![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Cultura Fasolei
Last Updated: Dec 04 2022 12:05, Started by
zscf
, Jan 05 2013 19:33
·
5

Posted 05 January 2013 - 19:33

Salut prieteni.Exista cineva aici care a cultivat fasole boabe?Daca da,as ruga sa impartaseasca aici impresiile despre cultura,potentiale soiuri,productia etc.Va multumesc.
|
Posted 05 January 2013 - 20:14

eu nu te-as sfatui sa te apuci .. mai bin cultivi soia
|
Posted 05 January 2013 - 20:19

Apucate bre,n-ai vazut cat i kilu de fasole?7-8 lei kg.Baga mare ca te imbogatesti!
|
Posted 05 January 2013 - 20:29

Posted 05 January 2013 - 21:13

Posted 06 January 2013 - 22:07

La varianta cultivarii intr-un lan de porumb te-ai gandit (ca experiment)?
As recomanda fasolea oloaga, dar poti folosi orice vrei tu.... Nu mai semeni densitate mare (la porumb), max 25.000 fire/ha....dar vei avea si stiuleti, si masa verde....si fasole. Pentru ati "face o idee" de rentabilitate trebuie sa inmultesti productia de fasole cu 1,8-2 (si obtii productia probabila in afara lanului de porumb, unde ai umbra si concurenta pentru plantele de fasole)! Bafta! |
Posted 06 January 2013 - 22:27

In porumb am inteles ca este foarte mult diminuata productia.
Chiar daca reduci densitatea porumbului,cred ca e mai bine doar o cultura. Edited by zscf, 06 January 2013 - 22:28. |
Posted 06 January 2013 - 22:33

De acord! Era o propunere de experiment! Sa nu risti mult!
|
Posted 07 January 2013 - 17:07

Posted 09 January 2013 - 22:00

Ai batrani puneau fasole urcatoare prin tarlaua de porumb si se facea ceva da era cacarea ursului cand trebuiau sa o adune,acum nu se mai practica ca mai toata lumea da cu un erbicid,da mai sunt destui masochisti care regreta ca,, nu mai poti pune domle o tara de fasaica prin cucuruz"
![]() Da ne-au crescut cum au putut nu asta i baiu,daca amesteci porumb cu fasole de care vrei tu pe o suprafata mare=cultura de buruieni,ca nu este erbicid care sa l tolereze amandoua culturile Poate ne lamuresc fratii polonezi si unguri cum e cu o cultura de fasole profi,ca sa adus de la ei prin en-gros uri muuuuulta si se dadea la 5 lei kg.Oare cu cat o luau coloratii daca o dadeau la pretu asta? ![]() ![]() ![]() |
|
Posted 10 January 2013 - 19:27

Am pus acum doi ani 2ha de fasole, am semanat cu maximum ce mi-a permis un SPC8, cam 150mii de boabe la ha cu 200kg complex. Am folosit acest tip de semanat la 70cm deoarece am bagat cultivatorul in ea si aveam si teren. Am erbicidat cu Fusilade ptr. mohor insa am avut si multa palamida si a trebuit sa bag la prasit manual. Am facut 2 tratamente cu fungicid si foliar si inca unul in plus cu insecticid la inflorire. Recoltarea manuala, combina lasa tare mult pe jos asa ca am smuls-o cu oamenii.
Productia a fost cca 1000kg/ha, a fost un moft de-al meu sa o cultiv caci economic am fost in pierdere. |
Posted 10 January 2013 - 20:06

katlin, on 10 ianuarie 2013 - 19:27, said:
Am pus acum doi ani 2ha de fasole, am semanat cu maximum ce mi-a permis un SPC8, cam 150mii de boabe la ha cu 200kg complex. Am folosit acest tip de semanat la 70cm deoarece am bagat cultivatorul in ea si aveam si teren. Am erbicidat cu Fusilade ptr. mohor insa am avut si multa palamida si a trebuit sa bag la prasit manual. Am facut 2 tratamente cu fungicid si foliar si inca unul in plus cu insecticid la inflorire. Recoltarea manuala, combina lasa tare mult pe jos asa ca am smuls-o cu oamenii. Productia a fost cca 1000kg/ha, a fost un moft de-al meu sa o cultiv caci economic am fost in pierdere. |
Posted 10 January 2013 - 20:32

Am avut si eu 10 ari de fasole cu porumb acum vreo 3 ani , terenul inainte a fost nelucrat ani buni, ce pot sa spun e ca am avut o surpriza placuta, am scos peste 100kg fasole plus porumb vreo 500kg, greseala a fost ca am semanat porumbul f des , era la 15 cm pe rand , noroc cu ploile care m-au ajutat foarte mult.
|
Posted 10 January 2013 - 20:59

zscf, on 10 ianuarie 2013 - 20:06, said:
In primul rand iti multumesc pentru postare.Ce soi ai folosit?Crezi ca se poate mai mult de 1000kg la hectar?Ce parere ai despre aceasta cultura,adica crezi ca poti fi pe profit cu aceasta cultura? Soiul nu stiu, l-am luat de la cineva care mi-a spus ca e bun. Am tratat samanta(daca-i pot spune asa) cu un fungicid si daca semanam dublu ca kg\ha cu un SUP si nu aveam buruienile alea sigur scoteam in jur de 2500kg/ha si cu un 5lei/kg ieseai binisor, cam cum iesi cu un 10to/ha de porumb. O fi 7-8leikg in magazin dar n-ai cum o vinde la pretul asta. Alt incovenient e ca trebuiesc desfacute pastaile manual(cu furca) caci cu combina cat m-am chinuit si tot sparge din boabe, trebuie echipata corespunzator. Am cautat in zadar sa cumpar samanta certificata insa n-am gasit. |
|
Posted 10 January 2013 - 21:22

francix89, on 10 ianuarie 2013 - 20:32, said:
Am avut si eu 10 ari de fasole cu porumb acum vreo 3 ani , terenul inainte a fost nelucrat ani buni, ce pot sa spun e ca am avut o surpriza placuta, am scos peste 100kg fasole plus porumb vreo 500kg, greseala a fost ca am semanat porumbul f des , era la 15 cm pe rand , noroc cu ploile care m-au ajutat foarte mult. Nu ai mai dat cu erbicid.Nu? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users