Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Pastravi
Last Updated: Aug 30 2017 18:24, Started by
maryo1990
, Oct 11 2010 15:26
·
0
#1
Posted 11 October 2010 - 15:26
Buna ziua. Sper ca am nimerit bine aria forumului si sper sa ma lamureasca cineva in privinta construirii unor bazine pentru cresterea pastravilor. Multumesc.
|
#2
Posted 11 October 2010 - 19:03
maryo1990, on 11th October 2010, 16:26, said: Buna ziua. Sper ca am nimerit bine aria forumului si sper sa ma lamureasca cineva in privinta construirii unor bazine pentru cresterea pastravilor. Multumesc. pai nu ne-ai spus nimic despre ce suprafata de teren ai, cum este alimentarea cu apa, ce productie vrei...? generalitati gasesti in carti si manuale, la librarii, tarabe sau chiar biblioteci....netul e plin de asemenea ...da un search! poti incepe cu pestii rapitori |
#3
Posted 11 October 2010 - 20:53
Da...imi cer scuze pentru greseala facuta. Detin 1 ha de teren situat langa cursul unui rau cu debit mediu. Productia o sa fie situata undeva in jurul valorii de 5-6t/an.
|
#4
Posted 12 October 2010 - 10:29
maryo1990, on 11th October 2010, 21:53, said: Da...imi cer scuze pentru greseala facuta. Detin 1 ha de teren situat langa cursul unui rau cu debit mediu. Productia o sa fie situata undeva in jurul valorii de 5-6t/an. pai ...vezi mai intai care sunt cerintele speciei cu privire la apa ( temperatura constanta 12-18 de-a lungul anului, eventual minim 5 iarna si maxim 20-25 vara, oxigen, pH, suspensii etc) si compara cu ce ai tu in rau, parau.... vezi sa nu fie poluare, nici macar organica: gunoaie, dejectii de animale. debitul este suficient pe timpul anului? este nevoie sa faci un baraj la priza de apa? bazinele sunt de mai multe tipuri: circulare, dreptunghiulare, depinde ce vrei sa cresti; trebuie si anexe: magazie de furaje, adapost pentru pastravar care trebuie sa stea acolo non-stop deci, sfatul meu este sa incepi prin a te documenta temeinic ca sa stii ce vrei, pentru ca exista diferente intre dorinta si putinta.... sper sa te dumireasca asta: Cresterea_salmonizilor.pdf 324.63K 409 downloads |
#5
Posted 17 October 2010 - 11:35
Pentru productia tinta de 5-6 tone, suprafata de teren este mai mult decat suficienta.
Daca sursa de apa va asigura un debit de minim 10 l/s, din nou aveti apa suficienta. Apoi se mai pune problema calitatii apei, dupa cum a mentionat si @cetnik In principiu, aveti nevoie de bazine longitudinale, al carui debit de apa sa asigure o viteza de minim 1 cm/s. Raportul dintre lungime si latime nu e bine sa depaseasca in opinia mea 1:10. Latimea optima a bazinului este de 2 metri, iar adancimea coloanei de apa la aalimentare sa fie de 1,2 metri, iar la evacuare de 1,5 metri. Oferiti-ne mai multe detalii referitoare la locatie si la sursa de apa. Succes |
#6
Posted 18 October 2010 - 22:04
Terenul este situat undeva intr-o comuna in judetul Valcea in Subcarpati. Raul ce strabate comuna se numeste Cerna care este afluent al Oltetului. Ma gandeam ca pentru ca apa sa fie cat mai filtrata si la o temperatura potrivita sa forez niste puturi pe supratata terenului aproape de malul raului astfel incat apa din rau sa se infiltreze in puturi. Imi puteti da cateva cifre in legatura cu suprafata luciului de apa necesar? Oricum, va multumesc mult pentru promtitudine si apreciez sfaturile primite.
|
#7
Posted 19 October 2010 - 12:30
Ideea cu puturile de suprafata pare buna, dar vad doua posibile probleme:
1. Daca solul (substratul) nu e destul de permeabil, iar apa nu patrunde destul de repede cat pot pompele sa traga? 2. Am pomenit un cuvant care nu imi prea place la pastravarii: POMPE. Asta inseamna consum energetic Atentie la debitul necesar! |
#8
Posted 26 October 2010 - 21:19
maryo1990, on 18th October 2010, 23:04, said: Terenul este situat undeva intr-o comuna in judetul Valcea in Subcarpati. Raul ce strabate comuna se numeste Cerna care este afluent al Oltetului. Ma gandeam ca pentru ca apa sa fie cat mai filtrata si la o temperatura potrivita sa forez niste puturi pe supratata terenului aproape de malul raului astfel incat apa din rau sa se infiltreze in puturi. Imi puteti da cateva cifre in legatura cu suprafata luciului de apa necesar? Oricum, va multumesc mult pentru promtitudine si apreciez sfaturile primite. Dacă este în zona Horezu-Alunu-Berbesti unde sunt carierele de lignit nu prea merge la păstrăv, dar merge la crap, somn... Să sperăm că este mai spre nord |
#12
Posted 07 April 2011 - 09:44
Buna ziua,
ma gandesc la un bazin dreptunghiular 2x20x1.6 cu fund conic, rezulta ca apa trece gravitational printr-o sita (sifon). Apa se intoarce printr-o conducta pe sub bazin intr-o camera, de unde e ridicata de o pompa catre niste filtre mec-bio-chim si aruncata din nou in bazin. este posibila schema aceasta? |
#13
Posted 07 April 2011 - 22:06
edyma, on 7th April 2011, 10:44, said: Buna ziua, ma gandesc la un bazin dreptunghiular 2x20x1.6 cu fund conic, rezulta ca apa trece gravitational printr-o sita (sifon). Apa se intoarce printr-o conducta pe sub bazin intr-o camera, de unde e ridicata de o pompa catre niste filtre mec-bio-chim si aruncata din nou in bazin. este posibila schema aceasta? Depinde unde montati sifonul. Aveti un bazin longitudinal (aici nu prea inteleg cum e conic fundul) deci apa va avea o directie clara de scurgere. Astfel se formeaza un bazin de tip race-way. Va sfatuiesc sa faceti colturile rotunjite mai ales la alimentare. Filtrele mecanice cele mai bune sunt de tip toba, dar daca nu aveti cantitati mari de dejectii, merg si cele pe nisip/pietre sau chiar cu lamele de sedimentare. Atentie la biofiltru. In apa rece este mai lenes... Va sfatuiesc sa folositi in acest caz un biofiltru miscator, pus in miscare de aer prin turbosuflante. Astfel, bacteriile mai primesc si ele putina caldura (turbosuflantele sufla aer caldut). Daca sistemul e bine gandit veti avea o diferenta de nivel de maxim 50 cm, deci rezulta pompe economice..., sau chiar air-lift pt miscarea apei. |
#14
Posted 13 October 2011 - 21:34
Salut.
Am avut o problema cu un transport de pastravi, majoritatea au murit din cauze inca necunoscute. Pot spune doar ca in momentul in care am curatat o mica parte dintre cei morti, am gasit in intestinele lor pietricele de pana la 1 cm; poate fi aceasta o cauza a mortii lor? Pastravii cantareau aproximativ 20 grame. Le multumesc celor ce-mi pot oferi un raspuns la aceasta problema. |
#15
Posted 16 October 2011 - 13:20
V-am raspuns deja si pe mail, dar cred ca merita sa raspund si pe forum:
Unii pastravari (daca putem sa ii numim asa) obisnuiesc sa arunce odata cu furajul si o mina-doua de pietre, pe care pastravii mai ales daca au fost flamanziti le inghit. Astfel, se poate ca pastravul sa traga la cantar cu pina la 20%. Pastravii de talie mare rezista multa vreme cu pietre in stomac, dar cei mici au probleme grave. Sincer e prima data cand aud de aceasta sarlatanie aplicata pastravilor mici, de 20 de grame. De regula se intmapla la pastravii mari ce se vand in special turistilor, si care ajung repede pe gratar. Rar se risca cineva sa faca asa ceva la pastravul destinat popularii. Alta explicatie nu vad. Este exclus sa fie un caz clinic, mai ales la un numar mare de exemplare, si mai ales ca pestii au fost tineri. Asta este, traim in Romania... |
|
#16
Posted 29 January 2012 - 20:06
buna seara.....cred ca sunt cel mai nou o pe forum si cum rasfoiam paginile mi-am zis ca nu strica sa va pun si eu o intrebare; daca exista o sursa de izvor intr-o zona de deal(panta) si trei iazuri mici situate in trepte credeti ca as putea sa cresc pastravi?cateva detalii;apa este in permanenta curata si rece dar iazurile inca nu au fost ingradite pentru a mentine malurile drepte
|
#17
Posted 03 February 2012 - 18:42
productia de pastravi este aproape intotdeauna direct proportionala cu debitul apei. Oferiti-ne niste valori ale debitului...
|
#18
Posted 03 February 2012 - 18:50
sturio, on 16th October 2011, 13:20, said: V-am raspuns deja si pe mail, dar cred ca merita sa raspund si pe forum: Unii pastravari (daca putem sa ii numim asa) obisnuiesc sa arunce odata cu furajul si o mina-doua de pietre, pe care pastravii mai ales daca au fost flamanziti le inghit. Astfel, se poate ca pastravul sa traga la cantar cu pina la 20%. Pastravii de talie mare rezista multa vreme cu pietre in stomac, dar cei mici au probleme grave. Sincer e prima data cand aud de aceasta sarlatanie aplicata pastravilor mici, de 20 de grame. De regula se intmapla la pastravii mari ce se vand in special turistilor, si care ajung repede pe gratar. Rar se risca cineva sa faca asa ceva la pastravul destinat popularii. Alta explicatie nu vad. Este exclus sa fie un caz clinic, mai ales la un numar mare de exemplare, si mai ales ca pestii au fost tineri. Asta este, traim in Romania... daca stai si te gandesti o tara piatra este cu putin mai mare decat pestele |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users