Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cosmin Seleși, la Pro TV, di...

taxa transport la EasyBox - eMag ...

The Men Who Sold the World Cup (2...
 La multi ani @WestPoint!

Problema joc de pe Steam

Inteligența artificiala la l...

La multi ani Finlanda !
 Servicii de streaming cu accent p...

R.I.P. Kirstie Alley

Ce lupa de cap cu lumina si lenti...

Card cumparaturi venituri alte su...
 Cot PPR in loc de cot PT tub rigid?

Centrala Ariston nu incalzeș...

Avertisment cu amenda și pun...

Boxa portabila
 

PHP website

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Salutari. Site de o pagina, adica sa contina index.php si apoi cu ajutorul php si bazei de date sa se creeze automat pagini de felul asta:
index.php?id=1
index.php?id=2
.
.
.
index.php?id=n
in loc de pagina1.php, pagina2.php..si tot asa. Nu stiu cat de explicit am fost dar m-am straduit sa ma fac inteles. Am un exemplu de website creat in acest fel dar m-ar interesa daca exista ceva tutoriale care sa explice mai in amanunt ce si cum si unde...si ce-o mai fi.
Probabil o sa imi spuneti sa invat php si mysql. Asta si fac. Dar din exemple aplicate pricep mai repede .
Multzam fain

Edited by alecsmatei2002, 05 February 2012 - 20:39.


#2
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
<?php
# Pagini "multiple"
$db = mysql_connect('localhost', 'root', '');
mysql_select_db('baza_de_date', $db);
$Pagina = (int) $_GET['pagina'];
$Rez = mysql_query("SELECT * FROM `tabel` WHERE `id` = '$Pagina' LIMIT 1;");
if($Rez){
   $Rand  = mysql_fetch_assoc($Rez);
   echo "<h1>{$Rand['titlu']}</h1>
	  {$Rand['continut']}
   ";
}
else {
	echo 'Pagina inexistenta';
}
?>

Pentru exemplul de mai sus, ai nevoie de un tabel de forma asta:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `tabel` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `titlu` varchar(250) NOT NULL,
  `continut` text NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1;


#3
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Mda, tre sa imi iau un dictionar sa descifrez ce e acolo. Multumesc oricum, o sa vad eu cum o scot la capat. Asa in mare am inteles ce e in prima parte cu baza de date...selectare, conectare...

#4
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
inca ceva...are vreun nume tipul asta de website? Ca vreau sa-l mai intreb pe Gogu sa vedem ce zice.

#5
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
nu, pur si simplu faci un query in baza de date dupa un id. Acel id este unic, deci intotdeauna ai doar un singur rezultat.

#6
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007

View PostDarkAngelBv, on 5th February 2012, 19:21, said:

nu, pur si simplu faci un query in baza de date dupa un id. Acel id este unic, deci intotdeauna ai doar un singur rezultat.

nu, nu...vroiam sa intreb cum sa caut pe google tutoriale sau...orice despre asta. Ca nu pot sa caut "cum sa fac un website cu o singura pagina care sa aiba...blah blah"

#7
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
Uite, ti-am explicat codul scris mai sus:
<?php
# Pagini "multiple"

// Ne conectam la baza de date
$db = mysql_connect('localhost' /* Host DB */, 'root' /* User DB */, '' /* Parola DB */);

// Selectam baza de date
mysql_select_db('baza_de_date' /* Nume baza de date */, $db /* Variabila Conexiune baza de date. Nu este obligatorie daca exista doar o conexiune la baza de date*/);

// Introducem valoarea din url intr-o variabila. pentru index.php?pagina=3 variabila $Pagina va avea valoarea 3
$Pagina = (int) $_GET['pagina'];

// Interogam baza de date pentru rezultate
$Rez = mysql_query("SELECT * FROM `tabel` WHERE `id` = '$Pagina' LIMIT 1;");


if($Rez){// Daca s-a gasit inregistrarea cu id-ul 3 sau cat este in URL intra in aceasta bucla
	// Transformam dintr-un obiect MySQL intr-un array ce il putem folosi mai usor
	$Rand  = mysql_fetch_assoc($Rez);
	// Afisam informatiile ce le-am extras din baza de date in pagina 
	echo "<h1>{$Rand['titlu']}</h1>
	  <p>{$Rand['continut']}</p>
	";
}
else { // Daca nu, intra in bucla de afisare eroare
	echo 'Pagina inexistenta';
}
?>

Un punct de start ar fi pagina asta http://www.w3schools...php/default.asp
Uite si aici niste resurse suplimentare:
http://www.google.ro...&...280&bih=852

#8
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Ar mai fi ceva. Nu stiu daca sa trebuia dechid un nou subiect, in fine , o sa scriu aici.

Am reusit sa aranjez...elementele... in functie de id-ul lor. Acum mi-ar mai trebui, in plus, sa fie afisate doar unele dintre ele pe o anumita pagina. De exemplu, sa zicem ca pe prima pagina am poze cu masini, aranjate cum am vrut eu. Dar vreau ca pe pagina 2 sa fie doar BMW-uri, la fel aranjate in ordinea stabilita, apoi pe pagina 3 sa fie Dacii....si tot asa. Ce trebuie sa mai adaug in baza de date la fiecare id in parte si cum sa fac sa selectez acea...adaugire, incat sa imi afiseze cum am zis mai sus ?

Edited by alecsmatei2002, 12 February 2012 - 15:25.


#9
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
pai fie pui inca un camp in baza de date numit spre exemplu "marca" in care sa ai efectiv numele marcii, fie mai faci un tabel cu marci si id si in tabelul actual pui doar id-ul marcii.

#10
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
asta cu adaugarea unui alt camp in tabel, am dedus-o si eu. Dar problema e cum folosesc campul ala ''marca'' in script?


<a href="gallery.php?id='.$Rand['id'].'"><img src="poze_masini/'.$Rand['id'].'a.jpg" /> </a>
	<p class="name">'.ucfirst($Rand['name']).'</p>

Aici le aranjez si le afisez dupa id. Dar faza cu ''marca'' cum o introduc? Sa imi arate doar ''marca'', si nu pe toate.
Vreau sa fie afisate dupa ID, dar sa fie doar cele pe cARE LE VREAU EU

Edited by alecsmatei2002, 12 February 2012 - 15:38.


#11
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
pui in select-ul din baza de date WHERE `marca` = 'ceva'

#12
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Ce am facut eu :
<?php
$Pagina = (int) $_GET['pagina'];
$Rez = mysql_query("SELECT * FROM `tabel` WHERE `marca`=`bmw`");
?>


<?php

while($Rand = mysql_fetch_assoc($Rez))
{
if(empty($_GET['id']))
	{
	echo '
	<div class="masini">
	<a href="gallery.php?id='.$Rand['id']." ".$Rand[marca].'"><img src="poze_masini/'.$Rand['id'].'a.jpg" /> </a>
	<p class="name">'.ucfirst($Rand['name']).'</p>
	</div>
	';
	}
else {...ceva...}

Stiu ca undeva am scris o aberatie....

imi da eroarea asta la linia cu ''while'':
Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\wamp\www\1\l4y_DB\gallery222.php on line 89

Edited by alecsmatei2002, 12 February 2012 - 16:02.


#13
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
verifica inainte de while($Rand = mysql_fetch_assoc($Rez))
{ daca $Rez exista. Dupa cum arata eroarea, nu ai in baza de date campul marca sau nu ai nici un rezultat in care marca sa fie bmw

#14
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007

View PostDarkAngelBv, on 12th February 2012, 14:16, said:

verifica inainte de while($Rand = mysql_fetch_assoc($Rez))
{ daca $Rez exista. Dupa cum arata eroarea, nu ai in baza de date campul marca sau nu ai nici un rezultat in care marca sa fie bmw

tu ma pui sa commpun propozitii cand eu abia invat literele :((

#15
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
Pai daca ti-am da noi mura in gura, tu cum ai mai invata?
if($Rez) {

bla bla

}
else {
echo 'Nu avem rezultate in categoria BMW';
}


in loc de bla bla pui codul actual incepand de la while pana la finalul loop-ului while.

#16
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
Am scos-o la capat pana la urma :)
M-a mai ajutat putin si w3room pe mess...mi-a dat mura in gura .
Trebuia doar sa scriu :
$Rez = mysql_query("SELECT * FROM `tabel` where marca='bmw' ");
ATAT.
De fapt asta spusesei si tu mai sus :)
Am mai invatat ceva, multumesc  tuturor pt ajutor

#17
alecsmatei2002

alecsmatei2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.12.2007
<p class="name_under_pic">'.ucfirst($row['name'])."<br>".($row['of-ag-ind']).'</p>
Am style pt ''p'' dar as vrea sa mai adaug ceva in plus la al doilea $row, respectiv la $row['of-ag-ind'].
Am vrut sa pun un <span></span> dar nu cred ca il pun unde trebuie si imi da eroare...

Edited by alecsmatei2002, 12 February 2012 - 22:15.


#18
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010
echo '<p class="name_under_pic">'.ucfirst($row['name']).'<br><span>'.$row['of-ag-ind'].'</span></p>';

Edited by w3room, 13 February 2012 - 00:31.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate