Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Concret: Cat ai platit pt rca? 2022

Convertirea religioasa.

Transformator electric
 Intrerupator cap scara si cap cru...

Watcher (2022) - film despre Roma...

R.I.P. Coolio

COC scuter adus din Olanda de 50cc
 Hartie igienica "parfumata"

Deglutiția absenta

The Witch: Part 2. The Other One ...

La multi ani @VerSus_88!
 La multi ani @RMC Info!

La multi ani @lupini!

La multi ani @Astrul!

La multi ani @Lex404!
 

eroare la inchiderea kde

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
A_Catalin

A_Catalin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 24.01.2008
Dupa ceva timp de folosire a Slackware-ului, la restartarea totala sau doar la inchiderea kde imi apare un mesaj de eroare cu x rosu. Nu zice ce eroare e, doar dau click si merge mai departe.
Pun toata partitia din backup, dupa ceva timp la fel face.
Nu e 100% sacaitor dar totusi mi-ar place sa o rezolv...
Ma poate ajuta cineva cu ceva comenzi? As cauta prin documentatie dar nici nu stiu cum s-ar numi asa ceva in engleza...

#2
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View PostA_Catalin, on 27 noiembrie 2012 - 12:11, said:

Dupa ceva timp de folosire a Slackware-ului, la restartarea totala sau doar la inchiderea kde imi apare un mesaj de eroare cu x rosu. Nu zice ce eroare e, doar dau click si merge mai departe.
Pun toata partitia din backup, dupa ceva timp la fel face.
Nu e 100% sacaitor dar totusi mi-ar place sa o rezolv...
Ma poate ajuta cineva cu ceva comenzi? As cauta prin documentatie dar nici nu stiu cum s-ar numi asa ceva in engleza...

Intră în run level 4 (sau 3, sau ce era fără display X în slack), şi rulează

kdeinit4 > /tmp/kdeinit.txt 2>&1

apoi fă aşa încât să apară mesajul respectiv. După ce ai reprodus situaţia vezi apoi în fişierul /tmp/kdeinit.txt posibile mesaje de eroare. Dacă nu-ţi dai seama care ar fi buba, pune aici acel fişier.

#3
A_Catalin

A_Catalin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 24.01.2008
In etc/inittab era pe 3, am bagat 4 ca sa intre direct pe grafica.
O sa pun din nou pe 3 si incerc...

#4
A_Catalin

A_Catalin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 24.01.2008
Ciudat, in kdeinit.txt nu era decat asta:

kdeinit4: Aborting. $DISPLAY is not set.

O fi avand legatura cu faptul ca n-am instalat driverul video manual, asa cum am zis in topicul "vecin"?

#5
A_Catalin

A_Catalin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 24.01.2008
Am instalat driverul video, asa cum am spus in topicul alaturat, dar din pacate mesajul la rularea comenzii respective e acelasi.
Ce se mai poate face...?

#6
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015
depinde de ce da acel meaj de eroare. Din pacate nu stiu sa iti zic ce se intampla de ce see intampla. Eventual fa un printscreen si pune-l aici sa vedem ce apare poate stie cineva ceva.

#7
A_Catalin

A_Catalin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 24.01.2008
Din pacate acel mesaj de eroare nu da prea multe informatii:
[ http://thumbnails104.imagebam.com/22282/9145f6222816481.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015
Fetch Job Error acu' sper sa nu dau cu bata in balta dar pare o eroare legata de mail, bine si iconita asociata ajuta. Se incerca download-ul unui mail, fetch job, si din diverse motive nu se reuseste acest lucru si iti da eroare.

Like I said Posted Image vezi link-urile de mai jos, nu le-am citit pe toate deci nu stiu cat de mult te vor ajuta. Vezi primele 2 link-uri. Sper sa te ajute daca da posteaza aici solutia sa sre stie in caz ca mai apare si la altcineva. Posted Image

http://penguingeek.b...kde-logout.html
http://www.kubuntufo...n-unknown-error
https://alderaan.arc...php?pid=1033188
http://forums.gentoo...92-start-0.html

Daca folosesti kmail inceaca sa il dezinstalezi si sa il reinstalezi. Eu nu folosesc kmail si nici kwallet desi folosesc KDE ca si DE.

Edited by MembruAnonim, 27 November 2012 - 20:22.


#9
A_Catalin

A_Catalin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 24.01.2008
Al doilea link nu pot sa-l accesez deoarece se pare ca au banat tot RDS-ul :D
Programe de mail nu folosesc.
Dar un lucru ciudat: toate programele de mail din Slackware zic ceva de genul "Akonadi personal information management service is not operational."
O fi avand vreo legatura cu eroarea? In linkurile care mi le-ai dat scria ceva de el...

#10
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015
Nici la mine nu e pornit akonadi si totusi nu am probleme cu KDEul, nu imi da eroare.
[[email protected] ~]# i "Start" /home/kagaroth/.config/akonadi/akonadiserverrc
StartServer=false
[[email protected] ~]#


Totusi este posibil sa fie de la asta la tine nu garantez insa.

#11
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Si eu am dezactivat akonadi server in Kde 4.9/ Arch, nu-mi face probleme.
As zice sa incerci doua chestii:
1- oprire sau reboot din konsole (poweroff, halt -p, shutdown -p, reboot) si vezi ce mesaje primesti.
2- creaza un alt cont de user si vezi cum se comporta de pe acel cont inchiderea/ rebootul.

Lucrezi de pe contul de root (cel implicit din Slackware) sau ti-ai creat un cont de user normal???

#12
A_Catalin

A_Catalin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 24.01.2008
Cu acele comenzi nu face. Face doar cu comenzile GUI ale KDE.
Inca nu creasem un cont deoarece sunt in "research mode" si era mai usor de pe root. Evident stiu ca la o utilizare normala nu e bine sa stai pe root - dupa ce terminam puneam din backup, faceam toate modificarile la "gramada" si cream un cont.
Am creat unul de test, deocamdata nu face problema. Dar mai devreme sau mai tarziu e posibil sa apara, asa cum face si pe root...

#13
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Nu mai folosi contul root!
Da, e posibil sa apara, ceea ce va insemna setari gresite pentru acel user, ti-o faci cu manuta ta. Posted Image  Deocamdata ai chestia asta pe contul root, iar daca din CLI se-nchide/ restarteaza normal, atunci e posibil sa fie vorba de setarile kdm din kdmrc (/usr/share/config/kdm/kdmrc sau /usr/share/kde4/config/kdm/kdmrc, cauta locatia exacta cu find).

#14
A_Catalin

A_Catalin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 24.01.2008
Nu cred sa fie setari gresite, acu daca ma gandesc mai bine problema pare sa apara dupa ce creez conexiunea pppoe. Adica internetul acum e setat bine dar vreun program de mail probabil incearca sa-l acceseze incorect. Daca si altii pe internet au patit-o, chiar si pe alte distributii de Linux...

#15
A_Catalin

A_Catalin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 346
  • Înscris: 24.01.2008
Am pus din backup, am facut cont de user, am configurat pppoe, am instalat Flash Player, versiunea 17 la Firefox si Opera. Dau un restart sa vad cum merge. A mers bine.
Schimb in /etc/inittab de pe 3 pe 4 (sa intre automat pe KDE).
Dupa ce a pornit imi zice ca 2 device-uri audio nu functioneaza. Nu aveam sunet.
Am dat un restart la KDE, mi-a blocat calculatorul complet. Doar reset a mers.
Repornesc Slackware, scaneaza el partitia de Linux dar imi zice a e o eroare la un fisier de sistem pe care trebuie s-o repar manual.

N-am umblat deloc la partea audio, nu stiu de ce s-a busit asa.
Dar incepe sa mi se faca o lehamite - nici la porcaria aceea de windoze n-am asa probleme..

#16
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
pai daca ti ti-ai ales tocmai distribitia asta.....alege si tu altceva cu gnome 3. mint, Ubuntu sau Fedora.
PS. si foloseste google chrome (atentie, nu chromium) ca browser ca numai asta are ultimul flash.

#17
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Backup iti faci dupa configurarea totala a sistemului.
Pentru pornire direct in Kde vezi in systemsettings- startup and shutdown, nu retin exact, iti spun cand ajung acasa. Nu mai umbla prin fisierele de sistem daca nu stii exact ce faci.
Pentru sunet poti schimba alsa- pulse, sau poti modifica backendul phonon.

@rich1974: m-ai obosit complet cu recomandarile tale, daca nu ai nimic constructiv de spus mai bine te abtii...

Edited by shogun1, 28 November 2012 - 16:09.


#18
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
@A_Catalin: ce placă audio ai? În consolă dă comanda lspci | grep Audio. Ai cumva 2 plăci audio, una integrată și una dedicată? Instalează alsaconf și setează placa audio.
Întotdeauna pune erorile exacte. Nu cumva te-ar coafa mai bine o distribuție mai ușurică, ceva gen Mageia, Rosa, Kubuntu, Mint???
În Kde există întotdeauna o cale mai ușoară, grafică, pentru login automat: systemsettings- login screen- convenience- enable auto-login.
https://i.imgur.com/WjWlu.jpg

LE: nu cumva ai așa ceva: http://blog.vnrxland...undcard_06.html?

Edited by shogun1, 28 November 2012 - 18:03.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate