Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

Scule Stern

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#19
dan210

dan210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,258
  • Înscris: 24.06.2006

 Silviu13Sil, on 5th July 2012, 18:05, said:

Ok dar atunci care rotopercutor ati recomanda ? care sa nu fie prea scump dar peste calitatea celor de la einhel sau stern ...
daca-l folosesti din cand in cand pentru gauri in beton este in regula si Einhell/ Stern, cu toate ca eu am patit-o cu un polizor unghiular Einhel de 2000 w, s-a spart un rulment, cu toate ca a fost folosit foarte putin, lasand asta la o parte, scula este in regula pentru lucrari mici si rare

eu am unul Parkside (marca Lidl) de 1050 w facut de Einhell, sunt multumit de el, il folosesc numai pentru gauri, este ok, are pornire lenta, cablu de alimentare lung si moale, de departe pare scula profesionala

#20
tulceanu

tulceanu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 28.04.2011
Eu unu am avut nevoie urgentade un aparat de sudura pentru un gard.
Bani nu prea aveam, prea multe nu stiam de  aparate , asa ca mi-am  cumparat un aparat stern WM-180C1. Asta a fost acum 3 ani.
Cine a lucrat cu el mia zis ca-si merita banii.Si tot s-a lucrat. Ca de , am aparat de sudura lipesc toate fiarele din curte ( m –ati inteles ce am vrut sa zic). Lucreaza fara probleme.
Vrand sa fac un gardut din scandura, si fiind nefinisata mi-am luat o rindea elecrica Stern EP840M – cred ca m-a ajuns mai ieftin decat faltuirea la abric si transportul dus intor de acasas. Merge bine ca unealta.
Mai folosesc un fierastrau pendular JS100DL, tot Stern. Cu asta am muncit nu gluma. Eficient. Are si raza laser.
Pistol de vopsit SG110A, si asta bun dar se putea si mai bine cu niste extensii pentru vopsirea tavanului sau a pardoselei.Mi-am pus mintea la contributie si am rezolvat problema.
Caut o surubelnita electrica, Stern SCD48A.
De fapt si scrie in instructiunile de folosire, sunt unelete pentru a fi folosite in gospodarie. Oricum calitate-pret  bun!
De altfel cam toate produsele sunt facute in China, incepand de la papuci la ecografe.
Ce te faci daca vor aparea produse Made pe nu stiu ce vapor ancorat in largul Oc. Pacific?:))
Atunci CHINA va fi LUX.

#21
aktymel

aktymel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 16.01.2007
ca raspuns pt initiatorul topicului, dupa un an si un pic ... am comandat si eu  un  rotopercutor stern -negru prrh 26-1.  La prima vedere este copie fidela dupa Boschammer verde acela la vreo 10 mil. In rest ... pare destul de frumos asamablata si lucrata. Cutia este cam mica si nu ofera destul spatiu pt depozitare burghie,suruburi,cuie...etc ... Si cel mai nasol mi se pare ca sta fortat cablul de alimentare si cu timpul se poate reteza...Cam greu ...mi s-a parut in prima faza ..dar te obisnuiesti... Am Ales varianta Stern cu acest picamer pt ca vreau sa ma apuc de constructia unei case...incepand din primavara anului 2014. Si pana atunci o sa imi tot comand scule de care as putea avea nevoie ..  sper sa pot ridica o casa si sa termin finisajele de dupa folosind echipamente ieftine din aceasta gama. In plan ar mai  fi o drujba,betoniera,compresor,pistol de vopsit, flex, etc ... si cam tot ce as putea avea nevoie. Voi revenii si eu cu impresii de dupa folosire si dupa ce voi fi construit deja casa mult visata !

#22
bogdan2011

bogdan2011

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,097
  • Înscris: 07.01.2011
Lamuriti-ma si pe mine cum sa aleg un rotopercutor, dintre http://stern-austria...30e--13223.html si http://stern-austria...00w--13218.html
Culmea e ca ala mai ieftin si la putere mai mica vad ca are numar de batai mai mare si turatia mai mare.

Apropo, voi cum ati cumparat de la ei? Ati facut comanda online, e totul ok? Au ceva magazin de desfacere?

Edited by bogdan2011, 16 April 2013 - 17:39.


#23
apanoiu

apanoiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,181
  • Înscris: 10.01.2007
du-te in piata, ar trebui sa gasesti aceste modele si sa pui mana pe ele.

Din experienta mea, la lucru light sunt scule ok. Daca ai de act mai multa teaba mai mult celtuiesti daca iei scule ieftine.

#24
bogdan2011

bogdan2011

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,097
  • Înscris: 07.01.2011
In piata sunt ceva mai scumpe si nu stiu daca au trusa completa.
Pentru lucru hardcore am baros. Eu vroiam sa stiu daca in principiu conteaza puterea sau si alte specificatii.

#25
aurick86

aurick86

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 230
  • Înscris: 23.11.2007
Un raspuns foarte intaziat, dar care poate ajuta pe altcineva:
Din experienta mea personala (fara sa fac nici un fel de reclama) Da sunt ok, eu am cumparat  de doua ori de la ei. De fiecare data transportul a fost gratuit.
Prima data acum 1 an si ceva mi-am cumparat o mini freza/biax; si a doua oara acum 2 saptamani am cumparat o bormasina/surubelnita cu cablu Stern HD10Z (facuta cadou ciuva).
Dar pana acum nu am avut nevoie de garantie/service. Asta o interpretati cum vreti ..scule bune sau putin muncite ( adevarul e ca nu au fost folosite la nivel industrial ..ci acasa - asa cum au fost gandite)

Ca o completare: am avut acum cateva saptamani o mica lucrare  si a trebuit sa dau niste gauri in beton am folosit rotopercutorul Metabo UHE22 Multi pe care il cumparasem SH cu aproape 1 an in urma ...cum spuneam, avans prea mic in beton.
M-am hotarat sa il vand si sa imi iau altceva .. cum in ultima vreme mi-am mai cumpat ceva scule profi (un Bosch GMB 10 RE, un polizor unghiular Makita GA5030, surubelnita cu impact Makita td0101f) ..am is sa imi iau tot ceva profi si am dat comanda de un Makita 2470T  ( diferenta de ~ 100 de lei fara de Makita 2470)... azi ar trebui sa vina.. dupa ce il folosesc o sa ma dau cu pararea comparativ cu Metabo.

Cateva impresii despre sculele mentionate mai sus:
-Bosch GMB 10 RE - e galagioasa, atat la angrenaj si la perii (face scantei parca prea mari la carbuni); mandrina scapa .. indiferent cat ma chinui sa strang aceasta mandrina automata (de exp dadeam niste gauri de 8 in metal.. cand agata burghiul putin mai tare.. burghiul se invartea in mandrina)... ma gandesc sa o vand tinand cont ca o sa am in curand o Makita 2470T..dar si pana acum mi-a fost foarte indamanatica pentru gauri mai mici, locuri mai inguste.
-Makita GA5030 - un flex indamanatic - corp subtire = mai comod in mana; parca are prea mult joc intre angrenaje..dar e ok, un polizor foarte bun.
-Makita td0101f - vroiam neaparat o surubelnita cu impact pentru numeroasele activitati de insurubare mai grosolana ..unde nu e nevoie de finete ci de putere. Sunt foarte incantat de ceea ce poate face si de usurinta cu care o face, o alta chestie foarte importanta este ca nu are "recul" (nu incearca sa imi suceasca mana cand se intepeneste surubul). Chiar daca are o putere foarte mare poate fi folosita si la lucrari mai finute cu putina grija ( chiar daca nu are ambreaj se poate folosi pentru ca nu are nici inertia foarte mare). Are un mic LED care lumineaza suprafata de lucru (destul de util). Negative: ledul se incalzeste zona invecinata a manerului.. si nu se opreste decat daca e scoasa din priza. Cand intra impactul e foarte galagioasa (general valabil pentru surubelnitele cu impact)


General valabil pentru motoare electrice/bobine:
-cand sculele sunt noi e bine sa fie supuse la o perioada de "rodaj".. bobinele/botoarele trebuie incalzite treptat la temperaturi din ce in ce mai mari .... pe o perioada de mai multe zile /saptamani.. deci sa fie folosita dar nu din start la maxim.
-perioadele de incalzire treptata ajung sa intareasca rasina de pe bobine.
-Altfel daca supui din start motorul la cele mai mari temperaturi te poti trezi cu un motor/bobina care a ars.inmuiat rasina izolatoare si apoi a facut contact si normal ca s-a ars si ea.
Sper ca ati inteles ce am vrut sa spun. Acest proces de rodaj e valabil si pentru difuzoarele audio (tot o bobina e si acolo).

#26
catasebi

catasebi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 458
  • Înscris: 26.01.2011
Salutare. Mai e cineva pe aici? de unde gasesc un rotor pt drujba electrica de la Stern. O am de un an,a mers ceas pana am frecat rotorul fata perii... Astia de la stern nu raspund la email. Aveti voi habar de unde, care a luat piese, sau nu exista, stern e de unica folosinta?

#27
H3k

H3k

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 02.01.2004
Ce parere aveti de ciocanul asta? http://www.feroshop....710w-33427.html

#28
kroeger23

kroeger23

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 20.03.2010
Eu am luat de la ei de pe site o motocositoare...care a doua zi nu a mai functionat corect (precizez ca nu am utilizat-o intens si nici defectuos).La prima vedere parea un produs ok,bine construit.Am vrut sa-mi exprim parerea despre acest produs la ei pe site dar bineinteles ca,comentariul meu nu a fost aprobat(toate recenziile despre produs au 5*,normal Posted Image) )

#29
H3k

H3k

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 02.01.2004
Poti sa pui un link catre produs sa vedem si noi ce sa nu cumparam? Ms

 kroeger23, on 21 iunie 2014 - 09:56, said:

Eu am luat de la ei de pe site o motocositoare...care a doua zi nu a mai functionat corect (precizez ca nu am utilizat-o intens si nici defectuos).La prima vedere parea un produs ok,bine construit.Am vrut sa-mi exprim parerea despre acest produs la ei pe site dar bineinteles ca,comentariul meu nu a fost aprobat(toate recenziile despre produs au 5*,normal Posted Image) )


#30
kroeger23

kroeger23

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 20.03.2010
Acesta este modelul http://stern-austria...-iarba-ggt1600b

#31
willrock252000

willrock252000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,327
  • Înscris: 25.02.2011
eu am modelul ăsta de 1 an de zile,am schimbat furtunul de alimentare că se fisurase și uleiul (ls +) de la husky cu celelalte îmi innegrea bujia si nu mai pornea ....dar pt.câți bani am dat e ok ....ce anume s-a stricat? de ce nu ai trimis-o înapoi? pentru probleme, sfaturi cercetează pe forum topicul dedicat  "motocoasă "

#32
kroeger23

kroeger23

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 20.03.2010
Am trimis-o inapoi in service,am primit-o dupa fix 1 luna(cred ca dura mai mult daca nu-i stresam constant cu telefoane)...in deviz scria "reglare carburator"(puneam socul pentru pornire,dar dupa ce il lasam se tura motorul apoi se oprea).Eu le-am trimis certificatul de garantie in cutie,acum a venit fara Posted Image  .Am vrut produs nou pentru ca am crezut ca 2 ani nu voi avea probleme cu el,mai ales la o utilizare moderata,dar cred ca il voi repara pe banii mei daca se mai strica la cat de prompti sunt cei din service.Am intrebat mai intai pe forumul dedicat,am fost sfatuit sa-l trimit la service

#33
mateyon

mateyon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 09.04.2011
Salut! Nu mai deschid alt topic pentru ca intrebarea mea este destul de asemanatoare.
Doresc sa cumpar un rotopercutor si variantele sunt Stern ( http://www.stern-aus...utor-rh28a.html ) sau Einhell ( http://proactiv.ro/d...bt-rh-900w-1286 ) .
As merge pe Stern pentru ca am lucrat in toamna asta cu unul la fel si am vazut cam ce poate, doar ca einhell-ul este la promotie cu 217 lei intr-un hypermarket si m-a pus pe ganduri. Din pacate bugetul este destul de limitat si nu mai pot urca mai ales ca nu stiu cat de mult voi folosi scula asta .
Am vazut Sternul la treaba cu burghiu de 28-30 mm in beton, mi s-a parut destul de rezistent.

#34
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Eu am avut un model similar de la Einhell si m-a enervat la culme faptul ca nu avea turatie variabila. Cred ca nici astea doua de mai sus nu au.

#35
AUREL211252

AUREL211252

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 01.05.2011

 primejdie_06, on 18 februarie 2012 - 06:14, said:

... nu pot sa recomand nici macar dusmanilor STERN... este o marca Made in Austria via China poate un pic mai buna decat EINHELL care este Made in Germany via aceeasi destinatie galbena si care doar printr-o intamplare te-a tinut 5 ani de zile... descrierile sculelor de pe site nu sunt mai prejos, cea mai tare fiind bormasina cu percutie care desi are spitz (indiferent ce o fi ala) si dalta in dotare are mandrina clasica de 13 mm cu cheie Posted Image deasemeni toate au "angrenaje pe baza de rulmenti cu bile" (chiar nu-mi dau seama cum dracu o fi angrenajul care foloseste ca element condus/conducator un rulment fie el si cu bile) dar la nici una nu se aduce aminte de parametri cu adevarat importanti ca energia de impact, cuplul maxim dezvoltat etc.
... eu consider ca cea mai slaba scula care merita cumparata este SKILL urmata de struto-camila Maktec care este un fel de Makita pentru DIY... bineinteles ca decizia iti apartine in totalitate... spor la bricolaj, indiferent ce scule vei folosi...
Daca ai bugetul subtire sau esti pensionar, un Stern,indiferent de culoare,e util la casa omului.Am avut Makita si la 2 ani s-au dus periile.Atunci am zis, la vremea respectiva, ca e contrafacuta.A fost totusi scumpa...Posted Image

 kolfleading, on 06 ianuarie 2015 - 15:23, said:

Eu am avut un model similar de la Einhell si m-a enervat la culme faptul ca nu avea turatie variabila. Cred ca nici astea doua de mai sus nu au.

Einhell este o firma mai slabuta decat Stern sau Straus Austria, ca sa fac o comparatie...E mai greu de gasit piese de schimb pt.ele.Cine e Profi,sa-si cumpere scule profi:Skill,Boch,Makita...Posted Image

Edited by AUREL211252, 02 March 2015 - 14:54.


#36
mettre

mettre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,452
  • Înscris: 12.08.2014
eu am de la stern urmatoarele:
motocositoare 1600b 4-5 ani folosita vara de vara pt buruienile din curte si santul din fata portii.............merge fara probleme dar i'am schimbat bujia am pus ngk.......in rest ulei din piata ieften si benzina de la ce benzinarie am apucat. merge impecabil si chiar e puternica.
polizor unghiular mic de 500 w.........am taiat cu el de nici el nu stie cum dreq mai functioneaza inca...............
pendular 400 w parca nu mai stiu exact dar stiu ca e un model precar fara taiere la unghi de 45 fara laser etc............asta refuza sa moara.........am taiat sipcile unui gard pt lemn de foc.....cam 100 m gard cel putin.........merge de rupe..........am taiat placaje de mobila veche care mai aveau si cuie prin ele etc.........merge si acum de rupe chiar o sa il folosesc cand imi fac mobila de bucatarie.........
bormasina de insurubat hd10z........ are o forta incredibila.......nu am folosit-o prea mult doar am testat-o.........o voi folosi la mobila bucatarie, baie doua dormitoare, dressing si sufragerie......daca va rezista revin cu impresii.....
in concluzie sunt scule foarte bune pentru gospodarie...........exista garantie din cauza asta nu recomand firmele de pe net........ incercati sa cumparati de la marile magazine de bricolaj chiar daca dati 10 lei in plus......garantia pt aceste magazine este alta decat pentru un site de cacao..............cei de la service se uita intotdeauna de unde este cumparat produsul.......ex. prod. cumparat din leroy merlin se repara mult mai repede decat cel luat de la nea ghitza din piatza......magazinul mare aduce vanzari mari nea ghitza mai putin asa..........
culmea este ca am vazut inca vre-o doua marci identice cu stern.........ex. buildxl si straus acum nu stiu cat de bune sunt........mai ieftine sunt sigur.
ps. pt kroeger......socrelul meu are stihl fs90 si a costat 2200 lei.......eu stern 1600 b...........amandoua au cam aceeasi vechime si au muncit la fel........stern este mai puternica concluzia????? merita sa-ti iei de firma pentru gospodarie??

 AUREL211252, on 02 martie 2015 - 14:58, said:

Daca ai bugetul subtire sau esti pensionar, un Stern,indiferent de culoare,e util la casa omului.Am avut Makita si la 2 ani s-au dus periile.Atunci am zis, la vremea respectiva, ca e contrafacuta.A fost totusi scumpa...Posted Image



Einhell este o firma mai slabuta decat Stern sau Straus Austria, ca sa fac o comparatie...E mai greu de gasit piese de schimb pt.ele.Cine e Profi,sa-si cumpere scule profi:Skill,Boch,Makita...Posted Image
sa sti ca esti gresit informat...........einhell este o firma mult mai serioasa decat stern sau straus......nu se compara.........din cauza asta sunt scule mai scumpe...............
gama red de la einhell nici nu se compara cu stern sau straus............este diferenta ca de la cer la pamant

 mettre, on 09 martie 2015 - 00:05, said:

eu am de la stern urmatoarele:
motocositoare 1600b 4-5 ani folosita vara de vara pt buruienile din curte si santul din fata portii.............merge fara probleme dar i'am schimbat bujia am pus ngk.......in rest ulei din piata ieften si benzina de la ce benzinarie am apucat. merge impecabil si chiar e puternica.
polizor unghiular mic de 500 w.........am taiat cu el de nici el nu stie cum dreq mai functioneaza inca...............
pendular 400 w parca nu mai stiu exact dar stiu ca e un model precar fara taiere la unghi de 45 fara laser etc............asta refuza sa moara.........am taiat sipcile unui gard pt lemn de foc.....cam 100 m gard cel putin.........merge de rupe..........am taiat placaje de mobila veche care mai aveau si cuie prin ele etc.........merge si acum de rupe chiar o sa il folosesc cand imi fac mobila de bucatarie.........
bormasina de insurubat hd10z........ are o forta incredibila.......nu am folosit-o prea mult doar am testat-o.........o voi folosi la mobila bucatarie, baie doua dormitoare, dressing si sufragerie......daca va rezista revin cu impresii.....
in concluzie sunt scule foarte bune pentru gospodarie...........exista garantie din cauza asta nu recomand firmele de pe net........ incercati sa cumparati de la marile magazine de bricolaj chiar daca dati 10 lei in plus......garantia pt aceste magazine este alta decat pentru un site de cacao..............cei de la service se uita intotdeauna de unde este cumparat produsul.......ex. prod. cumparat din leroy merlin se repara mult mai repede decat cel luat de la nea ghitza din piatza......magazinul mare aduce vanzari mari nea ghitza mai putin asa..........
culmea este ca am vazut inca vre-o doua marci identice cu stern.........ex. buildxl si straus acum nu stiu cat de bune sunt........mai ieftine sunt sigur.
ps. pt kroeger......socrelul meu are stihl fs90 si a costat 2200 lei.......eu stern 1600 b...........amandoua au cam aceeasi vechime si au muncit la fel........stern este mai puternica concluzia????? merita sa-ti iei de firma pentru gospodarie??


sa sti ca esti gresit informat...........einhell este o firma mult mai serioasa decat stern sau straus......nu se compara.........din cauza asta sunt scule mai scumpe...............
gama red de la einhell nici nu se compara cu stern sau straus............este diferenta ca de la cer la pamant
iar skill este tot in gama hobby adica einhell stern etc

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate