Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil
 Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 "enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!
 La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)
 

Cauciucurile de iarna devin obligatorii.

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
1248 replies to this topic

#1225
koss_x_treeme

koss_x_treeme

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 776
  • Înscris: 01.10.2007

View Postcalinkgb, on 11th November 2010, 17:18, said:

Deci da......
Nu crezi ca ar trebui sa fi tu primul care sa faca ceea ce ai propus....stii tu, partea aia cu schimbatul mentalitatii. :naughty:


Și era logic că am vrut să zic "ierni" așa continui până la anu cu academicienii de voi. Eu dacă am citit un post cu greșeli niciodata nu am avut tupeul să atrag atenția la greșeli pentru că nu am inventat eu limba română și mi se pare un lucru penibil să amendezi pe cineva că a greșit un cuvant, 2, 3 niște litere. etc atât timp cât am creier în cap și imi dau seama cea  vrut să spună în postul respectiv.
Eu sunt ok așa cum sunt, sunt chiar naționalist și imi pare extrem de rău de țara asta mai ales cu ce exemplare e populată.
Pe viitor vă promit solem că o să vorbesc în stil incult numai să aveți voi material de comentariu.

#1226
calinkgb

calinkgb

    "United Gashka" mobile team

  • Grup: Moderators
  • Posts: 75,844
  • Înscris: 15.08.2008
Nu am comentat nimic referitor la felul in care ai scris (nu sunt academician), eu am punctat contradictia intre ceea ce ai afirmat acolo "Ba eu is as", si ceea ce ai scris mai jos, referitor la schimbarea mentalitatilor de genul "eu le stiu pe toate".....

#1227
active95

active95

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,920
  • Înscris: 29.03.2005

View Postsilviu_n, on 11th November 2010, 01:00, said:

Asta nu are legătură cu starea drumului sau felul anvelopelor, te poate omorî un inconștient și vara la 35 de grade!

De ce consider eu că ordonanța (mulțumesc calinkgb că ai postat-o mai sus) e gândită cu curu' (scuzați cacofonia :P ):
- în motivarea ordonanței se face referire la ”creșterea siguranței rutiere prin întărirea măsurilor de îmbunătățire a stării tehnice a vehiculelor comerciale și îmbunătățirea stării infrastructurii rutiere” fără a exista undeva definiția termenului de ”vehicul comercial”;
- nu poți motiva o ordonanță prin ”necesitatea stringentă a asigurării fondurilor pentru: întreținerea, repararea, modernizarea, construcția de drumuri și autostrăzi în România” adică din amenzile prevăzute pentru nerespectarea prevederilor ordonanței vom obține fonduri pentru drumuri;
- se definesc anvelopele de iarnă (???) ca ”anvelope omologate conform Directivei 92/23 CE” - vă invit să o citiți, nu există definiția ”anvelope de iarnă” ci ”anvelope de zăpadă”;
- articolul 2 introduce o discriminare ”conducerea autovehiculului de drumurile publice în perioada 1 noiembrie-31 martie, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculelui cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone fără ca acesta să fie dotat pe axa/axele de tracțiune cu anvelope de iarnă” - de ce se permite numai autovehiculelor cu masă mai mare de 3,5 tone să fie dotate numai la axa de tracțiune cu anvelope de iarnă iar celelalte autovehicule trebuie să aibă pe toate axele? care este situația unei remorci tractate de un autoturism, trebuie sau nu să aibă anvelope de iarnă?
- pentru a nu introduce discriminări ar fi trebuit să se precizeze expres cazurile în care este obligatorie circulația cu anvelope ”de iarnă” (???) de exemplu ”pe drumuri situate la altitudine de peste 700 de metri” sau ”pe drumuri naționale atunci când temperaturile sunt sub 0 grade” sau orice altceva care să nu oblige pe cineva din Constanța sau Timișoara să-și pună cauciucuri de iarnă atunci când afară e soare și sunt 25 de grade!

Sunt pentru anvelopele de iarnă, am la una din mașini și chiar și-au dovedit utilitatea dar hai să facem o lege cu cap, adică dacă un șofer nu folosește mașina în cele 10 zile pe an (cu zăpadă, în medie, la Constanța) de ce să-l obligăm să-și cumpere? doar pentru că ne trebuie bani la drumuri si poduri, să-și ia directorii de acolo salariile de 2-300 de milioane pe lună? aici îmi vine să vărs, nu mai pot continua... :puke:  :puke:  :puke:

:OK:

Intradevar anvelopele de iarna se definesc conform Directive 92/23 CE din martie 1992 dar si Regulamentul Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite (CEE-ONU) nr 30 dau Regulamentul Comsiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite CEE-ONU nr 54 , dupa caz .
Recunosc ca pe ultimile 2 nu le-am citit poate ca acolo se specifica cu toate ca ma indoiesc la cit de "profesionisti" sint :rolleyes:
Spre exemplu:
Articolul II
3. Articolul 57 se modifica si va avea urmatorul cuprins: "Art.57 - (I) La efectuarea controlului la sedil intreprinderilor si/sau operatorilor de transport rutier, inspectorii de trafic si/sau personalul autoritatii competenete imputernicicite in aceste scopa au dreptul sa patrunda, in timpul programului de lucru, atit in spatiile de lucru, cat si in vehiculele detinute de acestia"
Intrebare: Daca nu sint in trafic, daca nu sint pe drum public desigur ca, creaza probleme de siguranta celorlalti participanti la trafic nu? :wallbash:

#1228
Bingo

Bingo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,455
  • Înscris: 13.04.2006
"Mai baiatule, "moderatorule", cum pana mea iti permiti tu sa jigneti pe forum ?"

Daca cu vorba buna nu se poate,apelam la masuri mai dure. Voi cum ii aprobati pe cei care-mi umbla in buzunar zi de zi ?

#1229
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,924
  • Înscris: 09.12.2004
eu nu inteleg de ce nu dau astia legea completata cu un articol de genul alora folosite de CET-uri cind dau caldura: dupa citeva zile cu temperaturi sub 7 grade se impune folosirea anvelopelor de iarna
daca stau sa ma gindesc bine, nu e ok asa, ar trebui sa fie media temperaturilor la anumite intervale din zi sau noapte...

#1230
aalinn

aalinn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,907
  • Înscris: 25.09.2007

View Postkoss_x_treeme, on 11th November 2010, 17:08, said:

Da bă normal că sunt as. Nu am facut niciun accident în 3 ani destul de grele cu multă zăpadă.
Si asta inseamna ca esti as ?


Dacă e să fac o aluzie la raționamentul tău mai bine îmi iau anvelope de iarnă și conduc beat fiindcă costurile la viitoarele amenzi sunt mai mici cu 50% dacă ma prinde beat decât dacă nu am gume de iarnă, dar beat număr pe degetele de câte ori am mers.
Super tare daca tu numeri pe degete de cate ori ai mers beat in 3 ani.cum ar fi sa spui ca tu nu ai condus baut niciodata ?


Probabil că la anu în 2011-2012 o să imi iau cauciuce de iarnă. O să imi strang 2 salarii și le pun dar pentru iarna asta no chance să cumpăr. Am priorități mai importante trebuie bani de chefuri de sărbatori. Așa ce dracu de craciun sau rev o să stau să mă uit la anvelope.. trebuie sa fiu cretin la cap  ceea ce nu sunt.
Credeam ca prioritatea nr 1 e familia. de aici si siguranta ei

Încă o data pentru cei ce urlă că trebuie sa aibă toți anvelope de iarnă în iarna asta, le doresc să-și mai schimbe puțin din mentalitatea aia, de : "eu le știu pe toate cine nu zice ca mine e prost" etc.. și le amintesc că bunicii lor, parinții lor etc nu știau ce sunt alea cauciuce de iarnă și că ele au apărut din necesitatea firmelor producătoare de profit, marind eficiența cauciucelor obișnuite la condiții de frig cu 10-20% maxim și modificând matrița florilor dar alea foarte scumpe în niciun caz alea ieftine sau cele sh.
de unde stii tu ca 10-20 %maxim e procentul ? esti cumva vreun inginer ? ai studii de specialitate ?
si apropo asta inseamna sa evoluam ,chiar daca acum 20 de ani nu existau la noi cauciucuri de iarna.tot asa nu exista nici ac,esp,abs,tcs...

Chiar dacă e unu sau doi din 1000 de useri care citesc postu ăsta care mă aprobă și ceilalți de 998 mă dezaprobă tot e bine. Înseamnă că încă nu am devenit un cârd de găște sau o turmă de rinoceri...(până și termenul bivol l-am împrumutat de la imbecilitatea aia de emisiune top-gear).
Pai eu zic ca ar fi bine sa fie doar 2 inconstienti , dar eu zic ca procentajul este mult mai mare


View PostEvergreen, on 11th November 2010, 18:51, said:

eu nu inteleg de ce nu dau astia legea completata cu un articol de genul alora folosite de CET-uri cind dau caldura: dupa citeva zile cu temperaturi sub 7 grade se impune folosirea anvelopelor de iarna
daca stau sa ma gindesc bine, nu e ok asa, ar trebui sa fie media temperaturilor la anumite intervale din zi sau noapte...
eu sunt deacord ca sa se anunte public de cand trebuie sa avem cauciucuri .
de exemplu iese maine nu stiu cine pe posturi si declara ca peste 3 zile avem nisoare sau temperaturi scazute.

#1231
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,924
  • Înscris: 09.12.2004
tocmai au zis la stiri ca din 2011 sint obligatorii ca sa aveti timp sa va procurati anvelope

pt amatorii de pneuri de vara pe timp de iarna: potera o sa va futezeze cu amenzile daca faceti accident; si presimt ca o vor face fara lubrifiant si fara prezervativ  :naughty:

#1232
calinkgb

calinkgb

    "United Gashka" mobile team

  • Grup: Moderators
  • Posts: 75,844
  • Înscris: 15.08.2008
Spre marea bucurie populara, conspiratia guvernamentala a fost infranta. Nu se mai cer cauciucuri de iarna, dar vor fi amendati cei care vor provoca accidente, blocaje, etc, si nu poseda cauciucuri de iarna.
Asteptam declaratiile oficiale.

L.E.
Vor fi obligatorii din 2011, daaaaaar, tare mi-e ca si atunci vom avea aceleasi discutii, pentru ca romanul a invatat ceva de la cei care-l conduc - "legea ne-a prins nepregatiti"......:death:

Edited by calinkgb, 11 November 2010 - 19:34.


#1233
darafifi

darafifi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 04.11.2009
Gata, s-a hotarat: NU mai sunt obligatorii, dar in caz de accident si pe jos e gheata sau zapada, esti bun de plata daca n-ai gume. Exact ca la nemti pana anul asta.
Mi se pare foarte buna varianta asta, cu completarea ca si in caz ca blochezi circulatia ar trebui amenzi usturatoare.
Ateptam comunicatul oficial.

#1234
costy_ytsoc

costy_ytsoc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,394
  • Înscris: 02.07.2005
evident cel ce are in grija acea sosea n`re obligatia sa o tina in conditii bune; deci noi platim nspe mii de taxe ca sa aiba astia bani sa tina drumurile in stare buna; iar daca faci accident ca era drumul plin de nameti tot tu esti de vina .
Dar daca fac accident cu tot cu pneuri de iarna? evident tot din cauza zapezii , tot eu sunt de vina ca n-am auzit pana acum sa fie tras la raspundere vreun admin de sosea ; ba sa fie al dracu,  sa mai zica cineva ca asta e o tara normala

Edited by costy_ytsoc, 11 November 2010 - 19:39.


#1235
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,924
  • Înscris: 09.12.2004
depinde de conditiile in care faci accident... doar toata lumea stie (oare?) cum se circula in conditii de iarna...

ce sa zic de handicapatii asii ce incercau asta iarna sa mearga mai repede ca masinile ce dadeau zapada pe A1
asisderea aia care depaseau pe  banda de urgenta si mai apoi ii vedeam in sant, unii cu rotile in sus...

#1236
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006

View Postcalinkgb, on 11th November 2010, 09:19, said:

Daca eu, de exemplu, mi-am luat cauciucuri de iarna am facut-o pentru ca ASA AM VRUT, PENTRU CA ASA MI SE PARE NORMAL, nu din cauza unei legi mai mult sau mai putin cretine.
Cat priveste partea cu circulatul in siguranta iarna cu gume de vara, te invit din nou sa urmaresti filmuletele pe care le-am postat, din minunata Hamerica...
Si sa-mi spui daca acolo, unde nimeni nu te obliga la nimic ( da, sigur....), autoritatile si-au facut treaba, respectiv "meseriasii" s-au descurcat cu ce aveau in dotare.

Bravo tie, pupa-te ca ti-ai luat cauciucuri. Dar tot nu am inteles DE CE vrei sa faca toti la fel ca tine? Lasa siguranta in circulatie pe seama FIECARUIA, asa cum zice legea, nu te-a numit nimeni mama ranitilor sa ai grija de "siguranta" lor. S-a circulat si pana acum in Romania cu cauciucuri All Season si nu a murit nimeni din cauza asta. Era polei? Luam tramvaiul. Era 10-15C? Mergeam cu masina. Ce rost avea sa iau cauciucuri de "Severe Snow" cand aveam creier sa apreciez starea drumului? Sau cand drumurile erau DEZAPEZITE si date cu sare si nisip?
Si vara, in balcon are lumea destule chestii, numai cauciucurile lipseau.

View Postcalinkgb, on 11th November 2010, 12:31, said:

Spre marea bucurie populara, conspiratia guvernamentala a fost infranta. Nu se mai cer cauciucuri de iarna, dar vor fi amendati cei care vor provoca accidente, blocaje, etc, si nu poseda cauciucuri de iarna.
Adica exact cum am zis de la inceput, se va aplica legea rutiera EXISTENTA. Sau sa inteleg ca daca ai cauciuc de iarna poti face accidente "la liber" ca asa a hotarat guvernu'?

Edited by SuperDuper, 11 November 2010 - 19:57.


#1237
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,663
  • Înscris: 13.12.2006

View Postcalinkgb, on 11th November 2010, 19:31, said:

L.E.
Vor fi obligatorii din 2011, daaaaaar, tare mi-e ca si atunci vom avea aceleasi discutii, pentru ca romanul a invatat ceva de la cei care-l conduc - "legea ne-a prins nepregatiti"......:death:

ai uitat sa specifici ca nu e obligatoriu pentru orase sa ai anvelope de iarna

#1238
Sorinache2010

Sorinache2010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 24.05.2010
E bine ca se revoca legea asta.
Nu mi-se pare normal sa imi pun anvelope de iarna in conditiile in care merg cu masina doar in oras.La munte nu ma duc cu masina.
Oricum legea era facuta doar pentru a avea ministarul si administratiile locale o scuza pentru lentoarea cu care procedeaza la deszapezire.

#1239
costy_ytsoc

costy_ytsoc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,394
  • Înscris: 02.07.2005

View Postcalinkgb, on 11th November 2010, 21:31, said:

Spre marea bucurie populara, conspiratia guvernamentala a fost infranta. Nu se mai cer cauciucuri de iarna, dar vor fi amendati cei care vor provoca accidente, blocaje, etc, si nu poseda cauciucuri de iarna.
Asteptam declaratiile oficiale.

L.E.
Vor fi obligatorii din 2011, daaaaaar, tare mi-e ca si atunci vom avea aceleasi discutii, pentru ca romanul a invatat ceva de la cei care-l conduc - "legea ne-a prins nepregatiti"...... :death:
amice ; din mosi stramosi se stie ca iarna ninge; eu n-am glob de cristal acasa sa ghicesc cand mai dau idiotii o lege noua; nu toti au disponibili 1000 lei in fiecare zi ; de ce n-au dat legea in vara ca sa stie lumea; 

#1240
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,924
  • Înscris: 09.12.2004
nu ai bani stai acas/ transport in comun
nu toata lumea a avut bani in acelasi timp sa isi cumpere masina, tot asa si cu anvelopele astea ... logic, nu?

#1241
aalinn

aalinn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,907
  • Înscris: 25.09.2007
asta e , sa fim optimisti si sa privim paharul plin.daca va fi ca anul trecut multi or sa lase masinile in parcare , deci trafic mai liber.
oricum sunt sigur ca guvernul va face tot posibilul ca sa arate cu degetul la cei fara cauciucuri

#1242
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,924
  • Înscris: 09.12.2004

View PostSorinache2010, on 11th November 2010, 20:17, said:

Omul are bemveu.N-ai vazut in poza?Nu e destul de clar?
io cred ca e si cocalar manelist pe de-asupra  :naughty:

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate