Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 

Popcorn calitate

- - - - -
  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#1
cristel81

cristel81

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 319
  • Înscris: 11.05.2010
Cum se poate face popcorn expandat tare de tot ?
Oricat as incerca parca nu se face asa mare cum e cel cumparat de la magazin in pungi gata expandat .
Conteaza soiul / uleiul ?
Ms

#2
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,807
  • Înscris: 03.02.2007
Vrei să spui expandat mare, nu?

#3
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006
De ce sa-ti faci popcorn acasa?
Cu 5-6 lei iti poti lua 3 pungi babane cu floricele gata facute cum trebuie.

#4
isdnd

isdnd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 15.11.2010
Vrei sa incerci MasterChef?  :naughty:

#5
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Una e sa iei pungile alea si pana acasa sa se raceasca si alta e sa iti faci singur popcorn, fix cand vrea muschii tai, sa ii servesti calzi. Ulei- sotia mea foloseste ulei din comert. Sarea se pune la urma, cand sunt in bol/lighean (daca ar fi dupa ea, ar face cate juma' de sac de fiecare data :D ). Boabele- am inteles ca e nevoie sa fie cu un varf ascutit. Acum, pot sa iti mai propun ceva, daca vrei: cand mai mergi la mall/film, intreaba pe fata de la popcorn ce seminte folosesti- sau sa-ti dea ambalajul. Eu sunt mai cu tupeu la faze din astea, nu prea ma rusinez.

#6
copil_Cuminte19

copil_Cuminte19

    Supermodel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 13.10.2008
Daca ai cuptor cu microunde, cumpara popcorn pentru el, doar il bagi in cuptor si il pornesti la programul potrivit.

#7
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Merge si ala, dar sincer prefer facut mai "traditional", la ceaun.

#8
copil_Cuminte19

copil_Cuminte19

    Supermodel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 13.10.2008

View PostLucian_M, on 29th May 2012, 22:53, said:

Merge si ala, dar sincer prefer facut mai "traditional", la ceaun.
E mai comod la cuptor. :D
Doar scoti punga si servesti.

#9
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006

View PostLucian_M, on 29th May 2012, 22:45, said:

Una e sa iei pungile alea si pana acasa sa se raceasca si alta e sa iti faci singur popcorn, fix cand vrea muschii tai, sa ii servesti calzi.
Cat de greu e sa rastorni floricelele din pungi intr-un bol si sa le incalzesti 2-3 minute la microunde sau chiar intr-un cuptor "normal"?  :D

View Postcopil_Cuminte19, on 29th May 2012, 22:52, said:

Daca ai cuptor cu microunde, cumpara popcorn pentru el, doar il bagi in cuptor si il pornesti la programul potrivit.
Da, si un sfert din boabele alea raman nefacute...

Edited by Mocebon, 29 May 2012 - 21:56.


#10
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
N-am incercat faza asta.

Copil- stiu cum e cu punga, luam de multe ori din kaufland, cu cascaval sau sare, dar tot aia la ceaun ies mai faini.

#11
copil_Cuminte19

copil_Cuminte19

    Supermodel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 13.10.2008

View PostMocebon, on 29th May 2012, 22:55, said:

Da, si un sfert din boabele alea raman nefacute...
Depinde de cuptor si de puterea lui. Raman nefacute, dar nu asa multe, cel putin la mine. Sa nu mai zic de gust, este foarte bun si proaspat. :)

Ca tot vorbim de popcorn, mai sunt si cu caramel, ati incercat? Mie nu-mi prea plac.

#12
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Eu dau cuptorul la maxim si cand nu mai aud pocnind- opresc si scot punga fierbinte. Maxim 20-30 boabe daca nu "sar".


LE: caramelu' ca caramelu, da' cu miere ai incercat? Dementiale! Se dau si la "bulgari", prin balciuri.

Edited by Lucian_M, 29 May 2012 - 22:00.


#13
krax

krax

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 15.05.2012
raspundeti-i omului la subiect ca toti lenesii pot sa porneasca un cuptor cu microunde ca sa manance floricele pline de chimicale.
Asa s-a invatat romanul sa apese pe butoane, nici nu ma mai mir ca toti care fac o scoala cat de cat vor sa fie angajati directori imediat cum au iesit din bancile scolii.

#14
medelin992

medelin992

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,487
  • Înscris: 16.06.2010
Una bucata ceun,floricele de porumb din mega,ulei,sare , si ies de minune. Plus ca miroase toata casa a floricele.

Mi-am semanat la tara o parcela in curte cu seminte din comert,astept ce-o sa iasa.

#15
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Bravo tie, baiat destept! Si noi avem in gradina cateva randulete semanate, s-a ocupat sotia :D.

#16
copil_Cuminte19

copil_Cuminte19

    Supermodel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 13.10.2008

View PostLucian_M, on 29th May 2012, 22:59, said:

da' cu miere ai incercat?
Cu miere?! Nu, acum aud (citesc, mai bine zis) prima data, de la tine.  :w00t:


De cele mai multe ori ii prefer pe aia simpli, cu sare.

#17
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004

View Postcristel81, on 29th May 2012, 21:52, said:

Cum se poate face popcorn expandat tare de tot ?
Oricat as incerca parca nu se face asa mare cum e cel cumparat de la magazin in pungi gata expandat .
Conteaza soiul / uleiul ?
Ms

La tigaie:

Nu conteaza asa mult soiul, conteaza porumbul sa fie uscat si uleiul sa fie proaspat. Si conteaza foarte mult sa ai o combinatie buna de capac / tigaie (fara tefloane, capacul sa acopere tigaia in asa fel incat sa nu se prelinga ulei incins de pe spatele capacului in afara). Se invata prin trial/error.

Step-by-step:

- pui tigaia pe aragaz
- pui ulei cat sa acopere fundul tigaii (nu exagera)
- aprinzi focul mediu spre tare
- (prima tura poti pune porumb direct cand e rece) pui porumb cat sa acopere intr-un singur strat de boabe fundul tigaii
- pui capacul, si cand auzi ca incepe sa faca zgomot TII DE EL sa nu ti-l zboare :D
- dupa ce incepe mitraliera tii de capac pana nu se mai aude, daca totul merge bine nu o sa arzi nimic
- ridici tigaia de pe foc si tai gazul / curentul
- torni frumos intr-un bol popcornul fara sa atingi tigaia de el
- POPCORN!
- pui sare pe ei, de gustibus

- pentru tura 2/3 astepti putin sa se raceasca tigaia, pui ulei, pui tigaia pe aragaz, pui porumbul si dai drumul la foc

In 3-4 ture o sa inveti sa faci asta fix cum trebuie.

View PostMocebon, on 29th May 2012, 22:55, said:

Da, si un sfert din boabele alea raman nefacute...

Nu stii sa il lasi cat trebe, nu iei de care trebe sau nu merge cuptorul bine.

Pentru microunde:

- iei 3-4 pungi identice (timpul difera in functie de firma si sortiment)
- dai jos plasticul de pe punga de hartie
- pui punga de hartie in microunde
- dai drumul la cuptor la un timp mare (3 minute cuptor puternic)
- stai langa el si asculti
- dupa ce incepe mitraliera astepti sa scada timpul intre 2 pocnituri la 2-3 secunde
- opresti cuptorul
- scoti punga, scuturi bine daca e cu arome sa se amestece bine aromele
- deschizi punga si torni intr-un bol
- POPCORN!
- daca au ramas mai mult de 20-30 boabe inseamna ca puteai sa mai lasi cateva secunde
- daca s-au ars, naspa, selectezi ce e bun si treci la urmatoarea punga

In 3-4 pungi inveti cat trebuie sa il tii pana iese bine.

Personal prefer produsele de la Mogyi.

La ceaun sa ne explice vreun om din minunata Moldova, pe la mine ceaunul se foloseste la ciorbe, tocane si mancare serioasa. :lol:

Edited by AlexIP, 29 May 2012 - 22:24.


#18
medelin992

medelin992

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,487
  • Înscris: 16.06.2010
CEAÚN, ceaune, s. n. Vas de tuci, de formă emisferică, cu două toarte unite printr-un mâner, folosit pentru fierberea mămăligii sau a altor mâncăruri.

Attached Files



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate