Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Popcorn calitate
Last Updated: Jan 07 2019 10:38, Started by
cristel81
, May 29 2012 20:52
·
0
#20
Posted 29 May 2012 - 22:35
Aia e oala, nu-i ceaun. Asta e ceaunul, si se pune la foc:
[ http://www.lecturirecenzate.ro/wp-content/uploads/2010/10/ceaun-25432.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Oala se poate folosi similar cu tigaia in caz ca nu ai tigai non-teflonate, dar trebuie facute mai multe ture pentru aceeasi cantitate. P.S. Am uitat sa mentionez, la "ceaun" si la tigaile inalte inainte sa inceapa exploziile nu strica sa mai "scuturi" amestecul ca sa se unga uniform boabele cu ulei. |
#21
Posted 29 May 2012 - 22:38
Haidi, bre, c aputini au asa ceva in casa. Eu am din ala luat de la tigani, cu fundul plat si margini de vreo 12-13 cm inaltime.
|
#22
Posted 29 May 2012 - 22:52
In fine...
Chestia este ca toate boabele trebuie sa fie in ulei,flacara reglata mediu.Eu pun sare de aceea mare (grunjoasa,fara iod) in uleiul din tigaie,ceaun,oala si invart 2-3 minute. Apoi pun si floricelele care ies deja sarate ,au o aroma aparte,mult mai placuta mie. Prea mult ulei le face gretoase iar prea putin o sa ti le arda. Ca floricele le folosesc pe cele la 200 g din mega,la punga verde. Ieftine si bune. Initial credeam ca sunt pe calitati,dar nu am observat nicio diferenta intre lot 1 si lot 5. Normal ,sunt argentiniene,romanesti nu gasesti. Cine vrea sa cultive asa ceva institutul Fundulea are un hibrid ,insa nu l-am incercat. |
#23
Posted 29 May 2012 - 22:59
Daca e sare de comert (cu antiaglomerant) NU trebuie pusa inainte, antiaglomerantul la peste 100 grade se descompune in mai multe dracii printre care si ferocianuri.
|
#24
Posted 29 May 2012 - 23:09
Multumesc mult la toata lumea pentru raspunsuri.
O sa incerc cu mogyi. |
#25
Posted 30 May 2012 - 00:00
AlexIP, on 29th May 2012, 23:22, said: Pentru microunde: - iei 3-4 pungi identice (timpul difera in functie de firma si sortiment) - dai jos plasticul de pe punga de hartie - pui punga de hartie in microunde - dai drumul la cuptor la un timp mare (3 minute cuptor puternic) - stai langa el si asculti - dupa ce incepe mitraliera astepti sa scada timpul intre 2 pocnituri la 2-3 secunde - opresti cuptorul - scoti punga, scuturi bine daca e cu arome sa se amestece bine aromele - deschizi punga si torni intr-un bol - POPCORN! - daca au ramas mai mult de 20-30 boabe inseamna ca puteai sa mai lasi cateva secunde - daca s-au ars, naspa, selectezi ce e bun si treci la urmatoarea punga :D Interesant proces, dar nu ma vad in jurul cuptorului... ascultand cum pocnesc floricelele, scuturand punga si alte operatiuni din astea... Eu cumpar gata facute, de la Star sau Chio. |
#26
Posted 30 May 2012 - 09:29
cristel81, on 30th May 2012, 00:09, said: Multumesc mult la toata lumea pentru raspunsuri. O sa incerc cu mogyi. Salutare,boabele de la Mogyi, cu sare sunt ideale pentru cuptorul cu microunde, se fac cel mai bine, dar eu cand fac la ceaun folosesc boabe de porumb de la Atifco, sunt intr-o punga verde si nici nu este scump iar de pregatit le pregatesc in unt, bag ceaunul la incalzit iar in momentul in care s-a incins, arunc un sfert de pachet de unt sa se topeasca si pun ceva sare.Dupa ce s-a topit untul arunc floricelele si le las pana incep sa pocneasca si abia atunci pun capacul, dupa ce am pus capacul le agit din cand in cand ca floricelele care s-au facut sa urce la suprafata iar boabele sa ajunga jos unde caldura este mai mare.Numa' bine si spor la treaba Attached Files |
#27
Posted 30 May 2012 - 10:19
Boabele de la cuptorul cu micounde n-o sa aiba niciodata gustul de la unele facute in ceaun cum trebuie, ca sa nu mai zic de uleiul industrial pe care il pun aia plus alte chimicale, versus boaba si ulei de calitate pe care il pun eu. Cele mai bune sunt totusi la mall, nu stiu ce aparate au aia dar ies perfect de fiecare data. :)
|
#28
Posted 30 May 2012 - 10:20
AlexIP, on 29th May 2012, 23:22, said: - (prima tura poti pune porumb direct cand e rece) pui porumb cat sa acopere intr-un singur strat de boabe fundul tigaii Pot spune ca sunt expert la facut popcorn. Fac de cand aveam vreo 10 ani. Pe dulap in bucatarie aveam mereu graunte puse pe hartie de ziar pentru a se pastra uscate. Sotia lui Lucian ar face juma' de sac de popcorn, a mea ar manca juma' de sac de popcorn facut de mine. :lol: Daca gasiti pe la tarani prin piete luati graunte albe (argintii). P.S. Este incomparabil popcornul facut la microunde cu cel facut la ceaun dar totusi si un sfat pentru cei care fac la microunde. Cea mai mare greseala este cea scrisa pe pungi cum ca sa pui cuptorul la puterea maxima. Daca ar fi asa atunci cei cu cuptoare mai slabe nu ar putea face popcorn, teoretic. problema tocmai in asta consta, ca la o putere prea mare (cum e la cuptorul meu) se arde popcornul pana sa sara toate grauntele. Asadar cel mai important este sa cauti sa reglezi puterea potrivita pentru cuptorul tau. In rest e valabil ca trebuie lasati pana cand timpul dintre 2 pocnituri este peste 2 secunde. Daca il pui la o putere mai mica poti lasa si pana la 5 secunde intre pocnituri. |
|
#29
Posted 30 May 2012 - 11:18
Mie mi se pare ca popcornu de la punga are mai mult "gust" decat ala de la microunde, pun mai mult cascaval.(sau aroma)
In schimb, si facut la microunde e bun cat e cald, depinde de ce ai chef :) Edited by opop, 30 May 2012 - 11:18. |
#30
Posted 30 May 2012 - 20:21
#31
Posted 30 May 2012 - 22:20
cristel81, on 29th May 2012, 21:52, said: Cum se poate face popcorn expandat tare de tot ? Oricat as incerca parca nu se face asa mare cum e cel cumparat de la magazin in pungi gata expandat . Conteaza soiul / uleiul ? Ms Eu vand popcorn, cu o masina profesionala (fabricata de Gold Medal). Exista doua feluri de porumb pentru popcorn: care expandeaza in forma de fluture si care expandeaza in forma de ciuperca. In Romania e folosit cel care expandeaza in forma de fluture (e mai ieftin si ocupa un volum mai mare in punga). Cel mai apreciat porumb pentru popcorn e cel importat din Argentina, USA si Ungaria. Cand faci popcorn, 10 % din boabe nu expandeaza, aceasta este pierderea optima. Popcornul facut profesionist e facut cu untura semi-lichida (care poate avea diverse arome), sare de popcorn (care poate fi simpla sau cu diverse arome) si porumb selectionat. Acasa poti folosi ulei de porumb si te poti juca cu diverse condimente (intr-o oala mare). Succes! |
#32
Posted 31 May 2012 - 11:06
Korobase, on 30th May 2012, 23:20, said: Eu vand popcorn, cu o masina profesionala (fabricata de Gold Medal). Exista doua feluri de porumb pentru popcorn: care expandeaza in forma de fluture si care expandeaza in forma de ciuperca. In Romania e folosit cel care expandeaza in forma de fluture (e mai ieftin si ocupa un volum mai mare in punga). Cel mai apreciat porumb pentru popcorn e cel importat din Argentina, USA si Ungaria. Cand faci popcorn, 10 % din boabe nu expandeaza, aceasta este pierderea optima. Popcornul facut profesionist e facut cu untura semi-lichida (care poate avea diverse arome), sare de popcorn (care poate fi simpla sau cu diverse arome) si porumb selectionat. Acasa poti folosi ulei de porumb si te poti juca cu diverse condimente (intr-o oala mare). Succes! Eu am mai pus diverse condimente in ceaun si am mai adaugat si putin sos de soia, a iesit bun dar acum depinde de gusturi |
#33
Posted 31 May 2012 - 13:39
Eu am luat de la tara niste untura, si fac in ceaun din fonta floricele.
Ies o nebunie, cam 98 % din boabe. Din pacate nu am un capac sa sigileze bine ceaunul si mai sar si pe langa. :) |
|
#34
Posted 31 May 2012 - 23:35
#35
Posted 02 June 2012 - 11:49
Pentru un vanzator de popcorn (ambulant), problema cea mai mare este legata de preferintele clientilor.
Toti vor popcorn cald si proaspat (desi masinile moderne pastreaza popcornul cald), dar nu sunt dispusi sa astepte trei minute ca sa fie facut pe loc. Si atunci, care e solutia? |
#36
Posted 07 June 2012 - 21:53
Când fac popcorn, în loc de ulei de floarea soarelui sau de palmier eu folosesc ulei de... porumb :D !
Mi se pare ca e mai gustos asa ! Porumbul e din ala la punga ! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users