Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Camping Franta - Chamonix

Folie pentru protectie solara

Tur Slovenia.

Dilae din Slatina, cel mai destep...
 Nikon Z6III

Caști bluetooth pentru smart...

Mutare tablou electric exterior

La mulți ani @leomagic44!
 Recomanadare viniluri

Tv ars din cauza la cctv?

Recomandare soundbar pentru telev...

Vecinii din curte au pus monopol ...
 La multi ani @MariusEXxTREME!

Temperatura AC

Sunt sigure bolurle de plastic (B...

Dimensionare putere centrala / ca...
 

Romtelecom-IpTV

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
943 replies to this topic

#145
unchiujim

unchiujim

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,294
  • Înscris: 01.04.2007

 mirceacr, on Jul 21 2007, 15:04, said:

Copilasi,

mai uitati-va si voi pe la alti operatori similari si vedeti acolo costurile, cam ce apare un pic mai la vest vine si la noi la o diferenta nu asa mare de timp. Spre exemplu, in Franta exista operatori telecom de genul Free (free.fr) care opera acel Dedibox cu triPlay la 29.99 de euro: http://adsl.free.fr/  : ADSL 2, VOIP, TV. Deci si ca atare, vom avea si noi o oferta relativ similara, avand in vedere ca serviciile de Telecom de la RTC au urmat cam acelasi traiect.

Am tot citit discutiile de pe forumuri si vad foarte multe comentarii si frustari istorice despre cat de tare ne-au tot jegmanit operatorii de telecom. Nu vreau sa dezvolt subiectul, insa "exista multa nedreptate pe lume" si ca atare cred ca inutil sa tot vorbim despre ce a tot fost si cum a fost. RTC pana una alta a facut multe schimbari, la capitolul calitate si orientare spre client este de departe mai bun decat ceilalti operatori gen Astral , RDS...etc. La baza acestui aspect sta standardul de calitate si control si management SOX pe care RTC si l-a implementat, fiind singurul operator (cu exceptia Vodafone si Orange) care a recurs la implementarea unor astfel de standarde de management si calitate. In plus, este singura companie auditata de PriceWaterHouseCoopers, spre deosebire de Astral sau RDS, care nici macar nu au facut efortul sa segandeasca la astfel de standarde.
Deci pana una alta, ce vedem noi  la nivel de calitate si satisfactie servicii oferite sta pur si simplu in standarde de calitate care sunt implementate si monitorizate, pe care in mod normal o companie de mari dimensiuni ar avea obligatia sa le aibe. Ei bine, RTC este cam singurul (exceptie Vodafone si ORANGE...). Altfel frustarile trecutului, nu cred ca sunt elocvente pentru evolutia serviciilor sau comparatii de tot felul intre companii.

Serviciile de la RTC sunt de departe incomparabile cu cele de la operatori gen Astral, RDS, infrastructura la fel ...etc.
Nu o sa aibe RDS sau Astral nici in 10 ani un datacenter similar cu cele 2 datacentere pe care le are RTC in Bucuresti si Brasov la momentul acesta, datacentere facute dupa toate standardele anului 2005. Asta este rezultatul acelor ani in care se credea ca RTC doarme in liniste, de fapt au parut ca dorm, dar au lucrat si au lucrat bine. Si eu am platit facturi usturatorare, dar am avut nevoie si nu mi-a bagat nimeni mana in buzunar. Din pacare internetul Dial-Up era singurul serviciu accesibil la momentul acela la care am apelat cu totii. Ceilalti operatori nici nu se uitau la micul client, erau focusati doar catre companii si clienti mari, nici vorba sa ajunga in casele oamenilor. Asadar, in lipsa unei alternative la acea vreme, cu totii am ales unica solutie: Dial-up. Despre frustarile trecutului se pot scrie romane, nu are sens insa. Daca este sa purtam discutii vorbim despre ce este acum si urmeaza , nu despre ce a fost, e inutil.

Asadar cum ramane cu IP TV over ADSL2 ?!
o analiza obiectiva de bun simt si care dovedeste ca stii destul de(prea)multe! datacenter?prea multi oameni care ar trebui sa cunoasca ce sunt si cu ce se papa se lasa furati de fata morgana (care are si ea rolul ei bine definit si necesar intr-o competitie)la ce le trebe lor SOX &PWHC ?las ca se duc la ieftinica (pomu laudat)unde toate- s moca samd!un dus rece e necesar oricui! oameni buni rtc nu mai e colosul cu picioare de lut !~privit din interior sau exterior la MODUL OBIECTIV  RTC are un potential urias ,o experienta (dureroasa)din care s-a invatat enorm,nu pot spune acelasi lucru si despre rds&upc care devin pe zi ce trece mai arogante si mai imbecile(lucru foarte rau dealtfel)si seamana din ce in ce mai m,ult cu rtc de acu 10-12 ani !

#146
mirceacr

mirceacr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 28.01.2006
PriceWaterHousecoopers este auditorul lui RTC la nivel de grup european de ani de zile, SOX este cel mai agresiv standard de management si control intern al calitatii existent la ora actuala. MAi sunt Vodapone si Orange care isi permit luxuri similare. Restul, inca nu stiu ce insemna sau nu isi pot permite.

Din pacate, asa cum este piata, cu operatorii ei, asa sunt si clientii, relativ necopti. La noi inca optica clientului e departe de a fi una contructiva si obiectiva. Reiese din discutiile acestui forum ca el, clientul este subiectiv si e dominat de fantomele trecutului. Forumul acesta este un soi de discutie la coltul strazii "nenorocitii aia cu internetu' ... mama lor...".
Am citit aici despre clienti care sunt hotarati sa nu mai apeleze la serviciile unui operator din cauza imaginii fantomatice pe care i-a lasat-o cu zece ani in urma, dar prefera un serviciu si mai prost de la concurenta. Pentru aceia care nu stiu, companiile de genul ROMTELECOM sunt cei care dau tonul pe piata serviciilor de acest gen la scara larga, in general companiile nationale de telecomunicatii. In fata acestora operatorii de servicii similare pe baza de tehnologie alternativa nu au nici o sansa. Pot doar exista pe piata, dar nu pot face jocul pietei. Cand un operator de genul Romtelecom, FranceTelecom, DeutskeTelecom, BritishTelecom, AT&T stranuta (scad preturile, anunta noi servicii...etc) cei de talia RDS , ASTRAL, INES trag obloanele.

Romtelecom a pierdut enorm in Romania la nivel de clienti (persoane fizice), laudabil, a dat ocazia si altora sa se dezvolte, chiar era nevoie de concurenta, in fond a luat din clientii sai si a mai dat si pe la altii, putini stiu ca in lume, dupa anul 2000, acest soc s-a resimitit la nivelul companiilor de telecom, nu numai la noi si a fost cauzat tocmai de aparitia tehnologiilor alternative (VOIP, Internet, telefonie mobila la persoane fizice...etc). Pana in anul 2000, in America tot DIAL-up-ul era cel mai raspandit, abia prin 2002 a inceput sa se dezvolte ADSL-ul dupa ce ISDN-ul se dovedise a fi o idee moarta din fasa. Intre timp au aparut ASTRAL si RDS, aceste boutique-uri care s-au dezvoltat la inceput doar din servicii groaznic de scumpe oferite intreprinderilor, nicicum persoanelor fizice.

Asa cum RTC a pierdut clienti, nici o problema, se pare ca ii recastiga cu succes tocmai datorita concurentei incapabile sa se adapteze. RDS incearca sa se vanda de ani de zile, DeutskeTelecom a venit, s-a uitat..a plecat dupa luni de negocieri. De c eoare ?!  Astralul a fost mai norocos, s-a vandut la UPC ...si s-a vandut degeaba, tot un boutique de facut bani a ramas.

Parerea mea este sa incercati sa fiti mai obiectivi cand vorbiti despre servicii platite pe care dati banii, nu conteaza ce era acum X ani. O sa apara ADSL2, IP-TV, ne astepata ani in care vom beneficia de servicii si calitate despre care acum cativa ani nici nu ni le puteam imagina pentru Romania.

Ce a fost ... a fost ...

#147
holmes

holmes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,713
  • Înscris: 21.04.2004
mircea,nici macar nu-ti citesc al doilea post pt ca ai inceput cu aceleasi chestii ca in primul si este la fel de lung.
Nu ne spui nimic nou,si mai ales nu ne spui nimic nou despre adsl iptv.
Stim ca rtc a investit si crescut calitativ,dar aroganta se afla tot in curtea lor.Si se afla si in curtea clientilor/fanilor acestora de pe forum.Tu ne explici despre data center si despre calitate,eu am fost si sunt client rds si rtc atat ca pers juridica, cat si ca pers fizica.De asemenea sunt multi pe care-i stiu in situatia mea.Noi suntem cei care putem face comparatia.Aburelile cu PWHC nu ma intereseaza.Aia ii intereseaza pe investitorii din rtc.Sau pe clienti gen Petrom.
Este aici un destept care tot pronosticheaza falimentul rds,si tot o da cu clientii mari de la rtc.Cui ii pasa,domnilor?Atata timp cat pe partea de internet calitatea pentru mine se afla in terenul rds,pe partea de telefonie pt mine este aceeasi calitate(se aude la fel de bine si are acelasi uptime),iar costurile sunt cu mult mai mici la rds ghici unde-mi convine mai mult.Ah,da...scuze.Ma simt mult mai bine ca platesc mai mult la rtc daca investesc in datacentere tari.
Rtc a pornit cu preturi mari la internet,ca sa 'suga' din nou de la cei fara alternativa.Sunt destul de multi acestia.Intre timp se pregatesc pt ofensiva si micsoreaza preturile,se aliniaza trendului mondial si apar ofertele bune de la ei.Si am ajuns sa gandesc ca oriunde nu as avea acces la servicii rds,sau m-ar dezamagi calitativ acesta,as folosi ca alternativa servicii de internet de la rtc.Evolutia se vede,deci astept pt viitor imbunatatiri.

#148
ageofdark

ageofdark

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,815
  • Înscris: 18.06.2007
Toate firmele mari de acum au fost la inceput niste boutiqe-uri. Odata cu aparitia si dezvoltarea tehnologiilor alternative politicul la nivelul fiecarui stat capitalist s-a implicat in creearea concurentei. Si in Germania si in Franta, telecom-urile au pierdut clienti.
La noi, este greu sa rezisti unei oferte, in domeniul despre care scriem, cand salariul minim pe economie este 390 RON. Ganditi-va la o tanara familie, unde ambii sotiu lucreaza in invatamantul gimnazial, de exemplu, si au fiecare un salar de 510 RON/luna din care trebuie sa traiasca o luna si sa mai puna de o parte, etc, etc...
Calitatea este un criteriu inportant dar mai important este raportul calitate/pret... In fond, de la orcine ai cumpara internet faci tot acelasi lucru cu el. A opta pentru un anumit furnizor care este mai ieftin decat altul cu x lei, inseamna se faci o economie x lei/luna care inmultita cu 12 face y lei/an... Si pentru ca suntem in sezon, la un salariu de 51 Ron aceasta economie inseamna biletul de tren dus/intors la mare, de exemplu.....

#149
holmes

holmes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,713
  • Înscris: 21.04.2004

 ageofdark, on Jul 21 2007, 17:37, said:

Toate firmele mari de acum au fost la inceput niste boutiqe-uri. Odata cu aparitia si dezvoltarea tehnologiilor alternative politicul la nivelul fiecarui stat capitalist s-a implicat in creearea concurentei. Si in Germania si in Franta, telecom-urile au pierdut clienti.
La noi, este greu sa rezisti unei oferte, in domeniul despre care scriem, cand salariul minim pe economie este 390 RON. Ganditi-va la o tanara familie, unde ambii sotiu lucreaza in invatamantul gimnazial, de exemplu, si au fiecare un salar de 510 RON/luna din care trebuie sa traiasca o luna si sa mai puna de o parte, etc, etc...
Calitatea este un criteriu inportant dar mai important este raportul calitate/pret... In fond, de la orcine ai cumpara internet faci tot acelasi lucru cu el. A opta pentru un anumit furnizor care este mai ieftin decat altul cu x lei, inseamna se faci o economie x lei/luna care inmultita cu 12 face y lei/an... Si pentru ca suntem in sezon, la un salariu de 51 Ron aceasta economie inseamna biletul de tren dus/intors la mare, de exemplu.....


#150
holmes

holmes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,713
  • Înscris: 21.04.2004
Dar hai sa fim corecti si sa observam progresul facut de rtc la capitolul preturi.De la 55 centi pe minut cu UK cat era,de la peste 20-30euro abon de internet....acum sunt mult mai accesibili.Viteza mica la abonamentul minim nu ma ingrijoreaza,pentru ca evident va creste.Au scos si abonamente cu minute nelimitate in retea,desi cu o intarziere de vreo 10 ani...Eu incep sa vad cu alti ochi rtc din acest pct de vedere.

#151
ageofdark

ageofdark

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,815
  • Înscris: 18.06.2007

 holmes, on Jul 21 2007, 19:25, said:

Dar hai sa fim corecti si sa observam progresul facut de rtc la capitolul preturi.De la 55 centi pe minut cu UK cat era,de la peste 20-30euro abon de internet....acum sunt mult mai accesibili.Viteza mica la abonamentul minim nu ma ingrijoreaza,pentru ca evident va creste.Au scos si abonamente cu minute nelimitate in retea,desi cu o intarziere de vreo 10 ani...Eu incep sa vad cu alti ochi rtc din acest pct de vedere.

Sigur ca a evoluat! Si a evoluat in bine, de altfel nici nu prea avea incotro...
Dar nu puteam "slavi" RTC , dar nici "acuza" doar pentru ca aproximativ vreo 30 de ani a fost singurul in tara care oferea servicii de telefonie... Din punct de vedere istoric acum putem aprecia la o valoare apropiata de realitate, cam ce pagube a produs monopolul acesta  si cat de nociv este monopolul in orce domeniu de activitate...
(Sunt din Timisoara si la vreo 2-3 ani dupa revolutie, cand s-a pus problema privatizarii sau lichidarii Comtim-ului, toti angajatii acestuia si proprietarii firmelor capusa care castigau o gramada de bani de pe urma comtimului prezentau tot felul de "cataclisme alimentare" pentru Romania, care urmau sa se produca daca guvernul se lega de comtim... si... acesta a fost privatizat o parte, o alta parte lichidata si nu a murit nimeni de foame ) asta in paranteza....

#152
unchiujim

unchiujim

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,294
  • Înscris: 01.04.2007

 ageofdark, on Jul 21 2007, 19:46, said:

Sigur ca a evoluat! Si a evoluat in bine, de altfel nici nu prea avea incotro...
Dar nu puteam "slavi" RTC , dar nici "acuza" doar pentru ca aproximativ vreo 30 de ani a fost singurul in tara care oferea servicii de telefonie... Din punct de vedere istoric acum putem aprecia la o valoare apropiata de realitate, cam ce pagube a produs monopolul acesta  si cat de nociv este monopolul in orce domeniu de activitate...
(Sunt din Timisoara si la vreo 2-3 ani dupa revolutie, cand s-a pus problema privatizarii sau lichidarii Comtim-ului, toti angajatii acestuia si proprietarii firmelor capusa care castigau o gramada de bani de pe urma comtimului prezentau tot felul de "cataclisme alimentare" pentru Romania, care urmau sa se produca daca guvernul se lega de comtim... si... acesta a fost privatizat o parte, o alta parte lichidata si nu a murit nimeni de foame ) asta in paranteza....
de acord  dar o precizare: rtc are mai mult de 30 de ani,  initial au fost investitie americana cu mult inainte de cel de-al doilea razboi ,si pe vremea aceea tot monopol era dar era aerul mai respirabil lumea era civilizata noi eram respectati totusi ca romani in europa !scuze pt divagatii!

#153
mirceacr

mirceacr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 28.01.2006

 holmes, on Jul 21 2007, 17:32, said:

mircea,nici macar nu-ti citesc al doilea post pt ca ai inceput cu aceleasi chestii ca in primul si este la fel de lung.
Nu ne spui nimic nou,si mai ales nu ne spui nimic nou despre adsl iptv.
Stim ca rtc a investit si crescut calitativ,dar aroganta se afla tot in curtea lor.Si se afla si in curtea clientilor/fanilor acestora de pe forum.Tu ne explici despre data center si despre calitate,eu am fost si sunt client rds si rtc atat ca pers juridica, cat si ca pers fizica.De asemenea sunt multi pe care-i stiu in situatia mea.Noi suntem cei care putem face comparatia.Aburelile cu PWHC nu ma intereseaza.Aia ii intereseaza pe investitorii din rtc.Sau pe clienti gen Petrom.
Este aici un destept care tot pronosticheaza falimentul rds,si tot o da cu clientii mari de la rtc.Cui ii pasa,domnilor?Atata timp cat pe partea de internet calitatea pentru mine se afla in terenul rds,pe partea de telefonie pt mine este aceeasi calitate(se aude la fel de bine si are acelasi uptime),iar costurile sunt cu mult mai mici la rds ghici unde-mi convine mai mult.Ah,da...scuze.Ma simt mult mai bine ca platesc mai mult la rtc daca investesc in datacentere tari.
Rtc a pornit cu preturi mari la internet,ca sa 'suga' din nou de la cei fara alternativa.Sunt destul de multi acestia.Intre timp se pregatesc pt ofensiva si micsoreaza preturile,se aliniaza trendului mondial si apar ofertele bune de la ei.Si am ajuns sa gandesc ca oriunde nu as avea acces la servicii rds,sau m-ar dezamagi calitativ acesta,as folosi ca alternativa servicii de internet de la rtc.Evolutia se vede,deci astept pt viitor imbunatatiri.


Prietene, nu ma supar absolut deloc daca nu citesti ceea ce scriu, nici nu am pretentia aceasta, don't worry. Este doar propria mea parere, tu daca nu te obosesti sa citesti ceea ce am postat eu mi se pare foarte aiurea sa specifici acest lucru si chiar arogant...dar nu ma supar, nu am de gand sa lansez astfel de polemici, insa ia in calcul ca poate intereseaza pe altii, asadar incearca sa te abtii de la genul asta de comentarii. In plus esti liber sa optezi pentru ce operator vrei tu, in functie de cat de confotabil te simti tu, nici macar nu incercam sa dau cuiva un sfat ori sa-l indrum spre un anumit operator. Eu am povestit un pic dintr-o alta optica si experienta, dezamagit fiind de tonul discutiilor de pe forum si am explicat de ce unii operatori se pot detasa net fata de altii.

La primul post am dat exemplu un operator european care este furnizor de ADSL2 si IPTV, dat fiind profilul acestui operator am aratat ca Romtelecom dupa toate probabilitatile se indreapta spre oferirea de aceleasi solutii, totul fiind doar o intarziere in raport cu piata europeana, cauzata in principal de investitii, infrastructura management si controlul calitatii. Ulterior am aratat de ce Romtelecom este in avantaj fata de ceilalti operatori si am povestit despre faptul ca acest aspect este destul de previzibil.
Tu esti satisfacut de RDS, bravo, felicitari, nici nu am incercat sa te contrazic macar :). Eu nu am fost , dar nu am de gand sa spun de ce, argumente am gramezi :))

whish you luck !

#154
holmes

holmes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,713
  • Înscris: 21.04.2004
Prietene,mai citeste odata si vei vedea ca ti-am citit primul post,dar n-am avut rabdare pt al doilea care era la fel de lung si parea ca contine acelasi lucru.Nu,nu am fost arogant,pt ca nu am de ce.Daca ti s-a parut ca sunt,poate am formulat eu prost.
Eu inteleg ce ai spus si ai dreptate.Din acele puncte de vedere rtc are un avantaj.Dar din punct de vedere al tehnologiei are dezavantaj,adsl fiind inferior fttb-ului.Din toate punctele de vedere.Ah,da,poate unii spun ca adsl este mai ieftin de implementat.Dar asta nu se vede comparand ofertele.
Doar punctam ca in timp ce ne bucuram ca rtc investeste in mega-datacentere pe banii nostri,altii investesc si ei in alte directii care poate le simtim mai repede si mai bine ca utilizatori.RDS si-a construit de la 0 o retea nationala de fibra optica,care functioneaza destul de bine.
Concluzia mea: rtc sa se miste mai repede.Toti asteptam oferte adsl2 si iptv,macar pentru a avea alternative.Toti operatorii investesc,si cei mici,si cei mari.Dar atata timp cat cei mici au oferte mai bune,cat pe infrastructura rtc au fost operatori alternativi care ofereau adsl serios inainte de chiar rtc,trebuie sa tinem sus pretentiile pt cel mare care incepe doar sa sune bine ca oferte.

Ontopic: cam cat ar costa ip-tv la rtc daca s-ar lansa....un pachet net-tel-iptv decent la 30 de euro ar fi tentant,desi se poate si mai ieftin.Dar cred ca la 30 de euro deja ar avea succes.

#155
Alexxfl

Alexxfl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,544
  • Înscris: 04.02.2006

 holmes, on Jul 22 2007, 03:54, said:

Concluzia mea: rtc sa se miste mai repede.Toti asteptam oferte adsl2 si iptv,macar pentru a avea alternative.Toti operatorii investesc,si cei mici,si cei mari.Dar atata timp cat cei mici au oferte mai bune,cat pe infrastructura rtc au fost operatori alternativi care ofereau adsl serios inainte de chiar rtc,trebuie sa tinem sus pretentiile pt cel mare care incepe doar sa sune bine ca oferte.

Ontopic: cam cat ar costa ip-tv la rtc daca s-ar lansa....un pachet net-tel-iptv decent la 30 de euro ar fi tentant,desi se poate si mai ieftin.Dar cred ca la 30 de euro deja ar avea succes.
Multi ar vrea sa se miste repede, dar ... ramanem cu dorinta din pacate :(

Iar 30 de euro, pt. 3-play, e muuuuult

#156
mirceacr

mirceacr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 28.01.2006

 holmes, on Jul 22 2007, 02:54, said:

Prietene,mai citeste odata si vei vedea ca ti-am citit primul post,dar n-am avut rabdare pt al doilea care era la fel de lung si parea ca contine acelasi lucru.Nu,nu am fost arogant,pt ca nu am de ce.Daca ti s-a parut ca sunt,poate am formulat eu prost.
Eu inteleg ce ai spus si ai dreptate.Din acele puncte de vedere rtc are un avantaj.Dar din punct de vedere al tehnologiei are dezavantaj,adsl fiind inferior fttb-ului.Din toate punctele de vedere.Ah,da,poate unii spun ca adsl este mai ieftin de implementat.Dar asta nu se vede comparand ofertele.
Doar punctam ca in timp ce ne bucuram ca rtc investeste in mega-datacentere pe banii nostri,altii investesc si ei in alte directii care poate le simtim mai repede si mai bine ca utilizatori.RDS si-a construit de la 0 o retea nationala de fibra optica,care functioneaza destul de bine.
Concluzia mea: rtc sa se miste mai repede.Toti asteptam oferte adsl2 si iptv,macar pentru a avea alternative.Toti operatorii investesc,si cei mici,si cei mari.Dar atata timp cat cei mici au oferte mai bune,cat pe infrastructura rtc au fost operatori alternativi care ofereau adsl serios inainte de chiar rtc,trebuie sa tinem sus pretentiile pt cel mare care incepe doar sa sune bine ca oferte.

Ontopic: cam cat ar costa ip-tv la rtc daca s-ar lansa....un pachet net-tel-iptv decent la 30 de euro ar fi tentant,desi se poate si mai ieftin.Dar cred ca la 30 de euro deja ar avea succes.


OK prietene....

Asta sper si eu, sa se miste mai repede. Cred ca ADSL2 este pe vine, opinia mea este ca infrastructura ei o au deja, doar ca inca nu au lansat efectiv pachetele. Cred de asemenea ca mai au de lucru la partea de broadband.

Avand in vedere ca acum un abonament decent de Voce + net costa cam 20 de EURO la ei...cred ca varianta de triplay pare plauzibila la 30 de EUR , in fond cam asta este pretul de acum la televiziunea clasica: 10 eur...

#157
ageofdark

ageofdark

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,815
  • Înscris: 18.06.2007
Este prematur sa vorbim de un eventual pret de 30 euro +TVA pentru cele 3 servicii... Deutsche Telekom ofera deja aceste servicii, iar cel mai mic abonament este de 35Euro +TVA la care iti mai da 120minute gratis in retea...
Ieftina nu cred ca va fi oferta RTC la toate cele 3 servicii, cum de altfel nu cred ca vor dubla banda la internet in toamana fara sa mareasca abonamentele...
RTC mai are mult de lucru la reteaua din estul si sudul tarii care nu a mai suferit o "renovare" de prin anii '80... RTC-ul se pregateste in urmatorii doi ani sa investeasca ~200 milioane euro in infrastructura, probabil atunci va oferii toate cele 3 servicii ....
(In paranteza vreu sa spun ca UPC, de la intrarea pe piata romaneasca a investit ~650 milioane$ in infrastructura si tot au probleme nerezolvate...)

#158
Alexxfl

Alexxfl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,544
  • Înscris: 04.02.2006
[quote name='mirceacr' post='3131727' date='Jul 22 2007, 12:56']OK prietene....

Asta sper si eu, sa se miste mai repede. Cred ca ADSL2 este pe vine, opinia mea este ca infrastructura ei o au deja, doar ca inca nu au lansat efectiv pachetele. Cred de asemenea ca mai au de lucru la partea de broadband.

Avand in vedere ca acum un abonament decent de Voce + net costa cam 20 de EURO la ei...cred ca varianta de triplay pare plauzibila la 30 de EUR , in fond cam asta este pretul de acum la televiziunea clasica: 10 eur...[/quote]


[quote name='ageofdark' post='3131810' date='Jul 22 2007, 13:17']Este prematur sa vorbim de un eventual pret de 30 euro +TVA pentru cele 3 servicii... Deutsche Telekom ofera deja aceste servicii, iar cel mai mic abonament este de 35Euro +TVA la care iti mai da 120minute gratis in retea...
Ieftina nu cred ca va fi oferta RTC la toate cele 3 servicii, cum de altfel nu cred ca vor dubla banda la internet in toamana fara sa mareasca abonamentele...
RTC mai are mult de lucru la reteaua din estul si sudul tarii care nu a mai suferit o "renovare" de prin anii '80... RTC-ul se pregateste in urmatorii doi ani sa investeasca ~200 milioane euro in infrastructura, probabil atunci va oferii toate cele 3 servicii ....
(In paranteza vreu sa spun ca UPC, de la intrarea pe piata romaneasca a investit ~650 milioane$ in infrastructura si tot au probleme nerezolvate...)[/quote]
Voi traiti in romania cu un salariu intre minim si mediu? Pentru ca altfel cum poti afirma ca serviciul va costa minim 30 de euro, cand in vest, la salariile lor, atata costa un serviciu 3play, in timp ce in asia e ceva mai ieftin. Cat despre mariri de banda, eu astept si un pret de 15 euro cu tva inclus pentru net si voce, ca doar se poate ;)

p.s. ... o scurta privire la costurile adsl:
[quote name='"http://www.dslprime.com/News_Articles/news_articles.htm"']This is the first time I’ve been able to get a real world price on the entire network. The $48 Alcatel/Foxconn bid in Taiwan I previously reported was for DSLAM + modem ...[/quote]

#159
ageofdark

ageofdark

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,815
  • Înscris: 18.06.2007

 Alexxfl, on Jul 22 2007, 14:04, said:

Voi traiti in romania cu un salariu intre minim si mediu? Pentru ca altfel cum poti afirma ca serviciul va costa minim 30 de euro, cand in vest, la salariile lor, atata costa un serviciu 3play, in timp ce in asia e ceva mai ieftin. Cat despre mariri de banda, eu astept si un pret de 15 euro cu tva inclus pentru net si voce, ca doar se poate ;)

p.s. ... o scurta privire la costurile adsl:

uitate la oferta, care nu include IPTV... http://www.t-home.de...eSRC=telekom.de
ca sa nu mai vorbim de cat e salarul minim (390ron) si salariul mediu (850ron)....
Cand lucrezi ca profesor, medic stagiar, functionar public, etc si ai un salar de 550Ron/luna, nu stiu cat de incantat esti sa mai dai sa zicem 30euro pentru telefon+net+IPTV... Doar daca iti platesc utilitatile tata si cu mama.... cei care castiga peste 700 de euro/luna lucreaza 10-12 ore/zi, iar cand ajung acasa nu mai au chef de IPTV, download pe internet sau convorbiri gratis la telefon....

Edited by ageofdark, 22 July 2007 - 13:21.


#160
Alexxfl

Alexxfl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,544
  • Înscris: 04.02.2006

 ageofdark, on Jul 22 2007, 14:16, said:

uitate la oferta, care nu include IPTV... http://www.t-home.de...eSRC=telekom.de
ca sa nu mai vorbim de cat e salarul minim (390ron) si salariul mediu (850ron)....
Cand lucrezi ca profesor, medic stagiar, functionar public, etc si ai un salar de 550Ron/luna, nu stiu cat de incantat esti sa mai dai sa zicem 30euro pentru telefon+net+IPTV... Doar daca iti platesc utilitatile tata si cu mama.... cei care castiga peste 700 de euro/luna lucreaza 10-12 ore/zi, iar cand ajung acasa nu mai au chef de IPTV, download pe internet sau convorbiri gratis la telefon....
deobicei eu ma uit aicea:
http://www.orange.fr...t...spx?id=6777
http://www.productsa...CON-TOTAL-BB-R1 (bt vision, ip-tv e moka)
http://adsl.free.fr/#

ca sa nu mai spunem ca germania e scumpa la net, si ca ei au alte salarii

#161
ageofdark

ageofdark

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,815
  • Înscris: 18.06.2007

 Alexxfl, on Jul 22 2007, 14:43, said:

deobicei eu ma uit aicea:
http://www.orange.fr...t...spx?id=6777
http://www.productsa...CON-TOTAL-BB-R1 (bt vision, ip-tv e moka)
http://adsl.free.fr/#

ca sa nu mai spunem ca germania e scumpa la net, si ca ei au alte salarii

Da! Trebuie sa recunosc ca ai dreptate, mai ales ca la noi pensia minima din toamna acestui an va fi de "800euro/luna".
Glumesc desigur.
Nu preturile sunt problema, ci salariile... Daca stai sa socotesti ca trebuie sa platesti :telefonul, internetul, TV, chiria/impozitul, alimentele, transportul la serviciu, medicamente, rata la masina/locuinta, etc... este cam scump...
Daca pui doar individual TV+Net+Telefon fara a adauga si celelalte cheltuieli lunare este super ieftin, super OK, etc... si sunt deacord cu tine...

Edited by ageofdark, 22 July 2007 - 13:58.


#162
kid0ro

kid0ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 12.12.2006

 ageofdark, on Jul 22 2007, 13:17, said:

Este prematur sa vorbim de un eventual pret de 30 euro +TVA pentru cele 3 servicii... Deutsche Telekom ofera deja aceste servicii, iar cel mai mic abonament este de 35Euro +TVA la care iti mai da 120minute gratis in retea...
Ieftina nu cred ca va fi oferta RTC la toate cele 3 servicii, cum de altfel nu cred ca vor dubla banda la internet in toamana fara sa mareasca abonamentele...
RTC mai are mult de lucru la reteaua din estul si sudul tarii care nu a mai suferit o "renovare" de prin anii '80... RTC-ul se pregateste in urmatorii doi ani sa investeasca ~200 milioane euro in infrastructura, probabil atunci va oferii toate cele 3 servicii ....
(In paranteza vreu sa spun ca UPC, de la intrarea pe piata romaneasca a investit ~650 milioane$ in infrastructura si tot au probleme nerezolvate...)
Esti putin cam pesimist,eu cred ca preturile nu ar avea un motiv sa difere foarte mult de dolce, iar comparatia cu deutsche telekom este un pic deplasata, tinand cont de tarile in care cele doua companii activeaza.Vezi diferenta intre conf nelim si similarul de la D.T.
200 de mil insfrastructura sunt pe anu asta, investitia de la privatizare(cam deodata cu intrare upc pe piata) pana acuma a fost de 1.5 miliarde,in conditiile in care rtc a inceput sa intinda fibra otica din anii 90 iar upc in 650 mil a investit si in fibra.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate