Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!
 La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e
 Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...
 Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 

Cazane Lemne cu gazeificare (Seria 2, 2011-.2013..)

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
6325 replies to this topic

#91
DMargineanu

DMargineanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 21.03.2011

View Postkata_tel, on 23rd March 2011, 22:08, said:

pentru o casa la tara p+1 suprafata aprox 150m patrati. calorifere cam 10. casa din bca , izolata cu polistiren de 8cm. ce centrala ar fi buna , pe lemne. gaz nu este pe acolo si nu va fi in urmatorii 20 ani cred. una buna si nu scumpa tare.ms
Iti recomand o centrala de aprox 16kw (max 21 kw), fara gazeificare ( cele cu gazeificare nu-si justifica diferenta enorma de pret ).
Centrala pe care ti-o recomand este oarecum subdimensionata (pentru suprafata data de tine), mai bine zis la limita, dar are un randament foarte bun in conditii de iarna normala cu temp de max -15 grade  (este subdimensionata in conditii extreme si aici ma refer la temperaturi de minus 25-27 grade si normala in rest, vezi temperatrurile din iarna asta). Face fata cu succes si in cazul iernilor cu temperaturi mai mici de minus 25-26 grade cu riscul de a nu opri focul pe toata perioada zilelor cu temperaturi critice.
Cu 2000-2500 Lei (centrala) + cateva mici automatizari (max 400-800 Lei), ai rezolvat problema.
Bafta si multa caldura in casa.

#92
kata_tel

kata_tel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 319
  • Înscris: 07.01.2010
multumesc domnule margineanu. dar ca firma de care sa aleg. italiene ....ceva usor de folosit si fara defectiuni. pot da si 1000euro pe centrala. am gasit asta :
Attached File  VIADRUS_U22_D.pdf   240.94K   138 downloads
modelul de 20kw)

Edited by scheleton, 23 March 2011 - 23:26.


#93
DMargineanu

DMargineanu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 21.03.2011
Ar fi 2 variante:
Cazan din fonta (rezista mai mult in timp), sau cazan din otel (se incalzeste mai repede fiind mai subtire, alte detalii nu stiu, si aici ma refer la randament, rezistanta la coroziune, securitate, etc).
Eu am Demrad-Solitech de 16 kw (din fonta), casa are 120 mp, deci aprox aceeasi putere necesara pe care ti-am recomandat-o si tie care este mai mult decat suficient. Incalzirea in iarna asta m-a costat fix 2100 Lei (si aici includem urmatoarele: 14 metri lemne+taiat cu drujba+crapat+carat in curte si asezat). Cu cei 14 metri cumparati in toamna, am trecut iarna si mi-au mai ramas aprox 2,5 m steri (cam cat o Dacia Papuc incarcata bine).
Pentru cele 6 luni de iarna am ajuns la o medie de 350 lei/luna.

Iarna asta am facut un foc/zi doar dupa-amiaza, foc pe care l-am intretinut pana spre miezul noptii, casa fiind izolata cu polistiren de 5cm.
Anul trecut a fost o perioada (circa o saptamana, atunci cand temperaturile au scazut la aprox minus 24-26 grade) cand nu am oprit focul deloc.
Cu toate acestea am avut temperaturi confortabile in toata casa, 25-26 grade.

L.E
Cu cat centrala are un numar mai mic de elementi ( in cazul centralei alese de tine centrala are 4 elementi ceea ce este OK), cu atat mai deranjanta este din cauza ca trebuie sa tai lemnele la anumite dimensiuni.
Pentru centrala cu un nr mic de elementi trebuie sa folosesti lemne taiate mult mai scurt decat in cazul folosirii centralelor si un nr mai mare de elementi.

Edited by DMargineanu, 23 March 2011 - 23:40.


#94
melinter2000

melinter2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 29.09.2005
Buna ziua,
Am ajuns la stadiul in care trebuie sa-mi aleg un cazan cu gazeificare
Dupa ce am studiat acest forum seria 1 + 2 si altele de acest tip constat ca inca nu ma pot hotari asupra cazanului.
Stau la casa cu 2 nivele, am si gaz metan, structura din cadre cu pereti BCA 24 si izolare termica cu polistiren de 10cm, acoperis izolat cu 5 cm polistiren extrudat intre capriori apoi cu 20 cm vata minerala cu folie anticondens, geamuri termopan aluminiu cu 7 camere, deci foarte bine izolata, cam 80mp pe nivel, deci 160mp. Actualmente locuiesc intr-o casa de caramida neizolata cu pereti de cca 40cm grosime, cu geamuri termopan, de cca 70mp, situata la cca 15m fata de casa nou si as dori sa fac in camera tehnica pe care o am construita linga casa noua o instalatie prin care sa incalzesc ambele case, in total cca 230mp *2,5 h, deci cca 575mc. de incalzit rezulta o putere de cca 28 kw necesara, mai adaugam apa calda rezulta o centrala de cca 35kw, maxim 40kw.
Din ce am citit si am cam citit tot acest forum, sunt citeva centrale demne de luat in seama: ARCA, noul Viessman Vitoligno 100s, CTC din suedia, foarte greu de gasit la noi dar cica foarte eficiente si bune, ATMOS, iarasi traditie, Orlan, Attack,Vigas, etc.
Analizind aceste centrale si tinind cont ca eu doresc o schema de functionare a cazanului in tandem cu o centrala pe gaz metan care sa porneasca cind cazanul nu mai are combustibil am ramas pina la urma cu aceste 3 tipuri de centrale de mai jos:
ARCA ASPIRO 43R41KW; au automatizare foarte buna
Viessman Vitoligno 100s DE 40KW; au automatizare foarte buna
ATMOS 40S COMBI; cu automatizare de cumparat separat.

Analizind din punct de vedere al service-ului si al pretului pieselor de schimb  rezulta ca un raport bun pret / calitate ar da ATMOS si Viessman. Cu toata parerea de rau am eliminat Arca Aspiro din ecuatie datorita in special pretului sau extrem de mare, nu stiu cit din pretul ei constituie calitate si cit din el marketing, chiar daca corpul cazanului este de inox sau din otel de 8mm, dar reteaua de service in zona mea(Iasi) nu e prea prezenta.
La Viessman as renunta deoarece unii forumisti spun ca nu ridica temperatura la mai mult de 70 grade desi service-ul este bun, centrala pare a fi foarte bine gandita si executata. Dar totusi pretul acesteia raportat la calitate este tot foarte mare.
Interesante, nepretentioase si pret / calitate destul de bun mi s-au parut Atmos dintre care Atmos 18S ? 40S cu lemne, carbune si Bricheti lemn in caz de urgenta mi se par foarte bune.
Mai sunt si celelalte destul de bune dar care nu le mai evidentiez aici , Atmosul mi-a sarit pur si simplu in evidenta prin faptul ca sunt singurele centrale cu gazeificare care se pot alimenta si cu altceva in afara de lemne uscate foarte bine. Totusi la specificatiile tehnice la aceasta centrala se spune ca se incarca mai des daca se foloseste numai lemn, desi cifra incarcarilor este tot de 2  - 3 ori pe zi.(dar cam de cite ori pina la urma, daca buncarul are 140 l si-l incarc numai cu lemn uscat cite ore tine focul ?)

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi bune in ceea ce priveste puterea centralei pe care trebuie sa o cumpar, si daca cunoasteti la Atmos 40 S 40 de KW (lemn si carbune) cam de cite ori o incarcati pe zi si daca functioneaza bine. Imi place de Atmos deoarece forumistii sustineau ca daca sunt in combinatie cu un Laddomat sunt simple, viabile, nepretentioase, functioneaza si se curata usor . Dezavantajul ar fi ca nu au automatizare, care insa se poate cumpara separat si nu prea ar fi nevoie de ea, schemele de la atmos din punct de vedere al hifraulicii sunt excelente, cazanul nu ar avea gudron sau acizi -deoarece se mentine temperatura intre 80 si 90 grade, Laddomatul ar face minuni. Va rog de asemenea sa ma ajutati cu sfaturi daca acest tip de cazan poate comanda cind ramane fara combustibil o centrala pe gaz care sa incalzeasca in locul cazanului daca este cazul. Voi face cu cazanul si apa calda.
Orice alte sfaturi, recomandari , tipuri cazane, experiente personale le astept aici pe forum.
Deci pe scurt ce putere mi-ar trebui?
Se merita un cazan Atmos pe lemne si carbune brun? De cite ori este incarcat pe zi acest timp de cazan? Sa iau cazan numai ope lemne cu gazeificare? Ce sa aleg? ARCA, Viessman, Atmos, Vigas, Attack, Mak, Ferrolli?
Multumesc mult :peacefingers:

Edited by melinter2000, 28 March 2011 - 14:09.


#95
florinpetreus

florinpetreus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 20.08.2007
Buna. Am si eu o intrebare. Sper sa nu fiu off topic.
Am o centrala pe lemn Junkers Supraclas de 35 kw
ce are o automatizare TH100. Vreau sa leg pompa
de bypass in locul vanii cu 3 cai. Stie cineva cum se
leaga pompa d.p.d.v. electric la automatizare?
Multumesc anticipat.

PS: Tin sa mentionez ca in cartea tehnica a automatizarii
scrie ca la contactele respective (4 la numar) se poate
lega fie o vana cu 3 cai cu motor, fie o pompa.

Attached Files


Edited by florinpetreus, 29 March 2011 - 19:30.


#96
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Nu cred ca este bine sa legi pompa de bypass in locul vanei cu 3 cai. Vana are un cu totul alt rol fata de pompa si va primi comenzi aiurea.

#97
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009
Din cate imi dau seama pompa se poate lega la N si NC. Verifica sa ai tensiune intre N si NC  cand cazanul e rece . Se poate lega si intre L si N dar pompa va functiona permanent.

#98
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011

View Postsob, on 13th February 2011, 16:25, said:

Casa 125 mp/nivel, 2 nivele (parter + etaj), izolatie polistiren exterior 10cm, lipsa gaze : ce centrala (buna si bineinteles pe combustibil solid !) recomanda profesionistii ? Multumesc.
iti recomand un termosemineu..home made/roma arat minunat si functioneaza impecabil,tehnologie veche de 3000 de ani,eficienta maxima 6 tone lemne/iarna,23-28 gr celsius,indiferent de temperatura de afara...dar costa ...cam 100 mil...face toti banii...6-8 calorifere plus acm...numai smecherii din roma mai folosesc asa ceva la casele lor de vacanta de la munte!

View Postkata_tel, on 24th March 2011, 00:08, said:

multumesc domnule margineanu. dar ca firma de care sa aleg. italiene ....ceva usor de folosit si fara defectiuni. pot da si 1000euro pe centrala. ..modelul de 20kw)
daca vrei sa arunci banii pe fereastra cumparati centrala pe lemne din comert,vei descoperii noi orizonturi cum ar fi:cosar,fochist permanent,lemne la greu(40 mil/iarna),taietor de lemne si altele!ma numesc Razvan sint ing c tii ,am 9 ani c tii la roma...m am dezis de finisaje si structuri de rezistenta pentru termoseminee /roma made,care consuma cam 6 mc lemn/.iarna...5 luni,lemn uscat nu porcarii.Acest termosemineu care arata suberb,sau cum ti l doresti duce 6-8 calorifere plus acm,este automatizat cu produse de pe piata de calitate,lucrez numai cu piese adevarate,iesi undeva la 100 mil dar in 3 ani ai amortizat investitia numai din consumul de lemne.Garantie 25 ani,ilcureti odata pe an...primavara de regula .Am la activ peste 150 de termoseminee de acest fel,facute in italia/numai la oameni cu bani,si cca 30 aici in romania...la smecheri/politistii platesc cel mai bine.daca vrei si esti interesat...0762....Bafta,sanatate!

View Postcrestin_in_devenire, on 13th March 2011, 09:14, said:

Poate cineva sa imi spuna ce temperatura este in jurul duzei si in focar in momentul gazeificarii? Eu vreau sa imi torn o duza dar un stiu la ce temperatura trebuie sa reziste; 800-1000-1600?
lemnul arde la cca 400 gr...in focar nu ai mai mult de 650 gr nici daca ii pui benzina!daca depaseste 650 devine o bomba ce ai tu!Bafta

Edited by scheleton, 30 March 2011 - 18:25.


#99
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009
@melinter2000: Vad ca inclini mult spre ATMOS . Cu Viessmann eu stiu ( de aici de pe forum ) doar un utilizator care are probleme si se pare ca din cauza subdimensionarii centralei . Daca nu sunt lemne uscate orice cazan cu gazeificare are randamentul scazut.
Daca tot te-ai hotarat la ATMOS am doar un sfat : verifica inca o data necesarul de caldura sa nu ai surprize atunci cand nu mai e nimic de facut - adica sa fie cazanul dimensionat prea strans si la o calitate mai slaba a lemnelor  sa ai surprize.
La orice cazan poti arde bricheti dar in anumite limite ; parca doar la Vigas am vazut ca nu are restrictii . CTC Suedez e un Orlan probabil modificat.

Edited by ggelu, 30 March 2011 - 18:24.


#100
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011

View Postjulo, on 22nd March 2011, 00:35, said:

asa sa incep de la inceput am un cazan celzius 37 KW sun destul de multumit dar enorm de mult consuma si iarna trebue alimentat din 2 in 2 ore nasol mai ales nuaptea
Casa are 180 mp + inca o casa in curte de 50 de mp izolata destul de slab si la inaltime de 2,70
vreu sa cumpar cazan dar nu stiu de cat si care sa aleg VIGAS 40 cu lamda /ATTACK 45 DPX PROFI /ATMOS.. O si inca ceva vreau sa fac si mansarda la anu de 150 mp deci in total undeva 380 mp de incalzit in vara izolezi tot schimb si ceamuri..
ca spirit de gluma ,ai descoperit noi orizonturi ,fochist ,cosar de 3 ori pe iarna ,spargator de lemne la greu...40 mil lemne /iarnaplus somnul de 2-3 orenoapte!sint ing in c tii am renuntat la meserie de cca 8 ani ,in Italia,m am apucat de termoseminee roma made.Detin unmodel de termosemineu care duce 6-8 calorifere,acm,cu cuptor din caramida de samota ,cu cos de semisamota sau ceramica,iar in interior are un cazan(o forma de cazan)veche de 3000 ani.proiectul l am obtinut de la ...tel 0762bagera...asta daca te ai saturat de macel fizic/psihic si financiar.Bafta oricum!Razvan

View Postflorinpetreus, on 29th March 2011, 20:28, said:

Buna. Am si eu o intrebare. Sper sa nu fiu off topic.
Am o centrala pe lemn Junkers Supraclas de 35 kw
ce are o automatizare TH100. Vreau sa leg pompa
de bypass in locul vanii cu 3 cai. Stie cineva cum se
leaga pompa d.p.d.v. electric la automatizare?
Multumesc anticipat.

PS: Tin sa mentionez ca in cartea tehnica a automatizarii
scrie ca la contactele respective (4 la numar) se poate
lega fie o vana cu 3 cai cu motor, fie o pompa.
se monteaza un termostat bimetal pe tur,la iesirea din centrala si se leaga la pompa montata pe retur la intrarea in centrala,nu renunta la vana se poate conecta cu pompa pe circuitul agentului termic,asta daca ai un instalator meserias.Razvan,Bafta



View Postjulo, on 22nd March 2011, 00:35, said:

Buna
Dupa ce am citit toate postarile si mai multe forumuri tot nu sunt hotarat ce cazan sami cumpar
asa sa incep de la inceput am un cazan celzius 37 KW sun destul de multumit dar enorm de mult consuma si iarna trebue alimentat din 2 in 2 ore nasol mai ales nuaptea
Casa are 180 mp + inca o casa in curte de 50 de mp izolata destul de slab si la inaltime de 2,70
vreu sa cumpar cazan dar nu stiu de cat si care sa aleg VIGAS 40 cu lamda
                                                                                ATTACK 45 DPX PROFI
                                                                                ATMOS
Rugamintea mea mare este care sa aleg si de cati KW eu as prefera primele 2 ca am reprezentant la un kilometru in caz de servis

O si inca ceva vreau sa fac si mansarda la anu de 150 mp deci in total undeva 380 mp de incalzit in vara izolezi tot schimb si ceamuri
inca odata datim un raspuns ca nu mai stiu, :confuzzled:  cati maistri intrebi fiecare altceva spune
Orice cazan ai pune  de 38kw-55kw,te vei transforma in focist ,cosar ,lemne la gre,ca 50 mil iarna,lemn uscat ,stejar fag,salcim,ai 2 case si instalatia,tevile,izolatia tevilor te vor costa costa enorm ,plus calorifere si alte alea,iti recomand sa le faci separat,nu vreau sa descoperi somnul de 2-3 ore pe noapte!Daca te intereseaza termosemineu care arata superb si cu randament 78-85%ne mai auzim pe aici!Razvan,bafta!

Edited by scheleton, 30 March 2011 - 18:51.
am scos (a doua oara) nr. de tel.


#101
dan_gabi

dan_gabi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 674
  • Înscris: 21.05.2006

View Postmelinter2000, on 28th March 2011, 14:02, said:

Se merita un cazan Atmos pe lemne si carbune brun? De cite ori este incarcat pe zi acest timp de cazan? Sa iau cazan numai ope lemne cu gazeificare? Ce sa aleg? ARCA, Viessman, Atmos, Vigas, Attack, Mak, Ferrolli?
Multumesc mult :peacefingers:
eu am atmos 32s la o casa de 160mp utili. cu automatizare (termostat de ambient) autonomia cu un plin in centrala ajunge la 12-18 ore in fct de cat de frig e afara. izolatia la casa mea este cam la fel ca la tine , poate un pic inferioara.

ca si consum in lunile de iarna cu foc continuu se ajunge pe la 4-5 metri steri pe luna. intradevar se curata usor avand ventilatorul exhaustor ceea ce ajuta sa nu te umpli de cenusa. eu o folosesc in tandem cu o centrala electrica si iti spun sincer ca in lunile de toamna si primavara ies mai bine la bani pe electric. daca tot ai gaze nu prea vad de ce vrei sa sa te apuci de focarit pt ca nu sunt sigur ca vei face mari economii, poate chiar din contra.
estimarea mea este ca in perioadele de frig casa ta nu are nevoie de mai mult de 150kw/zi medie ceea ce ar insemna cam 4500/luna.tinand cont ca un mc de gaz are cam 10kw se traduce intrun consum de 450mc/luna. nu stiu exact dar cred ca in bani inseamna undeva pe la 500ron.

mai gandeste-te!

Edited by scheleton, 31 March 2011 - 10:11.


#102
melinter2000

melinter2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 29.09.2005
Dragilor, dupa cum v-am spus deocamdata studiez piata si caut cu ajutorul vostru  varianta cea mai buna. Nu inclin musai spre Atmos insa asa cum am scris mi-a placut faptul ca din toate centralele este aproape singura care functioneaza si cu carbune(lignit si brun).Mai era una am vazut pe un forum mai demult parca din Ungaria. Am mai facut un tur prin magazinele mari(  nu le scriu ca sa nu  credeti ca fac reclama) si am vazut de ex un Viessman de 30 kw expus  chiar   linga un Atmos dc 32, mi-au placut ambele, evident Viessman un pic parca mai solid, cazanul are 8mm grosime, bine facut. Atmosul de linga el pare croit cu un stil retro , nu stiu cum sa va zic ca sa nu jignesc, e frumusel dar este ca o piatra semipretioasa pe linga un diamant bine slefuit. (Asta legat de aspect si diferenta de creier). Desi poate va mirati a avea gaz pentru incalzire nu este cine stie ce sfariala. Alaltaieri mi-a sosit regularizarea celebra, numai 700lei.Dupa ce in fiecare luna din 15 octombrie 2010 am platit cite 400 lei, deocamdata inca stau in casuta veche situata la  15m de cea nou(vezi postul anterior)  care are cca 70mp, am utilizat tot timpul o soba pe lemne si centrala pe gaz. Deci este prea mult, parerea mea. Ma mut in mai anul acesta in noua casa si sper sa nu mai platesc atita  In conditiile in care la stiri de ex s-a anuntat ca la gaz va veni o marire cu 40% a pretului anul acesta, iar din experienta de la an la an constat ca gazul creste constant si sigur, ma gandesc serios la focarit. Mai este si problema ca la Iasi este capat de magistrala  conducta de gaze(care intra in tara pe undeva pe la Tulcea) si presiunea cind e foarte frig sau cind se supara rusii pe noi  e scazuta de aceea am luat in considerare si gasirea unei alternative pe lemn, carbune sau  bricheti lemn, eventual toate 3 impreuna,  prefer sa muncesc in plus(dar sint invatat ca doar locuiesc la casa) decit sa platesc gaz al carui cost este manevrat in functie de cum vrea conducerea acestei tari in care traim  insa niciodata pina acum in beneficiul consumatorilor casnici. Pretul lemnului, si al altor combustibili solizi nu poate creste la fel de repede precum pretul gazului de ex, atat timp cit inca sint paduri se vor gasi cu siguranta lemne ieftine, chiar si bricheti de carbune au inceput sa apara iarasi la vinzare, etc.
Initial am vrut Arca Aspiro, cu totii cunoasteti cit de bune se spune ca sunt si chiar cred ca asa o fi. Dar cu jumatate din banii dati pe ea si instalarea ei  pot instala un Atmos, Vigas, Attack etc, e drept fara automatizare eloectronica atat de avansata, dar  va intreb chiar merita sa dai in plus atitia bani? Daca de atatia ani dau un ex. Atmos fabrica cazane si le vinde cu succes inseamna ca nu sint chiar proaste, cite economie faci sau citi ani rezista corpul cazanului Arca fata de corpul cazanului Atmos sau Vigas?  Tot pe un forum am citit recent ca dupa 10 ani corpul din tabla de(autorul spunea nu eu  6mm al  unui cazan atmos era foarte bun si s-a chiuit o gramada sa-l taie cu flacara oxacetilenica? Efectiv caut acel compromis intre pret, fiabilitate, consum economic de lemne, autonomie de minim 8 ore etc al unui cazan decent cu gazeificare, pe care doresc sa-l utilizez peste 10 ani asa cum spun producatorii ca ar fi durata medie estimata de a functiona. Inca nu am gasit pe forum ceva clar despre service-ul cazanelor, preturi piese de schimp, impresii si pareri despre otelul din corpul cazanelor care functioneaza nu de 3 ani ci de 10 ani, cum se prezinta dupa 10 ani de utilizare, probleme curente etc. Ex, alaltaieri am intrebat intr-un  mare magazin din Iasi (incepe cu DEde..) daca as cumpara un anume tip de cazan (Viessman) daca imi vor asigura montarea si serviceul. Nu mi-au putut raspunde concret, abureli, ca vedeti vi-l aducem acasa, o sa gasim pe cine sa vi-l monteze etc, barbi numai ca sa-si vinda marfa, am constatat ca stiu mai multe decit baiatul pus sa vinda la raionul respectiv despre cazane, kituri , principii de functionare, si atunci iata de ce va scriu si va intreb poate unii va plictisiti despre aceste lucruri.Nefiind priceput in acest domeniu, nu vreau insa sa cad nici in extrema cealalta adica sa dau o caruta de bani si sa vad apoi ca trebuie din 5 in 5 ore sa incarc cazanul in loc de 8 - 10 ore autonomie, ca mai bine luam cutare sau cutare cazan, etc. Deci astept orice opinie bazata pe experienta proprie, tip cazan, durata folosire, consum mediu, combustibil folosit, probleme tehnice, inlocuiri piese defecte, retea service, promtitudinea serviceului din zona respectiva si orice altceva considerati ca este necesar. Mai spun ca deocamdata oscilez intre Arca, Viessman si Atmos(Vigas la noi nu am vazut poate inca  nu am cautat unde trebuie in Iasi), ce relele si serviceuri cazane pe gazeificare sunt in iasi sau aveti vreo cunostinta. etc. Nu tin neaparat la un anume model sau marca ci ca toti cei de aici prefer sa ma informez cit mai mult si abia apoi sa actionez.
Daca mai aveti timp si dointa de a va impartati experientele va rog sa o faceti in continuare si va multumesc pentru ajutorul vostru.

Edited by melinter2000, 31 March 2011 - 21:17.


#103
SCORPIOUNU

SCORPIOUNU

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 17.02.2008

View Postcrestin_in_devenire, on 8th March 2011, 10:06, said:

Stie cineva de la ce tip de centrala sunt duzele astea? Eu le-am primit in pachet la 2 centrale 35 respectiv 40Kw Junkers Supraclass SW.
Am atasat poze cu duza pe care am gasit-o in pachet,poate isi da seama cineva de la ce tip de centrala este si poate am norocul sa gasesc pe cineva la care sa se potriveasca sa la vand.
Dimensiunile duzei de la centrala de 40Kw:
lungimea:31.8 cm
latimea:10 cm
inaltimea: 7.8 cm
latimea fantei: 2.4 cm
Sunt de la Buderus, eu am renuntat la ea (s-a facut praf exact inainte de anul nou) si am cumparat noul tip de duza, din otel inox, de la reprezentanta din Ploiesti. Si-au dat si ei seama ca "mamaliga" asta cu gauri e o mare porcarie :coolspeak:
Vine primavara si ar trebui sa inceapa raportarile .... consumurilor  :naughty: , nu credeti!

#104
melinter2000

melinter2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 29.09.2005

View Postdan_gabi, on 31st March 2011, 05:55, said:

eu am atmos 32s la o casa de 160mp utili. cu automatizare (termostat de ambient) autonomia cu un plin in centrala ajunge la 12-18 ore in fct de cat de frig e afara. izolatia la casa mea este cam la fel ca la tine , poate un pic inferioara.

ca si consum in lunile de iarna cu foc continuu se ajunge pe la 4-5 metri steri pe luna. intradevar se curata usor avand ventilatorul exhaustor ceea ce ajuta sa nu te umpli de cenusa. eu o folosesc in tandem cu o centrala electrica si iti spun sincer ca in lunile de toamna si primavara ies mai bine la bani pe electric. daca tot ai gaze nu prea vad de ce vrei sa sa te apuci de focarit pt ca nu sunt sigur ca vei face mari economii, poate chiar din contra.
estimarea mea este ca in perioadele de frig casa ta nu are nevoie de mai mult de 150kw/zi medie ceea ce ar insemna cam 4500/luna.tinand cont ca un mc de gaz are cam 10kw se traduce intrun consum de 450mc/luna. nu stiu exact dar cred ca in bani inseamna undeva pe la 500ron.

mai gandeste-te!

Sa inteleg ca un plin de lemne sau de lemne plus carbune sau de carbune? tine 12 - 18 ore?Daca utilizati numai lemn mi se pare cam mare consumul de 4 - 5 m steri / luna. Asta inseamna cam 3mcubi lemn pe luna x cca 250 lei mc. = 750lei. E un pic cam mult. Eu doresc sa incalzesc si casa veche de 70 mp, deci cea noua plus cea veche = 25Om. Multumesc.

#105
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009

View PostSCORPIOUNU, on 3rd April 2011, 11:09, said:

Sunt de la Buderus, eu am renuntat la ea (s-a facut praf exact inainte de anul nou) si am cumparat noul tip de duza, din otel inox, de la reprezentanta din Ploiesti. Si-au dat si ei seama ca "mamaliga" asta cu gauri e o mare porcarie :coolspeak:
Vine primavara si ar trebui sa inceapa raportarile .... consumurilor  :naughty: , nu credeti!
Poti sa-mi dai te rog datele duzei ? Furnizor , pret.....chestiile astea ?
Si eu am primit un set de rezerva , la tine s-a dus si rezerva ?

#106
dan_gabi

dan_gabi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 674
  • Înscris: 21.05.2006

View Postmelinter2000, on 3rd April 2011, 19:58, said:

Sa inteleg ca un plin de lemne sau de lemne plus carbune sau de carbune? tine 12 - 18 ore?Daca utilizati numai lemn mi se pare cam mare consumul de 4 - 5 m steri / luna. Asta inseamna cam 3mcubi lemn pe luna x cca 250 lei mc. = 750lei. E un pic cam mult. Eu doresc sa incalzesc si casa veche de 70 mp, deci cea noua plus cea veche = 25Om. Multumesc.

o centrala de 32kw are buncarul de aprox 140 litri. 140lx30 zile =4200l, adica 4.2 metri steri cu un plin pe zi.tu cum ai vrea sa consumi mai putin de un plin pe zi , ma rog??
oricum daca vrei sa incalzesti si cealalta casa vei consuma semnificativ mai mult.

#107
spavian

spavian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,298
  • Înscris: 09.12.2005
Si pe mine ma intereseaza duza din metal ,am un junkers supraclass sw 30kw ,identic cu buderus din cate am inteles. Va rog mai multe detalii si eventual un pret ca deja sant la a treia duza din samota si asta e sparta ....

#108
sisifjunior

sisifjunior

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,218
  • Înscris: 30.10.2007
salutare,

se intreba dan_gabi doua posturi mai sus despre
cum poti sa reduci consumul unei centrale de 32 kw.

o idee verificata pe un Atmos DC32 S instalat din 2005.

A) pasul 1: la pornirea focului in cazan se foloseste urmatoarea combinatie:
- doua lemne(L=50 cm, D= 15 cm) asezate deasupra duzei
- un brat mic de crengi uscate ramase in urma curatirii copacilor din curte si/sau a vitei de vie(optional, se poate renunta)
- se umple buncarul cu 2-3 galeti de rumegus (luat moca de la gater in toamna) pana la gura de incarcare.

dupa ce arunci un singur chibrit peste rumegus, ridicarea temperaturii in cazan de la 20 la 70 de grade se face in maxim 15-20 minute.

aceasta prima incarcare arde timp de 2- maxim 3 ore cu temp. de iesire 70 grade Celsius.

B) pasul 2:  se incarca buncarul cu lemne in proportie de 50 - 70 %. aceasta a doua incarcare tine cel putin 6 ore, maxim 8 ore. pentru autonomie marita sau mentinere autonomie in conditii de ger naprasnic se incarca si rumegus(o galeata de 15 litri, maxim doua)

lemnul utilizat: fag taiat in feb 2010, uscat pe picior; achizitionat, taiat, crapat in aug 2010. cantitate = 7 mc.
cazanul este  pus in functiune pt un nou sezon din 10 sept 2010. in prezent functioneaza cu un singur foc pe zi in combinatia descrisa initial(doar pasul 1). in stoc se regaseste aprox 0,7 mc lemn.

consum mediu lunar de lemne = 1 mc( sau 2 metri steri pt cei care prefera acest sistem de notare) x 240 lei/ mc
consum total rumegus = doua platforme auto (4 remorci de 750 kg) din 3 aduse = 4 litri de benzina, 30 lei pt un ajutor la incarcat/descarcat, o bere la 2  litri pet.

suprafata incalzita:Parter de 130 mp; volum = 390 mc; termopane; zid 40 cm din caramida nearsa(chirpic); fara izolatie.

daca se utilizau doar lemne, pentru a ridica temp in cazan de la 20 la 70 de grade erau necesare 40 de minute si un buncar plin de lemne. in acest mod se obtine un consum marit de lemne, de cel putin 2 mc pe luna(sau 4 metri steri).

concluzie: se poate obtine un consum redus la un cazan cu gazeificare, daca se doreste acest lucru este nevoie de "inspiratie".

bafta!

:peacefingers:

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate