei pot sa-ti confirme functionamentul instalatiilor, consumurile, etc.

Edited by spanu110976, 04 December 2013 - 21:34.


#1288
molbro

molbro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,922
  • Înscris: 22.03.2012

View Postcamsonat, on 04 decembrie 2013 - 20:38, said:

Creste substantial timpul de incalzire, energia convertita in caldura ramane tot in casa si nu e nevoie sa maresti periculos temperaturile. Sper ca m-am exprimat suficient de coerent. Cu cifrele sunt mai in largul meu.

corect, dar tre sa pui la socoteala si consumul pompelor care invart apa in piua in tot timpul asta pana se stoarce toata energia din ea...

eu nu sunt de acord cu faptul ca inertia termica e un dezavantaj in cazul parchetului pe sapa. inertia termica a sapei e buna la ipat in toate cazurile tocmai din cauza timpului foarte lung de raspuns al instalatiei. evident, excludem cazul ipat-ului "uscat" cu faimoasele tablite de aluminiu Posted Image care din pricina extracostului la momentul investitiei, iese din discutie pentru multi.

ce am constatat ca e gresit conceptual la sistemul meu e ca am incercat sa "fentez" problema timpului de raspuns, izoland peretii la interior cu vata minerala (sub placaj de gipscarton) Metoda are darul sa scada inertia termica a peretilor, dar are rezultate bune doar in cazul incintelor placate cu materiale puternic radiante - gresie, piatra, etc...unde doar caldura inmagazinata in sapa e suficienta ca sa poata regla in timp decent TA-ul la valoarea setata.

In cazul placarii cu parchet, o inertie termica crescuta a peretilor devine un mare avantaj. eu am placat cu vata si gipscarton inclusiv peretii incintelor finisate cu parchet si constat acum ca e gresit. peretii nu inmagazineaza suficienta energie, se racesc repede la aerisiri si nu mai regleaza TA aproape instant ca in cazul placarii cu gresie.

Edited by molbro, 04 December 2013 - 21:39.


#1289
ionut_bercea

ionut_bercea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 03.06.2007

View Postspanu110976, on 04 decembrie 2013 - 21:33, said:

Acu' ca sunt sau nu specialist ,asta este. Chix n-am dat niciodata sub nicio forma in domeniul ipat.
Am pus multe fotografii ale instalatiilor care intr-adevar sunt bine facute (de la manopera pana la materialele folosite).Pe toti nu poti sa-i impaci.
Sunt si vreo 3-4 useri de aici carora le-am montat instalatia.
Ei pot sa-ti confirme functionamentul instalatiilor, consumurile, etc.

Apropo de asta, domnul Bera Leonte m-a rugat sa postez un mesaj in numele dansului: Iti multumeste mult, este foarte multumit de lucrare si ai toata aprecierea dansului.

ce parere aveti despre pierderile de caldura pe la acest soclu neizolat ?

Attached Files



#1290
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008
Pai nu-i mai multumise odata, dupa executie?! Sau nu putea sa ii multumeasca personal, prin tel?! Sau tu nu puteai sa-i dai PM?! A, stai ca fara post nu vedea tot boboru` cum se coase cu ata alba, de 2 lei, o facatura... Posted Image

Pozele cu camera termica pune-le pe aria de constructii, si cere acolo parerea.
Aici esti offtopic. Cu intregul post.

Edited by scurt_pe_2, 05 December 2013 - 09:53.


#1291
PPPPP

PPPPP

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 894
  • Înscris: 04.01.2003
"Cu intregul post". Adica tu sa incerci sa-ti faci reclama un post de 1 pagina e ok. Sa-i multumeasca un beneficiar pt o lucrare bine facuta e offtopic. Lasa ca e aproape  gata feedback-ul meu cu IPAT-ul meu de kko (ivar & frankische) cu pas de 10 cu sistem umed si parchet. Cand o sa-l public, tu o sa schimbi zona de facut reclama ;).  Ca pe aici nu o sa mai ai loc cu vrajeala !

#1292
Costi_68

Costi_68

    Membru de o r o a r e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,404
  • Înscris: 03.11.2009

View Postionut_bercea, on 05 decembrie 2013 - 09:34, said:

Apropo de asta, domnul Bera Leonte m-a rugat sa postez un mesaj in numele dansului: Iti multumeste mult, este foarte multumit de lucrare si ai toata aprecierea dansului.

ce parere aveti despre pierderile de caldura pe la acest soclu neizolat ?
...sa stii ca eu asta am inteles, ca @spanu a facut lucrarea aia dar ca are pierderi "beton" prin soclu (care chiar da caldura pe-afara... ca prea dogoreste).

NaspaPosted Image

==========

Si eu mai scriu off-topic... da' ca tine dom'le... mai rar!Posted Image

#1293
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008

View PostPPPPP, on 05 decembrie 2013 - 10:28, said:

"Cu intregul post". Adica tu sa incerci sa-ti faci reclama un post de 1 pagina e ok. Sa-i multumeasca un beneficiar pt o lucrare bine facuta e offtopic. …
Eu nu mi-am facut reclama, ci am prezentat, tehnic, cu explicatii si calcule, variate situatii. Daca asta se poate chema ca mi-am facut reclama, rog pe oricine sa construiasca posturi tehnice cat mai lungi. Dar cum unii nu sunt capabili, apeleaza la… cusaturi cu ata alba. Si da, postul de care vorbeam este totalmente offtopic. Fotografiile cu camera termica a soclului unui imobil nu tin de incalzirea prin pardoseala. Felicitarile, masa si dansul, nici atat. E nevoie sa-ti desenez?! :)

View PostPPPPP, on 05 decembrie 2013 - 10:28, said:

…. Lasa ca e aproape  gata feedback-ul meu cu IPAT-ul meu de kko (ivar & frankische) cu pas de 10 cu sistem umed si parchet. Cand o sa-l public, tu o sa schimbi zona de facut reclama.  Ca pe aici nu o sa mai ai loc cu vrajeala !
Asa, si?! Cum si cu ce o sa compari feedbackul tau, rezultatele si impresiile tale? Sau nu cumva o sa vrei sa ne impartasesti o parere pur personala, lipsita de obiectivitate si de experienta in domeniu? Si o sa ai in vedere faptul ca nici macar un sezon nu ti-a functionat instalatia, inainte sa pui un feedback?
Cand o sa il publici, cat si dupa, o sa fiu tot aici. Crede-ma! Eu stiu ce spun, tu inca nu cred ca stii ce vreau sa spun.

#1294
ionut_bercea

ionut_bercea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 03.06.2007
@scurt_pe_2: iti multumim pentru postarile pline de informatii , informatii care sunt foarte utile si pe care le pretuim.
dar, nu inteleg de ce trebuie sa iei foc cand cineva si-a facut "petarde" de instalatii cu alti instalatori. nu ar trebui sa fie problema ta.
pozele cu soclul sunt de la mine de la casa , unde am incalzire. intrebare era daca vi se pare normal sa se piarda caldura pe acolo. si poate mai sunt si altii care nu au soclul izolat si vin cu ceva raspunsuri.
deci, nu tine de tine, nu te baga!

#1295
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,971
  • Înscris: 23.06.2008
Fiecare sa aleaga in casa lui ceea ce considera. Am mai spus si in alte posturi, nu ma deranjeaza, nu am nimic impotriva. Ceea ce ma deranjeaza este ca multi defileaza cu petarde si trotinete, pe acest topic, cautand sa explice tuturor(inclusiv mie), cat de performante si de minunate sunt instalatiile respective. In traducere, alegerile lor. Eu, de ex, care stiu cu ce se mananca domeniul incalzire prin pardoseala si stiu ceea ce acestia au ales(sau ce acestia sau altii promoveaza), le spun ca puteau mai bine, mai bun. Fiindca din 2008 tot se explica in detaliu si se demonstreaza cu argumente, calcule, comparatii si oarece studii de caz, ce inseamna o configuratie performanta la incalzirea prin pardoseala. Si sunteti invatati sa alegeti bine, sa cascati bine ochii. Si mintea. Pana acum, contra-argumente valide nu a dat nimeni, ci doar bla-bla. Pai cum sa nu ma deranjeze cand se vin cu niste contra-argumente "de carton", fara suport tehnic, fara calcule, fara nimic?! Doar bla-bla, poze si iarasi bla-bla cu impresii, pareri personale si promovare de petarde.
Atunci, la ce mai sunt buni specialistii din domeniu, si ce importanta mai are acest topic, atata vreme cat lumea defileaza cu trotinete si cu bla-bla?!? Ar fi mai utila pt voi tacerea noastra si un topic cu discutii ca intre pensionari, cu informatii non-tehnice despre instalatii neperformante spre care sunteti impulsionati sa le alegeti, crezand ca sunt cele mai performante din univers, si uite si ce pret mic au? V-ar trebui un topic din care sa invatati ca montajul la pas de 10 este perfect, ca va face mai cald in case, ca teava cea mai ieftina e cea mai buna, ca se numeste grup de amestec si pompare o tampenie arhaica, cu teava by-pass si pompa de circulatie in trepte, ca o automatizare cu o singura functie(on/off) cu niste banale relee si termostate electro-mecanice cu fir va aduce cele mai mari avantaje? Vreti un topic in care sa fiti mintiti in fata si dusi cu zaharelul? Vreti un topic plin de dezinformare? Vreti un topic in care sa fiti aplaudati pt alegerile voastre?!? Asta v-ar trebui! Insa, din pacate, nu exista. Poate pe alte forumuri sa gasiti asa ceva, nu pe Softpedia.

Edited by scurt_pe_2, 05 December 2013 - 12:18.


#1296
nik1965

nik1965

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 869
  • Înscris: 27.12.2006

View Postscurt_pe_2, on 05 decembrie 2013 - 12:17, said:

Fiecare sa aleaga in casa lui ceea ce considera.
Corect.

View Postscurt_pe_2, on 05 decembrie 2013 - 12:17, said:

....Am mai spus si in alte posturi, nu ma deranjeaza, nu am nimic impotriva....
... nu prea s-ar zice ...

View Postscurt_pe_2, on 05 decembrie 2013 - 12:17, said:

.... Fiindca din 2008 tot se explica in detaliu si se demonstreaza cu argumente, calcule, comparatii si oarece studii de caz, ce inseamna o configuratie performanta la incalzirea prin pardoseala. ...
... singurele explicatii pe care le-am vazut au fost de genul "eu stiu mai bine" , si "sistemul X este cel mai bun"

View Postscurt_pe_2, on 05 decembrie 2013 - 12:17, said:

.....
Atunci, la ce mai sunt buni specialistii din domeniu, ....
... propun ca de acum incolo specialistii sa posteze mai inainte atestatele si apoi sa vina cu comentarii ...

View Postscurt_pe_2, on 05 decembrie 2013 - 12:17, said:

.... defileaza cu trotinete ....
... am evoluat, de la mercedes la ... trotinete ...

View Postscurt_pe_2, on 05 decembrie 2013 - 12:17, said:

.....
... si daca totusi esti asa de specialist poti sa caracterizezi in citeva cuvinte sistemul perfect? sau aproape perfect?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate