Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
amplasare aragaz sub geam bucatarie
Last Updated: May 13 2012 12:54, Started by
marcris
, Mar 07 2012 18:45
·
0
#1
Posted 07 March 2012 - 18:45
Buna ziua.
Vreau sa va rog o parere, intr-o bucatare de casa(deocamdata nefinalizata)cum arata aragazul amplasat sub fereastra de bucatarie? M-am gandit la considerente practice,adica: deschidere geam bucatarie IN EXTERIOR(termopanistii fac asa ceva) si elimin frumos si natural mirosul din bucatarie pe geam,fara sa mai cumpar si hota. Pareri pro si contra? Are cineva asa? merci |
#2
Posted 07 March 2012 - 18:50
E cam nașpa deschiderea exterioară. Îți trântește vântul geamul.
|
#3
Posted 07 March 2012 - 19:07
Pai iti dai seama ca este ceva sa blocheze geamul, nu se tot plimba dupa vant.
Eu zic ca este o idee destul e buna. Da nu inteleg de ce nu vine geamul deschis inauntru. |
#4
Posted 07 March 2012 - 19:12
Geamuri termopane cu deschidere pe sina nu exista?
Edited by RandomHero, 07 March 2012 - 19:12. |
#5
Posted 07 March 2012 - 19:15
#6
Posted 07 March 2012 - 20:16
Eu zic ca este o idee destul e buna.
Da nu inteleg de ce nu vine geamul deschis inauntru. [/quote] Pentru ca inauntru e mai deranjant,chiar daca geamul deschis inauntru vine mai inalt decat obiectele de pe cum sa-i zic-blatul de lucru Edited by marcris, 07 March 2012 - 20:19. |
#7
Posted 07 March 2012 - 21:30
E ok, eu am as ceva, aragzul nu mai are capac si geamul incepe de la 30-35 cm deasupra lui, este lat cat aragazul (partea mobila) si mai pe atata partea fixa. Aragazul e la colt, partea stanga a aragazului e lipita de zid, in spatele lui e geamul, in drepata aragazului e chiuveta. Balamaua geamului este in dreapta, inspre partea fixa, se deschide spre inauntru si se poate si doar rabata.
|
#8
Posted 07 March 2012 - 21:33
marcris, on 7th March 2012, 19:16, said: Eu zic ca este o idee destul e buna. si inclin sa-mi dau dreptate! cand iti faci o casa, o proiectezi cu mobila in ea... trebuie sa stii de la inceput cum vine mobila, pentru a aseza corespunzator usi, ferestre, intrerupatoare, prize, pereti, etc, etc daca ai incaperea si nu te pricepi, consulta un arhitect/designer |
#9
Posted 08 March 2012 - 00:23
Când plouă, trebuie să închizi geamul, pentru că se udă feroneria, deci dacă plouă două zile, cam nasol!
petre69, on 7th March 2012, 19:15, said: exista nu prea sunt indicate in ro deoarece nu etanseaza la fel ca unul pe balamale Există și din alea care etanșează perfect, oscilo-culisante, dar costă cam triplu decât o fereastră cu ocilobatant, clasică. Sau și mai mișto, liftant-glisante, dar alea costă de 4-5 ori mai mult. |
#10
Posted 08 March 2012 - 09:35
Este o idee proasta si iata de ce:
Partea cu geamul deschis in afara -nu sigileaza la fel de bine.. e posibil sa intre ploaia in casa -daca ai ceva pe foc ( o oala de ciorba) si incepe ploaia.. ce te faci? te chinui sa inchizi geamul pe langa oala sa te oparesti?!... te apuci si muti oala ? Cum e amplasata constructia din care face parte bucataria: -se face curent? in ce directie? -bate soarele pe geam? intre ce ore? Cel mai mare inconvenient: -cand gatesti chiar si cu cea mai mare grija sar stropi, nu cred ca vrei sa sti cum arata un geam care are in apropiere un aragaz ( e plin de ulei si perte si grasime ). Cea ce spun este in cunostiinta de cauza: soacra mea are aragazul langa geam ( dar nu chiar sub geam deci ceea ce vrei tu sa faci va fi si mai grav ) -geamul, tocul balamalele, diverse unghiuri si imbinari se incarca de grasime si mizerie ( ajungi sa stai mai mult sa le speli decat gatesti) -dupa ora 12 soarele intra pe geam iar statul in fata aragazului este tortura.. mai ales vara , sa fim seriosi ca nu stai cu AC-ul pornit cand ai pe foc 2 cratite cu mancare. Vara nu se poate gati decat in zorii zilei. -cand se mai deschide un geam/usa face curent in casa si aerul intra pe geamul din bucatarie si duce toate aromele si mirosurile in toata casa. Pana la urma faci ce vrei, dar eu iti spun ca asta e una din cele mai mari prostii pe care le poti face in amenajarea unei bucatarii. Ca idee: cu o hota buna ( cu debit mare de aer ) e mai bine sa ai geamul relativ opus aragazului. Pentru ca: hota trebuie sa traga aer de undeva; nu il poate scoate pe tot din casa ( pentru ca nu e pompa de vacum) deci iti trebuie o sursa de unde sa vina aer ~curat caare se poate incarca cu mirosurile, fumul si aburul de deaspupra aragazului si apoi va fi tras pe hota si eliminat afara. Daca aragazul si hota sunt langa un geam.. se poate ca in anumite perioade ( in fct de temperatura ) daca teschizi geamul sa iti intre pe geam exact acel aer pe care tocmai l-a eliminat hota ( deci va fi plin de mirosuri urate ). Edited by aurick86, 08 March 2012 - 09:37. |
|
#11
Posted 29 March 2012 - 22:59
Dar nimeni nu aa spus aici, ca se poate intimpla si o tragedie, ca se poate stinge ochiurile de la curent, de la vint ...si urmarea o stiti si voi.
|
#12
Posted 30 March 2012 - 06:48
pai n-a spus pentru ca nu e adevarat
plitele/aragazele moderne, dupa cum probabil stii, opresc gazele in lipsa flacarii |
#13
Posted 30 March 2012 - 09:27
Nero-d, on 30th March 2012, 06:48, said: pai n-a spus pentru ca nu e adevarat plitele/aragazele moderne, dupa cum probabil stii, opresc gazele in lipsa flacarii ....................................... Eiiiii uite chestia asta nu am stiut , am ramas in urma cu tehnologia , eu am ramas tot cu aragazul de pe vremea bunicii ..... Apropo chiar am o intrebare , aceste aragaze moderne , opresc gazul sau mai bine zis butanul credca e corect , la butelie. Intreb , pentru-ca am facut o casa si nu am gaze in zona si trebuie sa folosesc butelia. |
#14
Posted 30 March 2012 - 09:36
eu nu vazut pe nicaieri aragazul sub geam. poate chiuveta!
Edited by TIC, 30 March 2012 - 09:39. |
#15
Posted 01 April 2012 - 11:12
Nycu2009, on 30th March 2012, 10:27, said: ....................................... Eiiiii uite chestia asta nu am stiut , am ramas in urma cu tehnologia , eu am ramas tot cu aragazul de pe vremea bunicii ..... Apropo chiar am o intrebare , aceste aragaze moderne , opresc gazul sau mai bine zis butanul credca e corect , la butelie. Intreb , pentru-ca am facut o casa si nu am gaze in zona si trebuie sa folosesc butelia. Si eu folosesc butelie la aragaz. Dar eu nu opresc niciodata butelia. inchid doar aragazul ( asa cum se face si cand e conectat la reaua de gaz). Toata treaba e sa montezi butelia corect (cu garnitura buna, sa nu strangi mai mult de cat trebuie ) sa verifici de fiecare data cand umbli la butelie( demontat/montat ) daca scapa - cu apa si sapun - depinde si de butelia pe care o primesti, unele mai scapa chiar pe langa robinet. Chiar si un aragaz modern nu iti va opri butelia(deci te vei afla in situatia mea.. cand nu opresc butelia) Aragazul modern are undeva o valva care e actionata de o sonda care la randul ei e actionata de temperatura (deci cand nu mai e foc se va inchide valva => nu mai iese gaz), fiecare ochi ( si cuptorul) au cate o sonda si valva. Pentru cei care sunt foarte speriati de asa ceva se poate monta un detector de gaz (care analizeaza aerul) si care va inchide o valva in cazul in care detecteaza gaze nearse( caateodata il inchide si daca gatesti ceva cu arome mai puternice), Parintii mei au asa ceva montat la reteaua de gaze ( au fost obligati sa il monteze odata cu centrala), si DA mai inchide gazele si cand nu sunt gaze (faceam carnati). |
|
#16
Posted 01 April 2012 - 23:04
Eeeeeeee stiu ce inseamna butelia , am stat la casa pe timpul lui ceasca , am avut multe patanii cu butelia , stateam de cu noapte la rind sa imi incarc butelia. Garnitura intradevar o controlam mereu sa nu fie uzata , dar eu o controlam cu luminarea, sa vad daca nu scapa gaz, pina eram sa iau foc .....
Problema era alta , ca eu vorbeam de aragaz , am avut unul care scapa pe la ochiuri, si era sa sarim in aer. De aceea vorbesc de aceste aragaze moderne , pentru-ca eu am un obicei ca nu inchid de la butelie. |
#17
Posted 02 April 2012 - 10:46
#18
Posted 02 April 2012 - 23:23
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users