Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
accident ,masina neinmatriculata RO

Magazin Play

Probleme tavan generate de condens

Scrip pentru un website cu subtit...
 Invertor offgrid cu acumulator la...

Perioada de bulking

Grecia Clasica: Sparta vs Atena

Amplificator boss Ch350
 Grosimi diferite gresie/faianta

Probleme boxa Ibiza

Upgrade de la 300 la 1000

Eroare 9 decodor kaon digi
 Carucior transport cu roti mici

Restaurare esuata Windows 10

Duelul ansamblurilor protv - cost...

Evenimentul Zilei mai sunt mizera...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Testul 13 din 15

- - - - -
 • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
vjlau1

vjlau1

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 30
 • Înscris: 25.05.2009
 • ID membru: 463,445
 • Locație: Galati
Topicul se adreseaza soferilor ale caror carnete de conducere au fost suspendate pe o perioada de 60-90 zile si care au posibilitatea conform legii sa sustina testul "13 din 15" pentru reducerea termenului de suspendare la 30 zile. Chiar daca mai sunt si alte discutii referitoare la acest subiect, am cautat sa centralizez pe cat posibil cam ce e de facut:
    In primul rand exista niste conditii pt a sustine acest test:  
        - sa ai permisul de cel putin un an;
        - in ultimii 3 ani nu ai mai dat acest test;
        - in ultimii 2 ani nu ai avut permisul auto suspendat;
        - ati achitat contravaloarea amenzii(daca este cazul);
        - ai fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie(13 din 15).

Testul in sine nu e foarte dificil, presupune o testare scrisa(sau pe calculator in unele judete, din cate am inteles) care cuprinde 15 intrebari strict legate de legislatia rutiera, din care trebuie sa raspundeti corect la minim 13; intrebarile au NUMAI un singur raspuns corect si pt a-l promova e suficient sa recititi codul rutier, regulamentul auto si sa faceti cateva simulari (personal recomand http://teste13din15.ro/  si http://www.teste-car...agini/index.php cel din urma avand si legislatia), de asemenea exista pe piata si carti cu numele "Teste 13 din 15". Personal, la test am avut aceleasi intrebari care sunt in simularile de pe cele doua site-uri, pot da si exemple daca doreste cineva.

Legat de prezentarea la acest examen, este necesar sa aveti la voi buletinul de identitate precum si dovada primita la momentul sanctiunii(examenul se va sustine numai dupa ce dovada a expirat - sursa - un politist de la rutiera, nu stiu exact daca e asa), nu trebuie platita nici un fel de taxa; examenul se da saptamanal(sau mai des), DOAR in judetul in care aveti domiciliul,  cel mai bine intrebati la sediul Politiei Rutiere din orasul de domiciliu(in unele judete e necesar sa aveti programare), daca nu il promovati vi se va mari perioada de suspendare cu 30 de zile(nu disperati, il puteti da de cel putin 4 ori pe luna, iar cand il promovati se revine la suspendarea de numai 30 de zile). Politistul va nota pe dovada de fiecare data cate rezultate corecte ati avut.

Daca promovati acest test aveti cateva lucruri de facut: copie dupa dovada pe care e scris nr de raspunsuri corecte la test, copie dupa BI/CI, copie dupa procesul verbal, copie dupa chitanta de plata a amenzii(e bine sa aveti si originalele la voi cand depuneti actele) si o cerere tip catre comandant(o primiti de la Politie) care se depun la sediul Politiei Rutiere - AICI avem 2 situatii:
       - cea "fericita" este atunci cand vi se suspenda permisul pe raza judetului in care sunteti domiciliat - veti depune actele de mai sus la Politia Rutiera Judeteana in care aveti domiciliul;
       - varianta "nefericita" este atunci cand vi se suspenda permisul pe raza altui judet, situatie in care veti prezenta actele de mai sus la sediul Politiei Rutiere Judetene a judetului in care vi s-a suspendat permisul(le puteti trimite si prin posta insa dureaza mai mult aprobarea).

Odata aprobata cererea(nu am auzit de respingeri), veti merge sa ridicati permisul de conducere la 30+1 de zile dupa ce a expirat dovada ce circulatie, la Politia Rutiera a judetului in care sunteti domiciliat avand la voi buletinul si dovada de circulatie.

Acesta este un "tutorial" pt persoanele care se confrunta pt prima data cu aceasta situatie, daca mai aveti adaugiri, va rog sa o faceti! Nu comentati pe langa subiect caci nu are rost, va tociti degetele de pomana si incarcati paginile cu informatii nefolositoare :deadtongue:

Edited by vjlau1, 14 June 2012 - 20:19.


#2
MaVeRicK89

MaVeRicK89

  We're all mad here

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,190
 • Înscris: 20.07.2008
 • ID membru: 350,242
 • Locație: Gensokyo
E un pic cam vechi topicul, dar tineam neaparat sa aduc un plus site-ului http://www.teste-car...agini/index.php Dupa ce am recitit codul rutier si regulamentul auto am facut chestionare numai de pe acel site, fara sa cumpar vreo carte cu teste 13 din 15. Am dat azi testarea si am luat 15 din 15 din prima incercare. Mi-a fost luat permisul pe 3 luni pentru depasirea vitezei legale cu 52 km/h :D si mi s-a redus suspendarea la o luna.

#3
AK47SA

AK47SA

  Junior

 • Grup: Members
 • Posts: 150
 • Înscris: 12.03.2012
 • ID membru: 749,591
 • Locație: Ploiesti

View Postvjlau1, on 14 iunie 2012 - 20:15, said:examenul se da saptamanal(sau mai des)... daca nu il promovati vi se va mari perioada de suspendare cu 30 de zile(nu disperati, il puteti da de cel putin 4 ori pe luna, iar cand il promovati se revine la suspendarea de numai 30 de zile). Politistul va nota pe dovada de fiecare data cate rezultate corecte ati avut.A mai dat cineva de curand Testul 13 din 15?

Am tot cautat pe net, insa nu scrie nimic concret cum ca am avea posibilitatea sa luam examenul din mai multe incercari.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users