Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 "enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!
 La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)
 Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 

Windows 8 = Esti urmarit permanent !

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
29 replies to this topic

#1
fux

fux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 728
  • Înscris: 23.02.2010
Microsoft verifica toate aplicatiile instalate pe PC-urile cu Windows 8.  Posted Image


   Nu instala nimic fara licenta daca ai Windows 8. Esti urmarit permanent !!! Posted Image



Se pare ca intimitatea online este un lucru al trecutului, intrucat utilizatorii de Windows 8 nu vor mai putea sa instaleze nimic pe un computer personal fara ca Microsoft sa nu stie despre asta. Este vorba despre o tehnologie numita SmartScreen, care aduna informatii despre toate aplicatiile instalate de utilizator si le trimite catre server pentru analiza.

Conform a1.ro, descoperirea a fost facuta de Nadim Kobeissi, un programator canadian independent, iar Microsoft sustine ca aceasta componenta a noului sistem de operare este acolo pentru a proteja utilizatorii de malware. Din pacate insa, aceasta afirmatie nu pare sa fie valabila, intrucat SmartScreen porneste doar dupa ce aplicatiile sunt instalate si pot deja incepe sa faca rau sistemului.
Cea mai interesanta teorie este ca Microsoft poate sa verifice daca software-ul instalat pe un computer cu Windows 8 este licentiat, iar in caz contrar poate sa anunte autoritatile despre utilizarea de aplicatii piratate. Oricare ar fi situatia, incercati intotdeauna sa va feriti de a instala aplicatii obtinute in mod ilegal pe Windows 8. Avand in vedere cate proiecte Open Source exista in zilele noastre, este aproape imposibil sa nu existe echivalente gratuite.

Sursa: http://playtech.ro/2...e-cu-windows-8/

Deci intreb si eu, Ce e mizeria asta din Windows 8 ? Posted Image   Am cumparat licenta de Windows 8. De ce trebuie Microsoft & co sa stie ce programe am instalate si ce fac eu pe calculatorul personal ? De unde stiu eu ca daca trimite windows-ul 8 o lista cu programele instalate nu mai trimite si ID unic, IP-ul, coordonatele geografice, adresa mea de mail, parolele, conturile bancare, si orice alta informatie personala  ? E legal asa ceva ?  Vad ca nu mai exista limite in a controla orice rahat din viata oamenilor. Posted Image

In cazul acesta ma duc in fata sediului Microsoft din Romania si ma pish si dau foc  la factura si licenta cu Windows 8 si trec la alt sistem de operare ce nu isi spioneaza utilizatorul ca un veritabil trojan sau virus.   Posted Image

MICRO$OFT , nu ti-am platit $ pentru a fi urmarit.  Din partea mea ... multa Posted Image


Pentru aia fara creier care tipa ca nu-i intereseaza cine si cum se uita in kurul lor, exista cateva explicatii despre  "serious privacy problem" aici:

http://log.nadim.cc/?p=78

Edited by fux, 01 September 2012 - 02:29.


#2
Nemesis-

Nemesis-

    Zeitsă

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,253
  • Înscris: 23.05.2011
pe acel blog scrie ca poti dezactiva "aplicatia".

Si nu cred ca rolul ei este sa pescuiasca pe cei ce folosesc software piratat.
In US moda FBI e acum sa monitorizeze traficul direct prin ISP pt activitate de gen torrent, si apoi sa selecteze cativa fraieri la intamplare pe care ii storc de bani pt piraterie.

Daca vrei intradevar sa te protejezi de ei, tot ce poti sa faci este sa folosesti aplicatii care realizeaza conexiuni securizate atunci cand fac download (SSL).

#3
whitewizard

whitewizard

    Softpedist pana la moarte!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,070
  • Înscris: 07.05.2006

View Postfux, on 01 septembrie 2012 - 02:22, said:

Microsoft verifica toate aplicatiile instalate pe PC-urile cu Windows 8.  Posted Image

http://log.nadim.cc/?p=78
Si daca nu esti legat la net,ce mai spioneaza?Posted ImageSe poate dezactiva momentan si daca nu, vor apare patch-uri care vor sti sa dezactiveze aplicatia si sa stearga din radacina cu tot cu registry,fi mai optimist,possibilities are endless!Nici eu nu as cumpara Win 8 cu asa ceva,seamana cu Windows genuine advantage.Posted Image

Edited by whitewizard, 01 September 2012 - 04:22.


#4
fux

fux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 728
  • Înscris: 23.02.2010

View PostNemesis-, on 01 septembrie 2012 - 02:50, said:

pe acel blog scrie ca poti dezactiva "aplicatia".

Si nu cred ca rolul ei este sa pescuiasca pe cei ce folosesc software piratat.
In US moda FBI e acum sa monitorizeze traficul direct prin ISP pt activitate de gen torrent, si apoi sa selecteze cativa fraieri la intamplare pe care ii storc de bani pt piraterie.

Daca vrei intradevar sa te protejezi de ei, tot ce poti sa faci este sa folosesti aplicatii care realizeaza conexiuni securizate atunci cand fac download (SSL).


Normal ca poti dezactiva, iti pui un firewall care sa blocheze si sa te intrebe orice miscare si tot il blochezi. Dar 99 % din utilizatori nici macar nu stiu ce este aia firewall, darminte sa-l mai instaleze sau configureze corect ?  

Dar nu asta e problema. Si nici daca instalezi sau nu aplicatii ilegale pe calculatorul personal de acasa.

Problema este ca nu te anunta despre informatiile private, personale care pleaca din calculatorul tau si nici nu te intreaba daca esti de acord sau nu cu asa ceva.


MAI PE SCURT, TU NU STII CE INFORMATII PLEACA, CAND PLEACA, LA CINE AJUNGE SI CUM VOR FI FOLOSITE SI DE CATRE CINE INFORMATIILE TALE PERSONALE.

Si nu mi se pare deloc normal ca un produs ce se presupune ca este legitim si legal, pe care il platesti... pur si simplu sa te spioneze pe banii tai. (nu ca nu ar exista deja atatea cazuri in viata de zi cu zi, incepand cu inregistrarile telefonice si terminand cu urmarirea activitatilor online.)

Si daca tot ai vorbit despre FBI, fi sigur ca abia asteapta ca  Micro$oft sa le ofere  pe tava o mare baza de date cu:
- IP-ul tau
- locatia ta geografica
- ID-ul unic al calculatorului folosit
- configuratia calculatorului
- programele instalate in calculator  
+ nu e exclus si alte date personale ca de exemplu email-ul.


Asta ca nu mentionez faptul ca chiar daca sa zicem instalezi un program ilegal, descarcat de pe internet prin 10 proxy-uri, 10 VPN-uri si inca alte 10 instante TOR criptate, chipurile sa nu fi depistat de catre ISP si de catre FBI, sau pur si simplu de pe o memorie USB, ei bine are grija Windows 8 sa ii informeze prin aceasta metoda. Posted Image  

Putem zice ca cercul e complet.

- ISP te monitorizeaza si spioneaza orice miscare faci pe web.
- Google, Yahoo, Facebook etc toti  salveaza cookies si culeg tone de informatii despre tine (adresa de mail, ip, locatia, activitatea de pe internet, profilul tau, de cate ori tragi un part etc)
-  Sistemul de operare a intrat si el in joc trimitand informatii personale la o terta parte, fara sa te intrebe nimic de sanatate si fara ca tu utilizator sa ai vre-un control.

Beton, viitorul suna bine, chiar foarte bine pentrun unii baieti destepti.  Posted Image

Bineinteles, nu e deloc exclus ca la un moment dat cand i se scoala la Micro$oft, sa apara pe milioane de calculatoare cu Windows 8 instalat mesajul:

" uTorrent is known malware — unable to install”   Posted Image

Edited by fux, 01 September 2012 - 04:52.


#5
umilu

umilu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 342
  • Înscris: 04.02.2012
Treci pe Linux si ai scapat de spionul Micromoft.

Dincolo de Micromoft mai ai pe urmatorii care te spioneaza:
Apple - orice miscare faci pe telefon, locatia pe unde umbli, bornele Wifi la care te conectezi . :D
Google - orice faci pe telefon (parole, documente and shit), orice faci pe browser :site-uri, timpul cat stai, pe unde misti mouse-ul pe pagina :D
Yahoo - idem tot ce cauti
Multumita sistemului permisiv Android, orice aplicatie noua aparuta cu suficient Kandy-eye poate sa capete drepturi pe care nici macar utilizatorul nu le cunoaste.

Cel mai mare pericol este utilizatorul inconstient + trendul de a-l arunca pe utilizator in pagini nesfarsite cu limbaj pretentios in End User Licence Agreement (EULA) astfel incat omul sa nu aiba nici un chef sa le citeasca si sa dea accept la inceput la branduri cunoscute (micromoft, google, yahoo, apple) iar mai apoi o data obiceiul impamantenit la orice aplicatie adusa si instalata.

Moartea ratiunii (naste monstrii) aduce bani si informatii in IT.

Uitai sa mentionez pe dragii de la Facebook si Tweeter care consulta pulsul societatii si fac bani din "serviciul gratuit" oferit, si carora toti le povestesc ce le trece prin cap, ce au mai facut, ce planuri au, ce prieteni au etc....

#6
rasistu

rasistu

    Troll

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,715
  • Înscris: 20.03.2011
sunt convins ca si androidul trimite date...

#7
Craisty

Craisty

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 109
  • Înscris: 25.08.2012
Ca sa nu mai fiti urmariti, dezactivati SmartScreen.(cam asta am inteles din articol)
http://nib.ro/08/25/...-in-calculator/

#8
LensFlare

LensFlare

    Tin Foil Mask Society

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,763
  • Înscris: 09.05.2005
Tocmai ai descoperit apa calda Posted Image. Teoria conspiratiei... Te urmareste M$ cand te uiti la pr0n si iti posteaza pe Facebook sa te faca de rahat, asta e scopul. M$ ar trebui sa fie ultima grija a ta, Google te urmareste de mult mai mult timp si mult mai agresiv Posted Image

View Postfux, on 01 septembrie 2012 - 02:22, said:

Am cumparat licenta de Windows 8. De ce trebuie Microsoft & co sa stie ce programe am instalate si ce fac eu pe calculatorul personal ?

Ma mir cum ai cumparat tu licenta de Windows 8 din moment ce nici nu s-a lansat Posted Image

Edited by LensFlare, 01 September 2012 - 07:36.


#9
Morphinus

Morphinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,887
  • Înscris: 29.09.2010
Si pe marea majoritate a blogurilor de specialitate au aparut articole de acest gen.
Informatia este relativ veche.

Edited by Morphinus, 01 September 2012 - 07:52.


#10
Cris_V

Cris_V

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 464
  • Înscris: 19.08.2012
Interesant este faptul ca nimeni din cei ce au comentat pana acum acest subiect nu si-au pus intrebarea daca in spatele acestor "informatii sigure" facute de nu stiu ce mare specialist in inginerie inversa sau tehnici de securitate IT nu se ascund, de fapt, niste mari interese de alta natura. Si sunt multe de acest gen si multi interesati. Periodic, de nu stiu cati ani de zile incoace, tot apare cate o astfel de alarma "din surse sigure" care, pana in final, se dovedeste doar apa de ploaie. Nu ca tehnologia respectiva (Smart Screen) n-ar exista si nu ar fi aplicata dar, lucrurile sunt prezentate de asa natura incat sa se inteleaga altceva.Tehnici de manipulare. Pentru ca tocmai intrasem pe pagina indicata de colegul Craisty, de unde citez: " SmartScreen îi transmite lui Microsoft datele de identificare ale acesteia și, în cazul în care este detectată o neregulă, raportează o eroare și blochează automat procesul de instalare." am facut o proba. Am instalat tocmai aplicatia lor cea mai valoroasa -  Office (in cazul de fata 2010) obtinuta pe cai ilegale si am si activat-o prin niste mijloace nu tocmai "ortodoxe". Rezultatul presupun ca-l intuiti cu totii: nici un fel de blocare. Nici la instalare si nici la activare. In rest, aspectul privitor la presupunerea unora ca s-ar transmite si date personale, nici macar nu vreau sa-l comentez.



Edited by Cris_V, 01 September 2012 - 08:11.


#11
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
BUNA DIMINEATA!

Nu e chestie de windows 8, imi aduc aminte de o discutie perfect similara la XP (lucru confirmat de faptul ca de curind s-a instalat cu updateurile si un update de Skype, doar asa ca l-a cumparat microsoft).

Oricum la iOS (iphone, ipad, ipod touch) nu numai ca stiu ce ai instalat dar tu nu ai permisiuni sa instalezi/dezinstalezi programe. Chiar m-a distrat ca a aparut la un moment dat prin presa ca "buhuhu Apple poate sa-ti stearga din aplicatii fara acordul tau". Mare chestie, Apple e de fapt administratorul nu tu, tu ai niste drepturi foarte restrinse, normal ca ei pot orice, de la instalat dezinstalat programe la blocat complet aparatul.

#12
adsbn

adsbn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 21.01.2012
Tehnologia Smart Screen face parte din browserul Internet Explorer in Windows 7. Ca un fost utilizator Windows 7, retin ca eram atentionat atunci cand vizitam un site web periculos si la randul meu puteam reporta siteurile banuite de mine ca fiind periculoase.

#13
Ann0nyym0us

Ann0nyym0us

    Arrogant bastard

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,415
  • Înscris: 15.12.2009

View Postfux, on 01 septembrie 2012 - 04:22, said:

Normal ca poti dezactiva, iti pui un firewall care sa blocheze si sa te intrebe orice miscare si tot il blochezi. Dar 99 % din utilizatori nici macar nu stiu ce este aia firewall, darminte sa-l mai instaleze sau configureze corect ?

Mi se pare o aberatie grosolana. Faptul ca nu stii nu te scapa de vina. Invata, ca nu e chiar atat de greu, daca chiar tii la "siguranta" datelor tale si la intimitatea a ceea ce faci pe net.

Sau si mai simplu:

View Postumilu, on 01 septembrie 2012 - 06:56, said:

Treci pe Linux si ai scapat de spionul Micromoft.

View PostLensFlare, on 01 septembrie 2012 - 07:28, said:

Ma mir cum ai cumparat tu licenta de Windows 8 din moment ce nici nu s-a lansat Posted Image

Eu cand iti ziceam ca el e smecher, dar tu nu... batman, batman Posted Image

#14
alexa32

alexa32

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,293
  • Înscris: 12.08.2006

View Postrasistu, on 01 septembrie 2012 - 07:05, said:

sunt convins ca si androidul trimite date...
La greu,d'aia e si free ;)

#15
bogdan_z

bogdan_z

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,333
  • Înscris: 14.01.2012
Atunci nu instalati windows 8.. ;)

#16
Getodacul

Getodacul

    ±

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,863
  • Înscris: 03.03.2004
Lumea cand nu cunoaste toate amanuntele despre ceva presupune tot felul de lucruri S.F. Cu o minima protectie puteti evita toata paranoia asta, daca va dori cineva cu adevarat sa afle amanunte despre o persoana, va afla. Aia de la Microsoft nu-s atat de tampiti sa te supravegheze pe fata, era clar ca se va afla despre micul lor programel. Sunt metode mult mai discrete si mai invizibile de a colecta informatii, nu e nevoie sa vii cu berbecul sa darami zidul.

#17
tavitu

tavitu

    Minune: HE a început să emită facturile!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,598
  • Înscris: 16.02.2009
Read first the whole story from a trustworthy and informed source, not a a1.ro and a blog that cites a1.ro as a "reliable source" for IT news.

And if you want to panic read this.

#18
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,537
  • Înscris: 30.10.2003
... sau poate sa te doara in cur daca ei stiu:

- IP-ul tau
- locatia ta geografica
- ID-ul unic al calculatorului folosit
- configuratia calculatorului
- programele instalate in calculator  
+ nu e exclus si alte date personale ca de exemplu email-ul.




Btw, ati incercat sa citit mailurile unor necunoscuti? Sunt atat de plictisitoare!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate