![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
tencuiala decorativa
Last Updated: Sep 12 2022 15:08, Started by
alix71
, Feb 12 2012 17:20
·
0

Posted 12 February 2012 - 17:20

am mai postat pe un topic aceasta problema dar probabil ca nu unde trebuia asa ca am deschis un topic nou.in primavara anului trecut am izolat exterior casa cu polistiren expandat cu densitate 18 eps 80,materialul de lipit plostirenul a fost p19 ,ca si cel de tencuit peste plasa de la weber,p 19 spune ca e universal de de lipit pe caramida polistirenul cat si de tencuit peste polistiren.apoi au dat cu amorsa tot weber pe codul tencuielii decorative care urma sa fie aplicata.se trage si tencuiala decorativa ,totul arata super,pana in iarna aceasta,de fapt prima iarna ,cand la un nivel de 1 metru,cu aproximatie crapa cat un lat de plama si cade de pe perete tencuiala decorativa ramanind un brau de plasa cu adeziv care era sub decorativa,toata aceasta chestiune apare pe fatada si pe partea de la intrare,in alta parte nu a aparut.sau cel putin nu inca.am chemat mesterul sa vada ce a isprava grozava a facut pentru o caruta de bani si imi spune ca de fapt e igrasie in locul ala si de aceea cade decoartiva.pai oare poate fi igrasie la 1 metru deasupra soluli si pana acolo nusi in casa nu xista igrasie deloc in dreptul celor doi pereti cu tencuiala cojita.in casa tencuiala e impecabila ,zugraveala la fel,iar eu sunt absolut disperat.casa e noua noi am ridicat-o cu doi ani in urma intr-o vara.v-as ruga din suflet sa imi spuneti daca mai pot face ceva sa remediez nenorocirea asta si daca poate fi atat de sus un lat de palma ca suprafata de igrasie pe exteriorul casei peste polistiren si tplasa +tencuiala fix sub decorativa.va multumesc anticipat.
|
Posted 12 February 2012 - 23:15

cred ca problema ii tencuiala decorativa , slaba calitate , poate expirata , ce decorativa ii ?
|
Posted 13 February 2012 - 10:47

Or fi gresit ''doreii'' ceva cand au aplicat termosistemul. Pune totusi ceva poze.
|
Posted 13 February 2012 - 12:57

NordMan, on 13th February 2012, 21:47, said: Or fi gresit ''doreii'' ceva cand au aplicat termosistemul. Pune totusi ceva poze. Nu au ce sa greseasca doreiii din moment ce omul a spus ca a iesit bine, o tencuiala decorativa de buna calitate nu se desprinde ea . Ce sa greseasca eventual au tras cu mana dreapta si trebuia trasa cu stanga . |
Posted 13 February 2012 - 14:10

poate nu au respectat timpii de lucru intre straturi si nu s-a uscat ca lumea, si au dat deasupra repede sa termine.
cumva partea afectata e intr-o zona mai umbrita? Edited by msn2, 13 February 2012 - 14:11. |
Posted 13 February 2012 - 17:32

msn2, on 13th February 2012, 14:10, said: poate nu au respectat timpii de lucru intre straturi si nu s-a uscat ca lumea, si au dat deasupra repede sa termine. cumva partea afectata e intr-o zona mai umbrita? |
Posted 14 February 2012 - 13:36

cauciucul ala negru protejeaza hidroizolatia si atat.
poate s-a deteriorat pe undeva. dar mai bine pune ceva poze |
Posted 14 February 2012 - 18:11

Apare un fenomen de genul la asta din poza? A fost o teava sparta in subsol in blocul unde locuiesc si peretii de pe casa scarii au tras apa prin capilaritate. La temperaturile astea de afara a inghetat si acum cade gletul si tencuiala in toata casa scarii la aproximativ 30 cm de jur imprejur. Nivelul apei in subsol nu a fos mare, avem basa cu panta spre ea, dar peretii au tras apa.
Attached Files |
Posted 14 February 2012 - 18:27

Cred ca realizezi ca fara poze de buna calitate si de aproape nu putem decat sa ne dam cu parerea! Eu iti spun asa : decorativa nu e de vina ca si material ! ( daca era, se intampla pe toate fatadele cladirii, in mai multe zone); Decorativa rezista zeci de ani la exterior, dar nu rezista la presiunea negativa din interior, adica daca se uda din interior, pleaca pa...O alta problema e gheata/zapada; daca stationeaza mai mult timp ( zile, saptamani) se basica si pleaca pa, oricat de buna sau de scumpa e, nici o vopsea nu rezista cand sta zapada pe ea mai mult timp ( nu pot spune cat, nu e o regula, depinde si de granulatia pietrei/ grosimea peliculei) Cauze posibile: nu s-a petrecut plasa una peste alta aia 10 cm regulamentari, acolo poate sa fisureze adezivul, fisura se transmite prin decorativa si se largeste in timp, pt ca patrunde ploaia, iar cand ingheata, pocneste ca o buba; probleme cu amorsarea; ori amorsa/grundul s-a diluat in exces si afecteaza aderenta decorativei, ori nu s-a amorsat uniform, ori s-a amorsat peste zone prafuite, ori insuficient ( teoria zice ca pe suprafetele ft absorbante, amorsa se aplica inca o data ( 2 straturi)) Toate chestiile astea trebuiesc cunoscute de aplicatori, pt ca sunt produse profesionale, adica adresate profesionistilor...Poate mai sunt si alte cauze, care nu imi vin acuma in minte, dar fara poze ( de buna calitate, nu cu telefonul) nu ne putem pronunta ( nici doctorul nici tinichigiul nici vopsitorul nu dau verdicte pana nu vad lucrarea...)
Un lucru e sigur: nu poti face retus cu vopsea sau tencuiala decorativa fara sa se vada diferenta, chiar daca e aceasi culoare de la acelasi producator Toate argumentele mele se reduc la 0 daca e vb de decorativa uscata, la sac. Nici nu vreau sa ma obosesc sa tastez ceva despre porcaria aia; 2 lei dai, de 2 lei te tine... |
Posted 18 February 2012 - 11:53

mutulica_41, on 14th February 2012, 18:27, said: Cred ca realizezi ca fara poze de buna calitate si de aproape nu putem decat sa ne dam cu parerea! Eu iti spun asa : decorativa nu e de vina ca si material ! ( daca era, se intampla pe toate fatadele cladirii, in mai multe zone); Decorativa rezista zeci de ani la exterior, dar nu rezista la presiunea negativa din interior, adica daca se uda din interior, pleaca pa...O alta problema e gheata/zapada; daca stationeaza mai mult timp ( zile, saptamani) se basica si pleaca pa, oricat de buna sau de scumpa e, nici o vopsea nu rezista cand sta zapada pe ea mai mult timp ( nu pot spune cat, nu e o regula, depinde si de granulatia pietrei/ grosimea peliculei) Cauze posibile: nu s-a petrecut plasa una peste alta aia 10 cm regulamentari, acolo poate sa fisureze adezivul, fisura se transmite prin decorativa si se largeste in timp, pt ca patrunde ploaia, iar cand ingheata, pocneste ca o buba; probleme cu amorsarea; ori amorsa/grundul s-a diluat in exces si afecteaza aderenta decorativei, ori nu s-a amorsat uniform, ori s-a amorsat peste zone prafuite, ori insuficient ( teoria zice ca pe suprafetele ft absorbante, amorsa se aplica inca o data ( 2 straturi)) Toate chestiile astea trebuiesc cunoscute de aplicatori, pt ca sunt produse profesionale, adica adresate profesionistilor...Poate mai sunt si alte cauze, care nu imi vin acuma in minte, dar fara poze ( de buna calitate, nu cu telefonul) nu ne putem pronunta ( nici doctorul nici tinichigiul nici vopsitorul nu dau verdicte pana nu vad lucrarea...) Un lucru e sigur: nu poti face retus cu vopsea sau tencuiala decorativa fara sa se vada diferenta, chiar daca e aceasi culoare de la acelasi producator Toate argumentele mele se reduc la 0 daca e vb de decorativa uscata, la sac. Nici nu vreau sa ma obosesc sa tastez ceva despre porcaria aia; 2 lei dai, de 2 lei te tine... |
|
Posted 18 February 2012 - 13:15

S-o luam pe rand: Tehnicienii producatorilor nu o sa recunoasca niciodata ca produsul lor ar fi de vina decat in instanta probabil; oricum Weber are produse bune, sa nu fim rautaciosi
Prin polistiren nu are cum sa treaca umezeala, e la mintea cocosului, dar daca nu exista hidroizolatie ori e facuta defectos, deci daca exista premise ca umezeala sa ajunga la adezivul de polistiren, placa se va dezlipi mai devreme sau mai tarziu in acea zona, iar umezeala isi va face in timp loc sa iasa la suprafata unde gaseste mai putina rezistenta, iar cand va ajunge, pleaca pa decorativa... Retine ca vb teoretic ! |
Posted 18 February 2012 - 15:59

mutulica_41, on 18th February 2012, 13:15, said: S-o luam pe rand: Tehnicienii producatorilor nu o sa recunoasca niciodata ca produsul lor ar fi de vina decat in instanta probabil; oricum Weber are produse bune, sa nu fim rautaciosi Prin polistiren nu are cum sa treaca umezeala, e la mintea cocosului, dar daca nu exista hidroizolatie ori e facuta defectos, deci daca exista premise ca umezeala sa ajunga la adezivul de polistiren, placa se va dezlipi mai devreme sau mai tarziu in acea zona, iar umezeala isi va face in timp loc sa iasa la suprafata unde gaseste mai putina rezistenta, iar cand va ajunge, pleaca pa decorativa... Retine ca vb teoretic ! |
Posted 18 February 2012 - 16:37

Nu e nici o garantie pt solutia care o propui, mai bine pune niste poze cu rezolutie mare, facute cu blitz daca e zona intunecoasa...
Eu cred ca tot o sa ai probleme, pt ca nasolia avanseaza dinspre int spre ext, si in cazul asta umezeala macina cu timpul si caramida si adeziv si orice mortar pana iese la suprafata, asta e telul ei si e ft tenace... E ft rau ca nu aveti izolatie, nu vreau sa mai rascolesc rahatu acum, si nu sunt constructor, dar eu as pleca de la premisa ca trebuie sa sap vreo 50 cm jur imprejurul casei si sa aplic niste izolatie bituminoasa macar vreo 2 straturi, pt si eu sunt ingrozit de mucegai si cred ca toata lumea; Dar se poate sa fie si alte solutii, mai sunt destui meseriasi pe aici, numai ca pe nevazute e mai greu. Subiectul asta daca era pus la " finisaje", poate primeai mai multe raspunsuri, zic si eu... |
Posted 20 February 2012 - 16:52

mutulica_41, on 18th February 2012, 16:37, said: Nu e nici o garantie pt solutia care o propui, mai bine pune niste poze cu rezolutie mare, facute cu blitz daca e zona intunecoasa... Eu cred ca tot o sa ai probleme, pt ca nasolia avanseaza dinspre int spre ext, si in cazul asta umezeala macina cu timpul si caramida si adeziv si orice mortar pana iese la suprafata, asta e telul ei si e ft tenace... E ft rau ca nu aveti izolatie, nu vreau sa mai rascolesc rahatu acum, si nu sunt constructor, dar eu as pleca de la premisa ca trebuie sa sap vreo 50 cm jur imprejurul casei si sa aplic niste izolatie bituminoasa macar vreo 2 straturi, pt si eu sunt ingrozit de mucegai si cred ca toata lumea; Dar se poate sa fie si alte solutii, mai sunt destui meseriasi pe aici, numai ca pe nevazute e mai greu. Subiectul asta daca era pus la " finisaje", poate primeai mai multe raspunsuri, zic si eu... |
Posted 23 February 2012 - 15:24

Posted 23 February 2012 - 15:47

alix71, on 23rd February 2012, 15:24, said: am facut poze in safrsit incerc sa le postez.clar ca daca cineva vede se poate exprima mult mai ok despre dezastru. Apa nu urca ( sau nu ar trebui sa urce - exceptand cazul in care betonul este de proasta calitate sau a fost turnat nevibrat ) prin betonul fundatiei . Chiar daca ar urca , el s-ar opri la membrana asezata sub zidarie . Asa ca explicatia este ca umezeala urca prin masa de spaclu / adezivul aplicat peste polistiren ( nu prin cel cu care este lipit polistirenul pe zidarie / soclu ) Solutia ar fi , pentru a preveni infiltratia , sa torni un trotuar in jurul casei , cu rost de 1-2 cm intre el si gresie , pe care sa il umpli cu bitum turnat la cald . Atentie , va trebui sa sapi un pic , astfel ca partea de jos a trotuarului sa fie mai jos decat nivelul unde incepe polistirenul cu vreo 10 cm . Pentru banda de tencuiala decorativa afectata , eu as elimina ( taietura dreapta ) zona respectiva de jur - imprejurul casei , as reface masa de spaclu si apoi as da tot o decorativa intr-o culoare care sa "rimeze " cu culoarea fatadei - un ton mai inchis . |
|
Posted 23 February 2012 - 16:03

@ Care membrana? A zis ca nu are hidroizolatie...
@Alix 71: Imi pare rau, dar pt mine pozele nu sunt concludente! Cea mai importanta poza ai facut-o la rezolutie mica( 640x480) si e si miscata! Eu zic asa: departeaza-te la un m de zid si fa poze la rezolutie 1280x960 9 asa cum ai facut 2 din ele, din mai multe zone ale casei, dezlipeste o coaja cat mai mare de decorativa si fa o poza cu dosul ei si una cu locul din care ai luat-o, sa vad cum arata masa de spaclu Si eventual pune-l pe sotiorul tau sa faca poze sau focalizeaza cu atentie pe punctul de pozat, sa fie clara...! Vb lui @Motanul 13, spune-ne daca ai trotuar pe langa cladire, eventual pune si o poza cu baza soclului, doar nu vrei sa te credem pe cuvant...? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users