Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Insulele Maldive (OLD topic)

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
1488 replies to this topic

#1333
darksun

darksun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 01.07.2005
In tarile bananiere (Maldives included) nu ai treaba.Posted Image

#1334
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009
Va imaginati ca in filmele cu Rambo venind politistii cu barcile pe apa ca sa aresteze "piratul" dintr-un resort?

Attached Files

  • Attached File  58.jpg   131.56K   11 downloads


#1335
M__Mircea

M__Mircea

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 24.04.2016
Salut,

Cum la mijlocul lunii aprilie am petrecut o vacanta de o saptamana in Maldive, m-am gandit sa scriu aici cateva impresii si informatii care ar putea fi utile pentru cei care doresc sa ajunga candva acolo:

BUGETUL

Am cautat optiuni astfel incat sa ne incadram in maxim 3000€ cu totul (zbor international, transferuri, cazare 7 nopti, all inclusive,  alte cheltuieli, toate taxele incluse)

ZBORUL

Am decis sa profitam de oferta Fly Dubai din septembrie 2017 pentru ruta Bucuresti - Maldive la 370€ dus-intors .  Dupa cum probabil stiti,  compania  a anuntat ulterior ca renunta la ruta Dubai - Maldive, asa ca am fost rerutati in mod gratuit pe un zbor Emirates.

Prin urmare, segmentul Bucuresti - Dubai l-am avut cu FlyDubai, iar segmentul Dubai - Maldive cu Emirates.  Bineinteles, conexiunea in Dubai a fost garantata de catre companiile aeriene, iar bagajele de cala le-am ridicat direct la destinatia finala.

La dus am avut ocazia sa zburam cu Fly Dubai cu un Boeing 737 Max nou nout, care a aratat impecabil. Totusi, desi avionul Emirates nu era nou precum cel de la Fly Dubai, scaunele de la Economy ni s-au parut fotolii pe langa cele de la compania low cost.  Desigur, la Fly Dubai mancarea si entertainingul au fost contra cost (desi pe zborul de intoarcere, acesta din urma nu a prea functionat).

Cum pentru noi aterizarea si decolarea din Male sunt o experienta in sine (cu atat mai mult, cu cat transferul nostru nu era cu hidroavion, ci cu barca rapida), nu am vrut sa riscam sa 'ne trezim' pe locurile din mijloc, asa ca pe zborul Emirates am rezervat din timp locuri la geam atat la dus, cat si la intors.  Privelistea a meritat din plin.

De retinut este si ca Fly Dubai are baza la Terminalul 2 in Dubai, care este micut si inghesuit.  A fost nevoie sa ne transferam intre T2 si T3 (de unde zboara Emirates).

Cum noi locuim in Cluj, daca nu am fi apucat sa rezervam zborul Fly Dubai din Bucuresti, aproape sigur am fi profitat de oferta Turkish la 570€ si am fi zburat de acasa. Diferenta de pret nu este atat de mare cand se aduna toate cheltuielile (am mai avut de platit zborul intern Cluj - Bucuresti - Cluj, plus cate o noapte de cazare in Bucuresti, langa aeroport), iar timpul si oboseala economisite - consideram noi - merita o mica diferenta de pret.


IN AEROPORT

Cu formalitatile vamale totul a mers relativ repede. Inainte trebuie completat un formular de imigrare pe care il gasiti acolo cu cateva detalii (unde ne cazam, cat stam etc). Pe urma ne-am pus la coada cu formularul completat si cu pasaportul pregatit.

Am citit pe net (si la fel ne-au spus si de la agentie) ca ar trebui sa primim inapoi o parte din formular, pe care trebuie sa o pastram cu grija si sa o prezentam la iesirea din tara. Nu stiu daca s-a schimbat ceva intre timp, dar in cazul nostru formularul a fost scanat si a ramas integral la ei, iar la intoarcere nu ne-au intrebat nimic de el. Doar ni s-au pus pe pasaport cele doua stampile clasice, de intrare si de iesire din tara. Si cam asta a fost tot.

Resortul nostru a avut un counter la iesirea din aeroport, unde am fost si asteptati de un reprezentant al hotelului. Acesta ne-a preluat bagajele si de acolo am plecat la barca de viteza. Totul a fost extrem de simplu si de rapid.


VREMEA

Am ales aprilie (final de sezon uscat), cand ploua - in general - mai mult decat in ianuarie - martie, dar nu la fel de mult ca si in lunile din sezonul ploios. Am comparat preturile si intr-adevar au fost mai bune decat pentru un sejur in decembrie - martie.

Am prins ploi in general noaptea si de vreo doua ori si peste zi (acestea din urma au durat cam una - doua ore). Am avut parte si de cer senin, si cu nori (dar care, datorita caldurii excesive, au fost intotdeauna bineveniti). Maldive arata insa magic atunci cand iese soarele!

Daca mai ajungem candva pe acolo, o sa luam in calcul probabil si o luna din sezonul ploios (probabil iulie).


CAZAREA

Am cautat destul de mult un resort la preturi  decente.  Am cerut oferte si de la agentiile de la noi specializate pe destinatii exotice, dar si de la agentii din Germania sau din UK.  Am mers in cele din urma cu Purely Maldives (multumesc pentru recomandare) si am ales resortul Olhuveli Beach & Spa.  Din pacate preturile la agentiile de la noi au fost binisor mai mari (cu circa 500€ in plus).

Noi am platit 2000 de lire, total pentru 7 nopti, 2 pers, Deluxe Room (cea mai basic camera), all inclusive, transfer cu barca si toate taxele incluse. Avansul a fost mic (200 de lire), iar restul l-am platit cu circa 30 de zile inainte de vacanta.

Cel mai mic pret pentru perioada noastra pentru Olhuveli a fost 1750 lire via TravelBag, dar aici trebuia platita toata suma in momentul rezervarii.

Tot pe la 2000 de lire au ajuns si Meeru si Kuredu (tot cu A.I.),  dar , desi aveam posibilitatea sa schimbam resortul, in cele din urma am decis sa ramanem cu Olhuveli.

Bineinteles, in perioada de cautari am gasit resorturi chiar si la 1500 lire, dar nu indeplineau alte cerinte pe care le doream pentru vacanta noastra (laguna mare, house reef, review-uri foarte bune etc).

Asteptarile ne-au fost intrunite si nu am avut surprize neplacute: se putea face o poza de wallpaper cam de oriunde de pe insula, curatenia atat in camera cat si in resort a fost exemplara, iar  personalul a fost extrem de amabil si de prietenos. As zice ca insula este de marime medie (700 m lungime cu 100 latime): nu este foarte micuta, dar nici cat Sun, Meeru ori Kuredu.

Un lucru interesant remarcat de prietenii nostri: desi insula este relativ aglomerata, cu multe camere (tocmai au mai construit cateva), ea pare aproape pustie. Nu am fi zis ca sunt atat de multi turisti pe insula, daca nu i-am fi intalnit in timpul meselor la restaurant...


ALL INCLUSIVE-UL

Si aici pachetul A.I. a venit cu unele mici 'bonusuri'. Pe langa cele trei mese, snacks-uri, selectii de bauturi, mai erau incluse si o excursie la alegere, lectie de snorkeling, lectie de wind surf, folosirea gratuita a caiacelor, 15 minute de Jet Ski, echipament gratuit de snorkel, tenis, badminton, 15 minute de masaj, minibarul din camera samd.

Nu avem reprosuri pe partea asta, dar nici nu suntem prea pretentiosi. Mancarea a fost diversificata si cocktail-urile bune.


AGENTIA

Cei de la Purely Maldives au fost foarte ok: mi-au dat 'o tona' de informatii utile, m-au ajutat cu compararea resorturilor, Richard mi-a facut un price match la o oferta mai buna gasita la Simply Maldives si mi-a permis sa schimb  gratuit rezervarea daca gasesc un pret mai bun la alt resort.


EXCURSIILE

Oferta a fost cam aceeasi ca si la alte resorturi: puteam  sa vizitam Male sau alta insula a localnicilor, sa vedem delfini, sa mergem in larg la recifuri pentru snorkeling, sa pescuim noaptea , sa facem un picnic pe o insula nelocuita etc.

Am ales Lucky Dolphin + Sunset cruise (nu am vazut delfini in aceasta excursie, dar am vazut in timp ce ne transferam de la aeroport) si Snorkeling Safari. Una dintre ele, la alegere, a fost inclusa in pachetul All Inclusive, cealalta am platit-o.


SNORKELING-UL

Daca sunteti pasionati de snorkeling, 'musai' sa alegeti un resort care are un recif chiar langa insula. La reciful de la Olhuveli, care dupa standardele maldiviene este unul sarac, am vazut caracatite, broaste testoase, anghile (moray eels), rechini de recif, pisici de mare si, desigur, o multime de pesti colorati de toate felurile.

Din pacate, desi vietatile marine sunt acolo, coralii din Maldive (la fel ca si cei din alte locuri din jurul lumii) sunt drastic afectati de incalzirea globala. Instructorii de la scoala de diving, care ne-au insotit si in excursia de snorkeling, mi-au spus ca schimbarile au fost dramatice in ultimii ani si ca pur si simplu coralii mor sub ochii lor.

Nu am incercat diving-ul, sporturile pe apa si spa-ul, asa ca nu pot sa va dau detalii despre ele.


PREGATIRI

Am luat cu noi:

- medicamentele uzuale (pentru febra, migrene etc)
- spray impotriva tantarilor (Autan Tropical - am colindat cateva farmacii ca sa-l gasesc). Din fericire nu prea am avut nevoie de el.
- multe creme de protectie solara (deoarece in resort erau foarte scumpe)
- echipament de snorkel (desi oferea si resortul in mod gratuit)
- adaptor pentru priza (desi am avut si in camera)

Asigurare:

Am optat pentru asigurarea Turist de la Generali, deoarece permite decontarea directa a cheltuielilor. Am vazut ca exista si varianta Turist Premium, care asigura si anularea calatoriei din anumite motive, anularea unui zbor de legatura, pierderea bagajelor si altele. Dar, din cate am citit, multe puncte se aplicau insa numai pentru pachete complete luate prin agentiile de turism, asa ca pe noi nu ne prea ajuta aceasta optiune.

Cartele telefon:

Resortul avea si Wifi cu acoperire oriunde pe insula, dar care functiona destul de slab, uneori deloc.
Asa ca am cumparat din aeroport o cartela locala de la Dhiraguu (sper ca retin bine operatorul). Pentru 15$ primiti 3GB, iar pentru 32$ primiti 15GB pentru internet. Pe langa asta, puteti sa incarcati cu ce suma doriti pentru apeluri. Apelurile costa, daca imi amintesc corect: 0.10$/minut cele locale, 0.32$/minut cele internationale.
Ca si comparatie, la intrarea in Maldive am primit de la Vodafone un sms cu urmatoarele preturi: apel catre Romania 2,97€ / minut, catre alta tara 3,57€ / min, local 1,78€ / min, apel primit 1,78€, sms 1,19€. Serviciul de roaming internet in Maldive nu mai este disponibil (dar ca si comparatie, in Dubai  este 10,59€(!) / 1MB).


Atasez si cateva poze.  Am incarcat si doua videoclipuri pe Youtube, unul cu resortul si unul cu viata subacvatica, dar nu stiu daca am voie sa pun link-urile aici...

Daca aveti intrebari, va raspund cu drag.

[ https://3.bp.blogspot.com/-K14aLc_TX88/Wu3JGTTMZDI/AAAAAAAAijs/xY_3BMSPxFkqxgDCZgSW4reCmyeFGo1CwCLcBGAs/s1600/IMG_20180417_104454.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://3.bp.blogspot.com/-V9YrTCcV9l0/Wu3J3n5scTI/AAAAAAAAij8/gBOM7E32Yn0ULTKjJXeuJBtEO4nKpfblACLcBGAs/s1600/IMG_20180414_152340.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://2.bp.blogspot.com/-CsaRlInD-74/Wu3MLsBl1aI/AAAAAAAAilY/1aBg7z27jawx5DJpLzhzQLYafetHJQSMwCLcBGAs/s1600/IMG_20180415_120108.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://3.bp.blogspot.com/-qo3n-X7OCbY/Wu3GWwmJD-I/AAAAAAAAihw/CpbxujoTABgqZDqQkyiioE1HexbUtQ8MQCLcBGAs/s1600/IMG_20180416_100237.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://2.bp.blogspot.com/-vvYa8RXwLWI/Wu3IN_k4G3I/AAAAAAAAijA/tarZoqX63yUituAPtnZTB5D4wL8RUai_wCLcBGAs/s1600/IMG_20180416_130113.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://3.bp.blogspot.com/-mJk8St5bwno/Wu3JFQDojvI/AAAAAAAAijg/4xAxGlpdwx0PYZs31e-qE6OuVrQSx9RywCLcBGAs/s1600/IMG_20180417_100808.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://3.bp.blogspot.com/-tOUL5kHD3BI/Wu3JFR3hWoI/AAAAAAAAijo/o-MNYzR2ji4UFda3bZgKgDAwHKkRnhF3wCLcBGAs/s1600/IMG_20180417_104204.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://1.bp.blogspot.com/-ydFZQTV-C-E/Wu3J3zko-0I/AAAAAAAAikE/gshkuF_Ht94ORkz8P_YtxUiVmZEHTB7eACLcBGAs/s1600/IMG_20180414_133735_1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://2.bp.blogspot.com/-WTa5xxXI1y4/Wu3IpJHDQTI/AAAAAAAAijU/-xEz7jgzuv4G-Rrszle8tEBV0I_YAG0CgCLcBGAs/s1600/IMG_20180416_143408.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://4.bp.blogspot.com/-zotEeEAkm3k/Wu3J4qHU5fI/AAAAAAAAikI/UXzbo0-zZIwESFnLmy9z4nbcNFbBHUt0ACLcBGAs/s1600/IMG_20180415_150639.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://1.bp.blogspot.com/-gFeoqQcoxw8/Wu3J3kb0leI/AAAAAAAAikA/ONJHrP7iGJkigMabWce1KH-RDvV56X0-wCLcBGAs/s1600/IMG_20180415_140129.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://4.bp.blogspot.com/-MMVIqTviYic/Wu3Hej96-LI/AAAAAAAAiig/kz646i1Rf3wxwKgDr8-OYcNvlgg521j7wCLcBGAs/s1600/IMG_20180416_125940.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://3.bp.blogspot.com/-wNUJcE99t9Y/Wu3IpCbbEEI/AAAAAAAAijQ/964pGDmKKpkaaJAEh63lK5CTOVvbGQ4UwCLcBGAs/s1600/IMG_20180416_142950.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://4.bp.blogspot.com/-cnK6rxwrkXc/Wu3K9mH67PI/AAAAAAAAikw/jDe7oOzYIs4qWed-ux9raAdinyrGBShjgCLcBGAs/s1600/IMG_2400.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://3.bp.blogspot.com/-BRyc1SXVgwc/Wu3KluvjH9I/AAAAAAAAikg/iX1EPnJTnBQSkgMa-KsjO5o1Flriq9WfwCLcBGAs/s1600/IMG_2360.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://4.bp.blogspot.com/-nEtlUzEV5B0/Wu3H8rAMa5I/AAAAAAAAiiw/DuIlRk_CmoIpexzJNY620IEoJfxQPvTKACLcBGAs/s1600/IMG_20180416_115713.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://3.bp.blogspot.com/-G8L9EJrPWnI/Wu3GJaYmDKI/AAAAAAAAihk/nmrHp5qRup4H-fQLqfH0Q7Q7oiz675v3gCLcBGAs/s1600/IMG_20180415_162304.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://2.bp.blogspot.com/-IbRGoNadEHk/Wu4UaSPzDKI/AAAAAAAAimI/EgelGNXwmR0v5x13ZQwA2E4UbwAWT64SgCLcBGAs/s1600/IMG_20180416_123710.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


[ https://4.bp.blogspot.com/-38tf70QFrv0/Wu3Heo1JaqI/AAAAAAAAiic/wcrTP3OOOM4kl77uBiAO8EkHxmqD3Dv7wCLcBGAs/s1600/IMG_20180416_123706.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://1.bp.blogspot.com/-lCSgA6ydyMY/Wu3GkcOKDdI/AAAAAAAAiiE/ifsakw0nNYAfKMsMtd8nWi4v9iBsJv4vgCLcBGAs/s1600/IMG_20180416_121700.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by M__Mircea, 13 May 2018 - 15:58.


#1336
M__Mircea

M__Mircea

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 24.04.2016
Legat de intrebarea 'DAR NU TE PLICTISESTI ACOLO?' pe care am mai tot vazut-o ocazional online, incerc si eu un raspuns:

Probabil trebuie sa te intrebi ce cauti de fapt: o vacanta activa, cu vizitat cat mai multe obiective sau o vacanta 'zen', de relaxare si rasfat?

Te vei plictisi probabil daca:

- esti o persoana foarte activa
- nu ai rabdare sa stai mai mult de cateva minute cu un cocktail la plaja
- urmaresti sa vizitezi cat mai multe in timpul sejurului
- nu iti place sa fii 'prizonier' pe o insula de cateva sute de metri
- nu iti place snorkelingul ori divingul

Ca sa fac o paralela doar partial potrivita, daca te plictiseste o vacanta in resort in Antalya ori in Rep Dominicana, probabil te va plictisi o vacanta si aici.
Daca faci parte din categoria asta, poate e mai potrivit sa te indrepti spre alte insule exotice precum Seychelles, Mauritius sau Zanzibar. Daca nu vrei neaparat insule, lista de destinatii potrivite este muult mai larga.


Nu te vei plictisi daca:

- vrei o vacanta de relaxare si deconectare de tot, pe o insula izolata
- vrei o destinatie potrivita pentru luna de miere
- iti place snorkelingul sau divingul
- ai sta in apa toata ziua

Noi nici nu am simtit cum a trecut o saptamana.
Relaxare, baie, snorkel, savurat o bautura la piscina ori pe plaja, excursii, sporturi de apa, spa, sporturi pe uscat (gen tenis de camp, volei, ping pong), entertaining seara (concerte live, DJ, seara maldiviana)... Toate acestea sunt activitati care pot sa umple foarte, foarte usor programul.

Si nici vorba sa ne para rau ca nu putem sa plecam de pe insula (desi am plecat totusi de vreo doua ori in timpul sejurului in excursii). Pentru o vacanta mai activa avem la dispozitie cam... restul planetei (nu in multe locuri  in lume vom fi cazati pe o insula de cateva sute de metri).

Ba din contra, nici n-am dorit sa parasim insula. De asta am ales Maldive in primul rand: pentru experienta unei insule micute. Deoarece erau mari, insulele pe care le-am vizitat pana acum nu pareau insule. In Maldive a fost o senzatie incredibila sa stau la plaja pe partea de est a insulei si sa admir oceanul. Apoi sa fac cativa pasi ca sa iau o bautura de la bar si sa dau iar de ocean si de alta plaja in partea de vest! :)

[ https://4.bp.blogspot.com/-f8EAZ-CVt54/Wu3LmsMQFUI/AAAAAAAAilA/prPohJe-iHo2UulXmR98iyrerPtUWM9MACLcBGAs/s1600/IMG_20180417_073802.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://1.bp.blogspot.com/-5uqu-YYamS0/Wu3LmusJXII/AAAAAAAAilI/rcRH5JAdsQc7L2LA0w05dY0N_QB-47o7wCLcBGAs/s1600/IMG_20180415_191912.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://3.bp.blogspot.com/-Nr2Xrs8eFxE/Wu3K9QG4EZI/AAAAAAAAiks/7NRKVJxzoRsJVv_2lkZwMPBcOybBa0cNgCLcBGAs/s1600/IMG_2444.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


[ https://4.bp.blogspot.com/--ULFYHaMOd8/Wu8eCiYEolI/AAAAAAAAisc/V7IW5vsdViU3aBOZpKf24TFzgYTAXQngwCLcBGAs/s1600/IMG_2490.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://3.bp.blogspot.com/-gDYHZd154fs/Wu3K9TsiH5I/AAAAAAAAiko/qxiH9kXggYguDHy88-TyxcjAhSoqfgPfACLcBGAs/s1600/IMG_2504.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#1337
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009

 M__Mircea, on 13 mai 2018 - 15:55, said:

1. Am cautat optiuni astfel incat sa ne incadram in maxim 3000€ cu totul (zbor international, transferuri, cazare 7 nopti, all inclusive,  alte cheltuieli, toate taxele incluse)

2. Cu formalitatile vamale totul a mers relativ repede. Inainte trebuie completat un formular de imigrare pe care il gasiti acolo cu cateva detalii (unde ne cazam, cat stam etc). Pe urma ne-am pus la coada cu formularul completat si cu pasaportul pregatit.

3. Daca mai ajungem candva pe acolo, o sa luam in calcul probabil si o luna din sezonul ploios (probabil iulie).


In primul rand felicitari pentru vacanta, foarte frumos. Nu imi dau seama de marimea insulei, ai amintit de Meeru unde am fost eu si intradevar e destul de mare insula.
Ce am observat din planul insulei in poza pe care ai pus-o aici, este zona pentru staff. In Meeru nu aveau o zona a lor cu plaja cu tot. Zona de staff era in centrul insulei si uneori ma si gandeam oare daca intra si ei vreodata in apa, desi probabil sunt satui. Practic toata plaja era accesibila doar turistilor. In schimb aveau o zona destul de mare disponibila pentru ei, cu teren de fotbal / tenis si alte activitati de genul, gradina, etc. Le-am vazut mai bine cu drona sincer, de jos nu prea se vedea pentru ca ori erau imprejmuite ori vegetatia deasa nu permitea sa vezi.

1. Eu zic ca ai prins un pret foarte bun pret total. Biletele alea de avion la promotie au salvat enorm din costuri.

2. Am zburat tot cu FlyDubai, avand zborul de retur fix in ultima zi in care au renuntat la segmentul Maldive-Dubai. Ne-au dat formularele acelea direct in avion inaintea aterizarii astfel ca atunci cand am ajuns la control le aveam deja completate.

3. De ce te gandest sa ajungi in sezonul ploios? Ai vazut ce inseamna ploaie acolo, nu prea poti face nimic. Vrei sa vezi cum e sa stai toata ziua la bar/in camera si sa platesti 3000 euro pentru asta?(tine cont ca preturile alea la avion nu cred ca le vom mai prinde vreodata).
Daca vei vrea sa mai ajungi mai bine te gandesti la o perioada cand e sezonul zic eu, e putin mai scump, dar merita sa fie senin toata ziua/toata vacanta.
Desi, personal nu ma vad sa ajung prea curand inapoi, sunt multe alte destinatii in care nu am ajuns asa ca...


PS: Eu inca il astept pe @sparxxx cu un review din paradisul unde s-a dus si cateva poze. Cred ca a uitat de noi:))

Edited by Tz3posu, 14 May 2018 - 09:43.


#1338
darksun

darksun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 01.07.2005

 M__Mircea, on 13 mai 2018 - 15:55, said:


AGENTIA

Cei de la Purely Maldives au fost foarte ok: mi-au dat 'o tona' de informatii utile, m-au ajutat cu compararea resorturilor, Richard mi-a facut un price match la o oferta mai buna gasita la Simply Maldives si mi-a permis sa schimb  gratuit rezervarea daca gasesc un pret mai bun la alt resort.

Felicitari pentru vacanta si postul detaliat, ajuta multa lume. Si eu tot cu Purely Maldives voi merge, tot cu Richard am vb si mi-a facut super oferta fata de resort. (avans 200 dde EUR si restul cu 30 de zile before).

Ma bucur sa aud ca totul e okey, numai de bine am auzit despre ei si pe Trip Advisor. :)

Frumoase poze!

#1339
M__Mircea

M__Mircea

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 24.04.2016

 Tz3posu, on 14 mai 2018 - 09:35, said:

3. De ce te gandest sa ajungi in sezonul ploios?
Intr-adevar, sansele sunt semnificativ mai mari sa prinzi ploaie in mai - decembrie. Dar din pacate in Maldive doar vreo 3 - 4 luni din 12 (ianuarie - martie, poate si o parte buna din aprilie) sunt cu adevarat uscate.
Asa ca, nu e de mirare, multi isi incearca norocul si in perioada mai - decembrie. Din cate m-am informat online (inclusiv aici s-a mai discutat, daca retin bine), daca eviti perioada in care se schimba musonii (cand de obicei vremea este extrem de instabila, cu ploi care dureaza zile la rand), sansele sunt 'bunicele' ca eventualele ploi sa nu fie de durata sau foarte deranjante.

Motivul principal ar fi pretul: am vrea sa mergem candva si la Vilamendhoo intr-un sejur (atat pentru resort si recif, cat si pentru ca se afla in South Ari atoll, unde avem sanse sa vedem whale sharks). Daca fac acum cateva simulari, vad sejururi pentru 2 pers, 7 nopti cu A.I. si transfer la 2200 lire in iulie, la 2000 in septembrie si la 3300 lire in februarie. Sigur, pot sa apara preturi mai mici si in ianuarie - martie, dar totusi diferenta este semnificativa pentru noi.

Din cate am citit, iulie a fost in general o luna buna din sezonul ploios pentru a calatori, DAR nu inseamna ca va fi la fel si in viitor :).

Asadar, acesta ar fi un risc asumat din partea noastra si, desigur, nu este un sfat pentru altcineva: recomand ca fiecare sa se documenteze bine si sa decida singur in ce luna gaseste raportul optim pret / risc de vreme nepotrivita.

 Tz3posu, on 14 mai 2018 - 09:35, said:


1. Eu zic ca ai prins un pret foarte bun pret total. Biletele alea de avion la promotie au salvat enorm din costuri.


Si promotiile de la companiile de linie le consider demne de luat in seama.
De exemplu, in ianuarie Turkish a avut zboruri spre Maldive la 570€ nu numai din Bucuresti, ci si din Cluj sau Constanta (cum am mentionat mai sus, daca nu apucam sa luam zborul cu Fly Dubai, am fi profitat de oferta din Cluj). Ca si fapt divers, acelasi pret a fost si pentru Mauritius!
Qatar Airways a mai avut (ultima data in decembrie, cred) zboruri la 550€ dus-intors.
Iar la Swiss si Austrian am vazut luna trecuta zboruri (cu escale scurte) pentru iarna urmatoare tot cam pe la acelasi pret. N-am verificat recent, dar probabil aceasta oferta inca mai este valabila.

Asadar, sunt sanse mari sa gasesti zborurile la circa 1000€ - 1100€ de cuplu, un pret bun zic eu.

#1340
darksun

darksun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 01.07.2005
Eu as merge just Turkish, au cel mai bun orar ( ajungi la 12 ziua, pleci la 12 noaptea). Astept promotie de la ei de vreo 4 luni, o sa vina ea in cele din urma, pt moment e 1760 EUR 2 persoane.

Noi mai avem 280 de zile pana plecam, grea asteptare. Posted Image

#1341
M__Mircea

M__Mircea

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 24.04.2016
Ultima lor promotie care includea si Maldive si Mauritius a tinut pana in 7 februarie, pentru calatorii in intervalul 15 sep - 15 dec 2018. Probabil ai inceput cautarile dupa aceasta data. :(
Intr-adevar si la noi a fost greu cu asteptatul, deoarece am rezervat zborurile in septembrie pentru aprilie. Am incercat sa fac mai usoara asteptarea -  fara succes - planificand detaliile, citind review-uri, vizionand videoclipuri pe YouTube cu toate resorturile... :)

#1342
darksun

darksun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 01.07.2005
La prima vacanta in Maldive, Villamendhoo, exact la fel am facut cu YTB etc. Din pacate la promotia din februarie nu se incadra perioada noastra - februarie 2019. Nici nu aveau 2019 in calendar. Posted Image

Mai sunt destule zile sa vina o promotie, nu e graba. Suntem nerabdatori pentru ca Konotta este 5 clase peste Villa. Posted Image

Edited by darksun, 16 May 2018 - 07:54.


#1343
aissa

aissa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 240
  • Înscris: 11.06.2007
ma uitam pe site la purely maldives si nu vad sa poti face simulare sa vezi preturile, in acest caz ma intreb, cum procedati voi: luati bilete la avion si apoi cereti oferta pe perioada stabilita deja (cf biletelor luate) sau cereti oferte la cazare si apoi cautati bilete de avion? Faceti simulari pt preturi de cazare pe alte site-uri?

#1344
darksun

darksun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 01.07.2005
Daca nu ai un resort la care vrei sa mergi, poti sa sa compari intre toate site-urile de booking. Eu mereu incerc sa merg pe mana "Destination Expert" de pe trip advisor, la fel am ajuns la Konotta anul asta, la fel la Vilamendhoo anul trecut.

Eu fac book la perioada in care vreau sa merg si apoi caut avion. Oricum promotiile sunt pe durate destul de lungi, deci cam imposibil sa nu gasesti periada pe care o vrei. Purely Maldives si Simply Maldives din ce am vazut au cele mai bune oferte pentru resort-ul unde vreau sa merg ( 1800 de $$$ in minus fata de orice am gasit pe net / vorbit direct cu resort-ul). Plus ca multa lume face book prin ei de pe TA, deci sunt de incredere.

Edited by darksun, 18 May 2018 - 08:13.


#1345
M__Mircea

M__Mircea

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 24.04.2016

 aissa, on 18 mai 2018 - 06:27, said:

ma uitam pe site la purely maldives si nu vad sa poti face simulare sa vezi preturile,

Noi am cumparat intai biletele (in septembrie) pentru calatorie in aprilie, deci am avut ceva timp sa alegem o cazare la pret bun.

La Purely am cerut direct oferta pe mail pentru perioada in care urma sa calatorim. Initial i-am lasat sa imi recomande ei resorturi care sa se incadreze in bugetul si sa indeplineasca conditiile mentionate de mine. Dar, daca iti place un resort anume, poti sa ceri si direct oferte specifice.

La Simply Maldives preturile apar direct pe site. Cand am discutat pe mail cu ei, mi-au spus ca pot sa imi faca o extra reducere de 100$ la pretul care apare acolo. Merita urmarit periodic site-ul, deoarece preturile se schimba regulat.

Am vazut ca exista si alte agentii micute in UK specializate pe Maldive (exemplu: magicofmaldives.com), dar nu am cautat review-uri despre ele.

Ca sa imi fac o idee si mai buna despre preturi ok pentru Maldive, m-am obisnuit sa verific, tot online, si preturile de pe Agoda.com sau Travelbag.co.uk.

Am mai cerut oferte pe mail pentru resorturi specifice, pentru perioada in care urma sa calatorim, atat la agentii romanesti specializate pe destinatii exotice (recomand sa NU le excludeti, deoarece este posibil sa aveti surprize placute), cat si la agentii din strainatate (nu le mai retin pe toate, cred ca erau in lista: thomson uk, kuoni uk, tui germania, meiers germania, neckermamm germania, arke/tui olanda).

Edited by M__Mircea, 18 May 2018 - 12:21.


#1346
darksun

darksun

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 01.07.2005
Toate ofertele pentru agentiile din RO vin din Germania. Nu exista tour operator la noi care sa aiba direct discutie cu resort-uri din Maldive.

#1347
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009
Asa este, mie mi au trimis multe chestii in germana inclusiv rezervarea la resort și când am ajuns ne a luat in primire o tipa ce vorbea germana, ne a și întrebat dacă nu cumva vorbim germana.

#1348
M__Mircea

M__Mircea

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 24.04.2016
Poate ma insel, dar parca citisem anul trecut anunturi pe FB de la o agentie de turism din RO specializata pe destinatii exotice (care organizeaza si circuite cu ghid) care ziceau ceva de genul: "Am incheiat un nou parteneriat / contract direct cu resortul cutare din Maldive, parteneriat care garanteaza tarife preferentiale pentru turistii nostri."

Un resort de care imi amintesc este Kandima Maldive, dar nu a fost singurul anuntat.

#1349
valentinag

valentinag

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 558
  • Înscris: 10.08.2007
Mircea, nu se mai vede nicio poza si niciun film din ele puse de tine!

#1350
Whitefairy

Whitefairy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,394
  • Înscris: 06.08.2013
Eu am venit sa citesc ca de 3 ani tot zic ca merg in Maldive si nu am mai apucat!Posted Image
Incercam next year Posted Image

Edited by Whitefairy, 31 May 2018 - 06:04.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate