Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 

(buntzi) casa lui buntzi

- - - - -
  • Please log in to reply
1126 replies to this topic

#1027
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,327
  • Înscris: 09.09.2006
Da, așa e, și de-aia am și ales să dau banii pe ele până la urmă. Senzația aia de lucru bine făcut e nemaipomenită.
Probabil au în portofoliu, dar prețul crește urât de tot și pur și simplu nu m-am îndurat.

#1028
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,261
  • Înscris: 17.03.2009

View Postbuntzi, on 25 septembrie 2013 - 03:17, said:

Zânule, am luat inițial în calcul așa ceva, dar cică am descărcător în BMPT. O să-l mai întreb pe Ză Meșter despre asta, Am loc destul în tabloul de la parter.
Cu marginea aia trebuie să aflu și eu mai multe, că habar n-am. Claxonez de îndată ce am detalii, parchetarul e încă la fața locului.
In BMPT ai un dispozitiv de protectie la supratensiuni ,NU un descarcator,asa ca ar fi bine sa-ti monteze unul in tabloul principal.

Edited by anaki, 03 October 2013 - 09:05.


#1029
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,327
  • Înscris: 09.09.2006
Am comandat un descărcător tip IPF40, de la Schneider. Sper să nu fi făcut vreo prostie...

#1030
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,261
  • Înscris: 17.03.2009
Daca ai trifazat trebuie ca si descarcatorul sa fie la fel.Pune un link sa-l vad.

Edited by anaki, 03 October 2013 - 09:30.


#1031
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,327
  • Înscris: 09.09.2006
Uite ăsta e. Sper să nu se supere șefii de link, dar mi-a fost lene să-l caut într-un loc mai "neutru"

#1032
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Misto tricolorul din poza 3 din episodul 63......

#1033
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,261
  • Înscris: 17.03.2009

View Postbuntzi, on 03 octombrie 2013 - 11:01, said:

Uite ăsta e. Sper să nu se supere șefii de link, dar mi-a fost lene să-l caut într-un loc mai "neutru"

Este ok ,daca ai priza de pamant separata sa aplice sistemul TT.

#1034
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,327
  • Înscris: 09.09.2006
Da, priza mea de pământ e separată de cea din BMPT, stâlp, whatever. E realizată în fundația casei, 6 electrozi, platbanda scoasă chiar sub tablou.

#1035
MihaiG81

MihaiG81

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,103
  • Înscris: 19.06.2012

View Postbuntzi, on 29 septembrie 2013 - 03:58, said:

În altă ordine de idei, s-au instalat panourile de la dușuri.
Attachment IMG_2884.JPG Attachment IMG_2886.JPG

Salut,

Arata foarte bine dusul.
Imi poti spune si mie pretul? Am intrat pe site dar nu sunt afisate.

#1036
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,327
  • Înscris: 09.09.2006
Îmi cer scuze pentru întârzierea răspunsului. Panourile au costat cam 700RON alea fixe și cam 950 ușile culisante, pentru fiecare cabină în parte.
Între timp, lucrurile nu merg prea faimos. S-au pus și treptele pe scară, dar nu sunt încă nici șlefuite și nici vopsite/băițuite.
Meșterii pregătesc de turnare șorțul din jurul casei. Poze, când o să mă mai dezmeticesc...

#1037
MihaiG81

MihaiG81

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,103
  • Înscris: 19.06.2012
Nu-i problema, stiu cum e cu santierul, te prinde si nu-ti mai da drumul usor.Posted Image
Deci au fost cam 1600-1700 cu totul. Cam de aici incep preturile pentru un dus de calitate.

#1038
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,327
  • Înscris: 09.09.2006
Deci am revenit în țara lu' konstrucsi, manajemen, jipiel și alte asemenea, că mai trebe bănuți să terminăm căsocul. Din păcate, nu am poze de pus (încă), așa că dacă ați intrat numai ca să vedeți pozele o să fiți dezamăgiți.
Situațiunea se prezintă cam așa:
Pe afară:
Burlanele de la acoperiș le-am băgat pe toate într-un sistem de colectare, conectat direct la cămin. Are și un sifon undeva pe la mijloc, just in case.
S-a turnat și fusta de beton în jurul casei, și platforma pentru mașină. Măcar de noroi am scăpat, când o veni ploaia. Urma să se toarne și ceva șapă pe terasă.

Pe dinăuntru: E cam gata. Desigur, acest "gata" e foarte relativ, pentru că mereu apar mici chestiuni care trebuiesc remediate "en passant". Mai vede soața o umflătură undeva pe perete, mai o bucată de plintă care nu stă tocmai bine, minuni de-astea. Am dat drumul la curent în casă, am montat toate lămpile la parter. Cu ocazia asta, am constatat că la plafonul de la bucătărie se văd cam toate "cusăturile" rigipsului. Probabil șlefuitul e opțional și nu l-am bifat în configurator. Nu cred că o să modific ceva acolo, da' iau serios în considerație opțiunea să schimb lămpile ca să nu mai arunce lumina așa. Oricum mi se pare că limitează prea tare fluxul luminos.
La etaj încă nu am pus sub tensiune, pentru că dorel lucra la scări și nu am mai avut acces la etaj o bucată de vreme.
"Lucra la scări" înseamnă că s-au lipit treptele de lemn pe structura de beton și s-a dat cu două mâini de baiț/lac teflon bla-bla. A treia mână și ceva lac or să se dea (după spusele lui dorel) la sfârșitul lumii. Ăăă, al construcției, adică. Well, nu acum. Culoarea nu e cea mai grozavă din punctul meu de vedere, da' oricum eu n-o s-o văd foarte des. Se potrivește destul de bine cu parchetul de la etaj, dar nu la fel de bine (spre deloc, aș zice eu) cu cel de la parter. Când am sugerat să facem prima rampă a scării o culoare (mai apropiată de a parchetului de la parter) și de la podest încolo alta (asta curentă), toată lumea s-a uitat la mine de parcă aș fi fost pe 'shrooms. Era o bătălie pierdută, așa ca n-am insistat. Oricum nu sunt foarte mulțumit de ce a ieșit. Am senzația că dorel se pricepe destul de bine la partea brută a construcției (fiare, beton, cărămizi), dar când ajunge la chestiile de finețe i se cam înnoadă meseria. Ca urmare, treptele nu sunt foarte bine croite pe locul unde stau, adaptări, mascări, mai dăm niște glet, mai niște silicon, se astupă. KKT. Măcar nu scârțâie. Încă...
A venit mobila de la bucătărie, cu aproape o săptămână mai devreme decât fusese anunțat inițial. Au montat-o tovarășii de la 9 dimineața până la 16:30. S-a montat și chiuveta, și boilerul mic de sub ea. Incorporabilele și frigiderul le-am luat de la Flanco. Frigiderul a trebuit comandat pe net, că în magazin nu aveau modelul pe care l-am vrut. BTW, frigiderul este produs (în China, desigur) pentru Indonezia :) , ca să vezi coincidență.
Chestii mici, pe care le-am remarcat eu și care pot să folosească și altora:
Dacă vă puteți permite, folosiți aparate electrice (întrerupătoare, prize, etc) modulare. Se montează înfiorător de frumos și de ușor, iar rezultatul este foarte flexibil dpdv al exploatării.
Am luat două tablouri electrice pentru exterior. Unull va alimenta partea din față (ceva iluminat în curte, hidroforul și priza pentru spălătorul de mașină), celălalt în spate, prize pentru terasă și spatele curții, ce-o mai fi acolo. Un Schneider de 8 module, și un Hager de 10 module. IP65 amândouă. Pe Schneider l-am luat din magazin, Hagerul a trebuit să-l comand. Din fericire, în ăla Hager sunt două șiruri de cleme de împământare (P și N, poate?), pentru că tovarășii de la Schneider n-au considerat că e nevoie și de așa ceva. Aceeași chestie am pățit-o și cu tablourile principale. Tot așa, Schneiderul a venit fără bară de nul. În plus, Hagerul are o trăznaie care îți permite să scoți tot conținutul tabloului fără să deconectezi nimic, bagi fire prin spatele plăcii și o pui la loc. Una peste alta, Hager mi se par mult mai bine proiectate, ca și cum cel care le-a conceput a montat câteva zeci de bucăți înainte și s-a gândit ce le lipsește ca să ai viață mai ușoară la montaj. Posh. Păcat că nu sunt mai ușor de găsit. Trebuie să știi de existența lor, altfel nu le vezi nicăieri (cel puțin la coada vacii la noi, poate în București e altfel).
Au venit și tovarășii de la Erdeesh și au tras fibra până la tablou. Pe sub pământ, prin țeavă dedicată, de la poartă până în fața ușii. A trebuit s-o mai amețim noi nițel prin tubul de la usă până în tablou, ca să fie și estetică soluția (cumva toți doreii au tendința de a lăsa lucrările ca și cum ar fi pentru cotețul găinilor și nu pentru casă de oameni), dar ca urmare acum nu mai merge :( . Presupun că pe parcursul frecușului aferent, s-a fufu conectorul și/sau bucata de 20 cm de fibră rămasă neprotejată de firele de oțel. Din fericire, e o rezervă de fibră de vreo 3 metri în tablou, așa că ar trebui să se rezolve relativ ușor și asta. Bine, ușor pentru mine, ca nu-s acolo. Pentru soață, e doar o bătaie de cap în plus, pentru care sunt singurul vinovat. Because fuck you, that's why.

E foarte greu să pui la un loc tot ce trebuie. Orașul e de kkt, și asta se observă în opțiunile pe care le ai pentru chestiile de la interior. Aceleași lucruri s-au întâmplat mereu, cu orice chestie care a trebuit cumpărată în cantități ceva mai mari.
Aveți parchet de tipul "x"? Daaa, avem! Ok, vreau și eu 60 mp. Câââââât????? Nooo, trebuie să facem comandă, nu avem pe stoc decât 12mp.
Aveți sisteme de galerii de tipul "y" Daa, avem! Ok, vreau și eu 8 bucăți așa, 8 așa și două așa. Aaa, păi nu avem decât câte o bucată din fiecare.
Aveți lămpi de tipul "z"? Daaa, avem! Ok, vreau 3 așa, 4 așa și 2 așa. Aaa, păi nu avem decât câte una din fiecare.
Aceeași poveste, repetată la nesfârșit. Pentru orice, trebuie făcută comandă undeva. Până și la faza asta, e diferență mare între marile magazine de tipul ăsta. Mă refer desigur la Ddm, Prkt și Brcst. Experiențele noastre au fost mereu pozitive cu Ddm, și spre nașpa cu ceilalți. Cucoana de la Brcst a părut șocată de-a dreptul când am sugerat să facem comandă pentru părțile lipsă de la galeriile pentru draperii. "Adică vreți să fac COMANDĂ?" Desigur, aceeași chestie se poate întâmpla invers în alte locații, eu mă refer strict la BR. La Ddm, tipa de la jaluzele ne-a sugerat să comandăm la fabrică exact pe dimensiunile necesare în loc să adaptăm ceva existent pe stoc "și vă scoate și mai ieftin, ca e la metru pătrat, de ce să plătiți mai mult dacă nu e nevoie?", tipul de la electrice ne-a comandat lămpile fără să bată o pleoapă și s-a dus de-a adus elevatorul ăla și a răscolit prin câteva zeci de cutii ca să găsească O piesă de mascare pentru aparat modular, ăla de la plinte a petrecut cel puțin 20 de minute căutând o plintă la culoare pe care "domnule, ȘTIU că o am, da' să dea dracu' dacă o găsesc acuma! Da' dacă nu e urgență mare, o găsesc, o pun de-o parte și vă sun. E bine?".
Deci diferență mare de atitudine. Ceea ce e de bine, dar de rău. Pentru că așa ar fi trebuit să fie toți, și chestii de felul ăsta să fie atât de normale încât să nu îți sară în ochi când ți se întâmplă.

Cam asta e.

#1039
hdi

hdi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,613
  • Înscris: 30.09.2008
Nu stiu ce-ai scris tu acolo da' vezi ca ai uitat sa pui poze :))

#1040
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

View Postbuntzi, on 29 octombrie 2013 - 04:59, said:

Deci am revenit în țara lu' konstrucsi, manajemen, jipiel și alte asemenea, că mai trebe bănuți să terminăm căsocul. Din păcate, nu am poze de pus (încă), așa că dacă ați intrat numai ca să vedeți pozele o să fiți dezamăgiți.
N-a uitat bre.

#1041
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,922
  • Înscris: 09.12.2004
dupa ce e gata casa " te pensionezi" ?

#1042
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Aiurea. Daca nu cistiga la Loto sau se face Romania land bavarez.... Casa trebuie dotata, masina trebuie schimbata, copii cresc, facultati, nunti, au nevoie de ajutor la inceput, nepoti de ingrijit... Poate excursia vietii.... Ceva la saltea de vremuri grele si de sanatate, ca de la o virsta...
Am dreptate, buntzi?

#1043
hdi

hdi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,613
  • Înscris: 30.09.2008

View Postviotl, on 29 octombrie 2013 - 07:08, said:

N-a uitat bre.

nici tu nu stiu ce ai scris

#1044
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,327
  • Înscris: 09.09.2006
Nu știu dacă mă "pensionez", că doar ce-am avut o discuție cu șeful, la aproape o oră după ce am postat.
Dar da, mai sunt destule de făcut la casă și toate lucrurile cer bani. Iar banii se fac (de către mine) pe alte meleaguri decât cele carpatino-danubiano-pontice.
Acuma cu pozele, știu, ar fi trebuit să fac, dar printre atâtea alergături de colo colo mereu, pur și simplu nu mi-a mai stat gândul la ele. Apoi, nu prea mai ajută pe alții ce se vede pe acolo.
Astea le-am făcut ca să-i arăt Agentului cum stă treaba:
Attached File  Photo-0001.jpg   293.83K   259 downloads Attached File  Photo-0002.jpg   298.02K   254 downloads

Edited by buntzi, 29 October 2013 - 09:08.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate