Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon
 

Incubatie si Ecloziune la Pasari

- - - - -
  • Please log in to reply
1136 replies to this topic

#37
joker4dna

joker4dna

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 31.03.2011
buna!
din 51 de oua puse la incubat nu reusesc sa scot niciodata mai mult de 30-35 de pui desi in restul oualor(mai putin 2-3) sunt pui complect ddezoltati dar morti
care ar putea fi cauza?
incubator hobby cu afisaj de temperatura si umiditate iar conditiile le pastrez "cum scrie cartea"
ma gandeam ca poate puii care ies misca ouale si puii din ele nu se mai intorc in "pozitia de ciocnire"???
mersi!

#38
ghecojo

ghecojo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 03.01.2007
Poate gasesti niste raspunsuri aici: http://www.casasigra...tor-de-oua.html

#39
alondra

alondra

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 30.11.2012
Buna ziua.
Lucreaza cineva la o statie de incubatie ? M-ar interesa niste poze cu diferite stadii ale dezvoltarii embrionare la puii de gaina pentru o lucrare de licenta. Eventual malformatii carepot aparea pe parcursul incubarii, tot felul de aspecte....
Va rog, ma poate ajuta cineva?

#40
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011
Rog moderatorii sa mute postarea daca nu e locul potrivit.

Vreau sa cumpar un incubator de capacitate mica (cca. 60 oua) si nu prea stiu ce sa aleg.
Precizez ca nu prea am cum sa alerg prin magazine sa caut si nici nu stiu ce magazine ar fi in Pitesti care sa comercializeze asa ceva (exceptand marile magazine gen Brico..... unde am sunat si nu mai au si nu stiu cand vor aduce si exceptand si Dedeman, pe care nu-l am in apropiere).

De voie de nevoie m-am oprit la un Cleo 5T de la www.ipee.magazinarges.ro, bucuroasa fiind ca mi-l livreaza acasa.
Pe site pretul de livrare este de 25 lei. Bun, fac comanda online si in cos imi apare un pret de livrare de 30 lei. Sun la firma si doamna de acolo imi spune....... de fapt nu prea stie ce sa imi spuna (!!!), ba ca pretul de livrare e de 30 lei, ba ca de 50 lei, ba ca e de 30+50 lei (sic!).
Tot pe site se precizeaza ca, daca ai un cont pe site-ul lor, beneficiezi de reduceri. Doamna de la telefon HABAR nu avea de asa ceva.
A ramas sa clarifice directorul situatia cand va binevoi sa vina la birou si sa ma sune sa imi spuna ce si cum.

Rog frumoooos!
Nu va mai intreb de care incubator recomandati (maxim 200 lei) ci va rog sa-mi dati niste idei de pe unde as putea sa il procur (magazine Pitesti sau de pe net)
Multumesc!

#41
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
La maxim 200 ron se gasesc incubatoare hobby, care au un procent de "rateuri" la incubare destul de mare...

http://www.google.ro...c.1.pIA6_HfeJ3E

#42
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011
La ceva hobby ma astept si eu, pentru ca anul asta nu imi pot permite altul (proaspat mutata la tara, achizitie teren, casa, amenajari samd), o sa pun oua de tara, deja am vorbit cu un satean pentru jumatatea lui februarie, anul asta invat, iar la anul o sa imi pot permite unul profi, oua (si gaini) de rasa si un adapost asa cum imi doresc.

Un incubator profi sare binisor de 1000 (sau 1500?) lei.............

Edited by ginaro, 17 January 2013 - 19:30.


#43
ElenaGabriela23

ElenaGabriela23

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 04.02.2013
buna tuturor!
am cumparat recent un incubator Cosmo Fiem cu care, conform instructiunilor pot incuba incepand cu oua de gaina, si terminand cu strut. Pe mine m-ar interesa momentan, sa bag niste oua de gasca(incubatorul avand o capacitate de 30-36 oua de gasca). As vrea sa stiu cam ce rase mi-ati recomanda, si daca stiti de unde pot cumpara niste oua pentru incubatie, eventual o persoana de incredere ,pe langa Braila/tulcea care sa imi dea niste oua bune.
multumesc

#44
Akomar

Akomar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,101
  • Înscris: 09.09.2008
Eu sa fiu simcer nu prea am incredere in incubatoarele astea cu un spectru atat de larg, de la gaina la strut.
Am gasit ca in practica problema cea mai mare este cu reglarea umiditatii, am intampinat problema asta la incubatoare specializate ca sa nu mai vorbesc de astea "cu spectru larg". Dar poate ala al tau face asa cum zice.

#45
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005

View PostAkomar, on 04 februarie 2013 - 12:16, said:

Eu sa fiu simcer nu prea am incredere in incubatoarele astea cu un spectru atat de larg, de la gaina la strut.
Am gasit ca in practica problema cea mai mare este cu reglarea umiditatii, am intampinat problema asta la incubatoare specializate ca sa nu mai vorbesc de astea "cu spectru larg". Dar poate ala al tau face asa cum zice.

Si eu am aceeasi parere despre acuratetea  parametrilor de incubare, ma refer la reglare pt ca masurarea poate fi ok. Alta problema ar fi omogenitatea aerului in incinta, adica asigurarea acelorasi parametri pt fiecare ou in parte.
Faptul ca aceste incubatoare destinate "micilor fermieri" functioneaza se datoreaza faptului ca pasarile, in speta ouale acestora, accepta abateri de la optim, "specia" vrea sa supravietuiasca si exista o adaptare la posibilele anomalii astfel incat o parte cat mai mare a oualelor fertile sa eclozeze cu succes.
Problema ar fi ca fiecare specie in parte are alte cerinte...daca la gaina toleranta e mare spre foarte mare (il contrazic pe horia cand spune ca incubatoarele hobby au procent mare de rateu, dimpotriva, un incubator decent poate scoate lejer peste 85% din OUALE FERTILE), la alte parari erorile trebuie sa fie mult mai mici decat la gaina pt un procentaj bun...pasarile de apa, in special gasca, bibilicile samd... sunt mai dificil de incubat chiar in conditii profi, cu incubatoare hobby e mai degraba o provocare decat un mijloc de a produce pui.

Deci pt gaina merge "orice", trebuie monitorizati in schimb parametri cu instrumente dedicate (nu te bazezi pe cele ale clocitorii, periodic verifici si eventual calibrezi acolo unde e posibil). Pt celelalte specii natural merge mult mai bine.

Cat despre gaste...nu cred ca exista o oferta serioasa, gaste "de rasa" samd...la privat...si daca ar exista, eu unul nu as incuba decat natural.  In mare masura ce e prezetnat drept pasare de rasa e hibrid sau rezultat din hibrizi...eu as merge linistit pe hibrizi cumparati , crescut si consum, eventual bagat ceva peste un card de gaste indigene , mers in paralel , cumparat anual pt consum si scos natural fara pretentii de obtinere a unor hibrizi mult imbunatatiti, doar cat sa ai gasete care sa traiasca 2-3 sezoane.

#46
ElenaGabriela23

ElenaGabriela23

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 04.02.2013
mda, eu nu aveam de gand sa ma apuc de incubat oua de strut oricum, deci sincer nu ma intereseaza subiectul asta. Pe mine ma intereseaza sa bag oua de gasca/rata/prepelita/ gaina(pe rand bineinteles)
Dar sunt curioasa daca de fapt chiar ati verificat despre ce incubator este vorba. Daca nu... va las un link
http://www.regencypo...o_incubator.htm

eu una o sa incerc,eu cred ca daca fac rost de niste oua bune, o sa scot un numar bun de boboci. Am pornit  incubatorul pentru o ora, imediat ce l-am primit, si mi se pare destul de ¨destept¨. Ventilatorul este foarte mare, nu se observa in poze, dar  elicea  e f mare si observ ca ventileaza foarte bine intreaga suprafata a incubatorului. Mi se pare foarte bine izolat. pe dinauntru e facut din plastic, pe afara e invelit cu un fel de tabla. Senzorul de caldura / termometrul de alcool si ceasul care masoara umiditatea, sunt toate situate la nivelul oualor... pe capacul din fata,termostatul are ca un buton de care poti roti pentru a seta temperatura incepand cu 20 si terminand cu 40 grade. Pe gratarul pentru oua, poti monta barile de metal la o distanta mai mare sau mai mica una de cealalta, in functie de dimensiunea oualor, si daca conectezi si motorul de intoarcere al oualor,incubatorul se ocupa singur de intoarcere. Insa pentru inceput, noi o sa le intoarcem manual.
am gasit si un video cu rezultatul unui incubator cosmo
in opinia mea, rezultatul arata binisor.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/uDbprH_weyw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

o zi buna

deocamdata e destul de frig afara, si nu prea am unde sa gasesc oua, majoritatea pasarilor inca nu se oua, dar o sa va tin la curent imediat ce ma apuc de treaba, speranta moare ultima pana la urmaPosted Image

#47
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011
Am cumparat un incubator Cleo 5T, iar azi l-am pus in functiune, fara oua, ca e in probe.
Temperatura in camera in care l-am pus e de aproximativ 22 grade, termometrul incubatorului arata 38.7 grade, iar temperatura masurata de mine cu un termometru digital in interior, mai spre margine, e de 38.6 grade.
Stiu ca pediatrul copilului a spus candva ca termometrul digital are o eroare, dar nu mai imi amintesc de cat....... 0.5 grade?

Oricum, temperatura mi se pare cam mare, daca e sa am incredere in termometrele digitale care au facut masuratoarea.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Incubatorul e pus la un metru inaltime, pe un pled. Sa scot pledul de sub el?
Maine trebuie sa pun ouale si nu as vrea sa pornesc din start cu o greseala, mai ales ca e prima mea incubare si vreau sa iasa ceva.

#48
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005
Nu prea ai cum sa verifici temperatura cu termometru digital. La astfel de termometru apesi un buton si el incepe sa sondeze. Masoara temperatura la intervale date apoi cand intre doua sau 3 masuratori citeste aceeasi valoare se opreste si o afiseaza ca definitiva.
Degeaba lasi tu termometru acolo 10 minute, de regula se si opreste dupa atata timp.
Deci dincolo de tolerante si erori, in cazul tau e si mai greu de masurat pentru ca trebuie sa ridici capacul pt a apasa butonul termometrului, adica racesti aerul ....

Ideal e un termometru cu alcool, clasic, eventual si calibrat.

Din fericire ouale de gaina au o toleranta destul de buna dpdv al temperaturii si n-ar trebui sa ai probleme desi temperatura e putin cam mare,teoretic. Probabil ca vor ecoza cu ceva ore mai devreme. Temperatura mare are si dezavantaje dupa cum probabil stii dar mie nu mi s-a intamplat desi de scos mai devreme au tot fost situatii.

#49
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011
Am gasit niste informatii privind problemele cu incubarea,  pe care am incercat sa le aranjez intr-un tabel (in sursa erau de-a valma).
Sper ca le-am aranjat corespunzator, iar in privinta aceasta rog cunoscatorii sa corecteze neconcordantele.
Poate sunt de folos si altora.............

Attached File  Incubare.jpg   89.97K   263 downloads

Edited by ginaro, 15 February 2013 - 13:44.


#50
Akomar

Akomar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,101
  • Înscris: 09.09.2008

View Postginaro, on 15 februarie 2013 - 13:38, said:

informatii privind problemele cu incubarea

Un efort laudabil.

Atasez si eu un fisier in care sunt date problemele ce pot aparea la incubatie, pe zile. (dupa pagina 31). Spor la lecturat!

Attached Files



#51
Fumez_Vodca

Fumez_Vodca

    I'm so mean I make medicine sick

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,460
  • Înscris: 04.11.2012


#52
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011
Incep sa regret ca nu te-am ascultat, Horia, si am luat o balarie de incubator Posted Image
Poti sa zici deja: "ti-am spus eu"
Tare ma tem sa nu imi prajeasca ouale.............
Am pus oua la incubat pe 10, pana ieri a mers relativ ok, adica termometrul ei indica 38.5-38.6 (la nivelul gratarului temperatura masurata era mai mica), iar aseara a crescut la 39.1 grade si nu mai voia sa scada Posted Image  De dimineata indica 38.9, iar dupa ce am umblat sa intorc ouale (si a trecut ceva vreme), s-a stabilizat iar la 38.5.
Pe termometru e un biletel pe care se mentioneaza ca etalonarea lui e cu 0.5 grade mai mare, dar nu stiu daca asta ar trebui sa ma linisteasca.

Acum, in loc sa astept cu emotie sa am primii pufuleti cu cioc, stau ca pe ace sa nu imi iasa "prajiti" de-a gata.
Oofff.........

#53
cristinaptudor

cristinaptudor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,209
  • Înscris: 27.05.2007
Asa sunt incubatoarele astea , mai au variatii de acest gen. Nu te astepta sa-ti iasa toate ouale, dar daca respecti celelalte instructiuni o sa vezi ca totul va fi bine. Vei avea un procent satisfacator raportat la calitatea incubatorului . Eu am lucrat cu 2 astfel de incubatoare anul trecut si tot pentru prima data si a fost totul bine.
Oricum , ca sa stii, undeva in lateral unde-ti arata temperatura e un mic , f mic surub galben. Daca o ia razna temperatura (pt ca din pacate se poate intampla sa sara si de 40 grade) invarti f putin si stai langa el pana vezi ca s-a reglat.
Unde o sa tii puii dupa (ma refer la perioada de dupa ce ies de sub becul de infrarosu)

#54
ginaro

ginaro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 08.07.2011
Aseara m-am dat de ceasul mortii sa gasesc surubelul asta, am desfacut cele doua suruburi, am cautat in interior.............. numai acolo unde este nu m-am gandit sa ma uit Posted Image
Acum arata 38.5, nici nu stiu daca sa umblu sau nu la surubel.
Nici in cele mai fumoase vise nu ma astept sa am 100% reusita, dar mi-ar fi tare ciuda sa am un procent sub 50%, mai ales daca ar fi din cauza unor defectiuni/erori ale incubatorulul nou nout.
Nu mi-ar parea rau de oua, ar durea mai tare esecul in sine........

Quote

Unde o sa tii puii dupa (ma refer la perioada de dupa ce ies de sub becul de infrarosu)

E o intrebare, nu?
Am luat plasa si vreau sa le fac niste tacuri -  o parte plasa, o parte inchis, sa nu-i ploua si sa poata sta la umbra.

Asta-i plasa: Attached File  Plasa.JPG   1.09MB   73 downloads

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate