Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
SOBE de caramida, de zidarie, diverse sobe, focare
Last Updated: Mar 18 2024 11:00, Started by
lisapet
, Nov 30 2011 20:10
·
101
#20737
Posted 07 May 2019 - 21:55
Postasul666, on 07 mai 2019 - 20:52, said:
Mulțumesc pentru explicații! Asa este, nu are rost sa imi pun mainile in pericol. Mi-am comandat un flex, mic, dar doar pentru ca cel vechi si-a dat duhul. Inca stau in cumpana cum sa fac cupola. As merge pe semi-samota, pentru ca nu voi folosi cuptorul foarte mult. Nu cred ca il voi folosi mai mult de 10-15 ori pe an. Si cand spun semi-samota ma gândesc la acea caramida rosie, am vazut la de....n, 1.98 lei Sau mai am o variantă sa folosesc samota intreaga si doar spre incheierea cupolei sa o tai. Am vizionat cateva filmulețe si asa am vazut. Nu prea e estetic la interior, dar merge. Sau sa folosesc samota subtire, sa o tai in doua ca e mai usor si sa o pun culcata, nu pe cant. Insa va necesita la un moment dat mai mult adeziv intre... Inca nu stiu cum voi face. Astazi am turnat placa de jos si apoi voi face picioarele. Am decis sa le fac din boltari. Daca as face din caramida, cum o asez? Pe lung sau pe lat? Edited by gheorghe1mihai, 07 May 2019 - 21:55. |
#20738
Posted 08 May 2019 - 08:22
Cu privire la acea '"semisamota'", pe pagina producatorului la domeniul de utilizare scrie:
- zidarii aparente protejate; - zidarii portante si/sau neportante; - pereti despartitori; - placari. Nu scrie nimic despre folosirea in focare si nici in fisa tehnica nu ofera caracteristici de material refractar. |
#20739
Posted 08 May 2019 - 08:28
Nu am inteles niciodata de ce se numeste "semisamota". Poate, doar pentru a induce in eroare cumparatorul.
|
#20740
Posted 13 May 2019 - 10:19
Da, pe site la dedeman scrie si ca se folosește la grilluri de gradina. Cred ca se refera la partea de exterior. Am rezolvat cumva cu banii si voi lua samota. Acum am alta nelămurire. Cu ce o "lipesc"? Pentru ca la cupola cuptorului nu voi putea taia bucățile in forma de pană si la exterior va fi stratul mai gros. Si din ce am citit prin unele locuri, la mortarul refractar sa nu fie rosturi groase...
|
#20741
Posted 13 May 2019 - 10:56
Rosturile subtiri sunt necesare la sobele de zidarie. Pentru un cuptor, care se afla la exterior si care nu dezvolta temperaturi mari (in comparatie cu soba), nu este o problema daca rosturile sunt mai generoase. Scopul este ca, caramida sa nu se prabuseasca in interior. Oricum, structura va fi consolidata, in sensul in care va trebui captusita si armata, apoi tencuita pe exterior. Pe net sunt destule variante de constructie a cuptoarelor de gradina.
|
#20742
Posted 13 May 2019 - 14:48
gheorghe1mihai, on 13 mai 2019 - 10:56, said:
Rosturile subtiri sunt necesare la sobele de zidarie. gheorghe1mihai, on 13 mai 2019 - 10:56, said:
Pentru un cuptor, care se afla la exterior si care nu dezvolta temperaturi mari (in comparatie cu soba), nu este o problema daca rosturile sunt mai generoase.. |
#20743
Posted 13 May 2019 - 15:07
Ei, sa nu exageram, omul doreste sa gateasca o pizza, ceva sarmale si o pita. Nu construieste otelarie.
Spuneam de rosturi mari in conditiile in care postasul nu detine sculele necesare sa prelucreze samota in format pana. |
#20744
Posted 13 May 2019 - 20:18
Uite o poză de pe net, nu pare greu...
Faci un cofrag frumos, zidesti pe el si gata, ce mare lucru... 9a131be0c7d1b7d1f5113142fa2bbf6a.jpg 108.38K 17 downloads Sau un link cu ceva mult mai profesionist, dar e f mult de taiat, iti trebuie masina de taiat, mână sigură, complicat. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/uFh2BMV8LhM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by silenced, 13 May 2019 - 20:29. |
#20745
Posted 13 May 2019 - 21:13
Da, stiu, e multa munca. Primul model nu imi place si doresc sa ma chinui la al doilea, in forma de iglu. Insa, asa cum am spus si mai sus, nu pot taia samota in forma de pana si vor fi rosturi cam mari. Si nu stiu cum se va comporta mortarul refractar. Insa o sa incerc cu el, iau un sac si apa de sticla si vad. Daca nu, folosesc lut. Daca o sa mai cade cate o bucatica peste mancare... asta e. )
|
#20746
Posted 18 May 2019 - 05:27
Salut...sunt nou in grup si vreau sa intreb ceva....de ce crapa si cade praful de samota dat peste caramida ca o pelicula?
|
|
#20747
Posted 18 May 2019 - 06:06
Pompierul_john, on 18 mai 2019 - 05:27, said:
Salut.. Pompierul_john, on 18 mai 2019 - 05:27, said:
.sunt nou in grup si vreau sa intreb ceva.. Pompierul_john, on 18 mai 2019 - 05:27, said:
..de ce crapa si cade praful de samota dat peste caramida ca o pelicula? |
#20748
Posted 22 May 2019 - 16:03
#20749
Posted 26 May 2019 - 07:08
Dece nu dati dvs un raspuns destept si intelept ca doar le stiti pe toate, dl-e tonyst .
Edited by csomi, 26 May 2019 - 07:09. |
#20750
Posted 04 June 2019 - 20:15
#20752
Posted 05 June 2019 - 19:03
Ptr testat da, restul la vara.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/xb1HBsWeAUg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Attached Files |
#20753
Posted 05 June 2019 - 19:53
Am zidit samotele la cuptor cu mortar refractar. Din cauza ploilor si lipsei unui acoperis, am văzut ca s-a uscat fara sa pot face foc. Mai sunt sanse sa se intareasca daca fac focul si il incalzesc la cateva sute de grade, sau va ramane asa, sfaramicios?
|
#20754
Posted 05 June 2019 - 20:10
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users