Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Raiffeisen Digital Bank

Cine sunt, mai exact, parvenitii ...

In ce tip de magazin gasesc acumu...

Range extender sau antena?
 Casa/vila in Bucuresti/Ilfov

Cine-s mai harnici in UE?

Recomandare legatura motor

Cum sa te certi cu partenera/part...
 Sfaturi evitare tva la cumparare ...

Sortare melodii mp3

Adaptor PCI Express pentru SSD

Sunet ciudat in camera
 Sunet ciudat in camera

Amenda viteza - Germania

Adeverinta de reparatie de la pol...

Brd doreste date despre transferu...
 

Se falsifica analizele medicale ?

- - - - -
 • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1
chflorin

chflorin

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,881
 • Înscris: 11.01.2011
Mi-a aparut pe limba o infectie , am aflat ca este candida.Medicul m-a trimis sa-mi fac un exudat (cred ca asa se cheama) sa vada la ce antibiotice moare infectia. Surpriza : am primit rezultatul si cica limba mea este ok , asta in conditiile in care candida e VIZIBILA CU OCHIUL LIBER!!!!
Am cotrobait pe internet si am gasit niste chestii de speriat ,articolul se cheama :Laboratoarele medicale, „mașini“ de falsificat analize.Citez:
Rezultate târzii și de multe ori greșite
„Mergeți la etaj, în sala de recoltare, și peste trei zile aveți rezultatele“, spune o domnișoară drăguță îmbrăcată într-un imaculat halat la intrarea în marea majoritate a laboratoarelor craiovene. Oamenii nu știu însă că, în marea lor majoritate, analizele medicale prescrise de doctor se pot realiza într-o singură zi, mai precis în câteva ore. Evident, întrebarea este de ce se prelungește atât. Foarte simplu: la fiecare pornire a analizoarelor (aparatele cu ajutorul cărora se fac operațiunile de separare a elementelor constitutive ale sângelui) este obligatorie calibrarea acestora, procedeu ce implică, inevitabil, costuri mari. Or, puține sunt policlinicile care își permit o scădere semnificativă a ratei de profitabilitate, motiv pentru care sângele recoltat este pus la păstrare câteva zile până când se strâng suficiente recoltări, pentru ca raportul dintre calibrare și număr de analize să fie cât mai convenabil. Nu contează că, în multe cazuri, calitățile sângelui se schimbă indiferent de condițiile în care este păstrat, „PROFITUL“ reprezintă singurul zeu la picioarele căruia se închină mulți dintre proprietarii laboratoarelor de analize.

Chinezismele distrug analizele
Sărind la un alt aspect deloc de neglijat din viața acestor instituții sanitare, merită subliniat faptul că, tot din cauza marjei de profitabilitate, în marea lor majoritate laboratoarele folosesc reactivi și alte consumabile importate din Republica Populară Chineză, și nicidecum fabricate în Uniunea Europeană, așa cum prevede legislația în vigoare. Acest lucru ne-a fost confirmat, sub protecția anonimatului, și de către unul dintre distribuitorii implicați în piața craioveană: „Deși legal sunt obligați să folosească doar reactivi și produse de profil produse doar în Europa, ei preferă să cumpere la prețuri de zece ori mai ieftine chinezisme făcute cine știe pe ce vapor și, ca să nu fie luați la întrebări, își fac câte o intrare legală în contabilitate. Dacă ar cerceta cineva amănunțit actele contabile și raportările depuse la CAS, s-ar descoperi foarte ușor înșelătoria. Nimeni însă nu are vreun interes în acest sens pentru că banii se învârt în natură și, dacă nu curge, să fiți convins că pică!“ Astfel se explică, în parte, de ce analizele unui pacient realizate la două laboratoare în aceeași zi ies diferite din multe puncte de vedere, făcând astfel imposibilă diagnosticarea corectă.

#2
sfantu.dracu

sfantu.dracu

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 14,965
 • Înscris: 28.06.2005
Și unde-i falsificare?

#3
jay333

jay333

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,140
 • Înscris: 02.04.2007
Pui si un link sa vad ce minte de savant a scris articolul? Multumesc.

#4
chflorin

chflorin

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,881
 • Înscris: 11.01.2011
sfantu.dracu : tu nu stii sa citesti sau nu intelegi ce citesti ?

Alta marturie despre fenomen. Citez:

Fenomenul dăinuiește de pe vremea ministrului Nicolaescu
Această mașinărie diabolică de făcut bani s-a pus în picioare pentru prima dată după ce fostul ministru al sănătății, Eugen Nicolaescu, a ordonat „Campania de Evaluare a Stării de Sănătate a Populației“. Cu acest prilej lucrurile au mers chiar mai departe, conform surselor noastre, același buletin de analize primindu-l mai multe persoane. Se zvonește că se făcea o selecție atentă în funcție de vârstă și de sexul pacienților, și acolo unde coincideau, iar oamenii bătuseră drumul de la țară pentru a se supune ordinului guvernamental, pentru trei probe de la trei pacienți diferiți, se dădeau același rezultat.

#5
Nicolla

Nicolla

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,124
 • Înscris: 24.05.2007
Multe laboratoare de analize, inclusiv de la spitale private, sunt de toata jena. Arunca probele, nu ca le lasa sa se deterioreze sau le strica cu reactivi ieftini. Nici macar nu le verifica, le arunca direct. Au fost scandaluri in presa cu laboratoare care au dat rezultat de "sanatos" pe probe de ceai, in loc de urina.
Eu am platit gramezi de analize degeaba, n-au nici o jena nici macar cand le arati rezultatul altui laborator pe proba identica din aceeasi zi. "E gresit la aia".
Nu mai zic de rezultate primite cu acelasi nume, dar alt CNP si cu totul alta varsta si proba analizata. Si te gandesti "au incurcat rezultatele, inseamna ca e si al meu pe-acolo", ii iei la intrebari si nu, se pare ca a completat cineva gresit buletinul, ba chiar ti-a ratacit cineva proba si nici macar nu au facut analizele.. PENIBIL

#6
Cleopatra-

Cleopatra-

  Fleur-Noire

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,577
 • Înscris: 12.04.2009
Termenul corect este exsudat.

#7
sfantu.dracu

sfantu.dracu

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 14,965
 • Înscris: 28.06.2005

 chflorin, on 15th April 2011, 12:19, said:

sfantu.dracu : tu nu stii sa citesti sau nu intelegi ce citesti ?


Sunt analfabet.
Dar tot nu văd falsificarea.

Pentru a fi falsificate ar trebui să fie înlocuite mostrele testate cu altele.
Deci, puță, te-ntreb iar: Unde-i falsitatea?

#8
epuru

epuru

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,116
 • Înscris: 27.03.2007

 chflorin, on 15th April 2011, 13:04, said:

Mi-a aparut pe limba o infectie , am aflat ca este candida.Medicul m-a trimis sa-mi fac un exudat (cred ca asa se cheama) sa vada la ce antibiotice moare infectia. Surpriza : am primit rezultatul si cica limba mea este ok , asta in conditiile in care candida e VIZIBILA CU OCHIUL LIBER!!!!
Am cotrobait pe internet si am gasit niste chestii de speriat ,articolul se cheama :Laboratoarele medicale, ?mașini? de falsificat analize.Citez:
Rezultate târzii și de multe ori greșite
?Mergeți la etaj, în sala de recoltare, și peste trei zile aveți rezultatele?, spune o domnișoară drăguță îmbrăcată într-un imaculat halat la intrarea în marea majoritate a laboratoarelor craiovene. Oamenii nu știu însă că, în marea lor majoritate, analizele medicale prescrise de doctor se pot realiza într-o singură zi, mai precis în câteva ore. Evident, întrebarea este de ce se prelungește atât. Foarte simplu: la fiecare pornire a analizoarelor (aparatele cu ajutorul cărora se fac operațiunile de separare a elementelor constitutive ale sângelui) este obligatorie calibrarea acestora, procedeu ce implică, inevitabil, costuri mari. Or, puține sunt policlinicile care își permit o scădere semnificativă a ratei de profitabilitate, motiv pentru care sângele recoltat este pus la păstrare câteva zile până când se strâng suficiente recoltări, pentru ca raportul dintre calibrare și număr de analize să fie cât mai convenabil. Nu contează că, în multe cazuri, calitățile sângelui se schimbă indiferent de condițiile în care este păstrat, ?PROFITUL? reprezintă singurul zeu la picioarele căruia se închină mulți dintre proprietarii laboratoarelor de analize.

Chinezismele distrug analizele
Sărind la un alt aspect deloc de neglijat din viața acestor instituții sanitare, merită subliniat faptul că, tot din cauza marjei de profitabilitate, în marea lor majoritate laboratoarele folosesc reactivi și alte consumabile importate din Republica Populară Chineză, și nicidecum fabricate în Uniunea Europeană, așa cum prevede legislația în vigoare. Acest lucru ne-a fost confirmat, sub protecția anonimatului, și de către unul dintre distribuitorii implicați în piața craioveană: ?Deși legal sunt obligați să folosească doar reactivi și produse de profil produse doar în Europa, ei preferă să cumpere la prețuri de zece ori mai ieftine chinezisme făcute cine știe pe ce vapor și, ca să nu fie luați la întrebări, își fac câte o intrare legală în contabilitate. Dacă ar cerceta cineva amănunțit actele contabile și raportările depuse la CAS, s-ar descoperi foarte ușor înșelătoria. Nimeni însă nu are vreun interes în acest sens pentru că banii se învârt în natură și, dacă nu curge, să fiți convins că pică!? Astfel se explică, în parte, de ce analizele unui pacient realizate la două laboratoare în aceeași zi ies diferite din multe puncte de vedere, făcând astfel imposibilă diagnosticarea corectă.

Esti cumva doctor si nu stim noi de ti-ai pus imediat diagnosticul de candida? Posibil chiar sa nu ai!
Exista multe afectiuni care se pot rasfrange la nivelul cavitatii bucale si al limbii prin diferite depuneri, in special afectiunile gastro-intestinale.
Asa ca mai documenteaza-te si lasa paranoia!

Edited by epuru, 15 April 2011 - 13:44.


#9
chflorin

chflorin

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,881
 • Înscris: 11.01.2011
sfantu.dracu : dictionarul zice: fals-care este contrar adevărului: mincinos, neîntemeiat; care are numai aparența adevărului, autenticității; imitat, artificial.

Nicolla:e adevarat , stiu scandalul cu ceai de musetel declarat sanatos , si cu bulion :rolleyes: in loc de singe care avea glicemia mare (deh, o fi stat rosia prea mult la soare)

epuru: stii sa citesti ? Am scris ca : Medicul m-a trimis sa-mi fac un exudat (cred ca asa se cheama) sa vada la ce antibiotice moare infectia.
Deci : medicul mi-a pus diagnosticul

#10
adadoi

adadoi

  scorpie bătrână

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 12,603
 • Înscris: 25.10.2006
Medicul nu putea să te trimită să faci antibiogramă pentru candida. Poate antifungigramă?
Dacă a scris antibiogramă pe biletul de trimitere, evident că ai rezultat cu "sănătos", laboratorul nu caută decât bacterii, nu și fungi.

#11
epuru

epuru

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,116
 • Înscris: 27.03.2007
Ca sa-ti puna un diagnostic medicul poate cere teste si analize suplimentare. Ce te-a pus el sa faci este doar un test in plus, pentru a-i confirma lui daca ai sau nu candida.

ps: chestia aia prin care se vede la ce medicamente moare infectia se cheama "antifungigrama"
ps2: la candida nu se prescriu antibiotice.

Edited by epuru, 15 April 2011 - 13:55.


#12
chflorin

chflorin

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,881
 • Înscris: 11.01.2011
Ca sa nu mai lungim povestea va spun si sfirsitul : medicul meu m-a trimis sa fac aceeasi analiza la alt laborator si surpriza : este candida!Am primit si o lista cu 6 medicamente care sint recomandate.Intrebare : de ce un laborator zice una si altul zice alta ?

#13
adadoi

adadoi

  scorpie bătrână

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 12,603
 • Înscris: 25.10.2006
pentru că unul ți-a făcut antibiograma și celălalt antifungigrama?

#14
Cleopatra-

Cleopatra-

  Fleur-Noire

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,577
 • Înscris: 12.04.2009
Ca sa dai bani si la al treilea.

#15
90210

90210

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 549
 • Înscris: 10.10.2010

 chflorin, on 15th April 2011, 15:03, said:

Ca sa nu mai lungim povestea va spun si sfirsitul : medicul meu m-a trimis sa fac aceeasi analiza la alt laborator si surpriza : este candida!Am primit si o lista cu 6 medicamente care sint recomandate.Intrebare : de ce un laborator zice una si altul zice alta ?
dintr-o multitudine de motive:
-poate nu ti s-a recoltat corect prima data
-poate era mediul de crestere cu probleme si nu a crescut ciuperca
-poate au gresit si cei de la al doilea laborator, si de fapt nu ai nimic :)
- poate, poate.

diferente de rezultate apar la diverse laboratoare din cauza aparatelor diferite folosite, din cauza reactivilor folositi, din cauza tehnicii de lucru. de asta fiecare laborator are intervale de valori normale diferite la analize.
sfat- folositi doar laboratoare acreditate renar pentru facut analize

#16
chflorin

chflorin

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,881
 • Înscris: 11.01.2011
90210 :Pai si ce rost mai are sa-ti faci analizele atunci.Multumesc ptr. sfatul cu renar , dar se pare ca TOATE laboratoarele au avut grija sa obtina acreditarea respectiva:

http://www.renar.ro/...ec&m=lm&lang=ro

Ministerul Sanatatii si Politia ar trebui sa verifice dedesubturile afacerilor cu laboratoare.Sa-i pui unui om un diagnostic gresit e un fapt grav care-i va afecta viata. Se poate face un test simplu : trimiti un om despre care s-a stabilit cert ca are o anumita boala sa-si faca analiza la un laborator. Daca laboratorul nu depisteaza boala respectiva se pune frumos lacatul pe patron (puscarie) si pe laborator.

#17
90210

90210

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 549
 • Înscris: 10.10.2010

 chflorin, on 15th April 2011, 18:39, said:

90210 :Pai si ce rost mai are sa-ti faci analizele atunci.Multumesc ptr. sfatul cu renar , dar se pare ca TOATE laboratoarele au avut grija sa obtina acreditarea respectiva:

http://www.renar.ro/...ec&m=lm&lang=ro

Ministerul Sanatatii si Politia ar trebui sa verifice dedesubturile afacerilor cu laboratoare.Sa-i pui unui om un diagnostic gresit e un fapt grav care-i va afecta viata. Se poate face un test simplu : trimiti un om despre care s-a stabilit cert ca are o anumita boala sa-si faca analiza la un laborator. Daca laboratorul nu depisteaza boala respectiva se pune frumos lacatul pe patron (puscarie) si pe laborator.
pai tocmai ca astia cu renarul se ocupa cu 'scarmanatul' laboratoarelor. totusi, din pacate, traim in ro. fa si tu gargara cu bicarbonat, seara, inainte de culcare, sa scapi sigur de candida.

#18
Remicade

Remicade

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,444
 • Înscris: 25.11.2009
Are legatura tangential cu subiectul: mi-am facut analizele la un spital de stat si mi-au iesit GPT 71, GOT 60, trombocitele 140 (normal >150), le-am repetat a doua zi la Synevo si au iesit GPT 49, GOT 30, trombo 155, pe care sa-i cred ? Speriat de transaminazele crescute in aceeasi zi mi-am facut si AgHBs si Ac Anti-HCV care au iesit negativ. E cam mare diferenta nu ? O sursa din sistem mi-a soptit ca aparatele trebuie calibrate periodic iar kiturile costa deci presupun ca la stat se calibreaza la intervale mai lungi de timp.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate