Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Postul negru

- - - - -
  • Please log in to reply
225 replies to this topic

#199
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,825
  • Înscris: 10.12.2006
Nu stiu ce sa zic de aia cu caloriile, dar in rest observ ca confunzi postul intermitent cu dieta ketogenica. Aici oricum iesi din cetoza cand mananci, ideea e sa nu iesi in alea 16 ore.

#200
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,683
  • Înscris: 29.03.2010
Nu confund. Tu ai ridicat problema cetozei, eu doar spun ca poti manca si 500 sau 1000 de kcal, si vei ramane in cetoza. Deci ce spune acel domn este fals (nu am urmarit videoclipul, ma refer strict la partea cu 50 kcal - iesire din cetoza). Daca vrei sa fii in cetoza, postul intermitent nu iti garanteaza asta pentru toata ziua. Daca mananci multi carbohidrati la ultima masa, atunci vei intra in cetoza doar dupa multe ore, pentru ca organismul isi va reumple rezervele de glicogen, si se va alimenta din acestea in prima faza.

#201
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

View PostR10, on 22 martie 2017 - 11:27, said:

Daca iti iei micro si macro-nutrimentii, poti sa o faci in 1 masa, sau in 10 mese, pentru organism e tot una

Cunoștințele fiziologice cam scârțâie.
Evident că cei care se autointitulează fitness guru ( prea mulți doctori printre ei ) nu au interesul să vă explice aceste lucruri, deoarece ei vă vând un concept, o idee conform căreia persoanele cu probleme de glicemie, polifagie, hipotiroidism, și stres cronic pot adopta un nou mod de alimentație, bazat pe câteva trucuri ( cum ar fi scăderea glicemiei din sânge pe o perioadă de 16 ore, ceea ce reduce apetitul printr-un mecanism hormonal ), iar rezultatele sunt soluția pentru problema principală pe care o reprezintă individul. Însă, acest lucru nu a fost inventat nicidecum de persoanele care susțin că au inventat această metodă, și doar pentru că au avut dreptate aici, nu înseamnă că toate afirmațiile lor trebuie automat acceptate ca fiind corecte.

Faptul că organismul absoarbe doar o cantitate mică de vitamine, din care o cantitate mică va fi depozitată, iar restul ajung afară, mai ales dacă sunt consumate într-un interval scurt de timp și într-o cantitate mare, este fiziologie de bază, deci chiar dacă Intermittent Fasting este o soluție la multe alte probleme, dpdv nutrițional trebuie calibrat foarte precis astfel încât să fie optim, și prin precis, mă refer la a conștientiza în primul rând cantitatea de vitamine și minerale pe care le luăm din alimentație, acestea se pot suplementa prin niște băuturi verzi pe bază de lucernă sau alfalfa, sau orice similar și de calitate, care să conțină un aport de vitamine și minerale pentru un conținut extrem de redus de calorii, care nu afectează Intermittent Fasting, dar furnizează o parte din vit. și mineralele necesare unei bune funcționări.
În afară de asta, Intermittent Fasting care se desfășoară în 2 părți este de preferat în loc de cel care conține doar o singură masă, în care fiecare bagă în el până când rupe și organismul este expus unei cantități enorme de digerat, lucru care este posibil, dar nu este cel mai eficient.

Edited by Surgeoniac, 22 March 2017 - 15:06.


#202
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,683
  • Înscris: 29.03.2010
https://en.wikipedia...Laws_of_science

Or fi scartaind cunostintele fiziologice. Dar in linkul de mai sus ti-am dat un exemplu cu legile stiintei. Si poti cauta in mai multe locuri, dar nu vei gasi niciuna legata de nutritie. Pentru ca, pur si simplu nu exista legi in acest domeniu. Toti suntem similari, dar diferiti. Asa ca nu poti spune ca exista lucruri universale, care se aplica la toti. Unii au boli, unii nu se simt bine cu multe grasimi, unii nu se simt bine cu multi carbohidrati, unii nu se simt bine cu postul intermitent, etc. Dar fiziologia de baza despre care vorbesti cred ca este exagerata. Este doar parerea mea, asa ca nu o lua ca pe ceva personal impotriva ta. Dar toate aceste lucruri despre care vorbesc oamenii, ce si cum sa mananci, ii face doar sa nu se simta liberi. Iar, exact ca si cum un puscarias isi risca viata pentru a evada, sau o soparla isi lasa coada atunci cand este prinsa in capcana, oricine isi doreste sa fie liber. Lucrul asta e valabil si in nutritie, asa ca pur si simplu lasa oamenii in pace sa manance cum vor ei. Nu trebuie sa le spui despre reguli. Doar lasa-i sa experimenteze pe propria piele. Asa vor invata cu siguranta ce li se potriveste si ce nu. Daca esti fericit, atunci nu conteaza ce ai mancat. Eu sunt low carber in general, dar am momente (in ultima vreme cam multe) in care bag in mine carbohidrati pana explodez (ok, exagerez aici cu exprimarea, nu imi place sa ma simt foarte plin, dar uneori mananc mai mult decat ar trebui). Azi pe la 8 seara am mancat o portie normala de paste si 4 bruschete, pe la 10 am mancat niste arahide invelite in ciocolata, iar acu o ora am mancat 4 felii de paine cu slanina afumata si mustar, o jumatate de lipie cu unt, maioneza si castraveti murati. Este un mod echilibrat de a manca? Nu. Este un mod sanatos de a manca, dupa standardele populare? Nu. Mananc asta in fiecare zi? Nu. A fost perfect pentru mine ca am mancat asta? Un mare da. Si asta e tot ce conteaza. Majoritatea dintre noi avem o idee despre ce inseamna o dieta echilibrata pentru noi. Asa ca lasa oamenii sa faca cum vor ei...pentru ca daca sunt oameni echilibrati, vor avea o dieta echilibrata. Iar daca nu sunt oameni echilibrati...atunci le spui degeaba ce sa manance, pentru ca nu vor asculta oricum pe termen lung, iar schimbarile pe termen scurt sunt aproximativ egale cu 0

Edited by R10, 24 March 2017 - 01:56.


#203
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

View PostR10, on 24 martie 2017 - 01:53, said:

https://en.wikipedia...Laws_of_science

1. Dar in linkul de mai sus ti-am dat un exemplu cu legile stiintei.

2. nu exista legi in acest domeniu.

3. Asa ca nu poti spune ca exista lucruri universale, care se aplica la toti.

4. Dar fiziologia de baza despre care vorbesti cred ca este exagerata. Este doar parerea mea, asa ca nu o lua ca pe ceva personal impotriva ta.

5. Dar toate aceste lucruri despre care vorbesc oamenii, ce si cum sa mananci

6. ii face doar sa nu se simta liberi.

7. Daca esti fericit, atunci nu conteaza ce ai mancat.
1. Degeaba îmi dai link științific. Întrebarea este poți tu să-l interpretezi corect ?
Dacă da, atunci aia contează.

2. Există legi și în domeniul științei, numai că atunci când nu le vezi, consideri că totul este un haos. La fel cum un bărbat care n-are cunoștințe în materie de pick-up va intra într-un club și nu va înțelege ce se întâmplă acolo, cum se combină oamenii între ei, ce cuvinte trebuie folosite și când, ce efect are fiecare gest, etc.

3. O lege universală nu așa trebuie interpretată, ci că principiul de bază se aplică la toți, iar diferențe sunt la nivelul detaliilor.
Să zicem că tu ai glicemia pe nemâncate 100, iar altul are 70. Sunt diferite, dar ambele sunt în limitele normale. Legea intervalului glicemic se aplică la toate persoanele care nu suferă de diabet, pentru că altfel ați fi diabetici. Nu vei putea avea o glicemie pe nemâncate de 200 și să nu fi diabetic, deci avem o lege aici.
Altă lege : dacă consumi un surplus de 800 de kcal minim 2-3 săptămâni, te vei îngrășa. Când zic surplus, mă refer la ceea ce trece peste metabolismul tău, deci nu există varianta ca metabolismul să ardă, pentru că vorbim de cantitatea care nu mai poate fi arsă de metabolism.

4. Fiziologia, la fel ca și fizica și biologia și matematica și chimia, nu sunt arte, așa că nu depind nici de părerea ta, nici de părerea mea. Când este adus un pacient la spital, îți dai seama ce ar fi dacă fiecare doctor și-ar ” da cu părerea ” despre ce se întâmplă cu el ? Dar din fericire Medicina se bazează pe cunoștințe și experiență, nu pe opinii personale nefondate.
Apropo, dacă ești sceptic cu privire la Medicină : nu confunda cei care practică Medicina cu interese proprii și cu cunoștințe slabe. Acele persoane aduc o reputație proastă profesioniștilor adevărați.

5. Sunt de acord că nu este în niciun caz indicat să te iei după ce zic oamenii. Majoritatea nu sunt suficienți de informați și dacă au informații, acelea sunt scoase de pe internet. Oricât de bine formulate, organizate, argumentate ar părea informațiile citite dintr-un articol, dintr-o carte de la librărie, dintr-o revistă de fitness, majoritatea nu știți să filtrați în primul rând sursa și în al doilea rând validitatea informațiilor.
Cu cât știi mai puțină știință, cu atât mai multe gogoși îți poate vinde cineva. Pseudo-știința este cea mai răspândită, pentru că oamenii de fapt vor să-și facă ”propria știință” într-un fel, adică să combine ei credințele lor cu preferințele lor și apoi să prezinte rezultatele ca fiind niște dovezi pentru ceea ce susțin.

6. Da, libertatea este un concept pe care ajungi să-l înțelegi când ai trecut deja prin mai multe lucruri decât atunci când crezi că ai trecut prin destule lucruri.
Îți spun eu un lucru : libertatea nu constă în lipsa disciplinei.
Regulile nu trebuie eliminate, ci folosite cu cap. Cei care se revoltă împotriva regulilor o fac doar pentru că încă nu le înțeleg suficient de bine. Când ai o înțelegere profundă și experiență, atunci nu mai ai nevoie să lupți împotriva regulilor, pentru că îți dai seama că ele pot funcționa în avantajul tău.

7. Asta nu este adevărat și o știi și tu, dar dacă n-o știi, atunci îți vei da seama.

Edited by Surgeoniac, 24 March 2017 - 08:14.


#204
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,683
  • Înscris: 29.03.2010
Ceea ce spui tu ca sunt legi...de fapt nu sunt legi, ci sunt statistici. Fiziologia si medicina nu sunt exacte, tocmai de aceea am spus ca lucrurile difera de la om la om, deci nu exista legi. Si...in materie de colesterol si glicemie, te pot contrazice, cu exemple din familia mea. Bunica mea are colesterolul aproximativ 350 de peste 50 de ani, nu ia niciun medicament, si este perfect sanatoasa. Bunicul meu cand are glicemia160 (cu medicamente) este fericit, de obicei are 180. Asta este de cativa ani (5-10, nu stiu exact), si nu a patit nimic...deci limitele oficiale sunt o batjocura la adresa oamenilor. Evident ca din 1000 de oameni care au glicemia constant 400, probabil toti vor avea probleme, deci asta poate fi considerata ca si o lege, dar nu este exact lege, ci este statistica, observatie, etc., numeste-o oricum, nu conteaza. Nu stiu de ce ai spus ca sunt sceptic legat de medicina, dar nu are rost sa intram in detalii pe un subiect inventat, care nu are legatura cu topicul.
Nu am spus ca libertatea inseamna lipsa disciplinei. Pentru ca cineva sa creada asa ceva, trebuie sa fie foarte ignorant. Si...imi pare rau ca la punctul 7 ai spus ca nu este adevarat. Dar cand vei avea cu adevarat sentimentul de implinire, fericire, detasare, etc., iti vei da seama ca nu conteaza.
Dar, intrebarea de la punctul 1 este foarte buna. Pentru ca multi nu au cunostintele necesare pentru a interpreta corect lucrurile. Si aici nu ma refer la medicina, poate fi orice domeniu. Problema este ca multi oameni nici nu vor sa fie informati, pentru ca isi ocupa timpul cu lucruri inutile, si atunci normal ca nu au idee ce este sanatos pentru ei, deci pot fi pacaliti usor.

#205
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,474
  • Înscris: 04.05.2006
Limitele alea nu sunt o batjocura la adresa oamenilor. Sunt însă o facilitate la adresa industriei farmaceutice ;)

#206
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,683
  • Înscris: 29.03.2010
Din pacate, indirect ajunge sa fie la adresa oamenilor, pentru ca ei sunt cei care sunt pacaliti sa cumpere medicamente de la aceasta industrie. Si asta este cel mai trist, oamenii isi bat joc de oameni pentru bani, chiar daca asta inseamna ca multi se vor imbolnavi, si chiar vor muri din cauza asta. Daca limitele ar fi prezentate corect, atunci oamenii ar folosi acele medicamente cand ar trebui, si chiar ar beneficia de pe urma lor

#207
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,615
  • Înscris: 10.08.2009
De azi am intrat la post cu apa ca tot incepe postul pastelui.
Ultima oara am reusit 8 zile si m-am simtit f bine, incerc 15 de data asta.
Va tin la curent.

#208
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,615
  • Înscris: 10.08.2009
11 zile, -11 kg, energie 90%, fac si sala in continuare dar mai lejer, ma simt excelent.
S-a ameliorat vizibil si psoriazisul.
Merg pana la 21 de zile.

#209
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
mi-ar fi rusine sa fiu crestin si sa vorbesc despre post negru ca fiind ceva ca sa slabesc ,postul inseamna pocainta crestini cu numele

#210
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005

 Ray25tm, on 07 aprilie 2019 - 13:52, said:

mi-ar fi rusine sa fiu crestin si sa vorbesc despre post negru ca fiind ceva ca sa slabesc ,postul inseamna pocainta crestini cu numele
Nu am de ce sa ma pocaiesc , fii mai relax mai crestinule, mai umil.

Ma gindeam sa intru si eu in clubul vostru de facut foamea ( 🤣🤣🤣) si voi incepe de azi cu ceva gen 30 de ore pt inceput si cu apa din belsug. Ia sa ma cintaresc eu, stati asa.
Mda, 89.5 kg , azi am mincat niste cartofi prajiti dimineata, cind am venit de la munca, deci azi sint liber si nu mai maninc iar miine muncesc de zi deci iar nu maninc si poate bag ceva usor cind o sa ajung acasa, mai pe seara. Din motive de siguranta, sa nu ucid pe cineva la furie (furia foamei) o sa iau la mine niste piinica cu 2-3 rosii, sa am in ce infige dintii in caz ca imi vine nebunia.

#211
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005
De ieri de pe la ora 10 nu am mai mincat , s-a dus un kil.
Duca-se.

#212
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,615
  • Înscris: 10.08.2009
Am tinut 21 de zile acum continuu cu post normal.
m-am simtit foarte bine, am slabit 15 kile, cu o imbunatatire a starii de sanatate evidenta.
Cel mai tare  e ca psoriazisul meu a intrat in remisie , mai e max 30 % din ce era.
Daca intrebi un dermatolog o sa dea in balbaiala.
De acum o sa tin post cu apa 21 zile la inceputul celor 2 posturi mari.

#213
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 lil debul, on 07 aprilie 2019 - 17:01, said:

Nu am de ce sa ma pocaiesc , fii mai relax mai crestinule, mai umil.

Ma gindeam sa intru si eu in clubul vostru de facut foamea ( ������) si voi incepe de azi cu ceva gen 30 de ore pt inceput si cu apa din belsug. Ia sa ma cintaresc eu, stati asa.
Mda, 89.5 kg , azi am mincat niste cartofi prajiti dimineata, cind am venit de la munca, deci azi sint liber si nu mai maninc iar miine muncesc de zi deci iar nu maninc si poate bag ceva usor cind o sa ajung acasa, mai pe seara. Din motive de siguranta, sa nu ucid pe cineva la furie (furia foamei) o sa iau la mine niste piinica cu 2-3 rosii, sa am in ce infige dintii in caz ca imi vine nebunia.


nu e vorba de pocainta , tu ca crestin iti bati joc de credinta ta

#214
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,615
  • Înscris: 10.08.2009
Bai baieti, postul cu apa e o metoda terapeutica.
Ca o poti impleti cu un post spiritual e alta optiune dar nu e obligatoriu.

#215
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005

 Ray25tm, on 08 aprilie 2019 - 17:36, said:




nu e vorba de pocainta , tu ca crestin iti bati joc de credinta ta
Dar eu nu sint crestin.
Mai mult de 30 de ore nu am rezistat, mai incercam


#216
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,615
  • Înscris: 10.08.2009

 lil debul, on 08 aprilie 2019 - 17:51, said:

Dar eu nu sint crestin.
Mai mult de 30 de ore nu am rezistat, mai incercam

Incearca sa intri in post joi-vineri.
In weekend miscare usoara, plimbari si stai departe de tentatii.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate