Popcorn calitate
Last Updated: Jan 07 2019 10:38, Started by
cristel81
, May 29 2012 20:52
·
0
#1
Posted 29 May 2012 - 20:52
Cum se poate face popcorn expandat tare de tot ?
Oricat as incerca parca nu se face asa mare cum e cel cumparat de la magazin in pungi gata expandat . Conteaza soiul / uleiul ? Ms |
#3
Posted 29 May 2012 - 21:33
De ce sa-ti faci popcorn acasa?
Cu 5-6 lei iti poti lua 3 pungi babane cu floricele gata facute cum trebuie. |
#5
Posted 29 May 2012 - 21:45
Una e sa iei pungile alea si pana acasa sa se raceasca si alta e sa iti faci singur popcorn, fix cand vrea muschii tai, sa ii servesti calzi. Ulei- sotia mea foloseste ulei din comert. Sarea se pune la urma, cand sunt in bol/lighean (daca ar fi dupa ea, ar face cate juma' de sac de fiecare data :D ). Boabele- am inteles ca e nevoie sa fie cu un varf ascutit. Acum, pot sa iti mai propun ceva, daca vrei: cand mai mergi la mall/film, intreaba pe fata de la popcorn ce seminte folosesti- sau sa-ti dea ambalajul. Eu sunt mai cu tupeu la faze din astea, nu prea ma rusinez.
|
#6
Posted 29 May 2012 - 21:52
Daca ai cuptor cu microunde, cumpara popcorn pentru el, doar il bagi in cuptor si il pornesti la programul potrivit.
|
#7
Posted 29 May 2012 - 21:53
Merge si ala, dar sincer prefer facut mai "traditional", la ceaun.
|
#8
Posted 29 May 2012 - 21:55
#9
Posted 29 May 2012 - 21:55
Lucian_M, on 29th May 2012, 22:45, said: Una e sa iei pungile alea si pana acasa sa se raceasca si alta e sa iti faci singur popcorn, fix cand vrea muschii tai, sa ii servesti calzi. copil_Cuminte19, on 29th May 2012, 22:52, said: Daca ai cuptor cu microunde, cumpara popcorn pentru el, doar il bagi in cuptor si il pornesti la programul potrivit. Edited by Mocebon, 29 May 2012 - 21:56. |
#10
Posted 29 May 2012 - 21:57
N-am incercat faza asta.
Copil- stiu cum e cu punga, luam de multe ori din kaufland, cu cascaval sau sare, dar tot aia la ceaun ies mai faini. |
|
#11
Posted 29 May 2012 - 21:58
Mocebon, on 29th May 2012, 22:55, said: Da, si un sfert din boabele alea raman nefacute... Ca tot vorbim de popcorn, mai sunt si cu caramel, ati incercat? Mie nu-mi prea plac. |
#12
Posted 29 May 2012 - 21:59
Eu dau cuptorul la maxim si cand nu mai aud pocnind- opresc si scot punga fierbinte. Maxim 20-30 boabe daca nu "sar".
LE: caramelu' ca caramelu, da' cu miere ai incercat? Dementiale! Se dau si la "bulgari", prin balciuri. Edited by Lucian_M, 29 May 2012 - 22:00. |
#13
Posted 29 May 2012 - 22:00
raspundeti-i omului la subiect ca toti lenesii pot sa porneasca un cuptor cu microunde ca sa manance floricele pline de chimicale.
Asa s-a invatat romanul sa apese pe butoane, nici nu ma mai mir ca toti care fac o scoala cat de cat vor sa fie angajati directori imediat cum au iesit din bancile scolii. |
#14
Posted 29 May 2012 - 22:00
Una bucata ceun,floricele de porumb din mega,ulei,sare , si ies de minune. Plus ca miroase toata casa a floricele.
Mi-am semanat la tara o parcela in curte cu seminte din comert,astept ce-o sa iasa. |
#15
Posted 29 May 2012 - 22:04
Bravo tie, baiat destept! Si noi avem in gradina cateva randulete semanate, s-a ocupat sotia :D.
|
|
#16
Posted 29 May 2012 - 22:05
#17
Posted 29 May 2012 - 22:22
cristel81, on 29th May 2012, 21:52, said: Cum se poate face popcorn expandat tare de tot ? Oricat as incerca parca nu se face asa mare cum e cel cumparat de la magazin in pungi gata expandat . Conteaza soiul / uleiul ? Ms La tigaie: Nu conteaza asa mult soiul, conteaza porumbul sa fie uscat si uleiul sa fie proaspat. Si conteaza foarte mult sa ai o combinatie buna de capac / tigaie (fara tefloane, capacul sa acopere tigaia in asa fel incat sa nu se prelinga ulei incins de pe spatele capacului in afara). Se invata prin trial/error. Step-by-step: - pui tigaia pe aragaz - pui ulei cat sa acopere fundul tigaii (nu exagera) - aprinzi focul mediu spre tare - (prima tura poti pune porumb direct cand e rece) pui porumb cat sa acopere intr-un singur strat de boabe fundul tigaii - pui capacul, si cand auzi ca incepe sa faca zgomot TII DE EL sa nu ti-l zboare :D - dupa ce incepe mitraliera tii de capac pana nu se mai aude, daca totul merge bine nu o sa arzi nimic - ridici tigaia de pe foc si tai gazul / curentul - torni frumos intr-un bol popcornul fara sa atingi tigaia de el - POPCORN! - pui sare pe ei, de gustibus - pentru tura 2/3 astepti putin sa se raceasca tigaia, pui ulei, pui tigaia pe aragaz, pui porumbul si dai drumul la foc In 3-4 ture o sa inveti sa faci asta fix cum trebuie. Mocebon, on 29th May 2012, 22:55, said: Da, si un sfert din boabele alea raman nefacute... Nu stii sa il lasi cat trebe, nu iei de care trebe sau nu merge cuptorul bine. Pentru microunde: - iei 3-4 pungi identice (timpul difera in functie de firma si sortiment) - dai jos plasticul de pe punga de hartie - pui punga de hartie in microunde - dai drumul la cuptor la un timp mare (3 minute cuptor puternic) - stai langa el si asculti - dupa ce incepe mitraliera astepti sa scada timpul intre 2 pocnituri la 2-3 secunde - opresti cuptorul - scoti punga, scuturi bine daca e cu arome sa se amestece bine aromele - deschizi punga si torni intr-un bol - POPCORN! - daca au ramas mai mult de 20-30 boabe inseamna ca puteai sa mai lasi cateva secunde - daca s-au ars, naspa, selectezi ce e bun si treci la urmatoarea punga In 3-4 pungi inveti cat trebuie sa il tii pana iese bine. Personal prefer produsele de la Mogyi. La ceaun sa ne explice vreun om din minunata Moldova, pe la mine ceaunul se foloseste la ciorbe, tocane si mancare serioasa. :lol: Edited by AlexIP, 29 May 2012 - 22:24. |
#18
Posted 29 May 2012 - 22:30
CEAÚN, ceaune, s. n. Vas de tuci, de formă emisferică, cu două toarte unite printr-un mâner, folosit pentru fierberea mămăligii sau a altor mâncăruri.
Attached Files |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users