Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China
 Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED
 Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...
 Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...

Cartelul din Carpati - mafia PNL ...

Trecut: Europa versus S.U.A. la c...
 

ORANGE Romania

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
14257 replies to this topic

#55
menetz

menetz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,715
  • Înscris: 08.04.2002
adica A CRESCUT pretul...
strange..Orange creste preturile, in traducere :)
Customize, customize..da' customize in ideea sa platesti mai putin, sa iei doar serviciile de care ai nevoie.

#56
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,062
  • Înscris: 26.11.2001
Cel putin ciudate preturile astea noi, au scazut cu 4centi convorbirile in afara retelei, in retea, asta corespunzator abonamentului vechi de 4$, dar stupoare, se pare ca nu mai sunt incurajati cei care vorbesc mult, pentru ca cei care aleg optiunea "180 de minute" nu mai pot vorbi dupa aceea la costul de 0.05$/min ci direct la 0.14$/min.

Cum ar veni, am ieftinit noi minutul dar tre sa va luam aceeasi bani, scuze.

La prima vedere pare ciudat si nasol, parca a revenit umbra Dialog-ului...  :ciocan:

Greets,
Speedo

#57
FireEyes

FireEyes

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,098
  • Înscris: 02.12.2002
managerii sunt aceeasi :lol:

#58
inu

inu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 31.05.2002
asta e o scumpire mascata  :ciocan:  :ciocan:

#59
Azzido

Azzido

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 660
  • Înscris: 24.02.2003
Pentru cei care vorbesc relativ putin, cred ca e mai avantajos noul sistem. Un abonament echivalent cu Free ar costa acum 4$ + pachetul 180 minute in retea (5$), adica 9$ (fata de 7). In schimb, tarifele in retea off-peak sunt acum de 0.14$, in loc de 0.27$. Plus ca acum poti sa-ti pui pentru 2$ trei numere favorite din alte retele (tarif: 0.13$). Pentru cine vorbeste peste 200 minute in retea e mai scump. Nu stiu ce se intampla cu minutele de fidelizare.

#60
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,062
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

Orange vrea să înfrângă rezistența românilor la noile tehnologii  
Iuliana Butuc-Cerchez  
04 aprilie 2003
 

În timp ce vest-europenii pot opta deja pentru servicii de telefonie mobilă de generația a treia, românii mai sunt încă reticenți la cele care fac tranziția între 2G (GSM) și 3G. Cel puțin astfel reiese din ultimele date furnizate de operatorul Orange România.
Orange a lansat propriul serviciu GPRS (General Packet Radio Service- transmisii de date prin telefonul mobil), considerate la nivel mondial drept generația 2,5 de telefonie mobilă, în urmă cu aproape doi ani. De atunci, compania a reușit să câștige numai 5.000 de utilizatori GPRS, în ciuda faptului că la momentul lansării prognozele indicau câteva zeci de mii în primul an de funcționare a serviciului.
"Românii au fost refractari la noua tehnologie probabil din cauză că opțiunea pentru serviciile GPRS presupunea schimbarea terminalului, o anumită configurare a acestuia dar și posesia unui laptop", a explicat Rodica Cazangiu, sales director la Orange România.
Până la sfârșitul anului însă Orange spre să ajungă la un număr de peste 10.000 de clienți GPRS. și pentru a-i încuraja pe potențialii clienți, a redus tarifele la serviciile GPRS cu până la 60%.
Orange a înregistrat în 2002 o cifră de afaceri de 393 milioane euro, din care 95% a fost obținută din serviciile de voce și numai 5% din cele de date, după cum a indicat ieri Bernard Moscheni, chief executive officer al companiei.
"Sperăm ca în 2005 serviciile de date să contribuie cu 15% la veniturile totale ale companiei", a adăugat oficialul.
Nici mesageria multimedia nu a fost acceptată în masă de români. Motivul ar fi același: potențialii clienți trebuie să cumpere un terminal compatibil MMS, de obicei cu ecran color. Deocamdată însă majoritatea modelelor aflate pe piață, atât în România cât și în străinătate, nu au prețuri foarte accesibile (de la 300 de dolari în sus). Oficialii Orange spun că adoptarea în masă a serviciilor MMS, care permit transmiterea prin telefonul mobil a imaginilor și fișierelor cu sunete, depinde foarte mult de prețul la care producătorii lansează terminale compatibile.
Deocamdată însă, sub 1% din numărul total de utilizatori ai serviciilor Orange au telefoane mobile care pot primi și expedia servicii MMS, apreciază Răzvan Ionescu, strategy & development marketing manager în cadrul companiei.
În prezent, Orange are în oferta sa două terminale MMS cu prețuri mai accesibile pentru români: un Sagem la 99$ și un Nokia la mai puțin de 200$, ambele cu conectare.
Orange a lansat comercial serviciul Mesaje Multimedia anul trecut, în noiembrie, și speră ca până la sfârșitul acestui an să atragă între 5.000 și 10.000 de clienți MMS. Operatorul a cheltuit deja pentru campania de promovare a serviciului aproximativ un milion de dolari.

Scad tarifele
Aniversarea de ieri a fost punctată cu câteva lansări de noi produse și servicii Orange.
Compania a anunțat scăderea cu până la 30% a tarifelor la convorbirile prepaid între Orange și alte rețele, dar și la abonamentul de 4 $.
Tot pentru utilizatorii care optează pentru serviciile preplătite, Orange a lansat ieri pe piață cartele reîncărcabilă de 5 $.
Pentru abonamentele de 4 $ și cele cu minute incluse, cele mai populare de altfel în rândul clienților individuali Orange, compania a lansat un plan de servicii Personal care permite utilizatorului să aleagă, pentru o sumă în plus, diverse alte opțiuni care nu sunt incluse în pachetul de bază (180 de minute în rețea în week-end, apeluri către numere favorite în orice rețea).
Compania încearcă astfel să-și majoreze veniturile pe baza clienților existenți în condițiile în care piața românească dă semne de maturizare iar numărul noilor clienți pe care operatorii de telefonie mobilă îi pot atrage în fiecare an este în scădere.
Conducerea companiei studiază și posibilitatea trecerii de la dolari la euro în ceea ce privește exprimarea prețurilor la serviciile pe care le oferă. "Studiem deocamdată această variantă și probabil că vom trece la euro pe la sfârșitul acestui an", a indicat Moscheni.
Orange și-a mai propus să atingă o cifră de afaceri de 500 de milioane euro în 2004.

Bilanț la un an de Orange România
Orange a făcut ieri bilanțul de un an de la lansarea companiei sub noua marcă. În aceste 12 luni, compania a reușit să vândă 388.000 de noi abonamente și 819.000 de cartele SIM preplătite. În intervalul aprilie 2002-aprilie 2003, Orange a atras 800 de noi clienți corporate (companii mari) care totalizează 31.000 de utilizatori. Celor 14 magazine Orange li se vor adâuga alte trei  în acest an. În martie 2003, compania avea 2.375.000 de utilizatori ai serviciilor sale.

ZF  


#61
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,062
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

Orange Romania a depasit cifra de 2,5 milioane de clienti    
 
Orange Romania a inregistrat, la sfarsitul  lunii mai , peste 2,5 milioane de clienti , iar pana la sfarsitul anului  numarul acestora ar putea ajunge la 2,9 milioane , a declarat agentiei Mediafax Bernard Moscheni, directorul executiv al companiei.  

Orange a lansat, ieri, o noua gama de servicii - GPRS Intranet, SMS Bank si Wire Free Zone - destinata firmelor. Veniturile Orange Romania aferente primului trimestru al anului au crescut cu 6,6% fata de perioada similara din 2002 de la 91 milioane de euro la 97 milioane de euro. La finele anului trecut, operatorul furniza servicii unui numar de 2,21 milioane de clienti, comparativ cu peste 1,6 milioane, in decembrie 2001.  

Mediafax    


Iata ca se confirma trend-ul pozitiv al operatorului Orange si cel mai probabil la sfarsitul anului va fi Nr.1 intre retele de telecomunicatii mobile din RO.

Totusi sa observam ca 38% este cresterea in ceea ce priveste numarul de abonati dar totusi veniturile n-au crescut decat cu 6,6%, ceea ce inseamna ca marea masa a celor nou abonati sunt cartelari precum si persoane fizice cu consum redus.
Daca nu ar fi fost si clientii business importanti achizitionati si avuti anterior balanta ar fi stat si mai rau.

Greets,
Speedo

#62
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,022
  • Înscris: 08.06.2003
Nu se poate ca Connex-u sa stea fara sa faca nimic. Ca dupa cum evolueaza situatia, Orange o sa devina, cum spui si tu, Nr 1.

#63
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,062
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

Orange isi schimba seful   
27 Iunie 2003 

Presedintele Orange Romania, Bernard Moscheni (foto), urmeaza sa paraseasca conducerea firmei, ne-au declarat surse de pe piata telecomunicatiilor. Oficialul ar urma sa fie avansat ca sef al diviziei belgiene a Orange, ne-au precizat sursele citate. Cel mai probabil succesor al lui Moscheni la conducerea companiei este actualul director comercial al companiei, Yves Gauthier. Prin reprezentantii sai, Bernard Moscheni ne-a trimis replica la posibilul transfer: „No comment!“

Relitatea Romaneasca  


Se pare ca Moscheni este apreciat foarte tare, si dupa succesul asupra rivalei Connex ne va parasi pentru Belgia.

Bine ca cel care urmeaza la carma companiei este familiarizat cu piata romaneasca, plus ca prin functia de director comercial al companiei cred ca a fost unul din artizanii meritelor lui Bernard.

Greets,
Speedo

#64
maiself

maiself

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 230
  • Înscris: 15.04.2003

Quote

Originally posted by Speedo
Bine ca cel care urmeaza la carma companiei este familiarizat cu piata romaneasca, plus ca prin functia de director comercial al companiei cred ca a fost unul din artizanii meritelor lui Bernard.
Speedo

Din cite stiu  'politica' orange.ro se decide & instrumentalizeaza de la Paris.

#65
Domnul

Domnul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 134
  • Înscris: 02.02.2003
Fals. Se decide aici.

#66
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003

Quote

Originally posted by Domnul
Fals. Se decide aici.

Pe ce te bazezi?  E ca si cum ai spune ca politica RomTelecom se decide la Bucuresti... cind toata lumea stie ca hotaririle se iau la Atena!  :drac: Din Romania pleaca, in unele cazuri, NUMAI propunerile.

#67
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,062
  • Înscris: 26.11.2001
Da, sa nu ne batem in piept cand nu e cazul, forumul asta nu conteaza aproape deloc pentru nici un operator GSM, desi m-as bucura sa fie citit macar.

Greets,
Speedo

#68
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,175
  • Înscris: 05.05.2003
Pare surprinzator dar Orange isi propune in viitorul apropiat sa acorde mai multa atentie ''cartelistilor'' incercand sa aiba o crestere de venituri pe fiecare client prepay in parte.Campania publicitara va incepe in aceasta luna!.E foarte posibil ca Orange sa vina cu noi surprize pentru acest segment (oferte speciale si tarife mai mici).Si cum pot fi stimulati cel mai bine clienti prepay?.Foarte simplu...prin tarife mai mici la SMS (parca vad deja o oferta cu 1 cent pana la sfarsitul anului) si la convorbiri internationale.Se spera ca in 2003 venitul obtinut din SMS sa fie de aproximativ 20 milioane de dolari fata de aproximativ 8 milioane din transferul de date!.La clientii corporate sta de asemenea foarte bine Orange, avand acum intre 53 si 55% din aceasta piata, asta dupa ''batalia'' cu ''poporul'' verde!.
Si nu in ultimul rand se vor investii circa 90 milioane de dolari in modernizarea retelei (anul acesta), Bernard Moscheni recunoscand ca e necesar acest lucru datorita afluxului de clienti noi...

Sursa :www.capital.ro

#69
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,175
  • Înscris: 05.05.2003
Incepand din 23 iunie,la Orange, exista o noua oferta pentru apelurile internationale!.Contra unui abonament de 4$/lunar poti vorbi in Europa, USA, Canada, Israel cu 0.42$/minut!.Iar cine vorbeste foarte foarte mult se poate bucura din plin de aceasta oferta...

#70
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,175
  • Înscris: 05.05.2003
Trebuie mentionat si faptul ca investitiile viitoare ale companiei din Romania (70 - 80 milioane USD pe an) vor fi facute EXCLUSIV din propriul profit, nu din banii principalului actionar!.Orange Romania are resurse inclusiv pentru dividende (anul trecut au fost de circa 8 milioane USD)

#71
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,175
  • Înscris: 05.05.2003
Oferta noua!.SMS-uri cu 3 centi pentru cei cu abonament!.
Pachetele disponibile sunt :

33 SMS/LUNA  = 1$/LUNAR

66 SMS/LUNA  = 2$/LUNAR

99 SMS/LUNA  = 3$/LUNAR

#72
Azzido

Azzido

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 660
  • Înscris: 24.02.2003
Also, preturile la telefoane au scazut:

Alcatel OT 311   18 USD
Sagem MW 3026   19 USD
Alcatel OT 512   39 USD
Sagem MIX-3d   55 USD
Nokia 3410   56 USD
Sagem MIX-5m   79 USD
Nokia 7650   299 USD

Nu stiu exact preturile precedente, dar MIX-5 era 99 parca, iar 512 vreo 56.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate